ljus - guillou - yoga

Detta skulle kunna vara en mycket kort beskrivning av helgen. En annan variant är:
gräl - spinning - bankomatkö.
En tredje:
soffan - fotboll - basker

Men jag utgår från den första.
Goda vänner kom hit. Vi startade eftermiddagen med ett spinningpass på vårt gym. Dessförinnan hade ingredienteser inhandlats för att ordna med mat. Alla var lagom trötta när vi återvände till hemmet och lagade en köttgryta ut Annas nya kokbok "Lennarts gryta" Den var nedrans god. Vill nån ha receptet kan jag lägga ut det vid ett senare tillfälle. Lättlagad var den i alla fall.
Sen tog vi oss en promenad i och tittade på årets upplaga av "Lights in Alingsås"
  De här bilderna är väl inte jättebra men ger i alla fall en liten glimt av hur det var. Återkommer någon dag när jag dottern och hennes kamera varit ute.

Sen var tanken att vi skulle göra äpplepaj. Men vi var dels så mätta och dels rätt trötta så det blev kaffe, choklad och lite av varje till  istället. Efter detta gedigna program var vi ganska utmattade. Så det blev en rätt tidig sänggång.

Tack vare detta hann vi upp för att se sonen spela fotboll. De vann med 7-3. (Hmm nu smög det sig ändå in ett ord från en av de andra triaderna men, men). Sen bar det av mot bokmässan. Min pappa hade utrustat mej  och maken med biljetter. Samt förmanat mig att nu måste jag ju gå.... Dottern följde med efersom hon såg sin chans att köpa en basker. Det är nog historiens snabbaste inköp i vår familj i alla fall.

Sen bar det av till bokmässan. Där sammanstrålade vi åter med våra vänner för en fika. Sen spatserade vi runt en stund och eftersom jag plötsligt drabbades av köpdjävulen och såg att jag inga pengar hade hamnade vi i en bankomatkö som inte var av denna världen:
 Sen när det väl kom till kritan så köpte jag inte mer än tre pocket och ett par tidningar. Så köandet var helt i onödan. Men jag hade faktiskt rätt trevligt där. Pratade med en dam från skåne som var så nöjd med sina fynd.
Därefter hamnade vi framför Piratförlagets monter där naturligtvis Jan Guillou uppenbarande sig. Honom har jag nog sett på varenda bokmässa. Guillou stressade runte mellan hur många anföranden som helst. Men vi stannade och lyssnade en stund.
 Han pratade bl.a. om terrorism. En sak som fastnade och som jag tycker var klokt var att det är viktigt att vi betraktar terrorism som brott. Och inte som speciella brott. Inte terroristmord utan mord, inte terrorithot utan hot osv. Poängen är att då är vi ju väldigt klara med att terrorism är brott. Och på det sättet är vi väldigt tydliga med att terrorism inte hör hemma i vår demokrati. Vi behöver inte skapa särskilda lagar för att bekämpa terrorismen. Det som är viktigt i kampen mot terrorism är att bevara vår demokrati.

På bokmässan träffade jag också min goda väninna som jag tyvärr inte fick möjlighet att prata med eftersom hon var ockuperad av en mycket pratsam karl i den monter hon stod.... men vi får väl pratas vid en annan dag :)

Därefter bar det hemåt igen. Vi åt potatis- och purlökssoppa. Den brukar maken göra och den är verkligen god. Och sen blev det äntligen dags för äpplepaj. Äpplepajen brukar jag göra med smulpaj. Den gör jag på smör, vetemjöl, havregryn, råsocker och pärlsocker. Det blir kanongott.

Sen då det sista: dagen avslutades med ett poweryogapass. Det var verkligen att sätta pricken över i på en i stort sett perfekt helg. Det enda som inte var så bra var gräl och soffan. Men det var på fredagen så det känns redan avlägset.

för att jag är lat -och för att jag log

och tycker att denna betraktelse över saker och ting är livet är värd att dela med sig av. Ni kan ju ha läst den tidigare men ändå:

Vi har för bråttom i vår hektiska värld för att vi skulle ha tid att stanna
och tänka på livets grundläggande frågor, såsom:
 
Varför kommer pizzan fram snabbare till kunden, än ambulansen till
patienten?
 
Varför finns det parkeringsplats för rörelsehindrade framför skridskobanan?
 
 
Varför beställer folk en dubbel osthamburgare med stor pommes frites och
 Cola light?
 
Varför köper vi hotdogs i tiopack och korvbröd i åttapack?
 
Varför målar kvinnorna sina ögon med öppen mun?
 
Varför är inte ordet förkortning kortare?
 
Varför trycker vi på start när vi vill stänga av datorn?
 
Varför finns det inte kattmat som smakar mus?
 
Varför står det på hundmatburken 'ny bättre smak', vem har testat detta?
 
Alla känner väl till flygplanens svarta låda, som alltid håller sig oskadd.
Varför tillverkar man inte flygplanen av samma material?
 
Varför trycker du fjärrkontrollens knappar hårdare när batterierna är
nästan slut?
 
Varför tvättar vi handdukarna, händer är väl rena när de torkas?
 
Varför använde Kamikaze-piloterna hjälm?
 
Hur har man fått skylten 'gå inte på gräsmattan' ut till mitten av
gräsmattan?
 
När ett ord är fel i ordboken, hur vet man det?
 
Har arbetarna på Lipton kafferast?
 
När jag köper en ny bumerang - hur blir jag av med den gamla?
 
Varför har byggnader som ska var öppet dygnet runt överhuvudtaget lås?
 
