en lång dags färd mot natt

ja nu är det dags att runda av dagen. Mycket är fixat. Fönstrena gjorde jag igår. Städningen blev klar idag.... hmm..

Träningen? Jo då. Fyra km på 20.01 så irriterande :) + lite core.

Cykeln är servad 700 pistoler gick det på. Och folk säger att det är billigt att cykla.

Nu har vi käkat köpgrillat och jag har halvslumrat i soffan. Dottern har messat hem och säger att hon kanske är sjuk. I Norge!! "Men jag klarar mig". Så är det att vara mamma ibland.

Sonen hade tur och fick wo i första matchen i DM i innebandy. Åker 10.15 i stället för 6.45. Visst är det bra ibland.

Dags för hundpromme och sen sova vidare i sängen.

favorit i repris

Försöker hitta alternativa sysselsättningar till städningen som nu dessvärre inte går att skjuta på. Uppdatera bloggen känns som lite ok. Hmmm. Tveksamt förresten.

I alla fall. Nu ska jag tvätta fönster. Damma dammsuga och torka golb i nämnd ordning.

Rapport kan också lämnas när det gäller tandläkarbesök. Inga hål att laga. Mycket bra.

Så: Till verket!!

om nu någon tror att jag slappat till så....

kan jag meddela att så inte är fallet. Jag har fortsatt mina regelbundna besök på gymmet. Nu har jag dessutom börjat komplettera med lite utespring. Och då pratar vi alltså om motion inte spring på lokal. Senaste veckan ser det ut som följande:
I måndags core + att jag sen sprang en runda utomhus på cirka en halvmil (visst låter det väl mer än fem km?). Idag onsdag skall jag snart bege mig iväg för ett pass bodypump. Däremellan har jag hoppat över ett spinningpass till förmån för en kvällspromenad med dottern. Solen skiner ju trots allt ute.

Annars har jag haft lite flyt idag. Kom till däckbytarfirman tio minuter försent. Men den rare pojken där sa att vänta en stund så fixar vi det! Heder åt en sådan gosse. Sen lämnade jag in cykeln där stödet var sönder och däcket halvrisigt och belysning saknas.... detta kommer att bli dyrt.... Kan alla vara vänliga att hålla tummarna för att det går att fixa mitt stöd. Cykelmannen så mycket bekymrad ut när det gällde detta.
Sen precis innan stängningsdax hann jag skutta in på sportaffären för att hämta de varor som dottern hade lagt undan.

Ja detta var en kort rapport. Nu ska jag packa väskan för att gå till gymmet.

grus grus

Nu tror ni förstås att jag ska vara lite bitter över allt grus som ligger utspritt på trottoarer och gator och förpestar livet för vårtörstande, sollängtande månniskor.... men icke.

Grus Grus är den latinska benämningen på:

tranor


Tranor! Tjejer här är nu bildbeviset som ni ville ha.
Dock var det ännu inte så många som det är när det som mest. Men det var en härlig dag. Solen sken. Litet kallt i luften. Men helt klart. Våren är här. Och sommartid är det..... något som vi tämligen brutalt blev medvetna om i morse. Jag och maken var uppe i god tid för att ordna frukost, göra matsäck, köra sonen till fotbollsmatchen och sen skulle vi hämta vännerna för ovan nämnda utflykt. Klockan 9 ringer nån galning.... Har de blivit sjuka tänkte jag. "Det är ju sommartid" vrålade maken. Det blev plötsligt hets. Tränaren var på tråden. Alla fotbollspojkarna var samlade och skulle åka iväg. Men vi är vana och kan vara effektiva. 10.15 var sonen på plats. En stund senare var vi på väg. Och vännerna jublade. De och vi brukar nämligen vara lika stora tidsoptimister och därmed inte alltid vara helt i tid. "Sånt här är det ju vi brukar göra" sa de och mös. 

tjejkväll

Så var det dags för ännu en tjejkväll. En av dessa mystiska kvällar som är förbehållan oss själva. Den andra hälften av mänskligheten är då att betrakta som "persona non grata". Här följer ett axplock ur kvällen:
Här har vi de celebra värdinnorna:
 Drottningen och prinseesan Madeleine hade ordnat en alldeles utmärkt middag. Till denna kom flera celebriteter. Dolly, Cher och Catwoman direkt från "over-there". Från Brittiska samväldet kom allas våra Twiggy här ser vi henne avslappnad i soffan:
En nationell hjälte var också på plats:  Ja ni ser rätt Magnus hade hittat rätt.

Alla åt och var glad kvällen igenom. Sent om sider genomgick de församlade nån slags metamorfos och såg så här glada ut framåt natten:

Hur kvällen sedan avlöpte förtäljer inte historien.

kombination

Egentligen borde alla som har hund först genomgå ett test. Det tycker nog många. Men kanske inte på det sättet som jag tänker. Jag tror att för att man ska bevara sitt själsliga välbefinnade borde man genomgå ett test hur man ser på städning. För har man hund är det ett måste. Och ofta. Suck. Jag hade aldrig passerat det testet. Men nu är det gjort en snabb- och slarvstädning. Men golven är iaf rena. Och det är huvudsaken.

jag är tillbaka

bloggandet har varit lite magert det sista. Men jag lovar inte att det ska bli bättre hädanefter. Allt går i perioder. Idag är det lördag och jag är för en gångs skull helt ensam hemma. Det är inte så ofta det händer. Skönt är det i alla fall. Men lite svårt att bestämma sig för vad man ska göra är det. Det finns mycket som borde eller som jag vill. Allt är väl inte riktigt lika upphetsande. Tror i alla fall att jag ska ta en tur med dammsugare. SOm tur är hyser jag inte samma inre drift som en väninna till mig att ständigt städa. Sen blir det nog soffan. Och Snö. Maken fick den i julklapp av mig och nu läser jag den. Har inte kommit så långt ännu så jag har någon åsikt om läsvärdet.

Annars har de senaste två veckorna varit som veckor i februari brukar vara. Mycket jobb. Det straffar sig att ha semester. Men jag har fått en bra balans i träningen. Nu har jag en härlig vår att se fram emot. Nästa helg är det ju dessutom  melodifestival final. Den enda av tävlingaran som jag kanske brukar se på. Helgen därpå ska jag och dottern på SPA. Det ska bli kul. ja sen är det litet annat smått och gott på programmet. Kort och gott så känns det bra.

Nu har tvättmaskinen snurrat klart. Dammsugaren kallar. Och bortom detta hägrar soffan och boken.

hits