situps till markoolio

nu har jag varit på gymet efter ett par  veckors uppehåll. Var ju på spinning dan efter hemkomsten från Grekland men sen har det varit dåligt med träning. Men nu är jag åter på banan. Core till "Ingen sommar utan reggae" hmm
Kort sammanfattning. Det var jobbigt.

Därefter var jag på konsert i fullsatt kyrka. Solutgång. Anki Hjulström och Simon Ljungman sjöng Gärdestad. Det var bra.

Nu är det film på tv som gäller.

ingen plånbok

och ingen mobil hade jag med mig till stan. Lovade glatt maken att låna ut en hundralapp i kontanter innan det hela uppdagades. Så det blev en mycket billig shoppingrunda för min del :)

Shoppa är småtrevligt tycker jag. Idag fick maken möjlighet att köpa två bh till mig. Samt att vi också hann med att fika.

En vecka närmare

nästa semester.... hmm.. så kan man kanske inte hålla på att tänka. Men det tar absolut mer än en vecka vid att vänja sig vid arbete igen. Sen är det ohyggligt lugnt på jobbet just nu. Först var det rätt skönt men sen blir det lite segt att bara behöva rensa och fixa till gamla surdegar .... under veckan har jag haft en inbokad grej bara.
Men nu kan man i princip säga att jag är ikapp. Jag har malt en massa papper och slängt en halvmeter i återvinningen. Snacka om det papperslösa kontoret :) Det blir bara värre och värre tycker jag.

Jag har hittat lite olika saker som jag behöver läsa och det skall jag väl hinna med också tror jag.

Varje sommar har jag som ambition att börja ett bättre liv med kontinuerligt slängande osv. Vi får väl se hur det går denna gång. Nästa vecka skall jag iaf byta kontor. Det nya är så himla fins toch fräscht. Dessutom får jag äntligen lite större rum så jag slipper hålla på att boka större rum för alla möten.

Men nu är det helg och som vanligt regnar det av bara herke. Jag tror jag ska städa lite och sen blir det sushi och en öl eller två.

sån är jag - du då?

Detta lilla käcka test hittade jag idag på GP:s hemsida. Lite småkul tycker jag.Här kan du se om din renlighet går till överdrift eller ej, eller om du kanske borde fundera på att hyfsa dig och dina vanor.

"Du är en renlig person men utan att gå till överdrift. Du har inga direkta smuts- eller bacillfobier men du undviker gammal mat och ser helst att man hostar bortvänd med munnen i armvecket. Ibland tenderar du att dra renligheten till en nivå där du begränsar dig själv i din vardag, men du brukar kunna balansera ganska väl mellan renligt leverne och praktiken."

tar det aldrig slut?

behovet av städning tänkte jag :) Nej jag skojar. Regnet förstås. Precis när det hade börjat ljusna så började det igen. Jag som hade tänkt gå en typ längre promenad med hunden. Men se det gick inte. Jag får glädjas åt att jag i alla fall har cyklat till och från jobbet + hem på lunchen idag.

Nu ska jag laga fylld aubergine. Och se till att min genomvåta son byter kläder. "Det regnade ju inte när jag gick ut...."


överlevde

första arbetsdagen. Som Olsson påpekade så hjälpte det ju dock något med att det ösregnade hela dagen. Dagsregn är annars våldsamt deprimerande tycker jag. Men just första arbetsdagen så ger det ändå en viss motivation att: 
1. gå dit - man kan ju inte stå utanför och tveka för länge i ösregnet - bara att öppna dörrren och gå in
2. stanna hela dan - av sammaskäl som ovan.
3. tänka att det kunde ha vart värre. - eller kunde det det?

Så nu är det bara typ 11 månader till nästa längre semester . *suck*

Nu är det bara dags att gå och lägga sig. En kul grej hände faktiskt på jobbet idag. När jag gick därifrån så stod det ett anslag. Ni som kommer tidigt i morgon får gå in genom huvudentrén eftersom personalingångens lås krånglar.... ha, skönt då behöver man inte ens överväga en tidig inflexning.


var det allt???

så känns det just nu. Var det allt? Har hela semestern redan bara dragit förbi. Jag skall väl inte precis klaga eftersom jag lyckades med att pricka in Greklandssemestern när det regnade som värst. Denna vecka har trot allt varit hyfsad ur vädersynpunkt. Men när jag nu ser tillbaka så tänker jag att det hade varit skönt att ha en vecka till med lite slappartid här hemma. Ja, ja man kan ju inte få allt. Och jag har lite dagar att ta ut framöver. Vi skall ju till fjällen också vad det lider.
Som tur är har jag planerat min tid lite bra så att det inte är alltför mycket inbokat de första dagarna. Jag kan börja med en mjukstart.
Annars har helgen varit mycket trevlig med goda vänner på besök. Hunden var på oväntad visit hos ett par kompisar och det visade sig att våra hundar kom utmärkt bra överens vilket de inte har gjort tidigare i andra sammanhang. Det var ju jättekul. Det kna underlätta både deras och vår vardag framöver. För hur det än är så även om det är trevligt att ha hund så är det inte helt enkelt alltid med bundenheten.

