lite rynkor...

kära nån... lite rynkor... om man börjar med botox kan man enligt forskare bli beroende. Det gäller alltså att passa sig. Man skulle kunna använda ett antal klyschor (då brukar väninnan vinda extra mycket med ögonen) som t.ex. att skönheten kommer inifrån. Eller nåt annat minst lika bra. Kommer bara inte på nåt just nu. Men det finns säker flera andra käcka små sentenser som handlar om hur vi ska hantera vår ångest inför att inte att duga sådana som vi är med allehanda fel.

Nu har jag jagat iväg sosne från Wow-spelet. Han käkar mörk choklad och ser på fotboll med maken. Kan det bli bättre (tycker de alltså). För egen del funderar jag på att starta nåt slags korståg mot sport i tv-kanalerna. Det är fruktansvärt. Jag tycker att det är snudd på värre än alla vidriga såpor som finns. För dem som inte vet så finns det många ligor och cuper som pågår nästan typ dygnet runt. Suck.
Det verkar vara ett bättre alternativ att lägga sig i sängen och läsa del tre i Damernas Detektivbyrå.

Idag har varit en bra lördag. Vernissage med kor och andra etsningar. "Lasse har en kompis" kittlade fantasin en del... Sen en stillsam fika. Bilfärd till grannsaden. Sen god persisk gryta.

I morgon är det bibelutdelning kyrkan. Dotern ska gå i konfirmationsundervisning. Sen kommer maken syster med make på besök. Lagom mycket aktivitet på en söndag.

Godnattkram till alla.

bandy och räkor

Kort sammanfattning av nöjena på fredagskvällen. Först träningsmatch. Jobbig förlust men pojkarna visade ändå kurage. Men hårt sammanbitet var det. Sen käkade vi räkor jag och maken. Sen var det slut med energin.

Idag väntar bingolottsförsäljning. Vernissage och dottern har beställt hämtning i grannstaden. Det blir nog en bra lördag.

Hej hopp.


Förkylning och sexliv

Följande går att läsa på en av kvällstidningarna hemsida. Kan det vara så här enkelt? Litet lagom sex håller snuvan borta. Man kan slltså sluta äta ett äpple om dagen bara man håller kärlekslågan levande. Nästa gång du möter nån med snuvig näsa kan du passa på att förhöra dig om hur hans/hennes sexliv ser ut. För mycket eller för litet? Förmodligen tror personen att du inte är riktigt klok. 

"Känner du dig hängig, febrig och har en rinnande näsa?
  Då skulle du kanske inte skulle ha skyllt på huvudvärk sist din partner ville ha sex.
  Sex är nämligen bra mot förkylningar, hävdar forskare.

   Regelbundet sex en till två gånger i veckan håller doktorn borta. Hur otroligt det än kan låta så hävdar i alla fall en grupp amerikanska forskare att immunförsvaret stärks hos dem som har ett regelbundet sexliv, uppger BBC.
  
  Forskarna mätte nivåerna av ämnet immunoglobin A ( IgA) som finns i bland annat saliv och slemhinnor och vars uppgift är att motverkar förkylningsbakterier i kroppen.
  Sedan intervjuades 111 personer i åldern 16-23 år om hur frekvent deras sexliv varit under den senaste månaden. Halterna av IgA mättes också i salivet hos testpersonerna. Hög halter av IgA skvallrar om att immunförsvaret är starkt.
  
  Resultatet visade att de personer som hade haft sex mindre än en gång i veckan hade en ytterst liten ökning av IgA. De som däremot hade haft sex en eller två gånger i veckan hade i snitt fått en 30-procentig ökning på IgA-nivåerna. Men det gäller att inte förta sig när om man vill hålla sig frisk genom sex. De som hade sex tre gånger eller mer i veckan hade nämligen svagare immunförsvar än de testpersoner som hade varit avhållsamma. Lagom är alltså bäst."


kände mig riktigt fylld av glädje idag

gick hem efter ett träningspass (bodypump om ni undrar), nyduschad och allmänt go i kroppen. Eftersom jag varit lat och blivit skjutsad till gymmet var jag tvungen att gå. Det finns få saker som kan få mig att må så bra som att gå hem från gymmet. Det känns så härligt när man känner hur kroppen bara fungerar. En jämn rörelse som gör att jag närmar mig målet. Det är dessutom bonus efter ett träningpass. Man riktigt känner hur allt bara samverkar. Ja ja jag ska sluta nu.

