the new one

ja den nya bloggen alltså.... den är fortfarande under konstruktion. Så snart som den är klar ska jag skicka mail med lösen till er som mailat mig. Jag har inte missat några mail alltså. Det tar sin lilla tid. Det är mycket som ska hinnas med.

jag - en köpmans våta dröm

efter jobbet idag stormade jag iväg för att handla doppresent. Det måste var någon form av rekord. På 20 minuter hann jag igenom tre juvelerarbutiker. I den sista handlade jag (de andra hade ju redan stängt när jag hade gått igenom sortimentet) "Det är OK om du kommer kvart i sex nästa gång..." sa affärsinnehavaren när jag gick. Men han är himla trevlig och serviceminded. Och kommentaren sas med glimten i ögat.

Vad var det då för nåt om våta drömmar??? En kund som störtar in tre minuter i sex och har hur svårt som helst att betämma sig. Nej det var inte det jag tänkte på utan det var de andra utsvävningarna som kom efter detta. Dottern och jag tog oss till Maxi istället för vår vanliga trevliga Supermarketaffär. Vi skulle köpa glass och bröd. Men hur kan detta kosta 700 kronor? Så trots att Maxi ligger prismässigt lite under Supermarket är det nog en bättre affär att handla där - för mig i alla fall.


förväntansfull son

barna har länge velat ha ett PSII. Till det vill de ha Guitar Hero och Sing star. Nu rättade jag våra sista bingolotter och se vi vann iaf 700 kronor. Sonen föreslog då att dessa kunde användas till en början av sparande till detta spel. Så nu har det hittats på diverse regler för detta sparande. T.ex. om barnen lägger en summa lägger vi det dubbla.

Han anar morgonluft vår son :)

pedaltramp

på  gymmet men ändå. Det var riktigt kula. Först ägande vi en timme åt uthållighet och på det ett 75-minuters actviopass. Det senare var ett intervallpass.

Nu börjar kroppen kännas normal igen. Nu en kopp te och sen är det snart dags att sova.


Tillbaka i de gamla hjulspåren

Igår var jag tillbaka på gymmet efter mer än två veckors paus.
För att mjuka upp efter helgens kroppsliga påfrestningar så ägnade jag mig först åt lite crosstraining, därefter ett pass Core. Men det var periodvis riktigt hemskt. Mina muskler i låren är inte riktigt i form. Sen avslutade jag med tre km måttlig löpning på bandet.

Idag känns det bra!

Imorgon är det inplanerat ett långpass med spinning.

denna var väl söt?

Två små pojkar går in i kvartersbutiken, en är nio år och den andra är 4 år.
Nioåringen plockar ned en ask tamponger från hyllan och går fram med den till disken. Expediten säger:
- Dom där måste vara till din mamma väl?
- Nej inte till min mamma säger nioåringen.
- Nehej då måste de vara till din syster, säger expediten förstrött och slår in beloppet i kassan.
- Nej inte till min syster heller svarar pojken.
Nu blir expediten nyfiken och frågar:
- Inte till din mamma och inte till din syster. Vem ska ha dem då?
- Min fyraåriga lillebror svarar pojken.
- Din fyraåriga lillebror? säger expediten förvånat.
Pojken nickar och förklara:
- Dom sa på tv att om man använder såna här så kan man både simma och cykla, min bror kan inte göra något av det.

Som vanligt kom denna från Olsson. Hovleverantör av historier och av honung.


Lite nytt i bloggen

är att jag har en ny blogg. Ni som har följt denna blogg har nog noterat att jag inte är så generös med detaljer mm. Och det är OK men ibland kunde det vara lite roligt att kunna skriva sånt som inte blir så offentligt. Utan att det för den skull är väldigt uppseendeväckande.

Denna blogg kommer ändå att vara min huvudblogg. Det är här jag skriver om det vanliga i vardagen. Så i den andra kommer jag bara då och då att göra inlägg. När det händer så kommer en pling i denna bloggen.

Idén fick jag av Åsa. Och jag tyckte den var bra. Så om ni vill titta in där så får ni maila mig!

statistiken?

