fransyskan har anlänt

ja nu är hon här. Dottern är med i ett utbyte mellan vår stad och vänort i Frankrike.

Och jag kan konstatera följande:

Min franska är urusel! Jag kommer inte ihåg mycket över huvud taget. Om det nu kan trösta mig så är den 17-åriga fransyskans engelska inte så bra den heller. Men hon har ungefär samma problem som jag. De hör aldrig engelska. Allt är dubbat. Så ursäkten är densamma från oss båda. Vi hör aldrig det andra språket.

Sen fick vi fina presenter. Gåslever och Armanac. Armanacen vet jag hur jag ska hantera. Men gåslever har jag aldrig ätit. Så alla tips mottages tacksamt. (Mia detta kan väl nåt för dig?)

Men det ska nog gå bra! Barnen är inte här hela tiden. De är på lite olika aktiviteter.

Jag är också lite imponerad av dottern, Hon pratar ett fantastiskt språk. En blandning av franska, engelska och svenska.  Hob ger sig in i detta med liv och lust. Kul att se!

hårda bud i mellerud

....men det är lite lojt just nu. Inlägget om minisemestern i Mellerud kommer. Med foton  och allt.

Tålamod!!

garderobsuppdatering

nu är den nästan klar. Idag fick maken hjälpa till lite eftersom vi behövde någon med mer styrka.

Och han är starkare än jag. Dessutom gillar jag inte att borra och såga. (vi var tvungna att såga upp ett hål i baksidan på gardeoben för att det fanns en strömuttag väldigt konstigt placerat mitt på väggen)

Men annars blev det väldigt bra.

Och ja, jag tror att kvinnor är bättre än män på att montera IKEA-saker.

Nu Lapidus och sängen.

omvända världen...

idag åkte vi, jag och dottern,  och inköpte den planerade garderoben. 

Fram på småtimmarna hade jag vaknat till och börjat fundera på om garderoben skulle kunna gå in i bilen. Travade ut och mätte, när det var anständig tid för detta. Och hmm... lite osäkert, gick in till maken som fick något panikartat i blicken. Jag behöver nog inte berätta om vad han tycker om IKEA. Dessutom är vi lika nöjda båda två när han är hemma och jag åker utan honom.

Men han tog i alla fall med sig tumstocken för att mackla med bilen och mäta han också. Och så kom han in och sa att , jo du det går nog om du skjuter fram sätet på passsagerarplatsen osv....

Jag kände mig lite fundersam och ringde väninnan vars man kunde låna ut en släpkärra åt oss. Men så gick jag ut och mätte en gång till. Satte på lastbyglar (eller rättare sagt var det maken som gjorde  det). Och så åkte vi iväg.

Efter en runda på IKEA hade vi en kundvagn fullastad + en sån där vagn med platta paket. Och efter många om och men och ett skyfall senare så var allt i bilen. Inget på taket.  Vi ringde hem och sa att om vi krockar kommer vi förmodligen att förolyckas. Ihopklämda mellan platta paket och krockkudden. Kör försiktigt var makens svar.

Sen kom vi hem och bar in allt.  Nu är jag rätt trött.

Och vad då omvända världen?

Jo jag och dottern har skruvat och haft oss. Medan maken har lagat mat åt oss.

På detta sätt har en hel lördag försvunnit in i historien.

jäkla skit

vi har för mycket kanaler. Och ändå har vi inte många jämfört med vad man skule kunna ha.

Igår såg vi en blänkare om "Mord i sinnet". En serie som jag är mycket förtjust i. Och idag när vi letade runt i tv-tablåerna hittade vi den inte.

Jag och dottern har i stället planerat garderob. Nu hoppas jag att det blir bra. Är det halvtaskigt väder i morgon så blir det IKEA.

När vi väl var färdiga så ropade dottern uppifrån sitt rum:
"Mord i sinnet" har hållit på i en halvtimme! I tv4 +. Den enda lilla ruta vi inte hittade i tidningen. Typiskt.

