det känns som jag är på gång

med springandet igen. Eller hur man nu ska säga.... Det är väl det som är fördelen med sommartiden att det är ljusare på kvällarna så att man har lite mer tid på sig när man kommer hem.

Jag sprang en runda  idag i alla fall. Det kändes riktigt bra. Nackdelen var att pulsklockan krånglade lite så jag fick varken ordning på pulsen eller tiden. Men känslan ska man ju gå på också.

Att det snart är påsk är härligt.

Och det är bara fyra dagar tills vi åker!!

konstigt...

... häromdagen tog jag tag i det där med bredband och telefoni. Jag hade ju förstått att det var dags. Att inte göra något är alltid dyrare.

Så, jag ringde och fick prata med en trevlig kvinna. Hon såg till att betala tillbaka det som jag inte ville betala. Jag fick hyfsat bra lösningar på både bredband och telefon.  Avbeställde kabeltv:n. Fräckt av telia att ta betalt för grundutbudet. Det sker på så sätt att man får bettala för programkortet. 500 kronor per år.

Men sen började det konstiga. När jag ändå höll på så grejade jag lite med datorn. Ni vet sånt man gör ibland för att se hu rman är uppkopplad och hur det trådlösa funkar osv. Plötsligt hade jag ingen kontakt. Ingen e-post kom in. Kanse tre meddelanden eller så. Högst frustrerande. Att uppdatera bloggen var inte att tänka på. Jag bytte sladdar och kopllade om och till slut hade jag nästan gett upp. Då fick jag för mig att se om det skulle fungera bättre med det gamla modemet. Och se plötsligt fungerade allt utmärkt igen.

Var inte det konstigt?

Nu har nedräkningen börjat. Nästa söndag drar jag och dottern till Paris.

träningsläget

är lite tveksamt för tillfället. Eller lite upp och ner skulle man kunna säga.

Behöver med andra ord skärpa till mig något. Denna helgen är jag ändå lite nöjd. Igår var jag på spinning och idag har jag varit ute och sprungit en runda. Konstateras kan dock att farten kunde varit högre. Men för att ge mig själv tid att känna efter hur mitt vänstra knä fungerande tog jag det lite lugnt i början. Efter avklarad runda kunde jag konstatera att det kändes OK.  Hoppas nu att det är så annars lär det inte bli något Göteborgsvarv för min del.

Ikväll skall det i alla fall bli bio: Män som hatar kvinnor.

Härlig lördag

Förra lördagen var det trist och grått och lerigt när vi var och såg på sonen när han spelade fotboll. Idag är det förmodligen fortfarande ganska lerigt MEN solen skiner och det är en väsentlig skillnad.

Idag har vi redan hunnit med en tur till tippen. Det känns alltid så befriande att slänga lite saker. Det verkar det vara ganska många som tycker med tanke på den ständiga trängseln som är där på lördagsförmiddagar.

Nu ska vi gå ut i solen och se på fotboll. Sonen spelar träningsmatch igen. Jag ska nog ta med mig solbrillorna!

paris

Snart skall jag infria löftet till dottern. Att åka till Paris. I ett svagt ögonblick lovade jag henne detta om hon fick VG i franska i slutbetyg i 9:an. Och det fick hon. Det har dragit ut på tiden men nu är det dags.

Den 5 april åker vi. Det har varit förenat med en del pyssel. Först bokade jag ett paket med resa och hotel. Hyfsat bra pris. Det är inte så billigt att flyga till Paris. Glad och nöjd var jag. Tills jag en dag var ute och surfade runt och kom till en sån där sida där man recenserar hotel. Mitt hotel hade fått väldigt olika omdömen. Nåväl tänkte jag folk gnäller och så dåligt kan det ju inte vara. Det låg nära en metrostation och tunnelbana får man ju hur som haver åka i Paris.

Sen gick tiden och så stötte jag på ett hotel som verkade så mysigt.
Hotel Eldorado. Här var det nästan enbart positiva omdömen och det låg dessutom i Montmartre med gångavstånd till Sacre Coeur. Flera guider och tidingsreportage nämnde detta hotell. Jag tänkte att det har väl inga rum lediga två veckor innan vi skall åka. Skrev ihop ett mail och fick svar omgående att jovisst hade de de. Efter lite funderande gjorde jag slag i saken . Avbokade det gamla hotellet och tog det nya. Förlorade visserligen 200 kronor på detta. Men det känns som det är värt det. Mer centralt och med många positiva synpunkter.

Den internetbyrå som jag har bokat resan med från början har verkligen varit bra. Snabba att ge service och inga problem när jag ville boka av hotellet. De uppgav från början att jag skulle få betala 195 kronor i avbokningsavgift. Sen visade det sig att det egentligen var 195 kronor per person men eftersom de inte hade sagt det från början behövde jag bara betala detta.

Så nu ser vi fram mot Parisresan. Det skall bli kul att resa iväg på detta sätt tillsammans med dottern.

visa våren vecka 11

I London var det verkligen vår, men det är ju inte den våren jag ska visa.

