så ser vi fram emot kvällen

nu är det dags för en av de återkommande tjejfesterna med tema.

Jag är relativt nöjd med vad jag ska hitta på. Det blir säkert kul.

Temat? Ja allt kan man ju inte berätta :)

söndag kväll

och helgen är slut. Suck. Men veckorna går ju fruktansvärt fort.

Helgen har varit bra. I fredags kväll träffade jag en gammal arbetskamrat. Det var väldigt kul. Båda två hade funderat och tänkt ringa till varandra för att vi ville ses. Vi var ute och åt och pratade oavbrutet hela kvällen. Så kul!

I lördags fyllde jag år.... 27 igen :) Det var en bra dag. Först trodde jag att de hade fått hjärnsläpp på morgonen. Klockan sju var de uppe och sjöng för mig. Det visade sig att sonen skulle iväg och spela innebandymatch. Så det var bra att somna om.

På dagen var vi på fotoutsällning. "
In hate we trust" Elisabeth Ohlson Wallins foton var verkligen sevärda och satte fokus på ett aktuellt och viktigt ämne. Utsattheten som man kan  uppleva som homosexuell. Man kanske kunde tycka att bilderna var övertydliga och enkla. Propagandakonst skrev  Michael Van Reis i GP . Men jag tyckte den var sevärd och det kanske behövs övertydlighet i denna fråga.

Fika ihop med vänner och barnens kusin förgyllde eftermiddagen!

Dagen avslutades med familjen på italiensk restaurang. Gott och trevligt.

Idag har vi mest slappat. Med en aktivitetstopp på gymmet. Core och videospinning. Skönt. Det känns som om jag kommit igång med träningen igen.

Nu ska jag snart krypa till kojs med Jo Nesbö och "Rödhake".

Det var verkligen skönt!

Idag var jag och tränade för första gången på nästan två veckor. Det var skönt. Tyvärr var det väl inte världens roligaste pass. Att var instruktör ställer krav må jag säga Just denna har lite gammaldagspass tycker jag. Ett jämt högt tempo. Utan någon direkt tanke. Men hon är kul och inspirerande så jag gillar hennes pass ändå.

Vad det var för pass? Spinning. Bra för konditionen. Nu kan jag börja ladda för Kortvasan.

Nu måste jag titta på Barack! Det är ju trots allt något av ett historiskt ögonblick.


Paris i april!

Vad har jag gjort?

Jo bokat resa för mig och dottern till Paris.

Jag gillar att resa men börjar redan känna en viss resfeber. Men kul ska det bli.

jaha ja

så var det med denna helg. Slut. Det går fort. Skönt är det att vara ledig

Vad har då hänt?

Jo på fredagen var vi tillsammans med ett antal hemliga gäster på en riktigt trevlig
restaurang här i staden. Här är en annan länk för den som blev nyfiken.
Där har man lyckats att skapa en riktig vardagsrumskänsla. Kvällen var lyckad. De andra hemliga var roliga och dessutom var det ett antal andra som inte hörde till sällskapet som också var kul att träffa. Jag och maken promenerade hem framåt natten och var mycket nöjda med kvällens event.

Igår var maken lite dyster.... men en lite promenad orkade både han och jag med. Sen tog jag det lugnt.

Idag har det fortsatt i samma lugna stil. Lite tv-tittning. Sen har jag rensat lite i klädkammaren. Jag har lite svårt för att föra mig av med kläder som jag har gillat. Men något försvanna i alla fall. Nu är det i vilket fall som helst ordning. Och det är inte dåligt det.

Så sen var det inte mer. Nu är det en arbetsvecka framför mig. Känns helt OK.

Och snart är det helg igen och då ska vi på utställning. Det ser jag fram emot.

jag har sagt det förr och....

...och jag säger det igen tele2 suger. Detta börjar likna en följetong.

Förra månaden fick vi vår sedvanliga räkning från kabeltv-leverantören. Alltså tele2. Denna operatör skulle jag inte rekommendera någon. Varje gång man får en räkning måste man kolla att den stämmer. Sist så var räkningen mer än dubbelt så dyr som den brukar vara. Det visade sig att den bundna perioden på den andra boxen som vi har för att kunna samsas i familjen hade gått ut. Och då får man plötsligt betala avgift. Om man inte binder sig för en ny period....