Nu går jag och lägger mig med Jens Lapidus. Dvs med "Aldrig fucka upp" som jag hittade på bibblan idag. Det är uppföljaren till "Snabba cash" som jag läste på stranden i Grekland förra året. Hittills verkar den ha samma lättlästa och roande karaktär!

I GP idag läste jag förresten att Jens Lapidus har korats som Sveriges bäst klädde man. Favoritkostymen kommer från HM. Lite kul tycker jag. Lapidus själv verkade ta det med ro.

08:28

...petade maken lite försiktigt på mig.
"-Vi har problem." Lite trött var jag. Men jag försökte jobba mig upp till en någorlunda vaken nivå för att förstå vidden av det maken kommit på under natten.
"-OK.Vad då?" var mitt intelligenta svar
"-Vi har inte hämtat golvet..."
"-Men de har ju inte  ringt." (för det skulle de nämligen)
"-Jag går och ringer" sa han. OK tänkte jag. Han var snart tillbaka. Det hade inte kommit.

"-Vi måste ha lister och dörrfoder" var nästa del av denna stora problemställning.. Som den rådiga kvinna jag är så sa till honom att gå iväg och mäta. Vilket han gjorde. Jag insåg att det inte var att tänka på mer sömn, så jag gick upp och gjorde frukost till oss.

Nu har vi varit på brädgården och inhandlat dörrfoder och lister. Idag var det tre stycken som erbjöd sig att hjälpa till. Fullständigt överväldigande. Där brukar man ju få gå omkring och leta. Och har man tur hittar man någon som vill hjälpa till. Idag så var det till och med en som kom springande med plast för att sätta ihop våra bräder.

Därefter en sväng in på gymmet. Styrketräning för min del och spinning för maken.

Nu har jag ringt till golvaffären och nej golvet har inte kommit. De lovade att ringa.

De som lever får se.... Vi har i alla fall lister så det räcker.

den fungerar

Dammsugaren. Den gamla. Men jag bör nog byta dammsugarpåse.

Visserligen känns den inte lika bra som den gamla.

Filtret är inte lika bra, men den suger i alla fall upp dammtussarna!

Undrar hur man gör när det blir översvämning i tält. Finns det vattensugare???


panik i dammsugarlägret

... oj, oj. Jag hittade ju dammsugaren hräomdagen. Den gamla alltså. Men inte tittade jag något närmare på den. Själva munstycket satt direkt på slangen... det innebar alltså att själva röret befann sig någon annanstans... Och nu var bara frågan var?

Jag såg mig själv krypandes på knä, dammsugandes,  runt hela huset.... uppenbarligen gjorde maken det också för det ryckte lite oroväckande i hans mungipor. Men han hade den goda smaken att låta bli.....

Detta hände alltså i går kväll. Efter några turer ut till garaget och inte i förrådet så hittade jag det. Nu återstår bara att se om den fungerar. För efter gårdagens fotboll och det myckna letandet så orkade jag inte med att dammsuga. I stället blev det engelsk deckare, Mördare okänd. Den var bra tyckte jag.

Idag skiner solen. Nu ska jag ut och springa en runda. Hoppsan. Nu blev det ett träningsinlägg i stället :) 

gothia cup

Sammanfattning av dagens Gothia:

Först och främst. Det är så mycket glädje och sorg på denna cup. Men mest glädje. Roligt och underhållande. Stundom rörande. Men åter till vår dag:

Först upp: P15-laget samlades 8.00 vid klubbhuset. Hela familjen var med. Här skulle ses på fotboll.

9.40 på Kviberg så ställde sig sonen i mål. Motståndare var ett Göteborgslag. De imponerade inte. Våra pojkar vann och sonen höll nollan.