Om du log, om så bara en gång ska du skicka detta mail till alla som du
önskar får ett leende.

wasabi och ingefära

var inte vad maken tänkte på idag när han var inne på sushi-stället för att ordna kvällsmyset. Han gjorde i stället värsta ansträngningen för att få ner så många bitar som möjligt i lunchboxarna. Och det var väl kanske bra i och för sig. Vi lär inte vara hungriga. Han fick ner många bitar och visade plöstligt en otrolig känsla för effektiv packning:)
image121
I Borås där maken arbetar finns en kanonbra
sushirestaurang. Så om ni har vägarna förbi så kan den verkligen rekommenderas. På denna restaurang jobbar Jack. Han vann sushi-SM 2006. Och det märks må jag säga. Gillar man inte sushi kan man äta annan asiatisk mat där.

Annars konstaterar jag som vanligt att det är skönt med fredag. Veckan har gått sanbbt. Jag avslutade med ett bodypump-pass. Kommer garanterat att få träningsvärk eftersom jag inte varit på ett sånt pass sedan inna sommaren.

I morgon kommer goda vänner hit. Då ska vi ha en trevlig eftermiddag. Först ska vi gå på spinning. Därefter får man pigga upp sig med lite dryck och ölkorv. Sedan ska vi laga en god höstgryta och äpplepaj tänkte jag. Och sen en ljusvandring. Ikväll är det nämligen dags för premiär för årets upplaga av Ljus i Alingsås som jag envisas med att kalla det även om de som bestämmer vill ha en lite mer internationell touch på det kallar det för Lights IN Alingsås.

Ha en go helg alla.


choklad

kan man aldrig tröttna på. Och vem kan motstå en chokladtävling . Tävla du med. Klicka på länken så hamnar du rakt i smeten.

hyfsat bra mamma

image120

En riktigt bra mamma bakar kanelbullar på löpande band och gör en massa andra bra saker. Jag tycker jag är en hyfsat bra mamma som i alla fall gör goda pannkakor till den väldigt hungriga trettonåringen.

Varje gång jag gör pannkakor tar jag fram en kokbok som jag fick när jag tog studenten. Jag fick den av min mammas faster Greta. Hon var folkskolärarinna av den gamla stammen. Hon köpte en kokbok med fotoillustrationer till mig. Ett foto på samtliga ingredienser till varje recept samt steg-för-steg-anvisningar med tillhörande foto. Bra-att-ha-sak tyckte hon som inte hade några högre tankar om min kokkonst.

Vad hon lyckades med var i alla fall att ge mig nåt som gör att jag alltid kommer ihåg henne.

det gör ont


Nu kommer en beskrivning av mitt tandläkarbesök. Detta skall läsas mot den bakgrunden att jag är mycket duktig och går till tandläkaren en gång om året enbart för att slippa gå dit. Koll och så hoppas jag att jag inga hål har. Dels gör det ont att laga hål och sen får man mycket stora hål i plånboken.

Alltså, jag "tappade" en topp på en av mina sexårständer i helgen. Den som vill veta vad jag tycker om den folktandvårdstandläkaren som borrade upp dessa kan läsa om det i ett tidigare inlägg.

Idag hade alltså min tandläkare vilat klart. Hon jobbar tre dar i veckan och sen kan ni räkna ut resten. Jag hade lite tur. Hade fått ett återbud på ett möte och kunde därför ta den tid som fanns att erbjuda idag. Glad i hågen cyklade jag iväg. Eller glad var väl att ta i. Tämligen nollställd. Man vet ju aldrig hur sånt här slutar. Men jag hade ju inte nåt ont och detta har hänt med andra tänder och då har det gått bra.

Kom dit, in på toan för att bortsa mina tänder.... men var fanns de där himla käcka engångstandborstarna hon brukar ha. Hittade dem i en bytta på golvet... Mysko. Satte mig i väntrummet och fnissade åt Gunilla Bergströms 50+ bok. Kommer inte ihåg en enda rolig kommentar.

Sen hämtade hon in mig. Min blida tandläkare. Hon är hela tiden så väldigt vänlig. Talar långsamt, tydligt och med låg röst. Gick igenom hela min historia ihop med henne. Journalen alltså. Sen så tippade hon mig i stolen. Då kommer första frågan. Ligger du bekvämt? Vem kan tycka att det är bekvämt att ligga med huvudet som lägsta punkt i en tandläkarstol med ljus i ögonen? Så det sa jag. Inte exakt så men mer "Så bekvämt man kan ligga". Sen tittade hon på tanden.... Jag höll andan. Hon pillade och drog lite. "hm amalgamfyllningen sitter bra" jag släppte ut ett andetag. Då säger hon (till sköterskan alltså): " Kan jag få en kariesindikator" Hade jag haft pulsmätare på mig så hade det blivit en rejäll stegring just i det ögonblicket. Hon tittade lite igen och så säger hon. "Det är lite karies i en spricka precis där du tappat toppen, jag måste borra litet". Jädrar tänkte jag jag som aldrig lagar utan bedövning. Men jag gillar juinte heller att bedöva mig eftersom jag har fått för mig att bedövningen kanske inte släpper och att man då får vara bedövad resten av sitt liv.

Men min tandläkare är så hjälpsam "Du kanske ska försöka utan bedövning, det är så lite". Jag bet ihop (eller det gjorde jag väl inte eftersom jag hade en massa grejs i munnen)och tänkte OK jag gör det då. Så hon tog fram borren och började. Och det bara är så det gör ont. Hon höll på, förmodligen väldigt kort och sen plockar hon ut allt ur min mun och frågar: "Klarar du det?" Jag mumlar nåt i stil med "Ska du borra mycket mer?" Nej då sa hon. Du får göra nåt tecken om det inte går. Eller så kan du få vila litet.Och banne mig jag klarde det. Jag kände mig riktigt tapper. Och 850 kronor fattigare.