Men skriver de nåt om det i brevet? Svaret är naturligtvis nej.

Däremot om man ringer och frågar så informerar de så vänligt om detta. Eftersom jag inte kan välja någon annan leverantör så är det klart att jag binder om och får då ha boxen gratis. Trevligt i och för sig. Men om jag inte hade ringt?

Jag skulle i vilket fall som helst avvakta nästa faktura och slänga den gamla. Det gjorde jag. En ny seglade in. Denna stämde inte heller. Ny kontakt med kundtjänst, som konstaterade att nej det stämmer ju inte. Denne gosse (jag tror alltid att de som har sådana här jobb är unga) var praktisk. Talade om vad jag skulle betala. Det stämde. Skickade inte någon ny faktura utan sa att jag bara behövde ändra summan och använda samma OCR-nummer. Så det gjorde jag.

Allt är gott och väl till den nya fakturan dimper ner. Stämmer den???

Plats för kvalificerad gissning.

Företaget tar även betalt för att de skickar ut pappersfaktura. Men vem i hela världen vågar ha autogiro när fakturan aldrig stämmer?

nu är det på riktigt

ingen tvekan om saken. Jag är förkyld. Inget "ska känna efter om det verkligen är ont i halsen jag har". Snuvig. Nyser. Kli i halsen. Småfryser.  Jag tror jag snart skall krypa till kojs.

Annars är det om vanligt. Förutom att man knappt kan ta sig fram på vägar och trottoarer. Det är ju så in i bänken halt. Här och var ligger det någon enstaka stenflis. Och på sina ställen ett helt lass. Annars brukar de vara bra på att sanda på cykelvägarna. Så jag tog med mig cykeln till jobbet idag. Insåg raskt att det inte vara att tänka på att cykla. Men den var bra att använda som rollator. Det var inte mycket bättre på vägen hem heller. Så jag har varit ute och luftat cykeln idag.

Nu ska jag snart sjunka ner framför tv:n. Eller om det blir sängen.

bandyidag var vi i Väners för att se på bandy. Ujsan vad kallt det var. Det går liksom inte att skydda fötterna från att bli kalla när man står still och detär ner mot 10 grader kallt.

I alla fall. Där var vi. Jag är ingen stor fan av bandy just med anledning av att det ofta är väldigt kallt. Eller så snöar det. Eller regnar. Idag var det bara kallt.

Som en del vet så var det några små osnutna tonåringar som brände ner den fina läktaren man tidigare hade i Väners. Nu är det bara två trista högst ordinära läktare. Idag var det IFK mot Gripen. Alltså lite derby, och då hade man tydligen funderat lite över säkerheten och kommit fram till att man nog var tvungen att begränsa publikantalet. Lite osäkert om ens de med säsongskort skulle kunna komma in.

Vad göra för att försäkra sig om att inte få vända om i ogjort ärende? Jo våra vänner ordnade VIP-biljetter vilket även innebar mat mm. Så dit givck vi glada i hågen 1,5 timmar innan matchstart. Vi var alltså jag, maken, barnen coh nio till. När vi kommer dit och skall gå in i VIP-lodgen för att få oss ett mumsigt mål pyttipanna och bli lite varma får barnen inte följa med in... Alkoholtillståndet sätter stopp för detta. Inte ens i målsmans sällskap fick de sätta sin fot i detta syndens näste. Ibland inser man när det inte är någon idé att tjafsa. Men klubben löste detta snyggt. Barnen och maken + hans kompis intog mat och framför allt värme i kansliet. I halvlek lyckades dottern smita med mig in i lodgen men sonen lyckades bara ta sig förbi en vakt. Den andra sa iskallt (haha) att han inte fick komma in. Därav så smet de även in i kansliet i halvlek och intog där sin medhavda glögg, naturligtvis alkoholfri:). En stor fördel där var att värmen var bättre.

Maken tycket att kansliet var kul. Man kom lite närmare själva bandyn... träffade lite gamla bekanta. Sonen fick se lite bandyspelare på nära håll. i kalsonger. Vet inte huruvida han uppskattade detta. Dottern tycket det var varmt och skönt. Hon kommenterade inte bandyspelarna.

