Rikets tredje stad

Nu är vi hemkomna från Malmö. Jag och maken har varit på semester. Från familjen och så. Tack mamma och pappa som hjälpte till med all logistik kring barnen.
Vi åkte i fredags. Tåg och det var väl tur det med tanke på  de köer som bildades i samband med olycka på E6. Dessutom var det riktigt härligt att bara sätta sig på tåget och koppla av. Vi hade en riktigt kul resa. Vi åkte med Öresundståget och det var riktigt helgstämning på tåget. Alla var glada och såg fram emot helgen.
Vä framme checkade vi in på hotellet. Tog våra kort och travade upp till vårt rum. Vi öppnade och gick in. Oj sa jag nån har glömt sin jacka. Sen såg vi att rummet var bebott. Travade ner och berättade detta för tjejen i lobbyn. Hon blev skitstressad "Sånt ska inte kunna hända" Men nu hade det gjort det så vi fick ett nytt rum. Kom upp till det och det var mot en inbyggd innergård. Kände bara att här kunde jag inte andas. Så det var bara att trava ner igen och till sist fick vi ett rum som var till belåtenhet. Efter att ha ätit lite av hotellets buffe - som ingår i detta hotells koncept- vilken svensk kan motstå " gratis" mat :) gick vi ut i den varma kvällen. Vad göra utsläppta på grönbete? Jo vi gick på bio. Såg på "Allt om min pappa"  som handlade om Tommaso 11 år och hans familj. Den var bra men kanske inte en direkt "feel good"-film. En familj i upplösning. Italiensk, regisserad av Kim Rossi Stuart som också spelade pappan. 


När detta var klart gick vi till Lilla Torg. Där har de uteserveringar med hur många som helst gasolvärmare. Det är så varmt där så man nästan får känslan av  en ljummen sommarkväll mitt i sommaren. Åt god lammfile. 
På lördagen var det först en kaotisk frukost. Allt var slut. Personalen sprang som skållade råttor med tallrikar, glas och muggar. Ja det fanns mat. Men vem har glädje av kaffe utan mugg? Efter en stund lugnade det ner sig.
Vi begav oss till Köpenhamn och vandrade runt där och bara hade det dejligt. Det var ju fortfarande rätt varmt och skönt så det fanns många tillfällen att njuta både av mat och drycka. Åter till Malmö, lite skall man ju använda hotellrummet med. Lite käk. Och sen vargick vi en tur för att se på The Turning Torso. I sanning ett mäktigt bygge 54 våningar högt.  Det var väldigt vackert vid entren med vatten kring. Själva huset är väl mer imponerande än vackert. De bygger hur mycket som helst i den delen av Malmö och i mitt stilla sinne funderar jag på vad alla skall komma ifrån men det såg ut på alla reklamskyltar för nybyggen som om det var strykande åtgång på lägenheter som höll på att byggas. Men man bor ju fantastiskt där med vatten alldesles inpå och nära till Malmö centrum och en halvitmme med tåget till Köpenhamn. Men förmodligen så lär man vara tvungen att hosta upp rejält med kosing för att köpa en lägenhet där.
Kan tillägga att det var väldigt kallt och blåsigt. Vi avslutade kvällen på en jättemysig tapasrestaurang.
Idag har vi varit på Malmö konsthall och sett på utställningen:
ELMGREEN & DRAGSET
This is the First Day of My Life

 Det var ett antal installationer i olika rum. När jag var inne på internet insåg jag att jag nog missat något av dem. Helt OK utställning. Sen shoppade vi lite toppar till oss och försökte hitta lite presenter till barnen med varierat resultat.

Hem på eftermiddagen med tåget. Nu har vi samlat ihop alla i familjen utom hunden som vi hämtar i morgon. Ja detta var helgen i korthet.

back to reality

eller hemma igen. Nu har jag och dottern, tillsammans med hennes väninna, varit och hälsat på lilliasystern i Stockholm. Mycket shopping blev det. Vi gick och gick och hann också med en sväng i Gamla Stan och vias slottet för flickorna. Man kan ju inte bara konsumera. Mycket pengar gick dock och jag tänker inte gå in och kolla saldot än på några dagar :)

Fast när det gäller shopping så tar det mycket tid i huvudstaden. Litet hets blir det över det hela. Lite pauser behövdes då och då, farmför allt för oss litet äldre. Så vi tog en latte på Sosta Bar. Det var verkligen gott kaffe där. Eftr ytterligare lite shopping blev det lunch på NK. Då blev vi varse att det är skillnad på folk och folk. Precis när vi hade satt oss och i och för sig väntade på halva gänget som stod i en "fetlång" kö så kom Adam Alsing och satte sig vid bordet bredvid oss. Vem fick menyn först? Ja inte var det vi. När han hade beställt så fick vi kontakt med servitrisen och jag undrade litet syrligt om vi också skulle kunna få titta på menyn. Ja då sa hon och låtsade som det regnade. Det blev ingen dricks kan jag säga.