äntligen frisk och tandläkare

jag är frisk och har idag spungit 4 kilometer -på 22 minuter - inte så bra men med tanke på att löpträningen legat på is ett bra tag så är jag ändå lite nöjd. Efter springandet tränade jag core. Så nu vet ni det. Antagligen kommer jag att få träningsvärk i morgon men det är rätt OK tycker jag.

Annars kan jag berätta att tandläkaren som jag går hos verkar ha ett förträffligt arbete. Hon har inte öppet på måndagar och inte heller på fredagar. Detta utrönade jag efter att ha lyssnat av hennes telefonsvarare där hon informerade om att hon öppnade i morgon tisdag. Om man fick akuta besvär fredag eller måndag så hänvisades man. Alltså var hon ledig hela helgen med kringdagar. Jag säger då det. Det gäller att inte drabbas av akut tandvärk. Jag gillar min tandläkare. Hon är extremt snäll. Nästan så jag blir iriiterad ibland när hon långsamt och tydligt beskriver vad hon ska göra. Men det är rätt bra. Då slipper jag fundera på om det ska göra ont. Ibland vill hon ha svar. Det har jag ofta undrat över. Alla tandläkare som jag har haft pratar med en. Vad förväntar de sig för svar?Man kan ju gurgla fram ett ja eller ett nej. Men mer är svårt. Då har det ibland hänt att min tandläkare tagit ur alla grejer ur min mun och mycket intresserat lyssnat på mitt svar och sen plockat tillbaka allt. Hur effektivt är det? Sen undrar jag alltid om hon kommer ihåg vad vi sa och om hon verkligen var intresserad. Vi får väl se om jag får en tid snart då skall jag rapportera om hur det gick.

Förövrigt har jag befunnit mig på mitt arbete idag.

en av mina väninnor


sa till mig häromdagen när vi sågs, att du jag har flera gånger tänkt ringa, men sen har jag ju läst din blogg och då har jag ju fått  veta hur du har det....

Riktigt så hade jag ju inte tänkt att det skulle fungera. Så nu kära väninna får du i alla fall lägga in en kommentar,

ambitionen var foton

från 50-årskalaset. Men jädrar jag glömde ta kort. Så det blir inga bilder på alla människorna mitt i livet som firade att väninnan/kusinen/arbetskamraten hade fyllt år. Det var kul må jag säga. Jag kände inte så många men jag träffade en tjej som var lillasyster till en av mina ungdomskärlekar. Vad man är självcentrerad. Hon spärrade upp ögonen på vid gavel och nähe var han det när jag berättade detta. Jag var ju helt övertygad att detta har hon tänkt på allt sedan hon fick klart för sig att festföremålet var vår gemensamma bekant. Hmmmm.

Hemma var vi faktisk i hyfsad tid. Skönt var det idag. För denna dag var härlig. Inte heller det har jag förevigat på bild. Så inte någon höstlig skogsvandringbild heller.

Eftermiddagen avslutades med handbollsmatch. Där skulle jag som "kommunens representant" berätta om alkohol och drogförebyggande arbete i pausen. På två minuter var det uppgjort. Sen klippte speakern bort 1 minut och jag blev skitnervös. Förmodligen så lyssnade folk inte så noga. Maken sa att det var OK. Men nu skiter jag i detta. Kul var det att gå på handboll. Hade även här ambitionen att ta kort på nån av de söta gossarna men första halvlek var jag så nervös och andra var det så spännande så jag glömde av att fota.
Hur det gick? AHK vann. Kul.

Nu är det yttepytte kvar av helgen. Sen ny arbetsvecka. Men snart är det helg i gen.

En tråkig ska har hänt i helgen och det var att när vi kom hem igår satte jag tänderna i en kola och plötsligt var en bit av en tand  borta. Jag hatar den tandläkare som en gång i tiden ägnade sig åt att borra bort så mycket hon kunde av mina sexårständer att det som är kvar av tanden med jämna mellanrum ramlar av. Snart består dessa tänder endast av amlgam och plast. Dagen närmar sig när jag blir tvungen att rotfylla eller vad min tandläkare kan hitta på för otäckt. Usch jag får frossa.


men det var väl roligt

sonen har spelat gotboll idag. Mot laget som för närvarande är mest konkurrent i staden. Han var lite nervös kunde man ana. En som var ännu mer nervös var fadern. Det är dessutom lite känsligt eftersom sonen i vintras övervägde att byta klubb just till detta lag. De ryckte lite i honom och han var väl lite smickrad men bestämde sig ändå till slut att stanna kvar i sitt gamla lag. Därefter är det rätt många andara bra spelare som har bytt till denna klubb.
Så idag var det dags för match. Jag fick inte komma dit. Så jag gjorde andra saker och väntade på att få resultatet hemringt och attans. De vann med 6 - 1!! Sonen är nöjd. Lagledaren helnöjd och maken nästan kvittrade!!

Jag har å andra sidan inte kvittrat så mycket idag. Har känt mig lite småförkyld igen så jag hoppade över spinningen. Vi tog en långpromenad i stället. Det var ju dessutom rätt skönt med tanke på att solen faktisk skinit för en gångs skull.

