Ett litet inlägg till om träning

Att träna blir ju lätt en vana tycker jag. Men ibland kan jag verkligen känna att det skulle kunna vara lätt att tappa kontrollen och bli väldigt fast... rent avi fixerad. Dles känner jag ju att jag mår så bra när jag tränar. Och dels så är det den där tillfredställeslen att man orkar.  Nu så hinner jag ju inte träna jämt som tur är. Måste ju faktisk jobba litet och ta hand om barnen och så (och så betyder väl städa och annat trist). Men jag tänker ibland på när man är på gymmet att det är många som faktiskt är där väldigt ofta. Det måste ju vara så när man ser folka där nästan varje gång som man själv är där.
Å andra sidan finns det väl sämre ställen att hänga på. Det är rätt kul att se "de unga". De använder stället mer eller mindra som fritidsgård.. och som förälder kan jag ju tycka att det är rätt OK jämfört med mycket annat.

Ja, jag har vart på spinning. Om nån undrar :) Nu är det kvällste.

Ledig

Vad skönt. Nu är jag ledig ända till på måndag. Det är skönt. Det är alltid en go känsla när man vet att man har flera dagar framför sig...

Men det lär väl inte bli några problem att få dagarna att gå :)

Visst är redan inplanerat. T.ex. utflykt med sonen, korgshow med maken. Och ja det gick tydligen att slippa äta torra brödkanter medan de andra åt god soppa. Sen spelar dottern vidare i forbollscupen på söndagen och sedan skulle vi försöka träffa en av mina systrar med familj på fredagen. Så det blir väl inte mycket utrymme att bara slappa på. Men det är skönt att vara ledig. 

Godnatt

En bra tisdag. Inatt sov jag uselt men har ändå varit pigg idag. Konstigt. 

Maken och jag har varit på Mindspinning. Inte för att jag förstår skillnaden mellan denna och annan spinning....
Lite mörkare i lokalen och lite mer dämpat kanske....
Lite dramatiskt var det när jag packade upp min väska och skulle byta om. Inte hade jag nån tröja med mig. Och det måste man ju faktiskt ha. Så jag fick kuta ut och köpa en (på gymmet alltså). Det gjorde i och för sig inte så mycket för den var riktigt snygg och kom från Better Bodies. I receptionen mötte jag en av mina bekanta som tittade på mig när jag stressat förklarade vad jag gjorde. " Borde du inte fixa ett par skor också?" Barfota som jag var. Men nej skor hade jag faktiskt men ine tänkt på att ta på mig dessa.

Väl hemma åt vi maken goda hamburgare. Sen kom mina föräldrar på en snabbt påkommen visit. Det var riktigt trevligt att dricka en kopp te med dem. Och dessutom fick jag se ett kort på den nya kusinen som än så länge befinner sig i Kina. I slutet av november skall systern och hennes man åka och hämta sin dotter. Det är så spännade tycker jag. Flickan var verkligen söt!

Nu är det dags att sova. I morgon skall jag arbeta en kort dag och sen ska jag vara ledig resten av veckan . Det ser jag verkligen fram emot.


vad jag är trött

Jag trodde i min enfald att jag skulle bli piggare när jag fick gå upp en timme senare - typ. Dessutom la jag mig i tid igår. Men jag tror att det är regnet och det gråa som gör att man blir trött. Denna tid på året är väldigt trist. 

Denna vecka trodde jag att jag skulle klara mig med att jobba 2 dagar och halva onsdagen. Men så blev det inte. Blev tvungen att boka in en grej klockan ett på onsdag. Men efter det så ska jag vara ledig. På torsdag är det en aktiv dag. På morgonen bär det av till Gällstad eller närmare bestämt
Lager 157. Ddet är sonen som hett åstundar att åka till detta kommersiella centrum. Vi får väl se vad vi hittar. Förhoppningsvis några OK jeans.

På kvällen skall vi gå på Cabaret Cartwright på Kajskjul 8. Det ska bli kul. Fast just nu när jag var inne och läste menyn insåg jag att jag inte kan äta förrätten..... tål inte kräftor. Suck. Och på det stället kan jag misstänka att det blir svårt att få nåt alternativ. Ja, ja värre saker har väl hänt. FInns väl nån torr brödbit jag kan sitta och gnaga på medan de andra äter soppa...

Snart kan man med gott samvete gå och lägga sig :)

Den lokala sporthelgen

Igår spelade både dottern och sonen fotbollscup.
Det var ömsom vin och ömsom vatten. Min plan vara att bara köra dit. Men det blir gärnaatt man stannar och tittar lite. Dels finns det alltid andra trevliga föräldrar att prata med och dels är det kul att se på ungdomsfotboll tycker jag.

Jag for som en skållad råtta mellan hallarna. Det var nämlige två med c:a 3 kilometers avstånd emellan. Jag lyckades på detta sätt att få se båda två. Dock inte alla eftersom jag var tvungen att anträda min afrika resa.

Dottern spelar i F 16. De ställde upp med två lag och båda tog sig vidare till nästa helgs slutspel. Så det blir fotboll kommande helg också.