Nu blev det inte bättre än att man trots två segrar kom tvåa i gruppen. Men det innebar A-slutspel. Därför skulle dagen fram till 17.00 fördrivas. Det var inte så svårt. Även om det regnade. Vi åt en trevlig lunch. Hann se lite på Kampala Kids, på Heden. Men det regnade lite för mycket med tanke på vår matchklädde son. Han travade runt i badskor och stumpor upp över knäna. Vi ville ju inte att han skulle bli kall och våt.

17.00 var vi tillbaka påKviberg. Där var ett sammanbitet gäng som verkligen ville vinna.
Så 17.40 var det dags för avspark. Sonen gjorde en riktigt bra match, släppte in ett mål. Vårt lag reducerade och matchen slutade 1-1. Det innebar straffar. Det är skitjobbigt skall jag säga.
Dottern valde att gå och sätta sig i bilen. TIllsammans med sin nyinförskaffade Ipod.

10 straffar vardera hann läggas innan det var över. Det var bittert. Att förlora på straffar är aldrig kul. Sonen var dock lite lättad över att slippa lägga den 11 straffen....

Stämningen i bilen var rätt dyster på hemvägen och sonen grämde sig över att han inte hade tagit en straff som han tyckte han borde tagit om... ja ni vet det där omet. Mina försök till uppmuntrande föll tämligen platt.
Men han tog en straff. Sen missade tre av hans lagkamrater. Ja marginalerna är hårfina. Men nu ikväll har han, efter att ha fått mat från favoritrestaurangen, kommit över det hela.

I morgon vill han åka in och titta på kompisarna i P16 laget. Maken vägrar. Det är för tidigt. Däremot om de går vidare till nästa mtach som är på kvällen så kan han tänka sig..... Vi får väl se.

Alla är rätt trötta. Förutom dottern som plötsligen pös iväg vid 9-tiden.

I morgon skall vi vara hundvakt till en terrier. Det skall bli intressant att se vad vår hund tycker om att han kommer till oss. Tvärtom har funkat bra.

dagen idag

var en riktig slappar dag eller inte.... det beror på i vilken ände man börjar.

Vid 9-tiden var vi på gymmet. (styrketräning) Hemma igen vid 11. Då hade vi hunnit in en sväng på bageriet. Alltid gott med färskt bröd. Så vi kastade oss ner i  sofforna för att se "Guldkompassen". Lättsmält och spännande,  (nej, jag somnade inte) men med en irriterande cliffhanger. Precis som i Pirates of the Carribean - filmerna.

Vi satt där i alla fall i gråvädret och hade det riktigt mysigt. Sen började maken att leta efter något gott recepte. Vilket han hittade och begav sig iväg till affären. Hem igen så gjorde han goda färsbiffar med getostyoghurt. Det var jättegott.

Sextonåringen vill åka till Allum för lite shopping. Så då gjorde vi det. Och vilken rea de hade där. Köpte ett linne på Sisters för knappt 40 kronor. Det kallar jag rea. Dottern fick ett par jeans på Resteröds. Vi hittade också lite annat smått och gott. Bl.a. en stor godispåse.

Nu har vi sett på "Morden i Midsomer".  Vilken farlig trakt att bo i. Fullt med farligt folk.

Slutligen har vi lyckats med att få ut barnen på kvällspromenad med hunden.

Imorgon är det dags för Gothia igen. Usch så spännande.... Tidigt blir det också. Matchen spelas 10.00.
Så skall man våndas i 50 minuter. 2 * 25 minuter.....
Sonens lag förlorade idag så de behöver vinna för att gå till a-slutspel.... b-slutspel räknas ju inte.

Carpe noctem

Kan det heta så?

Det är i alla fall vad jag ska göra nu!

Men dessutom skall jag ge ett tips om ett riktigt sömnpiller:
Kajsa Ingermarssons "Lyckans hjul". Jag förstår inte varför jag har fått händerna på den. Visserligen är den lättläst, men också väldigt lättförståelig, vilket innebär att överraskningarna inte är många utan hela tiden så tänker man jaha, det var ju väntat.