Nu ser jag fram mot kvällens fest!


haha - detta är väl lite kul

var inne på aftonbladet.se. Där kunde man läsa följande. Nu gäller det alltså att se till att man inte anammar för mycket av de västgötska influenserna. Och karin du ser att det gör inget om du slipar lite på dialekten!!

genrep

sorry, bilderna blev för mörka... det var i alla fall vä en väldigt trevlig kväll. En perfekt avslutning på en väldig arbetsfylld vecka. Jag som förevisade hur man kunde ta väldigt roliga panorambilder.... Men när jag tittar på dem nu är alla som skuggor... får försöka utröna om man kan kombinera panorma med lampa.

När vi satt där allihop runt bordet kände jag mig som i en film. Ett gäng vänner samlade, ihoptrummade i all hast för att genomföra ett genrep inför helgens firande av att ytterligare en av våra vänner har fyllt 50 (det blir allt vanligare med dessa 50-årskalas). Men jag tycker att det känns bra. Kvällen var en resa i hur alla känner sig efter en vecka som gått alltför fort och när man plötsligt inser att någon tagit ansvar för att vi tillsammans skall göra nåt kul i morgon. Det fyllde många behov. Vi vill ju att vår gemensamma väninna som har ordnat med kalas skall känna sig firad samtidigt som vi nog alla behövde att bara få lov att  sätta oss ner och slappna av. Fantastiskt skönt. Som sagt, det är tur att några tar mer ansvar än vi andra!

Nu är det som vanligt dags för lite tvätthängning. Imorgon är det lördag. Skönt. Sen fest på kvällen och därefter en hel söndag att vila på. Vila förresten. Vi får väl se hur det blir med detta. Handbollsmatch går av stapeln här hemma och jag ska säga några väl valda ord i pausen. Gissa om jag är smånervös.... I alla fall så är det långt till dess.


silver är ordet för dagen

åtminstone för femtonårongen. Länge har hon trånat efter ett par legging i silver. Typ blanka. Benen ser nästan målade ut. Snyggt?? Ja det beror på vem du frågar. Dessa var orimligt dyra ansåg jag så om hon skulle ha dem fick hon köpa de själv. Så nu har hon närapå bränt av hela barnbidraget på detta åtråvärda plagg. För att ändå kunna överleva har hon plötsligt tagit över städningen i hemmet. Jag gjorde i våras ett system där allt som ingår i städningen prissattes. Nu har hon för första gången genomfört en städningen av hela huset. Fortsätter hon på detta vis kommer jag att bli fattig. Vi hade ett rejält gräl först. Hon ville nämligen ha förskott. Först pengar och sen skulle hon jobba av det. Men nej nån stans måste man ju ändå dra gränsen. FÖrst städa och det skulle ske under perioden onsdg - fredag och inte på söndag eller måndag för att gälla. Efter rejält surande insåg hon att det är arbetsgivaren som bestämmer och att lön fås efter utfört arbete. SÅ nu sitter jag i mitt nystädade hus. Ett antal kronor fattigare. Men det är faktiskt skönt. Förutom silverleggings har hon köpt silvershampoo. Det är makalöst vad som finns nu för tiden.....

Sonen har ju börjat sjuan och ikväll är han på sin första skoldans på högstadiet. Han såg lätt sammanbiten men förväntansfull ut.

Jag har under veckan haft fruktansvärt mycket att göra. Dessutom förkyld och har inte kunnat träna. Allstå har jag varit fruktansvärt trött i huvet men däremot har kroppen varit förhållande vis pigg. Jag har ju inte varit väldigt förkyld. Men idag bestämde jag mig för att vara frisk. Och det var väldigt skönt med ett spinningpass.

Nu är det dags att förbereda morgondagen - hann inte riktigt allt förut - och sen sova.

våt men lycklig hund

Nu är hunden av med tratten. Hela han är en annan hund. När vi var ute på kvällspromenad så konstaterade vi att han var piggare, raskare och ja hela han verkade gladare. Jag tror att han drabbades av en mindre depression när han var tvungen att gå runt med tratten. Nu har han också fått bada. Något som han normalt sett inte är överförtjust i. Men även detta verkade helt överkomligt när han inte behövde ha den skämmiga tratten på.
Nu ligger han och njuter av att kunna röra sig som han vill. Våt men lycklig.
image112

Nu har jag ett problem. Efter trattepisoden har han fått lite svamp i sina öron. Veterinären sa precis hur jag ska göra med svamppulvret (pevaryl). Jag trodde att jag kom ihåg men inte. Är det nån som vet???

konstig fökylning...

jag vet inte om jag är förkyld eller inte. Har kännt mig allmänt konstig idag men har inte ont ihalsen och den sista halvan av dagen har jag inte heller varit snuvig. Kan det vara över. Så lätt???
Tror inte det bacillerna har nog bara tagit paus.

Annars har dagen varit som den brukar. Jobb. Fruktansvärt stressigt. Ibland kan man verkligen fundera på vad det är man gör. Började strax efter 8 och dagen gick i ett och var inte hemma förran 19.30. Sånt få inte bli en vana.

Vilken miss i planeringen jag har gjort när det gäller vår stackars hund med tratt. Förutom de där knölarna han opererade bort så hade han en vårta på skinkan, eller vad det nu kan heta på en hund. Den glömde jag att säga till om och glömde, det gjorde de på veterinärstationen också.  Så då tänkte jag att den kan de ju lasra bort när vi tar bort styngnen. Jaha sa hon i receptionen. Då skall han ingen frukost ha osv. Va? skall han sövas frågade jag. Ja det kan va så sa hon, åtminstone något lugnande brukar de få. Nej tänkte jag i mit stilla sinne. Inte kan han behöva gå med tratt en vecka till... Nej han får få en paus så vi kan bada honom och så. 125 dagar har vi ju på oss innan det blir ny självriskperiod.