Annars har dagen varit bra. Inte så stressig och jag kom iväg hem så att jag hann med kvällen. Just nu väntar jag på att en tvättmaskin ska bli klar så att tvätten kan hängas. En liten hundpromme ska också hinnas med. Däremot är just de promenaderna inte av samma kvalitet som den ovan beskrivna. Ibland är den det som talar emot kvällspromenaderna är just tidpunkten. Då jag helst skulle vilja krypa till kojs.

Onsadagen är förbi. Två dagar till helg det var det jag visste det går för fort hela tiden.

Stackars mig och Svennis mm

att det kan vara så varmt och härligt i slutet av september. Jag bara säger att just då skulle man ju bara göra sig ledig och njuta. Ack. Det går ju inte är man kontorsslav så är man.. Men en trevlig lunchrast blev det. Hem från jobbet i tid. Mycket nöjd med det. Ut med hunden och en rask längre promenad. Sen såg vi på våra pojkar som fick stryk i elvamanna mot ett år äldre pojkar i samma klubb. Men det var lyckliga ändå. Så ska det va.

Nu ligger männen  i soffan och ser på annan fotboll. Och apropå fotboll så läste jag att Svennis har serious problems. Han har låteti måla av sin lilla Nancy utan en tråd på kroppen. Det är köparna inte så intresserade av att köpa + att han har en toalett gjord av glas.... ajajaj så illa det skulle kunna gå om det gick fel på nåt sätt. Han har varit tvungen att sätta ner priset med 5 miljoner kronor... Visst är det synd om Svennis. nu begär han bara 34 miljoner för sitt hus. Vi får hoppas att han klarar sig ändå. Kanske han skulle göra som vi andra. Lite feng shui inna visningarna. Mao måla över Nancy...

Teatime säger jag bara nu.


skall jag byta design på min blogg?

Detta måste vara ett praktexempel på ett i-landsproblem. Skall jag ha den eller den. Nu har jag bytt förresten, vill ju inte verka rigid och okunnig. Läste förresten i bladet i morse att regeringen vill slopa skattesubventioneringen för företagen när man hyr ut datorer till sin personal. Det var bl.a. olönsamt för de stackars löntagarna under år två och tre i de ohemula hyresavtalen som de tvingats ingå med sina arbetsgivare. Snällt säger jag. IT-branchen bävar och hur ska det nu gå med datroiseringen av det svenska folket... eh höll på att skriva folkhemmet men det är ju nedmonterat sedan länge.....

det är måndag morgon och mitt huvud känns så tungt

nej jag bara skojar, det är måndag kväll. Men huvudet känns i alla fall lite tungt. Men det är väl mest för att det varit inne i dagens centrifug och rullat runt litet. Inte som för gamla Povel. En go paus fick jag på lunchen då min namne hämtade mig för en stilla lunch i solskenet. Det var bra. Men hur jag fick ihop det med dagar och stunder är en annan fråga.

Annars har det i huvudsak varit en bra dag. Bra samtal både högt och lågt. 

Dagen avslutades med en rask promme till fotbollsplan där sonen förlorade men med den äran. Han gjorde flera fina räddningar. Imorogn är det fotboll igen. Men elvamanna och mot lite större grabbar. "mindre press" konstaterade han. Ja de är kloka de små liven. Sätter in sig själva i ett sammanhang.
att hinna ikapp sig själv

helgen över... jobba igen... det har vart en bra helg. lugn och fin  utan så mycket aktiviter. Det är skönt ibland. Jag tror att jag ofta håller på med en massa saker som jag måste hinna med. Därför är en sån här helg perfekt. Inget direkt inbokat. Var på bokmässan bara för att jag hade lust igår. Det fanns en massa saker jag kunde ha gjort men jag brydde mig inte om det. Har i stort sett bara gjort sånt jag mår bra av. Enda undantaget var att jag städade igår men anledningen att jag gjorde det var att jag ville själv. Och att jag visste att jag skull må bra av det efteråt.