Sonen spelar i P14. Det innebär att i år är de den årsgrupp som är lite yngre. Så han tog med knusende ro att bli utslagen "Det var ju inga andra 94-lag som gick vidare heller" konstaterade han. Nu kan han ägna sig åt innebandysäsongen i stället.

Mitt afrika

Grundidén inför afrikatrippen var att anträda den som Karen Blixen. Men tiden sätter mycket käppar i hjulen. Jag hade behövt en tropikhatt och jag lyckades inte med detta. Så det fick bli afrikanskdansinspirerat nairobistuk på det hela.


Resans första anhalt var till grannområdet, dit jag tog mig till fots. där två rastamen gav mig lift.
Vi åkte till Fredholmens lägereld  som vi samlades runt

image151

De två värdinnorna, Kunta och Kinte, hade förberett kvällen på ett alldeles fantastiskt sätt.
 Drinkar  Mat  

Afrikansk karaoke
    

Efter middagen tog den berömda myrsloksdansen vid:
 

Sen upptäckte vi att det inte ingick någon returbiljett i vår resa varför vi var tvungna att ringa på taxi som vi väntade på  läääänge... Inte tyckte vi det var kul. För det var kallt när vi lämnade vårt afrika för att anträda resan tillbaka till civilisationen. Men att döma efter denna bild var vi ändå rätt nöjda.

Och idag när jag ser tillbaka på vår snabba tripp  så var det en härlig tur. Men det brukar gärna bli det i detta sällskap!


smärre chock

borde alla få som känner mig.... uppe vid den här tiden. Men jag är bara inne på en kort visit skall snart återvända till sängen. Anledningen till den lilla titten in i cyberspace är tt jag ska boka av ett pass på gymmet. Hur konstigt det än kan låta.

Annars har jag en bra dag framför mig. Maken ägnar sig åt fotbollen. Jag skall bara köra nån tur. Helt OK alltså. LIte måste jag också göra inför kvällens afrika tur. Från denna "resa" kommer det att rapporteras i morgon!

idolträsket och sushi

nu har jag också hamnat där. Men mest beror det nog på att barnen är hemma och ville se på tv med sina föräldrar. Då får man passa på. Nu är det ju paus och jag passa på att kolla lite hur det ser ut där ute. Picassotejen sjunger enligt min åsikt outstanding.

Innan vi la oss i soffan så hade vi inmundigat en fantastiskt god sushimåltid. Nu för tiden äter alla här hemma sushi.

En fördel med att ha en raderad hårddisk är att datorn är lite snabbare nu. Inte enmassa skit som barnen har lagt in som stör. Sonen insåg att all musik var borta. Ja, ja tänkte jag. Det är väl en tidsfråga.

Imorgon är det dags för Mitt Afrika. Kunta och Kinte har bjudit tjejgänget på fest på ranchen. Man ska ju då leva sig in i detta. Jag har inte riktigt förberett mig klart för detta Men nåt blir det. Jag har lite olika idéer....

Medan jag är i Afrika så är maken på oktobeerfest. Lite olika teman man ändå teman :)

För övrigt präglas helgen av fotbollscup. Logistiken är planerad in i minsta detal. På söndag löses forbollen av med innebandy.

dimman lättar

eller lugent lägrar sig. Nu funkar atorn igen och jag är rätt så stolt över mig själv. Maken är lite ledsen eftersom han inte hade säkerhetskopierat allt han borde kopiera.

Alltså. Igår installerade vi om XP. Då försvann ju allt... och sen funkade ju varken musen eller tangentbordet. Idag när jag kom hem tog jag tag i allt igen. Kom på att jag ju kunde försöka att installera om igen innan Windows hann gå igång. Och banne det funkade. Så kul när jag såg pilen röra sig.

Men mycket pill är det med uppdateringar och så. Och inte är det klart. Och alla länkar är borta. Så om ni inte ser mig på era bloggar så beror det på att jag ännu inte letat mig ut och hittat er.

Nu ska jag hänga tvätt och sen sova.


varför kan jag inte mer om datorer och varför

har jag aldrig satt mig in hur webmailen funkar...... jag blir så trött. Skicka inga mail till mig nu. För jag kan ändå inte läsa dem. Ja det skulle vara på hotmailen då.

En jäkla massa i-landsproblem idag således.

Det enda man kan glädja sig åt är att det trådlösa nätverket än så länge fungerar. Det hade varit ännu bättre om dottern inte i ett hysteriskt anfall häromdagen monterade ner den stationära nummer två. Som förhoppningsvis fungerar.... Den står just nu i klädkammaren.

Det är lika bra att lägga sig och läsa.... för nej det funkade inte med att låta datorn vara strömlös en halvtimme. Nåt jävla fel är det.

blir man galen eller blir man galen?

