Ett under av energi

Det är jag det!! Riktigt präktig. Igår kokade jag svartvinbärssylt. Det blev en himla massa burkar. Idag har jag tagit ett tag i trädgården. Det var ju som omväxling litet sol. Ja det var knappt att man kände igen sig.Letade rätt på bikinin och rensade och var aktiv.

Nu har jag verkligen haft alibi för att att inte sättta igång med mina måsten. Försöker känna efter och  jo jag känner mig rätt lugn. Visserligen har snart hälften av semestern gått men det återstår fortfarande mer än vad som gått. Sen är det ju inte hela världen om garderobsdörrrna inte målas om :-)


Mitt på dagen och...

jag gick upp klockan 8.15. Yes. Kanske jag har tagit mig upp ur sommardepressionen. Maken är oerhört aktiv och målar och står i. Han ägnar sig mest åt utomhusdito. Jag har precis övervägt vad som är lämpligt att göra. Och jag kanske skall måla. Definitivt inte rensa klädkammaren. Solen lyser tillfälligt. Det blir en promenad eller nåt. Har lite ont i halsen så springa är väl inte att tänka på.

3. Mer målning

Har ett par stolar som behöver fräschas upp. Men fixar jag 2:an så hänger denna punkt med av bara farten :-)

2. Måla om..

..garderobsdörrarna i hallen. Men det innebär att jag först måste rensa inuti gareroberna och det är lika upphetsande som punkt 1. Suck.

1. Rensa klädkammaren

För där finns en j-a massa skräp. Plus att jag borde ta mig samman och slänga sånt, läs kläder,  som jag inte använt på flera år.

Att inte göra saker eller konsten att skjuta upp till morgondagen det jag kan göra idag.

Vad har jag drabbats av. Lättja eller är det sommardepression?  Jag smider planer. Skickar maken till färgaffären för att be dem skaka mina färgburkar.... men börjar jag måla?? Nej. Det finns ju annat att inte göra. Så går en dag utan att så mycket blir gjort. Jag gjorde iaf en god middag. Var med sonen och köpte nya jeans. Han var nöjd. Imorgon kanske jag kan komma igång. Jag vill ju gärna. Jag vet att jag kommer att känna mig så nöjd. Det finns ett antal saker jag skulle vilja få gjort. Kanske att jag ska skriva en lista. Hm jag gör det i morgon :-)


Att bara vara

är vad jag har varit hittills idag. Jag brydde mig inte om att gå upp och träna i morse. Känner mig oerhört 0-ställd. Balanserar så att säga. Att vara ledig har sina sidor. Jag hinner fundera över saker och ting. Bra eller dåligt? Vad vet jag. Har gjort litet nödvändighetssaker typ tvättat och så. Det gör ingen människa glad men inte ledsen heller. Lagt in räkningarna för betalning när lönen kommer. Nödvändigt ont. Helgen närmar sig med olika grejer inplanerat. Det blir lätt så. Det är ju viktigt att "fylla fritiden" med något meningsfullt. Och visst är det kul att träffa vänner och ha möjlighet att få umgås. Men tiden går hela tiden och vad är viktigt? På kort och lång sikt. Det hinner i alla fall inte jag tänka på så ofta. Eller så är det en förklaring som jag har för mig själv. Jag kanske mycket väl skulle hinna om jag verkligen ville. Nu kallar plikterna.


Civiliserat?

TIllbaka till civilisationen efter en vecka på landet. Visserligen med ström, rinnande vatten men ändå på landet. Barnen konstaterade glatt efter att ha varit i den lokala handelsboden: "Här har de träskor, inga märkeskläder och mysbyxor - allihopa!" Hm... Jag, den kloka mamman, sa att det vore väl härligt att slippa dem kraven. De tittade på mig som om jag var ett fullkomligt UFO. "Här är jättebra på sommaren men.... "

Det har varit så skönt. Vi har bara ägnat oss åt livets väsentligheter: sovit länge, solat när solen visat sig, ätit och barnen har varit iväg och badat med jämna mellanrum. Maken har åkt till jobbet på morgonen, tyst som en mus, och kommit hem framåt kvällen. Som en riktig 50-talsfamilj.

Men nu är vi tillbaks i civilisationen och kan börja leva civiliserat igen. Vad ska vi ägna oss åt nu? Sova, äta osv. Dessutom har vi fler kanaler på TV:n :-)

Med andra ord: Semestern fortsätter.