Nu ligger en vecka framför mig som bara kommer att rusa iväg. Det är det värsta tror jag i dagens arbetsliv. Att allt bara rusar på. Det finns oerhört litet tid till reflektion. Man bokar upp sig och klämmer in ett möte här och ett möte där. Inte bra i längden. Jag försöker hålla undan lite tid nån gång i veckan i alla fall. Det är bra.

Nu är det läsdags! Sen läggdags.

intressant upplevelse

hur närma sig sina barn i denna tid. Fundera, fundera. att försöka prata med dem på deras eget sätt?? via msn alltså. hmm . lite dubbelt men ändå småkul. När jag kommer upp på dotterns rum får jag knappt visa mig... men via msn och webcam så är det ok. Har fått mer vettigt ur henne under en stillsam chat på msn än under en stunds face-to-face talk. Sen har jag iofs hotat med att ta ut proppar och annat om de blockar eller ignorerar mig... hmmmm...  vi har tom kunnat skoja lite med varandra.

är du en sökare?

Ja, är jag en sökare fick jag snabbt omformulera makens fråga. Tanke. Ja det är jag nog. Vad är jag, varför finns jag? Kort sagt vad är meningen med allt.

De senaste dagarna har jag ägnat åt ett stillsamt funderande... Jag skulle verligen överdriva om jag sa att det är fråga om ständiga och omvälvande tankar för det är inte så. Men faktum kvarstår. Jag är oerhört nyfiken och fascinerad av människor som verkar vara så klara och veta och så trygga i det de säger att de tror på. Jag kan bli lite avundsjuk.

Annars en omväxlande dag. Upp i hyfsad tid. Iväg på bokmässan. Där odlade jag mina djupa funderingar genom att bl.a. lyssna på ett samtal kring "Religionen återkomst i samhället". Spännade tankar från fyra, inbördes, rätt olika månniskor. Ett brottstycke: Kvinnan från  UD beskrev en fråga man arbetat  "Europa och Islam". Vad sägs om balansen? Vad har religionen att tillföra och vad finns det för risker. 

Kom hem med en packe böcker. Nu klarar jag mig flera veckor framåt.

Annars präglades dagen av atmosfäriska störningar och annat.

ett utsketet äpplamos

Idag har det varit en dålig dag. I vissa mått. En bra dag också. Jag känner att jag har gjort det som jag ska men det tog en himla massa tid utav mitt liv. Jag är så in i bänken trött.

Men tack vare detta kommer jag att kunna trava hem i bra tid i morgon och slänga mig på soffa och ta en .... nej just det var just det. Jag är tonårsmamma. Har lovat att hämta fyra flickor på kvällen. De ska se på Håkan. Dottern har haft nedräkning de sista 14 dagarna. Så vi får väl hoppas att det blir kul och att inget går åt skogen på vägen dit.

Men jag ska nog klara det. Funderade ett tag på att följa med väninnorna på bokmässan. Men hoppar över det. Om jag vill kan jag gå på lördag.

Slut i rutan.

tränat själen

Idag var jag och tränade själen sa maken. I vår kyrka mitt i stan brukar de ha kvällar som handlar just om det. Kanske inte så mycket träning som ro för själen. Det behöver vi nutidsmänniskor ha mer av.

Först en stilla stund sen en stund av reflektion och tankar. Idag från en författare som åtminstone inte jag kände till sen tidigare - Maria Küchen. Hon lyckades verkligen fånga oss som var där och lyssnade med sitt förhållningssätt till sin gudstro. Helt klart är detta en författare som jag tänker mig att läsa.

Det tråkigaste med såna här kvällar är när någon säger mycket bra och så kommer man inte ihåg det. Men jag gick därifrån med ett leende på läpparna och en go känsla i kroppen. Bra kväll alltså.

viktiga saker

Idag har jag ägnat mig åt viktiga saker. För att vi skall hålla ihop vår demokrati. Lagar och regler. Himmel så mycket regler det finns. Och så mycket som skrivs om dessa. Inom min bransch (stavas det så?) så skrivs det nya böcker varje år med små justeringar utifrån de olika lagförändringar som görs då och då. Det är ett antal lagar som styr verksamheten så därför blir det ny bok och en jäkla massa pengar förmodar jag till både bokförlag och författare.