Veckans i-landsproblem (obs plural)

1. Hur klarade man sig innan det fanns datorer?

2. Hur klarade man sig innan man hade flera datorer?

3. Hur klarade man sig innan man hade en exter hårddisk?

Den "bästa" stationära datorn lade av idag. Dvs Windows lade av. Det har varit lite konstigt till och från på den men vi har valt att ignorera detta och gjort likt strutsen. Häromdagen kom i alla fall maken hem med en extern hårddisk och i helgen lade vi över alla kort. Sicken tur i alla fall. För nu är hela hårddisken återställd i "fabriksläge" och allt hade varit gott och väl om inte det uppstod ett annat problem helt plötsligt..... nämligen att varken mus eller tangentbord fungerade. Humöret blir verkligen inte på topp såna här dagar. 

Nu är datorn strömlös. Får se om det hjälper. Detta är väl enda gången man är glad åt att ha en hyrdator. Som inte är så himla billigt egentligen. Men just supporten och att de kommer och hämtar och lämnar den är ju trots allt bra. Det tidigare avtalet vi hade var ännu bättre för då fixade de datorn i stan. Man kunde prata med dem som skulle greja till saker och ting och hämta den så allting gick fort. 

Ja, ja irriterad är jag. allt är raderat på den stationära och det blir mödosamt att bygga upp allt igen.

Tjingeling så länge och erkänn att det är synd om mig. 

pata pata

Nedräkningen har börjat. På lördag är det dags för en tripp till Afrika. Visserligen i tanken och upplevelsens värld men ändå. Det är nåt att se fram emot.
image147

Vem vet vad som kan hända då?

Apropå träning

All träning är ju bra. Men alla har ju olika mål. För ett tag sen skrev jag ju om pulsbaserad träning efter att ha varit på en föreläsning som var bra. Föreläsaren pratade just om mål med träningen och att det skall kännas bra. Och att alla har olika mål.
 
Jag för min del vill väldigt gärna känna att jag orkar rätt bra och njuter verkligen de gånger jag känner att det flyter. När jag känner att jag kan ta i och ändå orkar lite till. Så är det just nu. En annan period kan det vara annorlunda. Sen tror jag att det är oerhört viktigt med vardagsmotionen. Det där vi gör varje dag. Hur man tar sig till jobbet. Att ta trapporna i stället för hissen. Hundpromenader är verkligen inte att förakta. Det är bra både för kropp och själ.

Anledningen att jag egentligen under hela mitt vuxna liv har tränat (med vissa avbrott) är att jag inte rör mig så mycket på mitt jobb. Men jag blir ju trött i huvudet. Jag måste få balans. Vill vara trött både i kroppen och i knoppen när jag lägger mig.

helgavslut

Ett bra slut på helgen tycker jag är att köra ett pass på gymmet. Just på söndagskvällar är det inte en katt hemma hos oss. Alla är iväg och gör nåt. Jo hunden är förstås hemma.
Jag och maken gör gemensam sak på gymmet idag är det core och spinning
15-åringen och 13-åringen tränar fotboll. Men nu är det snart säsongsuppehåll för dem när det gäller den delen.

Det är lite bra. Att inte träna fotboll året runt utan att man har ett uppehåll just runt jul.

sköna söndag

Kommer ni ihåg Sköna Söndag?
Programmet där Susanne Lanefeldt knep och Malena Ivarsson var sexrådgivare. Efter lite letande visade det sig att året var 1986.... oj,oj tiden går. Men jag kan för mitt liv inte komma på vad hon som var programledare hette.

Ovanstående var en utvikning från att jag gillas söndagar. Speciellt när jag redan har palnerat maten så det bara är att sätta igång. Idag blir det stek med potatis och sås. En riktig klassiker med andra ord. Så nu ska jag på Tinamanér sätta in steken i 125 grader. Steken blir saftigare då. En grej som vi har i hushållet är en elktronisk termometer. Det är verkligen bra. Mycket lättare att veta när det är klart och  - under förutsättning att man satt på det - alarmet ljuder vi uppnådd temperatur.


klart, krig och fred?

Nu har jag gjort allt som jag skulle göra. Skönt. Nu kan man ägna sig åt räkor mm. Dessförinnan skall vi försöka att mäkla fred mellan mig och femtonåringen. Hon var så där oförskämd som bara 15-åringar kan vara. SInnet rann över och jag bodrade henne upp på rummet för att städa. TIll saken hör att det ständigt ser ut som en knarkarkvart där. Kläder högt ochlågt. Att lägga in ren tvätt i garderoben är inte att tänka på. Hon lägger allt i sin fåtölj. Sen flyttar hon på alltihop till sängen och så fortsätter det. Jag och sen var det en hel del fler detaljer som jag bara inte orkar med att beskriva.....
Hon har i alla fall kopplat ur sin dator. (jag påpekade för henne att man måste kunna dammsuga ibland för annars blir den förstörd av allt damm) Den står nu mitt på golvet på i lillebroderns rum... Han verkade inte ledsen över det..

Det hela blir ju inte bättre av att maken tycker att det inte är någon idé att tjata på henne. Det är extremt provocerande må jag säga.