Det jag har problem med är att har jag väl börjat läsa en bok så måste jag läsa klart den. Så jag kämpar på!

Sov gott!

spontanitet

är väl inte vad som präglar oss svenskar brukar vi säga.

Men idag har vi verkligen överraskat. Efter att vi hade lämnat nedan nämnda maskin bestämde vi oss för en stilla promenad i stan för att om möjligt hitta något att inhandla. Maken behövde bl.a. nya grillbestick...

Så kom vi på att brorsdottern ju skulle vända på bebisen - i magen alltså - och att vi inte visste hur det hade gått.
Ett spontanbesök för att undersöka detta. Allt hade gått bra. Vi fick en kopp kaffe och en trevlig pratstund.
Kul med lite spontanitet, sa vi nöjda till varandra!

inget mirakel idag heller

dvs dammsugaren hade inte blivit sig själv under natten. Den var lika död som igår.

Nu är den inlämnad på Electroluxbutiken (se där en varumärkesplacering), den som kan genomflra enklare reparationer är på semester och kommer vecka 30. Då kan jag få ett kostandsförslag på vad kalaset kan kosta. Man kan undra vad de lägger på för att man ska överväga att köpa en ny.... hmmm 

Jag ska ta fram den gamla Panasonicen (hoppsan igen) som har fungerat hur länge som helst. 

en seger

Det började bra i Gothia. Alla de tre lag som var anmälda från sonens klubb vann första dagen. Det är alltid kul att åka hem med en seger. Men känslan på Gothia är väldigt härlig oavsett.
 Här ligger de och studerar matchprogrammet efter att ha vunnit med 2 -1. I bakgrunden spelar de andra två lagen som ingår i deras grupp.

Som en del vet så är sonen målvakt. Han spelar både med sin egen årsgrupp och med dem som är ett år äldre. Denna gång är det med dem som är ett år äldre. Han gjorde en stabil insats. Det är alltid lite nervöst att stå vid sidan av. Målvaktens misstag märks ju så väl. Om en utespelare missar målet så passerar det som just ett missat mål. Men man kommer inte ihåg det så väl som när en målvakt gör en miss.
 Här är en bild på de äldre pojkarna. Papporna, som roade sig med att jämföra de tyska pojkarna med nya och gamla landsklagsstjärnor. I vissa avseenden blir de aldrig äldre....

Nu ska jag åka med dammsugaren till affären. men för säkerhets skull ska jag testa den en gång till innan så att den inte har helats som genom ett mirakel under natten. Vem vet.

Idag är det för övrigt vilodag när det gäller träning. Om det nu är någon som undrar :)

en stor olycka har inträffat

...dammsugaren vägrar att starta. Familjen jublar. Sådana är de. Väldigt konstigt jag tog fram den kära maskinen och satte in kontakten och tryckte på knappen. Inget hände. Hur kan det bli så?

Men jublet tystnade snabbt när de insåg att det finns en dammsugare i reserv. Den gamla är still going strong. Den har inte lika bra filter men den kan fortfarande suga upp damm. Jag har t.o.m. dammsugarpåsar kvar till den.

Så skrattar bäst som skrattar sist säger jag.

träning och den första semesterveckan

Jag och maken ägnar ju oss en del åt träning . Det kan va kul att se hur vi får ihop det under våra semesterveckor,

Här följer alltså en sammanfattning  av den första delen av semestern:

Lördagen den 5/7:
Stryketräning + därpå följande tre km på bandet.
(därefter var det släktträff i Trollhättan)

Söndag den 6/7
Jag och dottern var på IKEA (det är faktiskt rätt jobbigt också)

Måndag den 7/7
Styrketräning  och inget spring sen eftersom vi skulle till Götet och sen till min mor på kalas.