Det statliga organ som är övermyndighet har nu efter flera år kommit med en handbok i ämnet. Hur har vi klarat oss sedan den gamla drogs in?? Nu drar en flod av föreläsningar in över landets kommuner för att alla skall göra rätt. För mycket är det att beakta i konsten att inte göra felaktigheter.

Nåväl en dags sittande tär på kroppen. Den blir sur och trötter. Så jag och maken tog en promenad i den sköna kvällen. Vad hände då? Ösregn. VI stod säkert i en kvart på en lekplats under tak. Annars hade vi sett ut som dränkta katter. Men det var helt OK. VI stod där och pratade. Det var riktigt avkopplande. Nu har vi ätit middag. Dottern har meddelat att hon inte längre kommer att äta kyckling. Och varför detta frågar man sig. Jo för att hon tvingades att ta ut kycklingfiléer från frysen för tining för ett tag sen. Då kom hon på att kycling var äckligt att ta i. Ja så kan det gå. Konfrontationen med verkligheten blev väl för hård. Och ändå handlade detta om frysta filéer. Annars kan man ju hålla med om att hela kycklingar kan inge lite lätta obehagskänslor.

Ja nu var det slut för idag.

Ja så hände det som jag innerst inne anade

... alliansen vann. Alliansen. Det är väl en intressant omskrivning för "den borgerliga fyrklövern". Det låter som om det är nåt slags fotbollslag som har planerat upp en serie. I serien får vi se vilka som kommer sist. Och vilka som vinner. Jag har mina funderingar om denna liga. Skall bli spännade att se om de lyckas hålla samman. Det blir väl annorlunda att vara överens när man inte är i opposition utan i stället ska sy ihop nån slags budget. Alla kan ju inte bara få mer några måste ju stå för fiolerna.

Det är rätt ledsamt när man tänker på den gångna valrörelsen. Nu har jag väl inte engagerat mig oerhört mycket. Men jag har i alla fall konstaterat att "plånboksfrågorna" har dominerat. Vi vill sänka fastighetsskatten. Vi tar bort förmögenhetsskatten. 1000 kronor mer i plånboken per månad. Men vem betalar? Denna lilla undrar är jag väl inte ensam om. Det skall också bli intressant att se de arbetsskygga, krumma individerna ta alla de jobb som de till varje pris har undvikit på grund av en tidigare oförskämt hög a-kassa.

En liten deppig reflektion så här dagen efter.

Valet....

... en rysare. Hur ska det gå, vem vinner och vem försvinner. Jag säger bara det att den som har åsikter om vad som händer i politiken de närmaste fyra åren och inte har använt sin rättighet att rösta behöver heller inte ha synpunkter. Så gå och rösta.

Vad som är kasst med att vara röstmottagare är att man inte kan sitta hemma i soffan och ha valvaka. För det är ju ändå rätt kul. Men i det stora hela överväger fördelarna. Det känns också lite högtidligt att få var en liten maska i demokratins väv.

För den som undrar så är jag hemma på en paus igen!

mer om skaldjur

nu ska vi se hur det fungerar. Har ätit en massa räkor men druckit mestadels agua minerale. Vad är det som har verkan på eventuell seghet i morgon.

Planen är att inte var nåt seg eftersom jag skall ägna dagen åt att stoppa ner röstkuvert i en valurna.

Så gå och rösta mer er nu så att alla röstmottagare får mycket att göra.

plastikkirurgi

nu är han opererad, maken alltså, på privatläkarmottagningen. Av en kinaman. Men han tog ju i alla fall emot mig snabbt och då kan det vara värt pengarna funderade maken. Han är nöjd och då är jag i nöjd.

Igår var vi på ett trevligt och glatt kallas där diverse skaldjur inmundigades. Man blir väldigt trött dagen efter av skaldjur har jag förstått efter att ha läst mina väninnors bloggar. Skönt då vet jag att det var maten och inte drycken som orsakade dagens trötthet.