Suck.

nu är frukosten bortdukad

ja det blev en sen frukost idag. Våra barn har faktiskt under långa perioer varit förhållandevis sams. Men under den senaste perioden kan de knappt umgås. Det skriks och skränas.... och det är INGENS fel... det är alltid den andre.. jag blir galen..... men nån gång det går väl över.... Jag kan ju umgås med mina syskon utan att vi bråkar. För det mesta i alla fall :)

Nu ska här göras ärenden och grejas i trädgården lite och sen ska jag städa lite eftersom det inte blev gjort när det skulle göras.

Ikväll är det räkor på gång så de skall också inköpas.

surat ihop

påstod maken att jag hade gjort för att jag inte ville se på sporten. Det är faktiskt det mest tråkiga jag vet. Att se på sporten kl.22.... du kan väl kolla din blogg sa han.... (suck min kommentar) och sen kommer ju snart "Mia och Klara" sa han med en uppmuntrande och positiv röst. Och jag gick.

Men i det stora hela är det bra med mig. Jag har efter en riktigt trevlig arbetsdag varit på ett spinningpass som i och för sig hade en del i övrigt att önska. På fredagar är det "spinning special"... i min värld innebär det att det inte finns någon instruktör som varje fredag vill binda upp sig på att ha ett pass mellan 17.30 och 18.30. Därför alternerar man och hittar på något eget när det är så dags. Idag var det David. Han hade förälskat sig i ett pass som han hade haft under en medlemsvärvningshelg. Ett spinningpass med musikvideos. Till saken hör att David är väl typ 27 och välbyggd. Småbarnspappa. Men har ännu inte släppt taget. Det präglade musikvideovalet. - Här finns plats för egen fantasi! !! Jag som fortfarande är påverkad av föreläsningen i pulsbaserad träning var tacksam för att jag hade klockan med så att jag visste vad jag gjorde.

Sen åkte jag hem. Maken hade ordnat mycket god mat som vi lagade. Lammfärsbiffar, halloumi, jordärtskocckor och potatis. De trvå senare i ugnen. Och matlagningsyoghurt med vitlök och basilika. Till detta en av flaskorna rött sen Danmark. De är ännu inte slut. Det var jättegott.

Men nu har jag då surat ihop..... Ha det gott!

fastnade i e-posten

Det kan väl också räknas som städning :). Och jag har städat lite....
Här kan du
testa hur vuxen du är. Detta tips kommer från Olsson som är en flitig mailare.

och varför sitter jag här???

jag borde genast sätta igång och städa. För då kommer jag att må så mycket bättre i morgon när jag kommer hem efter jobbet. Då kan jag bara sjunka ner i soffan och ta det lugnt....

So here I go!

höstpromenad

Här kommer lite bilder från promenaden:
image141

image142

image143

   

Ja så här ser det ut där vi brukar gå omkring.
Nu vill någon annan ha datorn. Tjingeling.

i väntan på godot

nej inte riktigt utan  snarare i väntan på maken. Han är och utför vardagshandling. Vi har nämligen  fastnat i handlaaltsomoftastträsket. Det innebär många trippar förbi affären. Å andra siadna är jag lite styrkt i all det idag finns bevisning för att storhandling inte är så ekonomiskt. Man får bara slänga en massa hela tiden.
Så snart maken sticker in näsan skall vi ta med den lille hunden ut i kvällssolskenet. Här är det en riktigt vacker höstdag. Man får försöka fånga dagen så mycket det går. Jag ska banne mig ta med kameran så kanske det kan bli lite vackra bilder.

Annars har det varit en helt vanlig arbetsdag. Eller nu hittade jag på litet. Jag har haft en ovanlig arbetsdag men jag är lika trött som vanligt :)

förtvivlan

sprider sig. Sonen har verkligen svårt med sina känslor när det inte går "hans"  väg i typ fotbollsmatcher. Hoppas vid gud att inte det blir fler mål från fel håll.

trött - piercing - mässa

hör i bakgrunden makens och sonens rop och uppmaningar till Zlatan. Det är fotboll. Ja det vet väl alla. Jag tycker inte det är så kul. Dessutom är jag uttröttad. Har haft en heldag på jobbet. Det är uttröttande att sitta och prata - lyssna - vara klok en hel dag.
Sen bar det av i ilfart till Götet. Dottern skulle pierca sig. I naveln. Det tycker jag är ett rätt OK ställe. Hon och kompisen hade planerat länge. Och i min enfald trodde jag att jag kunde skicka med kompisens pappa en fullmakt. Men icks sa nicke. Eller Panache som det var i detta fallet. Hur jag än försökte övertyga killen i telefonen så vägrade de. Föräldern måste vara med om ungen var 15. 16 hade kanske gått.... vad det nu var för juridisk skillnad mellan omyndigheten på en 15 eller 16-åring. Ja, ja man kanske skall vara tacksam för att de är seriösa. Å andra sidan tittade de varken på min legitimation eller nåt annat så det kunde lika gärna vart en annan "mamma".

Dottern var något blek efter "ingreppet".

Sen gick vi på gymnasiemässa. Sammanfattande intryck är : förvirring. Det var banne mig lättare på min tid.

