Winters bone

Förra måndagen var jag och såg på Winters Bone.
Den handlar om den 17-åriga Ree Dolly. Hon bor med sin psykiskt sjuka mamma och sina två syskon i ett nedgånget hus i bergstrakterna kring Ozark i centrala USA. Det är fattiga, laglösa trakter, och de flesta lever på knarkhandel. Pappan har blivit frigiven i väntan på en rättegång. Som borgen har han satt familjens hus. Ree ger sig ut för att hitta honom. Men ingen vill svara ellere ens prata med henne....

Detta är en eländig film. Den skildrar en märklig solidaritet som finns mellan människorna i dessa trakter. En lojalitet i ett kriminellt samhälle som får väldiga konsekvenser för människor som lever på gränsen till vad man tror är möjligt. De regler som gäller förstår man inte. Men det är en fantastisk film.Se den. En fin filmupplevelse som man kan fundera på flera dagar efteråt.

5/5 stjärnor.


Att vänta...

Att vänta är bra. Man får tid att använda. Som just nu. Jag väntar på att maken med son skall lyfta från Gatwick. Så att jag vet när jag skall åka och hämta dem på Landvetter. Jag passar på att ta undan lite tomtar!

Shutter Island

Hade tänkt att bli lite mer cineastisk i år. Igår var jag gräsänka och passade på att titta på "Shutter Island"
Vi har ju dessutom investerat i en ny tv. Det blev en plasma. Bilden är SÅ bra.

Vad tyckte jag nu om Shutter Island. Jo den var helt klart sevärd. Dicaprio är en bra skådespelare och gör en bra prestatin. Historien är inte helt enkel och innehåller flera bottnar. Scorses är en bra regissör som lyckas fånga ögonblicket. Bitvis kunde jag tycka att tempot var lite lågt men det påverkar inte helhetsintrycket snarare tvärtom. Man kan behöva tänka ibland.

Filmen lämnar efter sig en del funderingar.

4 av 5 enligt mig.

Här igen... en betraktelse över livet....

... eller man vet aldrig. Fick plötsligt lite blogg-sug. Så här följer en liten uppdatering.

Det man kan konstatera är att det händer mycket men inte så stora saker alltid. Familjen mår bra och vi går på i gamla hjulspår. Jag jobbar kvar på samma gamla jobb. Men där sker det små förändringar ibland vilket påverkar. Men just nu känns det rätt bra.

En sak som närmar sig är min nästa födelsedag. Man blir tvivelsutan äldre hela tiden. Och jag måste säga att nu börjar jag märka att jag blir äldre. En tappad kondition tar längre tid att hitta än tidigare. Bara ett exempel. Sen har jag börjat använda läsglasögon. Det blev väldigt jobbigt att hålla boken annars..... För ett par veckor sen köpte jag garn för att sticka en vacker sjal. För att ro detta projekt i land krävs nog att jag köper ett par starkare glasögon. På typ 30 cm avstånd ser man inte bra med dem jag har. Så är det här i livet. Men som en gammal kollega sa:"Betänk alternativet...."

Just nu är jag gräsänka. Maken är med den "lille" i London. På fotbollsresa. De verkar ha det kul. Två fotbollsmatcher på fyra dagar och två av dessa är resdagar. Sen kan jag tycka det är en aning skrämmande att den lille faktiskt är 16 och i maj 17. Min stora lilla tjej tar studenten i vår.
Vart tog alla barnåren vägen? Men å andra sidan är det fantastiskt roligt med dessa människor som är mitt emellan barndom och att bli vuxna.

När det gäller övriga familjemedlemmar så börjar vår cocker att bli väldigt gammal. Han har ont i en armbåge och hör inte bra. Men verkar än så länge glad för det mesta. Så han hänger nog med ett tag till.

Ja så ser det ut. Livet rullar vidare med upp- och nedgångar. På jobbet häromdagen var det en kollega som började räkna på hur långt det var kvar till hans Thailandsresa i mars. Det kändes som väldigt snart med hans räknesätt. Så som han räknade var det snart höst och vinter igen. Sommaren kommer att bara passera... Jag hoppas at det inte går så fort utan att jag kan njuta av dagarna som kommer. Var för sig och i ett pärlband. Man kan ju inte hoppa över en pärla i ett halsband utan de måste upplevas var för sig och en efter en för att bilda en helhet. Så tycker jag att man ska leva livet. Här och nu i en helhet!

hits