En helt vanlig dag....

...som de flesta andra alltså. Upp, dusch, frukost, iväg till jobbet, men ojdå. Värmen var borta eller var den inte det? Moln på himlen, vojne, vojne... knappt 20 grader på morgonen. På med jacka. Under dan var det var visst "bara" 25 grader och blåst. Man ändrar sig snabbt. Sonen ville till badet på eftermiddagen. Nej fy det är alldeles för kallt :-).

Så jag gick till gymet och tränade istället. Där var det fortfarande varmt. Nöjd kände jag mig iaf efter träningen. Så nu ska jag snart krypa till kojs med en läskig bok. Kommer inte ihåg vad den heter. Men den är svensk med bloddroppar på utsidan.

Imorgon är det, förhoppningsvis, sista dagen på jobbet innan semestern.


Pinsam glömska

Satt i godan ro på altanen och läste. Hade flexat ut och hunnit ta ett bad i sjön. Då. Telefonen ringer, det är minsta systern. Hon sa bara "Det är tisdag..." Mer behövdes inte för att jag skulle inse, att jag gjort det igen .Glömt av nåt jag bokat in. Skyllde på jobbet och stressen och fan och hans moster. Det är lugnt sa hon. Då kände jag mig ännu sämre. Än en gång bekräftades att jag är en självupptagen storasyster.Som inte kommer ihåg. Det blev ändå en bra kväll. Jag satte mig i bilen och susade dit, drack en kopp te och provåt hennes nygjorda marmelad.

Nedräkningen fortsätter.Tisdagen är över. Nu är det bara tre eller två dagar kvar. Beror på. Måste försöka skärpa mig i morgon så jag får gjort allt jag måste så kan jag vara ledig på fredag. Sen säger det svisch så är semestern slut och sommaren och hösten knackar på och sen är det jul igen......


Gjorde det....

Tog mig samman och tog på mig joggingskorna. Vilken kväll!! Finns inget som jag får sån energi av som att springa en runda. Nu en kopp te och sen till säng. Godnatt.

Solsken

Jag blir verkligen glad när det är såna här dagar. Jag måste inte vara ute eller utnyttja dagen utan känner mig bara glad när det inte regnar, är varmt och man inte behöver en massa kläder.


Helgen

Helgen har i varit bra. Just nu känner jag mig riktigt nöjd. Har varit på Tjörn hela dagen - förtränger just nu att jag nog kanske borde ha använt litet mer solskyddsmedel :-). Sen har vi kört ut dottern till hennes kompis och hyrt film till sonen och hans kompis, så de har parkerat sig framför denna. På vägen hem konstaterade jag och maken att det varit en väldigt avkopplande dag. Vi lagade inte ens mat. Om vi inte ska räkna med att bre mackor till matsäck som matlagning - och det är väl tveksamt. Nej, vi unnade oss lite take-away food. Alla nöjda och glada. Det enda som återstår för att göra dagen komplett är en liten joggingtur. Tror jag. Är inte helt övertygad. Kanske att jag ska placera mig på altanen och läsa en deckare i stället. Jag får fundera på detta.

För övrigt så kan nedräkningen börja. Fem arbetsdagar kvar till semestern!!! SIsta dagen jar jag dessutom hållit fri. Så om jag hinner/kan så kan det rentav bli endast fyra arbetsdagar.


Sommar, sol och åska

Sommarsverige :-) Sol, värme och åska...??? Idag var jag väninnan och våra förhoppningsfulla tonårsdöttrar vid kusten. Hann vi bada? Nej, för det blev åska och snudd på drivis. Det känns som en dålig historia. Vi satte oss i den lilla bilen utan AC tidigt på morgonen och drog ner till Skåne. Jag kan bara berätta att det var varmt!! Vi åkte till Båstad närmare bestämt för att se på "det vackra folket". Dottern sade att vi iaf såg Vinciguerra. Sen åt vi en god lunch. Och sen kom Regnet. Dagen slutade i TV-soffan. Imorgon drar vi ändock till kusten och då skall jag bada först!!!

Första inlägget

Välkommen till min nya blogg!

Hur ska detta bli? Är jag en bloggare eller inte. Det får framtiden utvisa. En fantastisk sommarfredag. Perfekt att felxa ut från jobbet. Upp i OK tid, sprungit en runda, salppat på stranden och en trevlig kväl med familj och syskon. Och hela helgen kvar.


hits