Nu ska jag slänga ett öga på fotbollen. Dricka en kopp te. Sen krypa till kojs.

idag på gymmet

tjuvlyssnade jag på ett samtal. Eller tjuvlyssnade det är omöjligt att inte höra vad folk säger... i alla fall den här tjej är nog oftare än jag på gymmet men ofta på samma tider. Och hon säger alltid såna där tvärsäkra påståenden. Idag berättade hon om sin pojkvän och nån sport han håller på med som nog var lite farlig (kom in mitt i samtalet) men i alla fall så tyckte hon att det var bra att han höll på " för han tycker ju det är så kul. Och då håller han sig ju ung, för han är ju rätt så gammal" ."Jaha" sa kompisen " Hur gammal är han då?"..... "34"

Vad det drog i mina mungipor. Sen så tillade hon att trots hans ålder ville han inte heller ha några barn och det tyckte hon också var bra. Som tur var travade sedan hon raskt iväg. Jag och en annan "gamling" bara tittade på varandra och log....

Så kul kan det vara på gymmet ibland. Idag var det spinning på tapeten.


spara energi

dottern har hållt på att lämna en massa förslag på hur vi kan leva mer miljövänligt. "Köp mer eko-varor mamma!" "Sälj den andra bilen" och idag " kan vi inte ha kallare vatten i duschen?" Då brast det och jag blev nog en aning syrlig i rösten jag sa ungefär som så här. "Det kanske vore bra om du tog upp alla dina kläder så att inte vi behöver värma halva din garderob som ligger på golvet.... " Då tittade hon förorättat på mig och sa " jaha vi har faktiskt fått i uppgift på SO:n att lämna miljövänliga förslag hemma, men du vill väl att Göteborg skall ligga under vatten om tio år".
Där fick jag.
Nu ska jag gå ut med hunden. Och snabbt stänga dörren så att inte värmen följer med!


segt ikväll

Här fick jag ett tips om "websäkra färger" och skulle testa. Så segar allt ihop och precis när jag skulle spara så låser det sig. Nu skiter jag i detta.

Bara för att ni inte ska tro att jag helt har tappat greppet vill jag meddela att jag har varit på gymmet igen. Core och spinning. En bra kombination. Maken var med och han sa att han redan anade vilken träningsverk han skulle få i morgon  :)

Söndagskvällar är trist sen "Mord i sinnet försvann". Bara en massa sport.

Överraskar mig själv

Nu har jag donat och pillat. Lite nöjd är jag men inser att detta att fixa med bloggen kan ta en massa tid. Nu ska jag köra med denna variant ett tag i alla fall. Kanske ändra lite på färger och så. Om det är nån som kan tala om för mig var jag hittar nån typ av lista där jag kan hitta vilken färg som har vilken siffra så vore jag glad.

Dagen som är ser bra ut. Nacken är bättre. Halsen känns helt bra. Maken och sonen är i Habo för att spela innebandy - ja sonen alltså. Dottern skall iväg och göra ett dagsverke på skolan. De håller på att arbeta ihop pengar till skolresa. Tanken är att de ska åka till England. Fröknarna och föräldrarna tycker det låter jättespännande för dem att åka och hälsa på i en engelsk skola. Barnen är väl itne riktigt lika roade av tanken. De vill ägna sin "sista" skolresa i årskurs 9 till att vara tillsammans allihopa. Ja vi får väl se vad det slutar.


experiment och fondue

Det skall man alltid göra. Experiment alltså. Det är ju lite kul att pröva. Jag har gått från löv till prickar. Jag får se vad jag hittar på för bakgrund nästa gång. Nu undrar jag bara om man skulle kunna få reda på hur man vet vilka bokstäver/siffror som blir vilka färger. Det skulle utan tvekan underlätta experimenterandet.

I alla fall. Emellan knappandet så har jag ätit och gjort i ordning på sonens rum. Vi är en aning sega i vår familj. Det där med den sista listen som aldrig blir uppsatt passar bra när man ska beskriva vår familj. men nu är hans rum äntligen mycket fint.

Lördagskvällen har varit triktigt trevlig. Vi har ätit fondue. Ja precis som på 70-talet. Det var mycket gott. Dottern hade en kompis hemma och alla barnen var så nöjda. Vi vuxna också.

Idag är nacke lite bättre. Skönt att bara ta det lugnt en dag.


hjälp - kan någon hjälpa mig?

Jag vill ha ett annat utseende på min blogg. Men mina såna kunskaper är extremt begränsade. Hur gör man??
Kan nån hjälpa mig? Annars får jag väl harva på med blogg.se:s standardvarianter.... Världen kommer förmodligen inte att gå under för det. Så detta inlägg publicerar jag under kategorin  veckan i-landsproblem

nacken

är en öm punkt för min del. Jag får väldigt lätt ont i min nacke. I värsta fall så kan jag inte sova och det sänds smärtsignaler ner mot lillfingret. För det mesta går det över av sig själv men det är väldigt jobbit så länge det varar. Med risk för att trigga igång en del av er så är det faktiskt så att när man får igång blodomloppet så blir det bättre. Men nu har jag dessutom en liten känning av halsont. Och de runt om mig som har typ lite olika kontakter säger bara: " Akte dig du kan få hjärtmuskelinflammation" Som om jag inte visste det!!  Ibland har jag uppsökt osteopaten. Han är bra. Men han säger å andra sidan att han inte hittar något "fel". Han tycker att jag har en välbalanserad och anmärkningsfri kropp. Hmmmm.... Ont gör det iaf.

