korkat beslut

mycket kan jag tycka är korkat i politiken. Oroar mig för det ena och det andra. Tycker att man kanske borde fundera en sväng till innan man fattar stora beslut som får stora konsekvenser för många.  Här är ett exempel  på ett riktigt lågvattenmärke tycker jag.

http://www.aftonbladet.se/vss/ledare/story/0,2789,920267,00.html 
Jag instämmer helt i detta. Det är riktigt sorgligt att se hur bra saker nedmonteras. Och forts ska det gå. Som sagt fyra rader .......

Slut för idag.


åter människa

Nu är jag en helt vanlig människa igen. Inte trött och seg. Idag har varit en bra dag. På jobbet 7.15! Väldigt nöjd med detta. Bra möten på förmiddagen och sen iväg med hunden till trimmet. Sen var det mer möten. Sen ut på snabbshopping med sonen. Jacka och mössa blev det. Nu ska vi se om de var bra, Tur att det finns öppet köp när det går i expressfart. Sen hem. Och nu har jag vart på poweryoga. Det är väldigt välgörande för hela mekanismen. Kropp såväl som själ.

Ja detta var en helt vanlig dag i mitt liv.

man blir inte yngre

och helt klart att så snart man är över 40 går allt långsammare. T.ex. så är dagen efter mycket längre nu för tiden. Förr kunde man vara ute till fyra på natten och gå direkt till jobbet och ändå se relativt pigg ut. Det skulle absolut inte funka nuförtiden. Vågar knappt tänka tanken.  Den första dagen efter är bara too much. Sen är det inte slut utan sen kommer den andra dagen efter. När man tror att man ska vakna pigg och glad. Dessutom med den fördelen att ha fått en extratimme.... Nu börjar jag komma igen. Imorgon är en annan dag som hon sa Scarlett O´ Hara där hon stod på gården vad det nu var den hette. Filmen var i alla fall Borta med vinden.

Där ser man hur det kan gå. Från ålderssnack till film.

En sak som man kan vara glad åt: AIK spelade oavgjort mot  GAIS. Tack Gais för det. Elfsborg har nu guldvittring!!

tecken på "becoming" tant

17167-20

Detta är min novemberkaktus eller vad den nu kan heta. Kärt barn har många namn. Men faktum är att jag aldrig - och det är sant - tagit kort på en av min krukväxter..... Men jag kände mig så nöjd när jag tog in den för ett par veckor sen och såg hur mycket knoppar det var på den. Jag har aldrig lyckats med detta tidigare. Få så många blommor. Har verkligen inte gröna fingrar. Svärmor hade varit stolt över mig om hon hade sett den. Men litet betänksam blev jag när jag stod där och fotade...

Ja detta var en lite söndagsrapport från tantvärlden.

Puss på er


jävla arg jag blev idag då....

Idag har vart en jättebra dag. Faktiskt. Hela tiden ända fram till typ klockan 8 eller 20 kanske man ska säga så att alla vet. Först var jag på jobbet och fick gjort en hel del. Bra. Sen åkte jag hem. Städade huset. Och det vet ju alla att det är det värsta jag vet. Men jag gjorde det. Sen skulle jag och maken åka och träna. Jag på bodypump och maken på gymmet. (ja, jag har lurat med honom). Bra träning var det, träffade trevligt folk och allt. (en parentes till, fick käcka tillrop för bilden i tidningen). Sen åkte vi och handlade käk för kvällen. Nyttig grillad mat. Sen åkte vi hem. Dukade fram och allt. Korkade upp en flaska gott rött vin. Och vad händer efter en stund? jo det som bara inte ska hända. Maken välte vinaren. Vin överallt. på mattan (den är limegrön), på gardinen och på mina jeans. men det sista känns som en petitess i sammanhanget.