Sen är det där med logistik. När ska man hinna åka upp till veterinärstationen med hunden....  mitt i detta skall de leverera en ny skärm från dataföretaget. OCh jag hoopas verkligen att de kommer när de har sagt. Annars blir det kris. Och när ska man hinna köra sonen till bandyn. Han suckade lite och sa. Jag kan väl cykla då.... Han är mycket tålmodig min son.

Annars var det väldigt skönt att komma hem. Maten stod  på bordet. Sen blev det CSI. Och tvätt förstås. Och nu ska jag snart krypa till kojs.


känner mig som den lilla tomtegubben

ni vet han som satt utanför sin stuga, uppå en tuva, frös och nös. Den satackaren hade snuva. Det har jag med. Det var faktiskt väldigt länge sen jag var förkyld. Och varje gång glömmer jag av hur erbarmligt trist det är. En arbetskamrat sa en gång att det är en ovärdig sjukdom. Och det är det man nyser, snorar och ögonen rinner okontrollerat. Nu är jag fortfarande i starten så jag får väl se hur det hela utvecklar sig. Jag kurerar mifg med Esperitox vilket ibland faktiskt gör att det inte blir så farligt. Nog om detta.

Annarrs har jag varit rätt så aktiv idag. Burit upp sommarskor på vinden och tagit ner mittemellan-skorna. Sen gjorde jag en blixutryckning till järnaffären som stängde 16.00 för att köpa plugg för att äntligen kunna hänga upp draperiet i hallen som jag har planerat i typ två år. Jag vet att vi har långa startsträckor i vår familj. Men desto roligare när det görs något. Nu väntar jag på att maken kommer hem för vid borrning i väggar går min gräns för händighet.
 
Anslutningsvis en stilla reflektion över tvätt. Varför tar aldrig tvätt slut? Jag kommer aldrig fram till den där punkten när det inte finns något att tvätta, inget att lägga in och allt bara är klart. Tur att det i alla fall finns tvättmaskiner. Det är nog den hushållsmaskin jag absolut inte skulle kunna klara mig utan. Och spisen förståe och kyl och frys. Man är allt väldigt beroende av många saker. Att de åtminstone ska fungera. Det enda som det inte är nån katatstrof när den går sönder är diskmaskinen. Att det  är ruskigt tråkigt är en helt annan sak.

Ha en trevlig söndagskväll. Jag ska hänga tvätt:)

shopping tar på krafterna

Nu är vi tillbaka efter en dag i Göteborg. "Jag fattar inte hur man kan handla så många timmar" sa maken. Jag och  dottern tyckte inte att det var några problem.
Efter att ha snurrat en stund efter parkeringsplats - det var då jag föklarade för dottern varför man egentligen ska ta tåget - så började vi så smått. Vi var lite oroliga över hur det skulle gå då vi var lite osäkra på om den verkliga shoppinglusten hade infunnit sig. Men krampen släppte och det första fyndet vi gjorde var en:
  Taostbag. Designtorget gåva till mänskligheten. Nu kan vi göra varma mackor i rosten.
Efter detta absolut nödvändiga inköp påbörjades skojakten till dottern som begåvats med väldigt små fötter. Storlek 35/36. Om det är besvärligt om man har stora fötter kan jag berätta att små fötter är inte heller kul att ha. Jag är bortskämd har jag insett. En stabil strl 38. Och vad hittade vi jo ett par bruna stövlar till mig:
 Jag blev mycket nöjd. Ett antal timmar senare inhandlades skor till dottern.
Det andra viktiga målet denna dag var en kappa till henne. Det är inte så lätt skall jag säga. Hon har mycket bestämd smak och vet vad hon vill ha. Men till slut på Zara hittades denna bedärande sak:
 Den är svårbeskrivbar, men den glittrar och den är ljust grå med olika infogade färger.
Därtill köptes leggings och lite olika toppar.

 Dessa två inköpta på HM tror jag kommer att bli utmärkta i vinter.

Men nu är vi åter i hemmet. Maken ligger i soffan och ser på tv. Han är fortfarande förkyld men har trots detta varit ute på en längre promenad med hunden som fortfarande har tratt runt huvudet. Jag förstod på honom att han lite ville ha credit för det så vi har utnämnt honom till dagens vardagshjälte.
Nu ska vi sjunka ner i soffan. Jag tänker inte gå in och se hur lite pengar det finns kvar på kontot. Det man inte vet jar man inte ont av :)

fy f-n vilken dag

men nu är jag äntligen hemma. Jag har sprungit som en skållad råtta mellan allt jag ska göra. Slängde i mig en trött ostmacka på väg ut till bilen. Det ösregnade. Och alla som vet hur det är i västsverige vet att regnet här kommer från alla håll. Med paraply, almanacka, och ostmacka i handen är det svårt att manövrera. Mackan blev något fuktig och jag blev snudd på genomblöt på 4 minuter. Fy.
Sen när jag kom fram till Götet så kände jag mig som i en filminspelning där de står med dusch ovanför.  Sitta på möte med blöta skor och fuktiga jeans är ingen hit ska jag säga.

Avslutade dagen med ett spinningpass.Det var riktigt skönt. Nu ska jag och maken samla ihop familjen, käka thaimat. Maken är liteömklig. Han är förkyld... så imorgon tänker jag och dottern göra en egen utflykt till götet för att shoppa. Det ska bli kul. Dottern har fått bestämma dag och jag inte bara det är för att jag har plånboken med som hon vid flera tillfällen har sagt att hon ser fram emot denna tripp.


pust - städningen över men nu en annan utmaning

Så här funkar det ....