Det är alltså lite pestigt just nu.

Fast å andra sidan.... Jag har haft:
1: En trevlig afton ihop med väninnan igår. Vi återupplevde gamla tider. Kul.
2.: En mycket trevlig aw ihop med "den andra" och maken. När vi cyklade hem konstaterade vi att vi skrattar alltid mycket ihop med "den andra".
3. Det är fredag. En hel lång slapparhelg framför mej
4. och sist men inte minst jag ska bli moster, eller nästan mer jag är moster igen!

Så det finns mycket att glädja sig åt. Och just nu mår jag bra!

kort rapport om flexibilitet

idag var egentligen planen spinningpass med maken men man är väl flexibel. När väninnan sms:ade och ville ses så ställde jag om schemat. Istället träffades vi för en stunds skvaller och prat. Trevligt.

Maken är dock idog och begav sig till gymmet. Rapporten därifrån är att det står kvar.

På vägen till den lokala puben hämtade jag i alla fall ut träningsskorna som jag fått för att jag värvade dottern som medlem i helgen. De är jättefina. Nya skor är det en så härlig studs i. Det skall bli kull att studa lite på bandet med dem. T.ex. i morgon.

Nu ska jag ta en stilla kvällspromenad.

Konstaterande: CSI Miami är verkligen inte bra.

pulsbaserad träning

Om ni tycker jag är tjatig om min träning så snälla läs inte detta :) eller .....  kanske det kan ge lite inspiration.
Eftersom jag lovat så kommer här en kortis om detta:
Först och främst behöver man veta sin maxpuls. Men om man inte är elitidrottare kan man gå på ett ungefär. Pröva sig fram och använda olika räkneformler. T.ex för kvinnor kan man ta 226 minu ålder och motsvarande för män
220. Maxpulsen kan variera och har inget att göra med hur vältränad man är. Ett mått på det däremot kan vara vilken vilopuls man har. Jag har t.ex en högre maxpuls än vad min ålder motsvarar.
Men för att inte snöa in på siffror skall man också känna efter vilken känsla man har. Här kommer en tabell:


Puls

Procent av max

Känsla

Kännetecken

Träningssyfte

Träningsform


100

Max

Inte en sekund till

Verkligt test av maxpuls.

Maxtest


85 - 92

Mycket ansträngande

Andhämtning flåsande genom munnen. Fåordiga samtal.

Träning av syreupptagningsförmåga.

Förbättra mjölksyratålighet

Korta intervaller

1 - 4 minuter


75 - 85

Ansträngande

Andhämtning något flåsanden genom munnen. Samtal i korta meningar

Träning av syreupptagningsförmåga.

Förbättra mjölksyratålighet

Långa intervaller

4 - 15  min

Korta

distans-

pass.

15 - 40 min


65 - 75

Något ansträngande

Andhämtning påtaglig men kan ske genom näsan. Samtal i hela meningar.

Uthållighet

Fettförbränning

Vägnät för energi och syretransport.

Långa

distanspass

30 min-4 tim


50 - 65

Lätt ansträngande

Viss ökning i andhämtning.

Aktiv återhämtning

Korta distanspass

20-40 min


< 50

Ingen ansträning

Vila liggande eller sittande.

Återhämtning
Denna kan man använda för att planera sin träning utifrån vad man vill få ut av den. Man kan också variera sin träning beroende på vad man vill få ut av den. Det blir faktiskt lite roligare med pulsklocka!

Sen sas det en massa mer... men det är så mycket. Men att springa i intervallet 65 - 75 % av maxpulsen är helt OK och man orkar länge. Sen är det skönt att man inte blir slutkörd och ändå "vet" att det har effekt.


tokaktiv helg

I helgen har vårt gym haft "Superhelg". Det betyder en himla massa olika pass för marknadsföring och medlemsvärvning. I alla fall så tog jag och maken oss iväg till ett föredrag om pulsbaserad träning med därpå följande pulsbaserade spinningpass. Det var verkligen jättekul.
Sen var det bara järnet som gällde. Jag och dottern skulle till IKEA. Frågan är alltid vilket vi skall åka till eftersom det finns två i Göteborg. Jag är ju internetvan :) så jag gickin och kollade var de hade den madrass som jag och maken skulle förbättra vår säng med.
Jo då den skulle finnas på:
 