Idag har vi sett sonen vara med och vända 3-0 till 5-3 under den andra halvlek. Det var ett glatt gäng pojkar som efter ett antal förluster sprang av planen.

Sen måste jag bara säga något om vädret. Det är ju så härligt. Ute och gick med hunden. Sen satt jag en stund på altanen i solen och läste. Så skönt.

Nu är det snart dags för nästa kalas. Fler skaldjur men eftersom jag skall upp i morgon får jag väl se till att de får möjlighet att smältas i fred i kroppssystemet.

apropå sjukvård och skattemoral

Jag är lite dubbel till svensk sjukvård. När jag har råkat ut för typ allvarligare saker... trillat av hästen eller så har det varit kanonbra. Proffsigt och bra har jag blivit omhändertagen. Men på basnivå funkar det verkligen inte bra. Maken behöver göra ett smärre ingrepp, typ ta bort en leverfläck, och ringde till vårdcentralen. Där blev det kalla handen. Nej de tyckte att han skulle ringa till en privatläkare. Han är tålmodig och snäll min man så han ringde till en läkare. Där säger de vänligt att först behöver han ha en remiss.... från vem då frågar jag mig... Han suckade och slutligen hittade han en ny läkare som tog emot honom på stubberten. Men smakar det så kostar det. Det var lite mer än normal vårdcentralstaxa förstås. Vi betalar varje månad utan att gnälla en massa skatt. Och jag tycker att samhället erbjuder mycket bra MEN sånt här undergräver skattemoralen.

lugnet innan stormen

nu ska här städas.... det är då jag alltid blir som på sämst humör. Men först ska vi äta kvällsmat. Sonen kom precis hem illandes arg över fotbollsförlust. Trist.

Men jag har i alla fall beställt kräftor till i morgon. Och räkor. Det kan vi se fram emot.

Dessutom trodde vi att vi skulle behöva sälja bingolotter men det är inte denna helg utan om två veckor.

Alltså: Till handling.


på denna front inte mycket nytt

Jag lever ett normalt liv. Därför funderar jag ibland på vad jag ska skriva om här. Skall jag göra en daglig rapport så blir det ofta rätt lika. Upp vid 7, dusch, leta kläder, frukost och tidning, iväg till jobbet, jobba som en iller hela dagen, hem igen när man känner sig relativt klar, sen allt som ska göras hemma, ett träningspass relativt regelbundet och.... ja så fortsätter det.... Detta är alltså en variant. Men den kan man ju hänvisa till... Man kan ha ett par olika som man kopierar in och så lägger man in eventuella förändringar..

Nej fullt så illa är det väl inte.

Idag har i och för sig mycket av ovanstående inträffat.
Men det är härligt när onsdagen är klar. Torsdag och fredag brukar ju för det mesta bara tjoffa iväg. Sen är det helg igen.

Denna helg är ju speciell. Val. Dessförinnan skall två kalas klaras av. Det blir ett tufft schema men det kommer nog att gå bra.

Idag har jag träffat en glad och nöjd man. Han hade gjort ett val som han kände sig riktigt nöjd med. Hoppas att familjen uppskattade räkorna han bar hem.

Till alla er som orkat läsa till slut säger jag bara: Ni är otroligt tappra!


Apropå idol

Idol är kul att se på. Igår på gymmet uttryckte det någon som så "jag har sjunkit ner i idolträsket". Det har jag kanske inte helt gjort men kollat från och till.

Och visst är juryn elak. Men ibland tänker jag att det är väl bra att de säger som det är. Där står en, ung för det är de flesta, människa och tänker sig en framtid som artist. En viktigt förutsättning är att man t.ex. verkligen kan sjunga. Jag håller med juryn. En del sjunger för jävligt. Vad ska man säga? Gå hem och öva. Rätt bra men inte precis vad vi tänkte???  Detta är väl tredje omgången av idol. Alla som provar vet vad som gäller.


17167-19
Så heja juryn. Och handen på hjärtat.... visst håller du också med juryn rätt ofta? Och om du tycker att det är förnedring är outhärdlg?  sätt av tv:n.

kärlek och tonåring

kärlek på  avstånd. Dottern kom just hem . Hon har varit på Liseberg. Liten konsert med Timo. Hon hade tagit 80 kort. Glad som en lärka, just nu sitter hon på rummet och sorterar in. Vilket tur hon hade. Efter mobilolyckan har alla hennes tidigare kort försvunnit.