Tisdag 8/7
På brädgården för att spana på golv. Som maken senare i veckan skulle lägga.

Onsdag 9/7
Styrketräning och två km på bandet
Maken lade golv

Torsdag 10/7
Var jag ute och sprang en runda, knappt fem km.

Fredag 11/7
Var maken på activio. Inte jag.
Listerna, inköpta men inte på plats.
Bastu- och grillkväll

Lördag 12/7
Efter att ha haft bastukväll och väntande filmkväll så kaändes det rätt bra att
springa knappa milen i relativt OK tempo. (c:a 75 - 85% av maxpulsen)
Listerna saknas fortfarande
Filmkväll

Söndag 13/7
Styrketräning + spinning. Litet överambitiöst kanske men nu känns det rätt bra.
Listerna inte på plats
That´s it!


Ensemble, c´est tout

eller Tillsammans är man mindre ensam.  Filmen är baserad på boken med samma namn skriven av Anna Gavalda.


Boken har jag läst. Den var riktigt bra. Och boken gjorde att jag nog fattade mer av sammanhanget i det som hände i denna film än vad övriga i soffan gjorde. Det är synd när förutsättningarna är så bra för att göra en bra film, men man missar att komma ihåg att publiken faktiskt inte kan förutsättas ha läst boken innan man ser filmen.

Men i det stora var vi glada och lyckliga när vi hade sett denna franska feel-goodfilm. Det är lite skönt att kunna sjunka ner i lite gosig må brakänsla efter ett riktigt härligt bra slut.Men om man ska välja mellan bok och film så läs boken. Sen kan man se filmen framförallt om man vill se ett mycket bra skådespeleri av Audrey Tautou.
  
Men vi i filmklubben rekommenderar ändå denna film.

Filmklubben? Jo vi hade en av våra ovanligt trevliga filmkvällar. Vi kom på att denna sommarlördagskväll var väldigt passande att se en film med våra goda vänner. Det har blivit en bra vana. Vi bjuder hemma varandra och först äter vi god mat och sen ser vi på film.

Man får allt på en kväll: Kul och stimulerande umgänge, god mat och sen en film. Kan det bli mycket bättre?

Igår åt vi vegetariskt medelhavsinspirerat. Varm potatissallad med sparris (Mias recept), guacamole, fallafel, bönsallad, hummus, tzatziki, bröd mm. Sen ost med nyponmarmelad. Gott var det tyckte vi alla!

Nu är det en söndag som skall upplevas på något sätt. Dottern lär komma hem. Blir det för regnigt får vi se på de andra filmerna som vi hyrde och får ha hemma en vecka.


svensk sommar

...är ju som den är. Omväxlande och man kan ju aldrig riktigt ta något för givet. Därför tror jag att man uppskattar den så mycket. Det är gott att kunna ta tillvara en plötslig solig dag och man måste hela tiden vara beredd på att ändra sina planer. Det är nog i grunden rätt bra. Vi behöver öva oss på att leva i nuet. Det är vad jag gör denna sommar.
Försöker leva i nuet. Ta tillvara dagen. Inte tänka att då och då skall jag göra det. 

Igår hade vi en sån dag. Grill och bastu vid sjön.  Dvs jag bastade inte. Men väl män och söner.Solen sken understundom och nån lite regnskur kom väl också. Men kvällen blev lång och trevlig. Som den ska vara.

lukter

jag är en person som är rätt känslig för olika lukter. Dessutom har jag hur många doftminnen som helst. Kan plötsligt komma in i ett rum eller på ett ställe och där luktar det precis som på något tidigare ställe jag varit på.

Hur kom jag att tänka på detta då?

Jo i morse när jag väckte sonen konstaterade jag hur olika det luktar i våra olika rum.
Och att det inte alltid är så enkelt att härleda orsaken. Dels luktar det av t.ex. dotterns parfym i hennes rum. Tidigare innan hon genomförde operation städning blandades detta av lukten av damm.... Hos sonen finns en svag trädoft...