Så det blev alltså till Bäckebol vi styrde kosan. Väl där handlade vi lite smått och gott. Åt lunch. Plädar, lakan, ljus och så var det då madrassen. Där den skulle ligga var det bara ett tomt hål. I såna här situationer blir jag alltid så irriterad och den stackars personal som finns i närheten får oftast då en rejäl skrapa. Dottern tycker detta är extremt pinsamt så igår väste jag bara fram nåt och sa att nu går vi. I alla fall så tänkte jag att vi väl ändå kunde kolla om den fanns på Ikea Kållered. Sagt och gjort. Dottern stod i kö vid info-disken och tog reda på att visst det finns 20 madrasser  på:  Men killen i informationsdisken garanterade ingenting. Nej vem räknar med det? På IKEA?  Dottern var rejält orolig för att hon skulle få samma svar som killen som stod framför henne i kön. Han hade varit och hyrt lastkärra och hade bestämt sig för att köpa en säng. Och den han ville ha fanns i lager men inte framme i butiken och eftersom man inte får köra truck när det är kunder i butiken så kunde de inte få fram hans madrass. Om de hade sagt samma sak till oss hade dottern planerat att ljuga för mig. Jag kan bara fantisera om vilka inre bilder som passerade i hennes huvud....

Nåväl på IKEA Kållered fanns madrassen. Sultan Tuvebo att bytas mot våra gamla bäddmadrasser som hängt med länge. Just där fick jag veta att våra goda vänner tänkte dyka upp på vår lösa invitation från dagen innan. Dottern skulle dessutom plötsligt på tjejmiddag.... Det går fort. Vi var hemma kvart över sex och hann riktigt bra. Maken hade förberett maten. En utomordentligt god linssoppa, med tillhörande vitlöksyoghurt. Sen blev det äpplepaj till efterrät. Vi hade det riktigt trevligt. Och hundrarna lekte med varandra.

Idag så var maken ruskigt sugen på att omsätta gårdagens nyförvärvade kunskaper. Så det blev en sväng till gymmet för en timmes uthålligthetspass. Innebär att man springer i behaglig takt under en länge stund. Håller koll på pulsen så att den håller sig inom ett visst spann. Det var en skön upplevelse. Efter att ha sprungit i en timme kände jag att jag skulle kunna fortsätt en stund till. Jag var alltså inte utmattad som jag kan vara annars.  Sen hem igen för middag. (Pasta). Jag hann med att sy om en klänning som jag köpte för två år sen och kommit på att bara jag kortar den kan jag använda den. Dessutom lagade jag dotterns älsklingsjeans. Sen tycker ni nog jag är knäpp men jag kunde inte låta bli att gå på yogan  - Vinyasa yoga - som var av annan sort än annars. Och nu tror jag att jag kommer att sova utmärkt på den nya madrassen.


fredag

igår var jag så trött efter strapateserna så jag hade ont i hela kroppen när  jag la mig. Det blev naturligtvis ingen städning. Så den ska jag göra om en stund.

Olsson, en av mina väninnor, brukar vidarebefordra diverse roliga mail. Här kommer ett smakprov:


Sydsvenska Dagbladet:

Våldtäktsman dömd till 2 år i Eslöv

(Fy för att tillbringa 2 år i Eslöv!)

21-åringen anhölls misstänkt för grov stöld av åklagare.
(Åklagare är hett eftertraktade på Svarta börsen har jag hört!)

Nordvästra Skånes Tidningar:

Mannen dog medan kvinnan avled.
(Och skillnaden är...?!)

Örebrokuriren:

Gynekolog hittade knarkgömma.
(Var undrar man genast?!)

Svenska Dagbladet:

Färre gökar i södra Sverige.
(Vilket låter märkligt med tanke på hur många barn som fötts hittills i år!)

Ingen av de omkomna hade livshotande skador
(Istället dog de av...??)

Upsala Nya Tidning:

Högsta Domstolen prövar manlig omskärelse.
(Tur att man inte är anställd där...)

Bergslagsposten:

Inga spår efter skidåkaren.
(Han måste ha flugit fram)

Det går nog lite fort ibland.
Nu har jag varit och helgtränat. Nu ska här ätas och sen blir det städning.

röd ros

image129 Denna ros är till min man.

Dagen började uselt. Jag skulle idag vara moderator på ett evenmang. En sån där dag när man dagen innan förbereder allt in i minsta detalj. Stryker kläder och putsar skor. Det sista jag gjorde var att ställa väckarklockan.
Tänkte att nu kommer jag att få svårt att sova men inte sov som en stock. Skönt. Ända tills jag insåg att min hjärna inte riktigt var med när jag ställde klockan. Jag skulle med tåget klockan 7. Ställde klockan på 6. ställde sedan om minutrarna till vad som var meningen tio i med det blev tio i sju. Det skulle ju stått 5.50 och inte 6.50.... Jag vaknade 7 efter första snoozen! Maken frågade om jag inte skulle varit uppe för länge sen. Gissa om det var lite stressigt. Jag var ju bara tvungen att tvätta håret, det var ju nyklippt. Sen hoppade jag i kläderna. Fönade håret. Vrålade till maken :Kan du köra mig? Och ja det gjorde han förstås. Han var dessutom lugn, fin och uppmuntrande (därav rosen). Jag hann till tåget. Sminkade mig på tåget. Och var trots allt till slut bara en halvtimme sen. Men det är segt med en sån start.