Nu känner jag efter lite till.... och ja det är nog rätt OK att börja jobba igen i morgon. 

vackert på vänern

idag var vi och hälsade på systern i Österäng. De har köpt en motorbåt så vi tog en tur på Vänern. Så bra det var. Vi åkte ut till en ö och där både fikade, solade och badade vi. Till och med jag badade. Och det var, vad skall man säga, uppfriskande. Det var ju inte direkt varmt men ändå.

Idag har jag också lyckats med att bli lätt röd i ansiktet. hela tiden när vi var i Grekland smorde jag mig och hade mig och brände inte nästippen en enda gång..... ack, ack, förhoppningsvis lägger det sig till i morgon.

kors i taket

idag har det varit en underlig dag. Vi vaknade i hyfsad tid (hade bestämt det innan) och gick upp. Efter en trevlig frukost där vi konstaterade att det infunnit sig en lite tom känsla efter gothia-äventyret så gick pojkaran ut och städade bilen medan jag med stort tålamod och en nöjdhetskänsal tog mig an att städa huset. Jag blev inte arg en enda gång. Det var nästan roligt. Jag tror att jag måste se till att vara ensam i fortsättningen vid dessa tillfällen. Det är helt klart bättre.

Så tro det eller ej till och med jag kan stundtals tycka att det är trevligt att städa.

så var det klart

Nu kan vi föräldrar återgå till våra vanliga vardagssysslor. Vi har iofs fortfarande semester men vi hade ju tänkt göra lite "måste"-saker innan den riktiga vardagen hugger in igen.

Ja sonen åkte alltså ut idag.... Men han var trots detta glad. De kom tvåa i gruppspelet vilket innebar att de gick till A-slutspel, och det är ju som alla vet det som är det "riktiga slutspelet". B-slutspel är bajs som han så målande utryckte det hela.

De spelade en match på förmiddagen, mot ett engelskt lag, som de vann med 2-0. Bra spel, kul var det, alla kände sig nöjda när man pausade för att spela den första matchen i själva cupen. Det var alltså denna match de förlorade, och nu var det ju vinna eller försvinna som gällde. Våra killar gjorde en riktigt bra match men det räckte inte ända fram. Dessutom var det en domare som förutom att han gjorde en del märkliga domslut hade missat att matchen var 2 * 25 minuter. Det innebar att matchen först blev 10 minuter för kort.... med diverse konstiga avbrott. Det slutade med att de fick spela 10 minuter. Det hjälpte dock inte våra killar.
Men när vi åkte hem så var alla trots förlusten nöjda. Sonen hade gjort en kanoninsats i målet och de mål som han trots allt släppte in kunde han inte göra mycket åt.

Slutligen en nagellackrapport. Det svindyra kvalitetsnagellacket som jag köpte häromdagen har visat sig leva upp till förväntningarna. Det ser fortfarande mycket bra ut. Jag la på det i lördags och det är fortfarande i högst presentabelt skicka. Det är bara på vänstersidan på högertummen som det har slitis bort. Och det mina kära vänner beror på "enter"- tangenten. Så i fortsättningen kommer jag att köpa dyra men bra nagellack ( i den mån jag tänker köpa några).


besviken vän

På Gothia idag träffade vi gamla kompisar. Regnet hängde i luften men det brt liksom aldrig ut utan vädret blev allt bättre. Min vän var mäkta upprörd : Här har SMHI datorer och allsköns annan teknisk apparatur. Sen säger de att det skall komma in åtminstone två stroa regnområden över oss. Gör det det? Nej solen sken i princip hela dagen. Regndropparna var relativt få. I och för sig var det ju skönt med uppehåll men han tyckte att man kunde ha lite större förväntningar på vädertjänsten. "Vid min ålder kan man få lov att irritera sig på sånt" sa han avslutningsvis. 

Det var i alla fall väldigt kul att träffa dessa gamla vänner och se på ungdomsfotboll tillsammans. Det är väldigt kul måste jag säga.

Sonen har nu en förlust och en oavgjorde match i bagaget. De var jättebra idag och det laget de mötte var mycket nöjds med oavgjort. Gårdagen var däremot en dag att glömma. Pojkarna spelade verkligen inte bra. I morgon väntar ett engelskt lag. 