JAG BLEV BARA SÅ JÄVLA ARG!!! Alla bara står där och gör absolut ingenting.... För vem tvättar gardinen? Vem stryker densamma? Vem ser till att fläcken går bort? Vem roddar alltihop? Efter en timme när jag fortfarande var sur så undrade min andra (inte min bättre) hälft varför jag var sur och varför jag skrikit åt honom? Jag förklarade. Och vad säger han. (Han vrålade som en tjur en timme tidigare över att jag blev lite upprörd.) "OK jag förstår." Så nu är jag go och glad igen. Sen vet jag inte hur mattan ser ut under saltet. Men, men.....

OK. Ha det bra all ni där ute. Detta lilla problem "vin på mattan" får gå in i kategorin dagens i-landsproblem.

varför skriva så här tidigt

jo det hänger samman med veckan i-landsproblem. Utebliven tidning. Inte en enda dagstidning i vår brevlåda. Det är verkligen upprörande. Så därför var jag tvungen att gå ut på nätet för att reklamera och vad får jag se då. Jo i GP:s kan man läsa att allinansens senaste drag när det gäller skolpolitik är att man ska lagstifta om att man skall kunna få stänga av elever i grundskolan och att gymnasister skall få sitta kvar.

Vad bra säger jag. Att elever ska stängas av från sin dagliga sysselsättning om de genom dåligt uppförande kvalificerar sig för detta. Jag säger bara det det är ingen lätt uppgift skolan har. Först har våra elever skolplikt. Men om de inte uppfyller sin del av konceotet stängs de av.... och vart tar de vägen sen?

Ja, ja frukosten kallar och utan tidning lär det gå fort.

folk oroar sig för a-kassan... det finns det som oroar mig mer

idag i morgontidningen ser jag att Calle Bildt tycker att det är viktigt att Sverige satsar på relationerna med USA. Det tycker jag är oroande mer än andra inrikespolitiska händelser. Och vad ser jag när jag går in på aftonbladets hemsida. Calle och Condoleezza skakandes hand. Calle konstaterar glatt (förmodar jag) att USA vill se ett aktivare Sverige. Brrrrr.

Med tanke på hur bror duktig George Bush har farit fram de senaste åren känns det inte som något bra närmande. Snart får vi väl skicka iväg folk både högt och lågt så snart något inte passar.

klockan är slagen

aldrig att jag kommer i säng när jag ska. Saknar jag jag självdisciplin? ja så är det nog. Eller så har jag fått mindre tid än alla andra. Och så kan det ju knappast inte vara. Tid lär ju vara det som är mest rättvist. I alla fall om man ser till antalet timmar per dygn. Sen kan man ju aldrig veta hur mycket tid man har. Totalt menar jag. Sen vet man inte hur tiden kommer att se ut. Det är väl därför man skall försöka leva i nuet. Men hur lätt är det. Vi skall ju planera, välja och ha oss mest hela tiden. Tänka smart och aktivt se till att säkra upp vår framtid. Hur man nu tror att man skall kunna det.

Ja, ja nog om detta.

Dax i igen att hänga tvätt. Sen är det saängen som gäller.

Brukar detta hända er?

En enkel fråga. Brukar ni koma ner till botten i tvättkorgen? Det har aldrig hänt mig. Jag tvättar, hänger och viker ihop. Styka har jag slutat med utom till mig själv.

Så satt vi på jobbet en dag och då säger nån. Varje gång jag kommer ner till botten i tvättkorgen så kommer det ny tvätt. Så följde ett långt utbyte om tonåriga barns och i synnerhets flickors bettende när det gäller tvätt.

Sen funderade jag över detta komma ner till botten i tvättkorgen. Det har inte hänt mig de senaste 15 åren.... hur gör de som då och då har ALLT tvättat? Dessutom kanske t.o.m. struket?

Nej detta är nog inget mål för mitt liv. Nu ska jag, ja just det, hänga tvätt....

gemensamma helgaktiviteter

Nu har jag och maken ägnat oss åt gemensamma aktiviteter hela helgen. På alla sätt. Umgåtts kort och gott. Dessutom har jag värvat honom till gymmet. Det skall bli så roligt när han hänger med och tränar. Tack vare detta så kommer vi dessutom att kunna åka bort på en weekend någonstans någon gång. När vi nu skall hinna med det! Men vi ökar vår gemensamma tid rätt så avsevärt tänker jag. Det kan va

Ja, ja det blir nog tid för både det ena och andra vad det lider. Gött har det varit att få lov att koppla av.