Slutligen måste jag säga att min syster och hennes man är riktiga pärlor. De ställer verkligen upp och ordnar så bra när man kommer upp.

Ja, som sagt, nu är det dags för att dammsuga här hemma :)

konsten att vara perfekt

eller kanske snarare kampen för att uppnå perfektionism i livet. Går det? Egentligen är frågan vad är perfekt? Och i vems ögon? Kan man nånsin uppnå det perfekta?

Jag tror att man måste börja fundera i den här änden " Vad är det jag vill ha?" Och sen ska man nog fråga sig varför. En annan grej är vad man kan styra över i sitt liv. Allt kan man ju inte påverka. Det kan vara fruktansvärrt frustrerande i alla fall för mig som gärna vill känna att jag har kontroll och kan styra över skeenden. Jag vill också gärna rätta till saker så att jag men också andra kan känna sig nöjda. Det är en ständig kamp.  

Detta har jag funderat över under helgen. Helgen har annars varit bra. Snudd på perfekt:). Solen har skinit. Jag har invigt min nya snygga bikini som jag köpte på en lunch i veckan.
Så här överdelen ut:
 Underdelen är helt vanlig, enfärgat brun.

Annars har det varit slappt och skönt med en tripp till systern som fyllde år i fredags. På lördagen var det grill och solning då. Lite deckare han jag med. Idag har jag och dottern varit i kyrkan, hon ska ju snart konfirmeras. Det var i och för sig lite stressigt eftersom vi körde till fle kyrka först.  Sen var jag ute och sprang en runda. Avslutningsvis födelsdagskvällsmat hos pappa. Alla fyller år i april......

Ja, så nu är det snart dags för en kvällspromenad med hunden. Och sen är det arbetsvecka.

ingen mus i mitt hus

image52
Nu finns det tre döda möss. Det är bra tycker jag. Och även om de är söta så ska de i så fall vara utomhus och definitivt inte på min vind.  Mitt motto är: En bra mus är en död mus.

Så nu har vi tagit livet av tre stycken under påskhelgen. På vinden står fällorna gillrade och väntar på potentiella offer.

Detta får mig att tänka på höstarna i barndomens trähus. På hösten fick barnen ha fötterna uppe i soffan.... föräldrarna tycket det var otäckt för oss om mössen som fredade sig mot den analkande kylan sprang över dem. I min garderob gillrade vi varje kväll en råttfälla. Sen hörde man lite krafs och sen " smack".

När pappa var på repmånad slängde mamma råttfällan med mus i soptunnan. Detta upprörde min sparsamme far så snart ordnades så att en granne kom in och vittjade fällorna regelbundet.

Avslutningsvis kan jag då berätta att trots denna tillvänjning så reagerar jag tämligen okontrollerat om jag ser en mus inomhus. Finns det en stol i närheten så hoppar jag upp på den samtidigt som jag utifrån ett betraktande perspektiv stillsamt skakar på huvudet åt mig själv..... det är ju bara en mus.

Påskafton

Helgen rullar vidare. Vi fortsätter att blanda högt o lågt. Vi har hittills idag hunnit med ett träningspass. En god påskbrunch. Sonen är på träningsdag och skall avsluta den med Elfsborg - MFF. Idoga tränare må jag säga.

Sen har den delen av familjen som är hemma varit på liten cykeltur.

Nu är det snart dags att ta itu med middagsbestyren. En riktigt härlig påskmiddag har vi att se fram emot.

långfredag

nu är det långfredag. Inte att förväxla med långlördag. Fast jag läste i tidningen att det är många köpcenter och sånt som har öppet idag. Synd tycker jag. Det skulle vara bra för oss människor om vi nån gång lugnade ner tempot i vårt samhälle.
Vi pratade om det igår när vi var på skärtorsdagsbjudning hos våra kära vänner. En mycket trevlig kväll förresten. Barndomens långfredagar. De kom vi alla ihåg. Jag tror knappast att våra barn kommer att ha några minnen av just specifikt långfredagen. Som en faktiskt lång och tråkig dag. Den kommer bara vara en av alla andra lediga dagar då de kunde göra i princip samma saker som alla andra dagar.

Åter till dagens långfredag. Den ser ut att bli fantastisk. Solen skiner. Jippie.

För att jag och maken inte skall tappa greppet så här i långhelgstider med därtill hörande ätande etc så skall vi om en stund i väg på spinning. Därför har vi gått upp i tid och ätit en ordentlig frukost.

så här innan

nu är det torsdag förmiddag. Jag kan gå till jobbet om jag vill. Måste inte. Har lagt in ett träningspass mitt på dagen. Sen behöver jag städa lite och tvätta. Och handla.
Ikväll är det skärtorsdagkväll hos goda vänner. Sedan rullar helgen vidare med mycket lättja och umgänge med nära och kära. Det känns mycket kul. Men nu är det dags att starta upp. Frukosten är klar. Tvätten skall in i maskinen. Lite städ.  Jobbet??? Vi får väl se . och sen träna.

Hej hoppsan

hits