Bloggaren skriver 8 fakta/vanor om sig själv. Den som blir utmanad skriver ett eget
blogginlägg om sina 8 fakta/vanor och skriver in dessa regler.
I slutet av inlägget skriver du 4 personer som du utmanar och skriver deras namn.
Glöm inte att lämna en kommentar om utmaningen i deras kommentarrutor på
deras bloggar, så dom vet att dom har blivit utmanade och läser ditt blogginlägg.

Här är fakta / vanor om mig...

1. Avskyr innerligt att städa, vilket innebär att det ofta blir sent på kvällen jag blir klar eftersom jag hela tiden skjuter det framför mig - dessutom blir jag på dåligt humör

2. Läser gärna deckare

3. Tycker mycket om att resa gärna med lite spontana inslag och omväxling

4. Jag gillar att träna och plågar min omgivning med att berätta om det :)

5. Njuter kolossalt av att vandra i fjällen.

6. Har börjat bli så klok att jag numer går hem när det är som roligast

7. Shopping tror jag är bra för min själ.

8. Jag sover gärna länge på morgonen, snoozefunktionen är min bästa vän, trycker alltd minst tre gånger på den innan jag masar mig upp ur sängen

Jag utmanar :
Karin, Helena,  Ejmis och Badtanten,


Fotboll och kundtjänstsamtal

Sonen har haft det litet motigt ett tag. Ständiga förluster i alla fotbollsmatcher oavsett vilket lag han spelat med. Han brukar spela med flera årsgrupper. Men idag var det vinst,. 4-1. Det är bra. Helt andra pojkar än när de har förlorat. Här är en bild på sonen i full mundering. Det är extremt mycket roligare att få hem honom efter vunnen match.
image106

Så här ser han ut när han står i mål.
Nu sitter han och maken och ser på fotboll. ÖIS möter Häcken. Det vore bra för ÖIS att vinna tycker de. Jag bryr mig inte särskilt eftersom jag varken håller på det ena eller andra laget.

Idag är jag lite nöjd med mig själv. Vi är trogna Teliakunder. Har alltid haft deras bredban och det har alltid funkat jättebra. Så nu tänkte vi förlänga vårt avtal och samtidigt få digital-tv från dem. När jag beställde via internet så sa de att det skulle ta några dar. Men nu idag skulle det vara klart. Maken hade varit och köpt kabel för att förbinda alla apparater med varndra. Allt var ihopkopplat vad händer? Jo ingenting. Då ringde jag kundtjänst. Vad jag hatar såna där talmaskiner. Det känns extremt töntigt att tala med en robotröst tycker jag. Knappar definitivt hellre in på telefonen.
Nåväl jag kom fram efter typ 10 minuter det är rätt OK tycker jag. Men då var jag på fel avdelning.... Blev omkopplad och tänkte att nu får jag väl vänta igen. Men faktiskt inte. Det var nån käck tjej som svarade. Och sa att nej men det var väl inte så konstigt att digitaltvn inte fungerade. Och sen drog hon en lång harang om varför det kunde ta lite tid.... Tror Telia att jag vill veta hur dera ställverk funkar eller?? Det vill jag inte. Sen tyckte hon att jag inte kunde klaga på en gratistjänst. Då undrade jag om Telia gick med förlust nu när de erbjöd "gratis" digitaltv till typ alla sina bredbandskunder. Men nej det höll hon med om att så var det ju inte. Hon måste upplevt mig som extremt tjatig. Sen frågade hon om bredbandet fungerade och ja det kunde jag inte säga annat men det var ju inte det jag undrade över.
Till slut var hon så trött på mig att jag i alla fall fick en avgiftsfri bredbandsmånad. Mitt paranoida jag kilade genast ner och satte på datorn för att se så hon inte för att hämnas hade kopplat bort hela bredbandet. Summa summarum att i slutänden kommer jag att känna mig ganska nöjd med detta.

Nu ska jag städa. Som vanligt har det blivit lite sent men i morgon är jag mycket glad åt att det är gjort.

big fan of Anna

idag var jag på satelitkonferens. "Dags för barnen" Vällovligt  tema och mycket intressanta talare och inslag som gjorde att man tänkte efter. Hur får man ett barnperspektiv? Vad är barnperspektiv? Ja det finns många frågor.
Men nu undrar kanske vän av ordning över rubriken?
Jo moderator denna dag var Anna Mannheimer.
image105

Hon var verkligen proffsig. Hela satelitkonferensen styrdes från - ja förstås - Stockholm. Ett nationellt program skulle varvas med ett lokalt. Folkhälsominstern talade och Drottningen invigde på länk. Det innebar att allt var minutiöst planerat. Inledningsvis hade Anna plötsligt en kvart som skulle fyllas ut... Det kan man iofs förvänta sig att hon skall kunna klara. Men hon gjorde det bra. När man faktiskt började bli riktigt glad var när hon ställde frågor till de som talade under konferensen.. Kloka och inte sådana som man normalt brukar ställa från professionen. Det gjorde att fokus blev en aningen annorlunda vilket inte skadar. Sen var hon dessutom lagom personlig mellan varven och bjöd på sig själv.
Det var ju ett allvarligt tema. Hur ser vi de barn som far illa. Trorts detta lyckades Anna med att få det hela hela att bli en bra mix. Goda skratt blandades med allvaret.
Helt klart en bra dag.