Annars är det deprimerat i halva familjen. ÖIS förlorade igen. Jag å andra sidan tror på guld. För Elfsborg alltså. Det vore verkligen kul om de vann.

Sen känner vi igen vår gamla vanliga tonårsdotter. Just idag råskäller hon för att hon inte får potatis, sås och och kött till middag....

förvånar mig själv

vaknade tidigt, dottern skulle upp och sälja kakor och hon är verkligen inte ljudlös när hon rumlar runt i huset. Sen var det lögn att somna om. Det slutade med att jag gick upp och åt frukost i i splendid isolation. Sen åkte jag och tränade. Nåt jag sällan gör. Tränar på morgonen alltså. Men nu känns det väldigt bra. Ska sätta mig och ta en kopp kaffe och läsa klart tidningen.

Sen är ju faktiskt nästan hela lördagen kvar. Och den är helt ren. Toppen.

chocken var stor och IKEA

nu funkar det. och det blir två inlägg publicerade på direkten ett för igår och ett för idag.

Det för idag är ju ännu inte skrivet men det är ju under produktion just nu.  Idag är det fredag. Sug på den. Trots allt elände i världen så är det fredag och det är ju så himla skönt. Att ha två dagar framför sig av ingenting eller allting. Ja så är det. Man kan välja att använda dessa dagar till det man själv önskar, om man tar makten över sin helg.
Denna helg skall vi inte göra så mycket. Mest ta det lugnt. Därför inledde vi med ett IKEA-besök. Haha, hur lugnt är det? Kom hem med en blå kasse med olika pryttlar i för en tusenlapp. Men det är trevligt att gå och rota fram servetthållaren eller ljusbrickan. Och tänk vad bra det blir med alla värmeljus i mörkret. 

På IKEA träffade vi två gamla bekanta. Som precis kommit tillbaka till Sverige från over there. VIsst är det märkligt att det händer. Så trevligt och kul. Maken fick stark bekräftelse vilket alltid  är bra.

Nu är det natt. Snart dags för sen kvällspromenad (hunden). Och tack vad glad jag är för så mycket. Även om inte allt är perfekt så är de viktigaste bitarna bra. Vad jag kan vara tacksam.

Ha det alla ni som jag tycker om och bryr mig om. Bekräfta varandra och tillåt varandra att växa.

hets och nationalteatern

Vilken hetsig dag det har varit. Förmiddagen bara svischade iväg. Sen skulle jag luncha med vänninnan.... men kom hon... detta var en retorisk fråga så jag svarar inte på den. Som tur var hade jag mat med mig sedan gårdagen så jag fick nåt i mig ändå.

Sen var det eftermiddag. Och det var till att flyga mellan mötena och dessutom var jag tvungen att åka iväg för att få ordning på några papper. men när jag gick hem hade jag i princip koll på det mesta.

Det var alltså hetsen.

Nu är det dags för Nationalteatern, dvs jag ska städa. Jag har blivit en riktigt prältig människa det sista. Städar nästan varje torsdag. Vi får väl se hur länge det varar.

Så nu är det bara att gripa sig an det hele.

hört på radion

- varför har du inte varit anträffbar?
- jag var sjuk
- var du sjukskriven?
- menar du om jag var sjuk?
- ja?
- Ja det kan man säga.
- Vad var sjukdomen?
- man kan säga att jag var förkyld i kombination med utmattning...

Detta var dialogen mellan radioreportern och Tobias Billström
Det är inte mycket ruter i de unga moderatpojkarna. En stilla undran vad händer under riktig press. Detta handlade ju enbart om en ideologisk fråga. Sådana får man ju räkna med att få kritik för.

För egen del har jag åter varit i sadeln (mindspinning) efter en hel dags tufft arbete.


vad förväntade människor sig???