Sen gick dagen riktigt bra. Men vad trött jag är nu. Skall trotsdetta ta mig an städningen. Dottern verkar strejka denna vecka.

ps kul länk och vasalopp

oj, oj, flera inlägg på en kväll. Måste bara berätta att nu har vi anmält oss till  kortvasan. Det skall bli kul. Loppet är i kombination med direkttåg. Det lär fortfarande ska finnas platser kvar så jag håller tummarna för detta.

Sen apropå mitt tvtips. Här är en länk till arkivet på sveriges radio med utdrag från roll on. Helt klart värt att lyssna på en stund om man har det tråkigt. Man blir garanterat glad!

favoritprogram

image128

"Mia och Klara" är verkligen väldigt kul. Har ni inte sett det förut så gör det ikväll.
Här är en presentation av karaktärerna du kan få möta:

Mia och Klara som spelar sina egna alteregon. Ältar och förföljer gamla pojkvänner, dealar om vilka kläder de ska ha på sig när och var, navelskådar sig själva och varandra.

Gulletussan, hårfrisörskan och tvåbarnsmamman som pratar bebisspråk, aldrig har någon ångest och tycker allt är så positivt. Detta trots att hennes kille hockeyproffset aldrig är hemma och inte tar något ansvar. Hon pratar sönder allt, och är expert på att mysa till livet - både på jobbet och hemma. Gulletussan ger oss tipsen på hur man "myser till" sin vardag.

Viveka Andebratt, den sjuttioåriga damen som levt ensam i tjugo år och aldrig bearbetat skilsmässan från sin Torsten. Istället betraktar hon exmaken som död. Detta är damen som är expert på att förebrå andra och ge skuldkänslor, alltid med ett spelat leende på läpparna.

För Viveka är det viktigt att hålla uppe fasaden av en bildad och akademisk bakgrund. I själva verket har hon aldrig tagit en universitetspoäng. Inte heller arbetat utan i praktiken varit hemma och tagit hand om sin son - och gör det gärna fortfarande.

Vi möter henne i relationen med svärdottern Kristina, en rejäl balanserad tjej som är undersköterska. Viveka har i smyg kopierat sonens nyckel och dyker oväntat upp i lägenheten när ingen som helst anar det. Sonen Stefan har fått stå ut med henne i hela sitt liv.

Ansi och Mona, "bitchexpediterna", är som tillmälet antyder, två bitchiga och oftast rejält otrevliga klädexpediter som tycker kunderna bara är till besvär. Vi har alla mött dem. Bjuder gärna in olika killar, festar och dansar i affären.

Rolle är Rollon-mannen, välkänd från Roll on i P3. Nätverkstekniker iklädd fotriktiga sandaler lever han för och med sina datorer, är fyrkantig och känslomässigt omogen och hunsas av flickvännen. Hans humor är torr och hans förhållande till sex är allt annat än sexigt.

Tabita är trash-morsan från Karlskoga som har tre barn med tre olika pappor. Under sina A-kasseperioder jobbar hon hemma som tattuerare. Trots att hon nästan alltid avleder barnens tjat med isglass, drar hem nya karlar varje natt och låter ungarna äta framför tv:n tycker hon själv att hon är världens bästa mamma.


nyklippt

Jag har vart och klippt mig. Sen åkte jag och köpte mig ett halsband. Jag hade sett det redan på förmiddagen och blev så förtjust.... men behärskade mig... kände mig stolt.... så länge höll det alltså - c:a 7 timmar.
Nu har jag och maken gått en promenad med hunden. Sen åt vi blodpudding. Det är knappt man tror det är sant. Men han var ju så sugen så jag tänkte att man dör ju inte. Och det var OK. Inte som skolans trista degiga skivor.

Jag är mycket stolt över att jag har lyckat med att lägga in ett rosa band på bloggen. Både för att jag kunde och för att det är för en bra sak.

fotboll och löner

på TV tycker jag. Maken däremot kan tillbringa åtskilliga timmar med att titta på fotboll. Just nu zappar han mellan två matcher :)

Vad mer att skriva en sån här alldels vanlig tisdag. Jag har varit på spinning. Det var riktigt jobbigt. Tror att jag är lite trött just nu. Jag hade glömt pulsklockan. Jag har faktiskt blivit lite beroende av denna. Det trodde jag verkligen inte. Men plötsligt saknades en dimension i träningen. Det är så himla mycket enklare att anpassa ett pass när man har klocka.

På jobbet rullar det på. Just nu är det fullt upp med löneförhandlingar. Löner är trist. Det är ju kul att få nån (lön alltså), men att sätta löner är tråkigt. Det är sällan folk är nöjda och det är ett evigt diskuterande. Förr så förhandlade facken för folk varje år men nu för tiden skall lönen sättas i ett lönesättande samtal. Oavsett om man är arbetsgivare eller arbetstagare skall man ladda sig med argument för varför man ska få eller ge den aktuella lönen. Ska bli skönt när oktober månad är över och lönerna klara.

Nu är det tvätthängningsdags igen.


hits