Någon funderade över antalet besökare på sin blogg. Plötsligt känner jag behov av att ha lite koll. När jag skall titta på min statistik har den slutat att visa nåt efter 28/1?? Vad kan ha hänt? Någon som vet?


lite trötta ben

har jag idag efter att ha genomfört Kortvasan  igår. Så här var det det:
På torsdagskvällen äntrade vi ICA:s chartertåg till Mora. Jag och maken hoppade på och letade oss fram till vår kupé. Där låg det redan tre och sov. Så vi travade iväg och hämtade våra nummerlappar och sen käkade vi pastasallad - mitt i natten. Sen var det bara att krypa till kojs och försöka sova så gott det gick. Vår kupé var i ena änden av vagnen och varje gång nån gick igenom hördes det. Det var inte optimala sovförutsättningar alltså.
Klockan 5.35 var vi framme i Mora och travade iväg för att äta  frukost. Jag åt gröt. Dett tillhör inte vanligheterna. Men en dag som denna kändes det som en bra start.

Sen var det bara att gå tillbaka till tåget som tog oss till Oxberg. Det visade sig att de andra som tidigare låg och sov i vår kupé var riktigt trevliga. En far och dotter  som åkte tillsammans. Dottern har som plan att åka Vasaloppet nästa helg. Hon höll på med svenska klassikern. Och inte tjejklassikern. Pappan hade åkt Vasaloppet nio gånger. Och gjort klassikern lika många gånger. Han tyckte att det var bra friskvård. Nåväl trevliga var de! I vår kupé fanns också en tredje kille. Han var lite lågmäld men trevlig på sitt sätt.

Från Oxberg gick starten klockan 11 för vår del. Och sen åkte vi skidor. Jag kan ju bara konstatera att min teknik lämnar mycket i övrigt att önska. Vallan funkade OK. Jag hade grepptejp för fästet. Spåren var dock väldigt hårda så ibland var det lite bakhalt. Det var väl då bland annat som min bristande teknik visade sig. Och att jag borde träna upp min stakteknik. Det trista i vår del av världen är ju att man har så lite möjlighet att träna skidåkning.

Men för att inte förlora sig i detta så måste jag berätta om upplevelsen. Det var verkligen fantastiskt att ha gjort detta. Ibland var jag riktigt trött men när man hade åkt 15 km och mer än hälften var gjort så kändes det som om det bara löpte på. Periodvis kände jag rena lyckokänslor. Att bara åka och åka. I Eldris funderade jag på om jag skulle lägga på lite mer fästvalla men nej tänkte jag sen det är ju bara 9 km kvar och det funkar ju.... och det var tur det för den sista delen kändes verkligen bra. Tre km innan Mora slurpade jag i mig lite kaffe och två dextrosoltabletter. Hmm det låter ju inte direkt gott... men vilken kick! Jag skidade på och det kändes som ingenting den sista biten.

Väl i mål var det dags att stå i köer igen. Ja det var mycket köande denna dag. Kö till frukost. Kö vid toan. Och den sisata kön var kön till duschen. Men gissa om det kändes skönt. Sen travade jag och maken iväg för att på oss ett välförtjänt mål mat. Det blev pizza.

Så sammantaget. Allt funkade. Fantastisk organisation. Kul att träffa människor som man inte träffat tidigare och med vilka man endast har gemensamt att man ska åka skidor. Detta kommer jag att göra igen.  


fy för gammal valla

och framför allt för kass vallabortagning. Det var väl i och för sig inte fle på borttagningsmedlet men sprutmojängen. Alla som någon gån använt hårspray med sån där pumpfunktion förstår vad jag menar.... vilken tur att jag hade av det gamla borttagningmedlet hemma. Annars hade jag nog hängt på låset i morgon och skällt ut sportaffärsinnehavaren. Jag ska i och för sig ändå titta över men då med lite mer lågmälda synpunkter.

oj, oj nu närmar det sig

jag ska åka Kortvasan på fredag. Åker med tåg direkt till Mora som sedan tar oss till Oxberg. Därifrån får jag ta mig på skidor. Det har varit lite skakigt under veckan sen vi kom hem från fjällen. Jag har haft huvudvärk, lite värk i kroppen och kännt mig allmänt trött. Men idag är jag mer OK. Jag hoppas på att jag inte är/blir sjuk och riktar in mig på att åka. Maken har varit mycket snäll och förstående ett par dagar. Han vill ju gärna att jag ska vara frisk och följa med :)

Lite nervös är jag och vädret ser ju inte direkt ut att bli toppen. Varmt bådar inte gott för spåren som c:a 2000 gått i innan jag startar. Hmmm.
-Men det är ju ingen tävling, sa jag till maken när vi var ute på en hundpromenad.
-Jo det är det, sa han, det är ju ett lopp!!!
-
Ok då, sa jag, men jag tänker inte tävla.

Så nu gäller det att ladda lite. Jobba lite lagom i morgon. Ta bort valla på skidorna ikväll, sätta på ny fästvalla i morgon (skidorna skall var varma). Vi får nog köpa lite extra klister om det nu blir alldeles för varmt. Och sen är det bara att åka iväg. På lördag kommer en rapport om hur det gick.