Jag skall inte skriva om träning :)

hjälp

de har flyttat om maskinerna på gymmet och jag kan inte hitta dem...jag känner ju inte igen dem...
Detta mina vänner får väl betrakats som veckans i-landsproblem......
Nu ska jag gå och springa på bandet och träna core :)

nattens övningar satte sina spår

...det märktes sannerligen på spinningpasset idag. Det var tungt. Pulsen var uppe och skenade. Fick lätta krampkänslor i magen och i vaderna. Är man knäpp eller : ) Men nu känns det bra. Ska snart dricka en kopp te och sen se på Mord i sinnet.

när natten nalkas

image101

kan man göra olika saker. T.ex. vara hemma och somna framför tv:n, läsa en bok eller ja det finns många sakern man kan ägna sig åt en lördagskväll
Igår ägnade vi oss seriösa filsofiska funderingar över allt och ingenting. Det gjorde vi hemma hos våra vänner på futonerna i deras uterum. Pojkanrna engagerade sig även i landskampen. Vilket visade sig vara tämligen meningslöst. Jag menar de gjorde ju inga mål.....
Diskussionerna stördes endast av bubblandet från vattenpipan och kluckandet från glasen. God thaimat bjöds ur den nyinköpta wokpannan. Det var en mycket bra avslutning på dagen. Eller början på en ny dag om man så vill.

Tidigare under dan hade vi varit hemma hos en familj i sonens fotbollslag. De bjöd hem hela laget med familjer. Det tycker jag i och för sig är ett berömvärt initiativ. Killarna hade kul och vi hade trevligt. De hade verkligen ansträngt sig. Ordnat tipspromenad. Barnen fick åka wakeboard. Sen bjöd de på grillat, av en massa olika slag. Att de dessutom bodde i ett hus som utifrån såg ut som en tillbygd sommarstuga, men på insidan rymde många rum och i källaren en pool med en rejär relaxavdelning gjorde oss alla grymt imponerade. Men det bestående intrycket efteråt var att det är kul när folk anstränger sig för att många ska få det trevligt.
   

Nu ska jag göra lite svensk husmanskost till familjen. Köttfärslimpa. Önskat av sonen.

monitor going to sleep...

Maken skulle sätta på datorn på förmiddagen och skärmen var svart, Det brukar stå på den när man stänger av "Monitor going to sleep" och denna gång hade alltså inte bra somnat utan verkligen dött....  En smärre katastrofkänsla infann sig i hemmet. Hur skulle vi göra nu och vad var det som var fel och hur skulle vi kunna göra allt som vi brukar göra på datorn. Dottern har ju iofs en dator på sitt rum, och det finns ju en bärbar i huset. Men jag såg framför mig allt bråk som skulle uppstå då hela familjen invaderar 15-åringens rum.... den bärbara har en uselt anvitivusprogram....

Men då fick maken en av sina mer briljanta idéer. Bi tar ner den platta LCD-skärmen från sovrummet. OCh ja det funkade. Bilden blev ju inte världsbäst. Men det funkar och inom 10 dagar så kommer nån och byter ut vår trasiga skärm. Friden kom åter och undergångskänslorna har försvunnit.

frusen och trött

det är vad jag är just nu. Har varit på "utvecklingsdagar" torsdag och fredag. Sent blev det igår och när jag väl kunde gå och lägga mig så var jag extremt pigg. Jag bara låg där och kunde inte sova. Tur att vi la oss så sent att natten ändå blev förhållandevis kort :)
Annars var det trevligt. Vi har umgåtts, lagat mat och arbetat. Vi har lite ny personal i gruppen så tanken var just det att kombinera lite olika.
Sen när vi var på väg hem ringde dottern..... Hon skulle till götet för att se på Håkan. Ja det är så vi kallar Håkan Hellström hemma hos oss. Kan du komma och hämta oss? bad hon och ja, jag sa nej. Men eftertsom jag är är synnerligen svag mamma så lovade jag henne att hämta henne vi d stationen. Så nu är det bara att hålla sig vaken. Men nu närmar sig klockan 21 och då är det äntligen nåt att se på tv.

Hunden irrar fortfarande runt och dunkar i både det ena och det andra. Natten var hemsk här hemma enligt maken. Så jag kanske ändå inte hade sovit så gott här hemma.

hunden tycker synd om sig....

image100
han är inte glad, Oliver..... han är opererad i de känsligare delarna och han har dessutom en strut över huvudet som han bara stöter i och fastnar med hela tiden.

Sett ur hans synpunkt började dagen uselt. Ingen mat. Kort promenad. Biltur var väl i och för sig kul. Men sen - nej inte veterinären. Han är verkligen lite tveksam till det stället. Det enda positiva är att det kan finnas andra hundar.

På eftermiddagen när jag hämtade honom så var han lite missmodig. Han brukar annars springa runt och vara allmänt glad. Han förstod inte hur han skulle kunna lukta på saker. Han ville inte äta. Struten var i vägen.

Men nu sover han i sin korg. Utmattad......

Det skall jag också göra. Jag är trött. Har idag avverkat 75 minuters spinning. Är nöjd med detta.

jag - en dålig människa

jag skulle ju gått på core. För er som som inte vet så är det träning för rygg och mage. Bra alltså. Plågsamt och jobbigt.
I stället gick jag ut med maken och tog en promenad. Han skulle kolla hur fullt det var på fotbollsplanerna eftersom han försöker få till målvaktsträning för gossarna i ungdomslagen i fotbollsklubben. Nåt som jag tycker man kunde ringa om på dagtid. Nåväl eftersom han inte ville gå själv och dessutom verkade lite lätt sur så bokade jag av passet och följde med honom.
Vår klubbs idrottsplan ligger fantastiskt vackert, solen sken så det var inte så stor uppoffring att gå på promenad i stället.