Däremot var det lite käckt att gå på allsången på Liseberg. Py Bäckman sjöng mycket bra, men för lite. Sen hade jag en trevlig kväll med väninnan.
 


solen finns och nytt nagellack

idag har jag sett den. Eller om solen nu kan vara femininum eller maskulinum....

Men man skall väl inte klaga på att regnar. Det finns de som har det mycket
värre. Detta är verkligen fruktansvärt. Jag har alltid förhållit mig lite skeptisk till alla domedagprofeter som talat om klimatförändringar etc, men nu börjar även jag oroa mig för vart vi är på väg och vad vi har gjort med vår jord.

Nu över till nåt helt  annat - imorgon börjar Gothia Cup. Sonen är rätt lagom nervös inför detta. De ska möta Surrey Elite 2, ett tyskt lag och ett skånelag. Det skall i alla fall bli kul att titta på honom när de spelar, även om jag alltid tycker att det är lite nervöst.

En annan sak som inträffar i morgon är att det är sista veckan på min semester. Det är trist.

Men sammanfattningsvis kan jag väl ändå konstatera att denna söndag har varit bra. Jag har varit i Götet med dottern. Målat naglarna med mitt nya nagellack som jag inhandlade igår när jag var på shoppingtur med min lillasyster. Hon har betydligt mer exklusiv smak än jag. När vi hade spanat runt på parfymeriet och slutligen hittat ett nagellack som vi båda tyckte var snyggt så sa hon att hon kunde vara storsint nog att låta mig få köpa det.  Det fanns bara ett kvar...Glad vart jag med höll på att sätta i halsen när jag skulle betala.... hmmm... nu ska vi se om kvalitet lönar sig. Det var i alla fall vad systern sa:"Ett bra nagellack sitter mycket bättre..." Och det är i vilket fall som helst mycket snyggt!


back from sunny greece

Vad är det här för land? Enda fördelen som jag kan se just nu med sommar sverige är att det är ljusare på kvällarna och att det går ju att ta på sig när det är kallt. Det är värre när det är för varmt:) Men jag föredrar litet varmare väder än vad som erbjöds idag.

image69

Naxos var den första ön vi åkte till efter ett dygn i Aten. I Aten hade vi för övrigt hade bokat in oss på ett hotell som var helt OK om man bara inte hade behövt att gå ut i det sunkiga kvarteret. Där rörde sig allehanda löst folk. Dottern vägrade följa med ut och äta på kvällen. Kväll två gick det bättre och det gällde mest att gå "rätt" vägar.
Men när vi väl kom till Naxos var det skönt. Grekland är ett härligt land.
Efter fyra dar av solande, moppetur  med mera åkte vi vidare till Amorgos.
image70 Så här charmerande är det i Chora på Amorgos. Här var vi och drack frappé en dag när vi var ute och åkte runt på ön. Amorgos är annars känt för att Luc Besson spelade in sin film "Det stora blå" där. Här är en bild på Agia Anna som är en av de fantastiska ständer som finns på ön. image72
Annat man kan roa sig med är att beöka ett kloster som klänger sig fast vid klippan strax bredvid denna strand. Där bor det fortfarande munkar som välkomnar turister genom att bjuda dem på ett glas vatten, likör och lukomi. Under förutsättning att man är ordentligt klädd förstås. I klostret finns 60 rum som kunde rymma hela öns befolkning förr i händelse av ofärdstider.På Amorgos bodde vi i Aegiali. image71
Vad vi ägnade oss åt? Vi vandrade, låg på på stranden under tamariskerna, åt god mat och njöt av livet och stillheten. Samt besökte de ovan beskrivna begivenheterna förstås.

Efter en vacka på denna relativt lugna och oerhört vackra ö åkte vi till Paros. Där var vi i fyra dagar. Hade tur och fick tag på ett bra boende (hade vi iofs på de andra ställena med). Detta gjorde att vistelsen på Paros blev mycket bättre än vi hade förväntat oss. På Paros solade vi mest förutom att vi en dag var på Antiparos. Där besökte vi en fullständigt värdelös grotta. Inget att rekommendera.
Sen var det plötsligt dax att åka tillbaka till Aten, som tack och lov inte var så varmt som när vi kom. Då var det 35 grader klockan 22.... och 46 på dan. Nu var det mer normal dagstemperatur på c:a 35 grader och lite vind. Vi shoppade litet och på torsdag eftermiddag var det dags att flyga hem.

Idag har vi ägnat oss åt att packa upp, vilket inte är riktigt klart ännu, tvättat en del och så har vi varit på spinning...

Nästa gång jag reser iväg med ryggsäck skall jag ha med mig ännu mindre packning och en aning mer tvättmedel. Då blir det ju mycket mindre att bära och dessutom mindre att tvätta när jag kommer hem. Bra va?

hits