Sen har vi en hund som man ibland känner att han finns innan man ser honom.

Nu ska jag snart ta mig an en tvätt.

Och avslutningsvis tror jag att difter påverkar oss mer än vi tror....

Har ni läst Süskinds "Parfymen"?

en utmärkelse - brukar inte vara så här oartigJag har fått en utmärkelse av
Mia . Det var ett  par dagar sen. Jag blev verkligen glad! Mia är ju också en av mina favoritbloggar. Hon har hjälpt mig både med goda recept och med att spåra diktare. Bloggvärlden är verkligen fascinerande.

Nu är reglerna sådana att man ska välja sju favoritbloggar
och då väljer jag... 
Vaniljis
Anneli 

Evans
Satu  
Nette
Pia
Annalena

Reglerna är som ni säkert redan förstått att kopiera loggan och att sen själv nominera 7 favoritbloggar

och länka till dem.

Usch, detta var svårt. Förutom dessa så finns det en hel radda länkar på min lista som jag läser flera gånger i veckan. Allt beroende på lust och årstid. Så att begränsa sig till sju är svårt...  Jag har ju fler favoritibloggar.


nu kom ditt verkliga jag fram...

...sa maken (vad han nu menade med det?) när jag med ett mordiskt skratt hällde salt på sniglarna som hade haft mage att krypa runt i mina blomkrukor på altanen. De tycks ha en faiblesse för Margueriter.... Det har ju jag med. Men jag tittar på dem medan sniglarna äter och kletar ner dem.

Så vad göra? Jo, jag samlade in dem, la dem i en påse. Hällde på salt och skakade om. Sen knöt jag till och så var jag av med just dem.

Och det kändes bra!

En sak som jag la märke till var att de är förvånansvärt snabba. Jämfört med andra sniglar är de ju rena raketerna. Sen tyck de vara utrustade med något slags sinne som gör att de anar faran. Strax innan jag tar dem så kryper de ihop.... precis som om det skulle hjälpa?

Nu blir det jakt varje kväll. Mina blomkrukor skall inte bli deras.....

en list kvar....

.... blev det, eller kanske två, MEN han försökte åka och köpa, men brädgården hade stängt redan 16.00.

Ingen vidare service om jag får säga det.

Imorgon är det dags att spika till.

På kvällen grillkalas. Trevligt.

Vi har i alla fall fått flytta tillbaka till sovrummet. Trots listbrist...


oh yes

nu är den tillbaka -  SOLEN. Maken är trots detta idogt spikande så att vi skall kunna återerövra sovrummet.

Nytt golv är på plats. Nu är det "bara" listerna kvar! Nån som hört den förr?

Jag har kört dottern till bussen till Hunnebo dit hon ska med en väninna. Imorgon är det Strömstad och Kent och Håkan som gäller.

Sonen spelar spontanfotboll, dvs sådan som inte är organiserad utan bara uppstår.

Och jag har tagit fram min badenbaden och skall läsa en god bok! Vad läser jag?

Jo "Flickan under gatan" av Roslund & Hellström. Gillar deras böcker. Kombinationen kriminaldeckare med samhällskritik är alltid bra.

madklubben


Vi hamnade alltså till slut på denna mycket bra restaurang. Namnet låter ju aningen fantasilöst. Fast det är klart att "Bistro-de-Luxe" höjde förväntningarna... Vilket ställe! Servicen var utmärkt. Maten var jättegod. Och ja, det var verkligen en hellyckad kväll.

Här kan ni se
menyn. Som ni också kan se är priserna i högsta grad överkomliga. Det tyckte vi innan och ännu mer efter att vi varit där.