Jag har inte heller glömt av det där med fjällbilder. Det kommer!

strandade sälar...eller???

Systern och jag badade bastu i fjällen. Vår stuga har inte någon egen bastu. I stugbyn finns en gemensam bastu som det i och för sig är trevligt att trava iväg till mellan varven. Man träffar lite folk och kan få sig lite skvaller till livs. Vi har ju varit här några år så lite vet man om bygdens folk. Men det var inte det jag skulle berätta.

Av olika skäl som jag inte tänker  gå in på har vi några extraveckor  i stugbyn som vi kan utnyttja. Men eftersom det är lite långt att ta sig så blir det inte så att man använder de där extraveckorna. Men i år så fick min syster och hennes familj möjlighet att få en av dessa veckor. I denna stuga fanns det en minimal bastu. Den utnyttjades vill jag lova.

Att bada bastu är lite varmt tycker jag så det var perfekt att sitta bredvid det lilla fönstret som jag öppnade då och då. Dessemellan rusade hon och jag genom stugan och kastade oss som frustande sälar i snön. Det är en fantastisk känsla att ligga naken i den kalla snön. Rulla runt och sen rusa in i batun under vilda skrik. Sen när man sitter där och känner värmen inuti kroppen och huden är iskall så är det en fantastisk känsla.

Som tur var hann inte systerns dotter att föreviga dessa tillfällen. Och hade så varit hade ni inte fått se det ändå :)

Sen efter bastandet svepte jag om  mig en handduk och gick i sakta mak hemåt för att duscha.

ur spår - vi drog till fjällen

nämare bestämt Messlingens fjällby där vi har en andelsstuga. I år hade vi bytt stuga vilket var lite spännande. Förutom vår familj var min syster och hennes familj och de gamle, dvs mor och far med. För övrigt var det kusiner, sysslingar , moster och morbror och annat löst folk om vartannat i stugbyn. Vår nya stuga var större än vår gamla med fortfarande en sexbäddsstuga vilket innebar lite mer rymd. Planlösningen var också kul med köksavdelningen och två sovrum i ett plan medan storstugan och det tredje sovrummet var ett halvplan ner. Och hela tiden en slående utsikt över Kappruet.

Veckan bjöd på fanatstiska dagar och storm.

På lördagen kom vi upp vid tvåtiden efter att ha suttit i bilen sen fem på morgonen. Eftersom vi ska åka Kortvasan nästa vecka eller snarare på fredag så åkte vi raskt fyra varv i trekilometersspåret. Det var så härligt. Solen sken. Skidorna gled så fint och det kändes verkligen perfekt. Sen var det bara att packa upp. Man märker att det där med förändringar är svårt för barnen. Det tog åtminstone en halv dag innan de tyckte att den nya stugan var bra.

På söndagen åkte vi till Ramundberget.  Barnen åkte snowboard och jag och maken körde sammanlagt tre mil denna dag. Nu vet jag att jag orkar med Kortvasan. Detta får man säga var min toppdag på längdskidåkningssidan. Därefter gick det utför i dubbel bemärkelse. I Ramundberget träffade vi på makens brorsdotter med familj. Lite oväntat men ändå inte.

Måndagen åter till Ramundberget och där är så bra. Man kan göra olika saker och backarna är varierade. Jag ägnade dagen åt att vårda mina utförsåkningsskidor. Det är verkligen kul att åka utför och mitt idoga tränande hade jag stor nytta av.

På tisdagen sken solen igen från en helt klar himmel med absolut inga vindar. Det var otroligt vacker att gå på tur från Ljusnedal, upp på fjället. Vi bara njöt hela dagen medan barnen upptäckte det nyutbyggda Funäsdalsberget. Det var bra där tyckte de men Ramundberget bättre.

Nästa dag var det meningen att vi skulle ta en tur till Tänndalen. Inte för att det är så outstanding skidåkning där men barnen ville ha lite variation. Och variation fick de... När vi vaknade på morgonen konstaterade vi att de hade rätt på väderprognosen. Det blåste. Rejält. Men skam dem som ger sig. Vi packade in oss i bilarna för att åka iväg. Från vår stugby måste man åka över fjället (väg 531 på kartan) för att komma fram till Funäsdalen. Där det blir grått på vägen (på kartan alltså) är det bara fjäll. Och där blåste det. Man såg tidvis inget alls. Men vi körde på en liten stund. Tills vi kom ikapp två andra bilar som hade stannat. De höll på att vända och då gjorde vi det med. Det blev alltså en stugdag som omväxling. Jag och maken tog en tur i skogsspåren. Det visade sig dagen därpå att det inte varit någon större njutning att befinna sig i backarna denna dag. Det hade blåst 30 - 35 m/s i byarna och i Ramundberget hade endast en lift varit öppen. Hur det var i Tänndalen förtäljer inte historien.