Jag tog med mig kameran till sonens träningsmatch på grus, det är verkligen vår.... men kallt och lerigtSonen är målvakt och alltid lerigAlingsås IF mot Trollhättan BOIS. Träningsmatch som AIF vann med 5 - 0.

hemma igen

efter tre dar på studieresa till London vara jag rätt seg igår. Inte min bästa dag i historien.

London är nice som barnen säger. Det är kul att var i ett land där man klarar sig så bra med språk och så. Det blir värre när jag ska på semestertripp till Paris i början av april...

Men London var som ssagt kul. Vi såg på en massa verksamheter och lyssnade på andra professionella. Stadsdelen vi var på besök i hette Hackney. De hade verkligen ansträngt sig för att ordna ett bra besök. Hämtade oss med buss varje dag för att vi inte skulle bli försenade eller åka vilse. Jag vet inte vilken prio de hade....

Lite shopping hanns med med betoning på lite.

En snabbis in på British Museum också. Otroligt museum.

Nu kallar andra plikter. Men jag återkommer med lite kort.

next stop London

yes London, here I come.

I morgon ska jag åka till London. Jag ska följa med på en studieresa det ska bli väldigt intressant.

Nu har jag också hunnit packa. Nåt som jag tycker är riktigt trist. Jag kan aldrig bestämma mig för vad jag ska ta med mig. Denna gången var det värre än nånsin. Men förhoppningsvis har jag fått med det jag behöver.

tisdagskväll

... och det har varit en lång dag. Men jag känner mig nöjd efter att ha kommit iväg på ett spinningpass. Känns som om det är rätt angeläget att hitta lite rytm i tränandet igen. Snart är det ju maj.... och Göteborgsvarvet kräver sitt. Även om jag inte har någon annan ambition än att ta mig runt springandes.

kul variant på tema (cred Olsson)

En bonde står och vaktar en stor flock med får som betar på kullarna.
Då kommer plötsligt en splitter ny BMW på vägen nedanför.
En kille i Boss-kostym, Gucci-skor, med Ray Ban-solglasögon och en
YSL-slips sticker ut huvudet ur bilen och ropar till bonden:
 
- Om jag kan räkna ut hur många får du har på betet, kan jag ta med mig ett av fåren då?
 
Bonden tittar på killen och på den spridda flocken med får och svarar:
 
- Det är okej för mig!
 
Killen kör fram sin BMW till bonden, tar fram sin IBM Thinkpad som han öppnar på motorhuven. Med hjälp av Nokias senaste 3G-telefon kopplar han upp sig mot en NASA-sida på Internet. Med GPS hämtar han den exakta positionen och matar in den i en satellit som skannar betesområdet med högupplösta bilder.
Efter en stund öppnar killen den digitala bild han fått mejlad till sig, importerar bilden till Adobe Photoshop, fixar till den lite och skickar den till Processing Facility i Stockholm. Inom några sekunder får han ett nytt svar via mejl där det står: Picture processed and data stored. 
Så loggar han in på en MS-SOL-databas via ODBC och laddar ner ett exceldokument med flera hundra avancerade formler.
 
När detta är gjort mejlar han all data till en Xircom och på ett ögonblick får han svar.

Avslutningsvis gör han en 150 sidors fyrfärgsutskrift på sin minimala HP Colour Laserjet och kastar ett öga på den sista sidan:
 
- Du har exakt 1586 djur, säger han.
 
- Det stämmer, säger bonden, så du kan ta med ett av fåren.
 
Bonden tittar på när killen går runt för att välja ut ett av fåren som han sen jobbar hårt med att få ner i bagageutrymmet på BMW:n. Bonden frågar:
 
- Du, om jag kan säga exakt vad du jobbar med, får jag tillbaka fåret då?
 
Killen tänker en stund på detta och säger att det är okej.
 
- Du är konsult, säger bonden.
 
- Det stämmer! Svarar killen. Hur kunde du veta det?
 
- Det var lätt, säger bonden. Du kom hit utan att någon bett dig.
Du tar betalt för svar som jag redan visste, på en fråga jag inte ställt.
Dessutom har du ingen aning om hur den här branschen fungerar!
 
Så var nu så snäll och öppna bagageluckan och ge mig
tillbaka min Bordercollie...

solen sken på mig....

.... igår när jag var ute sprang det blev väl c:a 9 kilometer. Det kändes bra efteråt om än litet trött i benen men det ska man väl vara. Idag känns det utmärkt. Det gick en aning fortare än föregående vecka. Mest för att maken var med och skötte farthållningen.

Sen var det trevlig middag hos den gamla väninnan i Göteborg. Vi har känt varandra i 25 år. Det är otäckt men kul. Otäckt att åren rullar på men kul att hon finns.

Idag är det dags för en liten shoppingtur till Götet. Förhoppningsvis går det snabbt.

Maken är på fotbollscup med sonen och nu hoppas jag att de vinner sin sista match så att de går vidare från gruppen.

hits