Som förrätt åt jag och vänninan:

grønne asparges 
røget makrel - æggesalat

Maken och väninnans dito åt:
 
svinekæber
rabarber - øko kærnemælk - karse

Danskan är ju inte helt lätt men det mesta kan man väl förstå? Men Svinekaeber är svinkinder. De såg mycket nöjda ut när de åt. Makarna alltså. Vår makrill med sparris var perfekt.

Till huvudrätt valde vi följande:
                                
lammeskank braiseret i cider                        dansk kalv
nye ærter - hjertesalat -  rygeost                   sommerløg - spidskål - estragonsovs

Väninnan valde grillet multe med blomkål - spinat - bacon (denna rätt missade jag dock att fotografera - sorry)

All var fantastiskt gott. Och till detta drack vi gott vin
    


och artesiskt vatten
 från Bollebygd - vilket faktiskt är nästgårds på hemmaplan - lite kul!

Sen följde ost ( 4 nordiske oste, mælkebøttemarmelade - knækbrød):


Och sen glömde jag av mig. Skulle ju tagit ett kort på desserten, (jordbær, vaniljefløde - mazarinkage)
Så här är den lite "äten" av - behöver jag tillägga att den var mycket god?


Detta var en av mina bästa restaurangupplevelser. Det blir svårt att slå denna kvaäll. Därtill var det ju dessutom ett trevligt sällskap som förgyllde kvällen.
Avslutningsvis måste jag visa en bild på den fantastiska lampan som fanns vid baren


Så är ni i Köpenhamn missa inte Madklubben. Verkligen ett gastronomiskt äventyr!

lördagen - och totalupplevelsen

Först och främst ägnade jag och väninnan oss åt shopping!!! I Köpenhamn har man inte några "enkla" reor. Det är halva priset på det mesta. Jag köpte en fin kjol och väninnan en jacka/kavaj. Vi var så nöjda. Sparade ju hälften av vad det kostat från början. Presenter inköptes också.

Sen begav vi oss till Louisiana. Det var alltså dags för lite kultur. Bra utställning, även om vi ägnade olika mycket tid till den....

Kvällen inleddes som föregående. En stilla stund på hotellet. Sen begav vi oss ut på stan. Jag och Reiseleitern hade bestämt att vi skulle låta kvällen bli som den blev. Vi tänkte att det var synd att binda upp oss vid något bestämt. Lite spontanitet har väl aldrig skadat?

På vägen mot Kongens Nytorv möttes vi av:


Ja vi var utanför Amalienborg...


Visst är det litet imponerande med vakt till häst.

Efter detta gick vi vidare. Planen var alltså spontanitet... Men i detta ingick också att sticka in näsan på Madklubben för att se om det hade öppnat sig en möjlighet att få ett bord. 
Madklubben, som då låg etta bland restaurangerna  på www.aok.dk.

Inte hade vi stora förhoppningar om detta. Döm om vår förvåning när vi fick veta att endast 20 minuters väntan krävdes för att vi skulle få vårt eftertraktade bord. Den kunde vi ju dessutom tillbringa i baren...

Besöket på Madklubben förtjänar ett eget inlägg.

Dagen efter, på söndagen, begav vi oss hemåt. Allt gick bra. Vi hade bestämt oss för att besöka Norrvikens trädgårdar.
Vi säger bara det. Gör inte det. Det var antingen väldigt fel tid eller så var det något annat fel. Jag och maken har varit där tidigare. Då tyckte vi det var vackert. Denna gång var det trist. Att det regnade kunde ju inte de göra något åt. Men ogräset? De trasiga skyltarna? De obefintliga stigen? När vi gick ut frågade vänninnan:
" Håller detta ställe på att gå i konkurs?" Då fick vi svara på en enkät!!

Sen var det kö på E6. Det är sånt som händer men lik förbannat är det trist. De sista upplevelserna drog ner totalbetyget till 9 av 10 möjliga. 