Tonårsflickor är verkligen upp och ned. Igår som en furie och idag som en liten spinnande katt.

politik och bedrövad folkpartist

En vän funderade över jehovas vittnen. Att det finns de som engagerar sig i att vara med där. Det är intressant att det över hivid taget finns folk som engagerar sig i något som de tror på. Se bara på alla valstugor där folk är i full gång för att sprida vad de tror är räddningen för vårt avlånga land under de kommande fyra åren. För mycket längre är väl sällan perspektiven.

Idag hörde jag från en bedrövad folkpartist som bekymrade sig över vad som hänt i hans rörelse. Det enda lilla glädjeämnet han kunde se var att Marit gett sig in i debatten. "Jag skall försöka vara ett morsigt stöd" lär hon ha sagt enligt en av våra kvällstidningar.

Är det vad man kallar att be för sin sjuka mor?


Känner mig som en ny människa

Fast en väldigt våt sådan. Fy vad det regnar. Varför cyklade jag? (I och för sig var inte bilen hemma så jag hade inget att välja på) Men nu har jag satt igång en tvättmaskin, skall göra en kopp te och sen kan jag bara ta det lugnt. Men jag har tränat och det gjorde gott.

Ojojoj

Trött i skallen och oj vad jag är mätt. Heldag planering på jobbet kräver sin tribut. Ikväll skall jag med glädje gå ner till gymmet för en omgång bodypump.

Men innan dess skall jag ta ut honden och kolla en sväng på sonen när han spelar fotboll. Det är bra att vara hemma i hyfsad tid i alla fall. Annars brukar det lätt hända att tiden drar iväg vid den här tiden och jag kommer hem för sent. Men inte så idag alltså.

Bekännelse

I vår familj har denna sommar präglats av en närapå fullständig fixering vid vad man äter. Och vilka konsekvenser detta kan få. Maken har en fruktansvärt hög moral. Han är relativt konsekvent. Har reducerat bort en massa onödigt och han faller sällan för frestelser. Han slutade t.ex. snusa för c:a 10 år sen och har han börjat igen? Nej, han har begränsat sin nikotinkonsumtion till en cigarr per år - nyårsafton. Själv trillar jag jämt och ständigt dit. Svårt att låta bli att feströka.
Idag är han ute och springer. Vad gör jag. Jodå faller för en annan frestelse. Kakor. På det tidigare nämnda bröllopet bakade alla vi vackra tärnor kakor. De som blev över räddades hem till barnen. Inte till mig alltså. Men vem kan stå emot när dottern med len röst frågar "Mamma, ska vi ta en kaka?" Inte jag i alla fall. Det är bara att inse att jag är en mindre bra människa.
Dessutom ljuger jag. DOtterns fråga var egentligen: "Mamma får jag ta en kaka?" Då sa jag "Jag vill också ha en kaka". Ja ni ser.

så var det gjort

bröllopet som har engagerat och väntats och förberetts för. De sa ja. Kom ihåg vad de skulle säga. Jag blev rörd. Det var vackert.

Sen var det en lång trevlig kväll som först tog slut framåt mitt i natten.

Nu är det söndag och det är skönt. Inget speciellt på schemat förutom att vi lovad att hjälpa till att städa. Men inte nåt sånt där som skall passas eller nåt. Städade gjorde jag igår och det känns ju väldigt bra idag. Man skulle nog behöva mer av såna dagar tror jag som man kan ägna åt att t.ex. läsa en bok. Eller nåt annat.

Livet

LIvet går så fort. Mycket tid ägnar man åt oviktiga saker. Jag har sedan sist jobbat en vecka. (viktigt/oviktigt?). Varit i Skagen med nio goda vänner (viktigt). Jaobbat en vecka till (dito). Nu är det helg. Skall städa i morgon (litet viktigt). Sen är det bröllopskalas. (kul och viktigt). Behöver få kontakt med en vän (viktigt).

Det var allt för idag.

hits