På torsdagen hade vinden lugnat sig och det blåste "bara" c:a 18 m/s. Det är rätt blåsigt det med skall jag säga. Men vi kom över fjället och ägnade ytterligare en dag åt skidåkning i Ramundberget. Maken är ivrig längdåkare och klämde två mil i de igensnöade och blåsiga spåren. Vinden tog i framåt eftermiddagen så vi begav oss hemåt litet tidigare. En bit upp såg vi varningssylten "Invänta plogbil". Som tur var var den nedfälld. Men dagen innan hade den varit i bruk. För att över huvudtaget ta sig över var man periodvis tvungen att vänta på plogbilen.  Men denna dag gick det bra men vägen var smal och det var snödrev här och där.

På fredagen var det traditionell stugdag med skidtur och korvgrillning. Hur trevligt som helst. På eftermiddagen packade vi in oss i bilen och åkte söderut igen.

Jag återkommer med lite bilder och lite andra betraktelser över händelser under veckan.

elektroniskt multihaveri

kan man väl kalla det. Nu har vi en dator i huset. De "stora" den som jag använder är på reparation och när den återvänder står skrivet i stjärnorna. På supporten får man bara veta att supporten inget vet. Det saknas reservdelar, maken är halvirriterad och vill att jag ska ringa och vägra betala hyran..... och sen den bärbara är på "uppfräschning". Dettta innebär att man mycket snällt får gå in på den dator som finns i dotterns rum.
Så det är det jag gjort nu. Därtill har tv-boxen gått sönder så nu har vi bara en sådan. Det innebär lite diskussioner om vilka program vi ska se. Å andra sidan är barnen mer nere i vardagsrummet då. Det är trevligt.

Detta blir ett multiuppdateringinlägg.
Men man har väl inte så mycket att uppdatera egentligen. Livet rullar på. Man jobbar, sover och däremellan ägnar jag ju mig åt träning, läsa böcker och annat. Fast i lördags var jag och såg på "I am legend". 
image255
Jag har bestämt mig för att jag tyckte den var bra trots att det väl inte är en film som jag själv hade valt. Will Smith var riktigt bra i rollen som ensam överlevande i New York. Dottern hade en massa kompisar hemma och jag, maken och sonen valde att fly hemmet. Vi hade riktigt trevligt. Först var vi på restaurang och sen då på bio.
För övrigt spelade sonen fotbollscup. Det är alltid lika nervöst tycker jag att titta på. Så jag såg inte alla matcher. Tyvärr åkte de ut i kvartsfinalen. Men det hade i alla fall det goda med sig att jag kunde gå på mitt träningspass. Core och spinning.
Idag har det varit en hektisk arbetsdag men med ett bra avslut. Först mindspinning och sen kvällsmat med fika. Maken vägrade äta ytterligare en semla. Han hade redan ätit fyra.

Vaniljis undrade vad mindspinning är. Det är spinning där man skall fokusera på andning och instruktören ger inte så mycket instruktioner utan man kan mer gå in i sig själv. Rätt skönt men egentligen inte så stor skillnad mot ett vanligt spinningpass tycker jag. Lite mindre rop och lite mer melodisk musik.

hur konstigt som helst

inga kommentarer har blivit sparade under denna vecka i mitt arkiv alltså och de inlägg jag skrev i måndags - som förstås var jättekul - skrev jag om tre gånger sen gav jag upp. Brydde mig inte om bloggen under veckan. Dessutom är min dator fortfarande på reparation och denna får jag egentligen inte vara ute på internet med.  Men, men.... det är alltså därför jag har varit så osynlig....

Jag ville i alla fall skriva in vad jag gjort denna vecka i träningsväg. Det har annars varit en bra vecka. Nuera har jag en sextonårig dotter det är lite chockerande.

Träning denna vecka:
Tisdag: Mindspinning
Onsdag: Activio
Fredag: Activio
Lördag: Uthållighet 5 km och (kors i taket) gymträning. Därföär har jag träningsvärk i bröstmuskler och triceps idag.
Planen idag är core + spinning. Men det kan ske förändringar beroende på hur det går för sonen i forbollscupen dit de har tagit sig till kvartsfinal.

hits