Här är jag och hunden.

Hunden ja, det är en annan historia. Han den lille stackaren skall till veterinären på onsdag och bli kastrerad. Han har fått några hormonrelaterad åkomma som gör att han måste detta i förebyggande syfte.... Som tur är förstår han inte vad som är på gång. Och lika bra är väl det.

Nu är det dags för kvällsmat. Sen är det CSI. Sen är det dags att sova.

fast på pedalerna

Ja jag fastnade på pedalerna. Och jag kom loss. Det var banne mej bättre med riktigta skor. Lite mysko känsla dock att så där bara sitta fast. Pratade lite med spinningledaren innan och hon berättade första gången hon hade satt på sig cykelskor och var ute och cyklade, mötte en kompis, glömde att hon satt fast på cykeln, bromsade in,  stannade och vups så låg hon där..... skrapade upp hela sidan... Tur som jag tidigare sagt att spinningscykeln står still och man inte behöver balansera.

Så var denna helgen gången. Den har varit bra. Ny arbetsvecka stundare och det känns helt OK. Men lite kul är kavar ikväll är det dags för "Mord i sinnet".

Jag är extremt nöjd med att jag kommit igång med träningen igen. I morgon ska jag gå på core är planeringen. Vi får väl se om jag får ihop det.

köp som förpliktigar

Lördag innebär ofta en tur till stan. För att i någon mån minimera hålen i plånboken försöker jag låta bli stadsturen om jag verkligen inte behöver nåt. För det blir ju gärna förutom en massa köp också gärna en fika. Och det är ju varken bra för plånbok eller för kroppen. Men för själen!  
Idag var inte en sådan dag. Jag hade flera ärenden!!! Och jag tycker att det är kul att shoppa :) Jag känner vällust när jag ser alla affärer. Och tycker det är roligt att komma hem med en massa påsar.

Jag skulle dels till apoteket och dels äntligen investera i ett par spinningskor. För nu har jag bestämt mig för att spinning är bra. Vad som är bra på apoteket är att de i regel har det man letar efter. Men det finns inget annat ställe som jag blir så irriterad på. Där kan det vara sjutusen människor i kö. Och ändå går det samtidigt omkring personal och ser ut som om de inte gör någonting. De öppnar lite lådor och spatserar kring. Där skulle det behövas konkurrens. Då skulle man anpassa sig efter vad som behövdes göras just nu. Det senaste som hänt på vårt apotek är att man först får köa för att få sitt recept expedierat och sen får stå i kö för att få betala. Sen undrar jag om man måste se sur ut om man arbetar på apoteket? Nog om detta. Jag fick i alla fall tag på det som jag skulle ha. Man får va glad för det.

Men spinningskor visade sig vara en svårare nöt att knäcka. De enda som fanns i min vanliga sportaffär kostade 1000 kronor. Och det är för mycket tycker  när det finns betydligt billigare. Det är ju ändå en rätt enkel form av sko (enligt mig). Så det blev till att springa runt hela stan. Nu är den ju rätt så liten och till slut inhandlades ett par.
De ser ut så här.
 
Spinningskor är det inte bara att köpa. Nej man måste ha "clips" också. Så utöver skoran måste ävensåna inhandlas. Och hur ska jag kunna veta vilka jag ska ha... I sportaffären viste de inte vilka som behövdes på mitt gym. Sånt borde man veta eftersom det ju inte finns så många ställen i vår stad som man kan träna spinnig på och då vore det lite smart att veta att just det de här ska du ha. Så jag fick snällt gå till min vanliga affär som visste vilka jag skulle ha.
Sen fick maken montera. Det var kul för honom att få visa sig litet på styva linan tyckte jag.
Så här fint blev det:

Detta köp förpliktigas. Jag kan nu inte bara säga att jag inte har lust utan måste använda skorna. Det är bra med lite sån press tycker jag.

Jag har under den sista tiden funderat rätt mycket över konsumtionens makt över våra liv. Hur begäret efter något som är lite lagom ogreppbart styr oss att shoppa saker som vi innan vi såg dem inte ens visste att de fanns och än mindre behövde.....  Jag brukar ibland sticka in näsan i klädkammaren och vips där var nåt som jag inte ens kom ihåg när jag köpte och helt glömt av att jag ägde. Ibland har jag kanske inte ens använt  plagget. Det kan ju vara kul men lika ofta så var det ett impulsköp som jag inte egentligen inte hade nåt behov av.

Nog om detta. Sen skulle vi spenderat kvällen med goda vänner eftersom värdinnan föll djupt ner i en förkylning blev det inget med detta. Så vad göra i stället? Jag rensade linneskåpet. Eller rensa är väl för mycket sagt. Jag plockade ut allt och la in allt igen. Vi är sorgligt nostalgiska jag och maken. Högen med "slängsaker" var minimal. Det ser i alla fall mer ordentligt ut nu.
Nu blir det en lugn hemmakväll med pizza, tv och mys.

Jag återkommer i morgon med en rapport om jag fick fast skorna på pedalerna. Jag tackar min lyckliga stjärna för att man inte behöver balansera på spinningcyklar. Till skorna följde det med en varningstext, där det bl.a. framgick att man skulle börja med att cykla på mjukt underlag och att man skulle ha kvar en fot i marken medan man upprepade gånger prövade att sätta fast och ta loss skon från pedalen.


hits