Det var alltså en mycket bra resa!! 

ankomst weekend Copenhagen

Något ni länge väntat på..... Köpenhamnshelgen!
Jag maken och våra goa vänner ägnade helgen åt umgänge, mat, kultur, shopping, kultur, mat och.... ja så här var det!!

På fredagskvällen landade vi på hotellet på Bredgaden i Köpenhamn. Ni får nöja er med att se vårt "utgångsläge"


Visst ser det rätt "snällt" ut. Vi hade det så trevligt där på hotellrummet. Och sen gick vi till
"Riz-Raz". En restaurang som är värd att rekommendera. Bra och prisvärd mat!
Därefter var vi på Copenhagen Jazzhouse. Det var riktigt kul. Lite av sakral stämning.... vi "smet" in och kände att vi fick smyga in. men bra musik var det. Sen gick vi hem. Då gjorde man om jazzklubben till nattklubb. Hmmm...

Vår "reiseleiter" skötte sig. Han hade också snokat rätt på en mycket bra restaurang - Madklubben - där vi gick förbi på vägen hem. Men nej, här skulle vi inte räkna med att få något bord kommande kväll....

Vår rum var små men innehöll vad som behövdes.

Lördag morgon bjöd på en god frukost. det har jag berört i ett tidigare inlägg. Så det tänker jag inte orda mer om.

puh

...nu är det dags igen. Den "stora" datorn krånglar. Den bärbara är så seg. M.a.o. blir det dåligt med inläggen just nu.

Men idag har det i alla fall varit den första riktiga semesterdagen. Känns riktigt skönt. Men jag känner att jag inte är riktigt nere i varv. Lite småstressad och stingslig.

Sen undrar jag.... Var är solen? Snälla kom tillbaka. Jag vill vara varm och småsvettig. Sova lite halvkasst på grund av att det för varmt i sovrummet.. Varför klagar människor på värmen? Allt är ju så mycket lättare när det är fint väder.

årets happening

får man väl ändå betrakta semestern som. Nu är den alltså här. Och det är just nu det är som bäst 30 ljuvliga dagar framgör mig med "vad- jag- vill- fylla- dagen- med" innehåll. Denna semestern är just den sådn semester. Inte mycket inbokat. Inga resor. Lite släktträffar. Gothia Cup. Fransk utbytesstudent. Och lite grejande med huset. Förhoppningsvis.

Semestern inlede på uteservering vid Lillån. Tillsammans med namnarna. Ja det är så att vi har ett par kompisar som heter samma som vi. Lite lustigt. Dessutom lärde vi känna varandra från två olika håll. Dvs jag lärde känna henne och maken hennes "gube". Så det kan bli....

Sen har vi varit hemma och ätit kronärtskockor. Till det sparris med fetaost, soltorkade tomater och färska tomater. Tack vare
Mia blir numara vår sparris perfekt!!

Så nu är det semester. Och snart skall jag orka med mitt Köpenhamnsinlägg. Jag bara väntar på regnvädret som kommer  in på söndag:).....

dax att chocka maken

... fast inte mer uppseendeväckande än genom att klippa gräsmattan.
För det behövs verkligen. Inte chocka maken utan en rejäl gräsklippning. Gräsmattan är som en äng och fullt så vildvuxen trädgård vill jag inte ha.

Så det är bara att sätta igång. Jag är behöva på gräsklippare och trimmer.....

vilken trevlig överraskning....

...som väntade idag. Goodiebagen som jag vunnit hade anlänt. Men har ni hört på maken. De nyfikna barnen hade öppnat den!!! Men återförslutit mycket snyggt. Men de kunde inte hålla sig utan berättade glatt att de hade tjuvkikat.

Innehållet var ju trots allt detsamma - även om barnen kikat innan

Ja vad fanns då i?


Jo som synes en hel del smått och gott!

Jättefin vinst som jag vann hos
Åsa! Detta kommer att komma väl till användning!

hits