Det var ialla fall en trevlig dag. God mat bjöds det därefter på hos vännerna.Hunden fick vara hos andra vänner och var nöjd och glad med detta. Just nu ligger han och snarkar efter en lång utedag.

+ för den goda stämningen på läktaren
+ god mat och samvaro hos vännerna
+ för snälla hundvakter (hunden tackar särskilt för prinskorven)
-  för Vänerborgs kommuns märkliga alkoholtillståndsregler. (kan inte jag få ta ansvar för mina barn, får de komma in på andra näringsställen där man serverar alkohol i Lilla Paris?)


gårdagskvällen

spenderades hos våra allra goaste vänner. God mat: kycklingdadelgryta och tiramisu till efterrätt. Smakade mycket bra bådadera. Till huvudrätten var det en riktigt läcker sallad. "Vanlig" sallad men därtill päron, vaönötter och ädelost. På detta en vinägrette spetsad med brun tabasco.

Så småningom travade vi hem. Väl hemma hade barnen bakat och lämnat diskbänken i en enda röra. Men de fixade till detta i all hast! Däremot hade de tömt kylskåpet på mjölk. Ingen hit enligt min mening. Och varför hade de inte köpt lite när de ändå var i affären och köpte godis??

årets första...

...träningspass - om man inte skall räkna de promenader som genomförts på väg hem från allehanda festivitas. Ja och så den jag gick på dagen igår, som i övrigt renderade ett skavsår... fle strumpor. Det dumma var att jag egentligen kände det när jag var ute första vändan med hunden. Och varför jag inte bytte?? Ja, säg det. Ren dumhet förmodligen:).

Idag skall jag i alla fall iväg på ett spinningpass är det tänkt.

vilken toasits skall jag välja??

... eller som en väninna till mig skulle sagt: "Varför kan inte pojkarna sitta!"

Första i-landsproblemet detta år hittade jag i GP. Föräldrarna köper "innetoasitsar" som riskerar att krossa deras små söners snoppar.

Oj, det är mycket man ska tänka på!

hunden skuttade

..som en valp idag. Det var roligt att se att den gamla hunden tyckte det var härligt att komma ut. Han är ju snart 11 och har ont i ett ben. Men idag så var han jättepigg. Kul!

Vilka härliga vinterdagar vi har just nu! Men tyvärr lyser snön med sin frånvaro. Efter detta korta inlägg ska jag ta en promenad. Hunden får nog vara hemma. Han vill inte gå långt numera.

Nyårsaftonen passerade....

... och varför glömmer man kamera? Jag har alltså inte tagit några bilder. Så ni får hålla till godo med en beskrivning.

Vi var fem familjer eller kanske snarare par som samlats och tre barn var fortfarande med. Kul. 

Jag och maken hade ansvar för förrätten (ja denna gången kom vi ihåg den). Det var på tapastema. Baconlindade dadlar, honungsmelon med seranoskinka, kalamataoliver, vitlöksoliver, ölkorv (makens favvo), ett kex med ost, ja det var det hela. Gott!

Till huvudrätt erbjöds det inte mindre än tre rätter. Ugnsbakad lax. Rökt rådjurssadel. Kycklingspett.  Till detta potatisgratäng och pressad potatis. Det blev en himla massa mat över och det berodde på mängden inte på att den inte smakade.

Till efterrätt bjöds det tre olika varianter av kakor. En choklad, en med baileysmak och en morotskaka. Samtliga mycket goda.

Vi hade verkligen jättetrevligt. Trots en skotträdd hund. Han var för tillfället drogad. Ja det var inte vår utan han var hemma.
Sen var plötsligt klockan 12. Så småningom travade vi hemåt. Nöjda och glada efter en mycket lyckad nyårsfest!!

Nu så här dagen efter har vi varit och hämtat bilen. Dottern droppade in framåt tvåtiden och just nu känns det allmänt slappt här hemma. Lite hungrig börjar jag bli och frågan är om man ska göra som en stor del av svenska folket. Äta pizza. Måste medge att just nu känns det betydligt mer frestande än potatis, lax och ren..... vilket finns i kylskåpet.

hits