Idag så presenterade allinasen sin budget. Folk är upprörda. Och jag bara frågar mig: "Vad förväntade de sig?" När jag som hastigast ögnar igenom budgeten upptäcker jag inte en enda punkt som överraskar mig. Det var ju precis vad man sa att man skulle göra. Så om man röstade på något av de partier som ingår i alliansen så har det ju blivit som de sade.´Den större delen av svenska folket har ju fått det precis som man ville ha. Det går ju inte att komma och ropa om brutna vallöften.

Som man bäddar får man ligga.


så var det gjort

vi hade vår småbarnsperiodsreunion. Det var kul. 14-åringen undrade om det var föräldrarna till han som bet mej när jag var liten. Och ja det var det ju.

Vi käkade gott och pratade mest hela eftermiddagen. Konstaterade att det kanske kan få gå lite mindre än nio år till nästa gång. Det sista ekologiska vinet gick åt till maten. Sen har jag läst i GP att det aktuella vinet har fått fem fyrar. Vi har även testat det på goda väner som även de tyckte att det fanns en konstig besk bismak i den vinbärsröda dryck.

För att ge er andra soffpotatisar lite gott samvete kan jag informera er om att jag blev tvungen att hoppa över poweryogan denna dag. Känn på den!

Teatime!

äkta husmor?

det är denna dags fråga. Just denna helg tycker jag att jag har lyckats bra i kunna göra anspråk på att vara en riktig husmor. Gårdagen förlöpte i skuggan av fredagen på flera sätt. Vi hade i alla fall förberett helgen genom att storhandla. Visserligen med tre parallella listor - vilket inte är att rekommendera. Det slutade med att jag blandade ihop recepten och på fredagskvällen åt vi upp lördagssåsen så det blev nödvändigt med kompletteringsköp. Igår så lagade jag mat mest hela dagen.Både gårdagens middag och dagens middag gjordes klar. Visst är det husmorsaktigt?
Städat hade jag gjort redan i torsdags så det behövdes ju lite kompletteringsdammsugning också. Jag är så förundrad över hur mycket damm det måste finnas i vårt hem. Jag byter påse i den förbenad maskinen hur ofta som helst....

Nu ska jag göra äpplepaj som efterrätt. Idag får vi nämligen fint besök från Hjo. Ett par gamla vänner som vi nte sett på hur många år som helst. Vi tyckte båda att det i så fall var perfekt med en söndagseftermiddag. För att känna och klämma lite på varandra.

Så till verket.

Svarta barnflickor har väl vart och vartannat hushåll?

Idag satt jag i godan ro och körde bil. Lyssnade på radion. Satt och småmyste medan man rotade kring i dessa obetalda tv-licenser, svarta barnflickor ( - det är väl bra med integration förresten?) och allt vadt nu är med de nya alliansminstrarna. Jag skricakde och småskrattade. Det var lite olika vinklingar i olika typer av radioprogram. Det var någon käck reporter som hade kommit på att man kanske borde kolla upp vad en  "riktig" gammal moderat tyckte om dessa frågor. Så vad görs. Jo han ringde upp Ulf Adelsson. Han bör väl veta. Detta var vad han hade att förtälja. Den moderata verkligheten kändes plötsligt verkligen långt borta.

Jo gamle Uffe (kan man skriva så?) sa att det var en risk Fredrik hade tagit när han plockade in ministrar som inte förstod att kraven på en politiker är mycket högre än på andra (läs vanliga människor). Så han tyckte att det var mycket beklagligt detta som hade uppdagats och det uppenbarligen var så att dessa människor inte förstod bättre. Sen förstod jag att det var nåt jag hade missat i livet. Jag är inte som alla andra för.....

I och för sig var det trist att dessa kvinnor hade anställt barnlickor svart, det går ju inte när man ska vara politiker, men å andra sidan var det ju så att var och vartannat hushåll i Sverige ju har svart anställd barnflicka! Så det var ju inte så mycket att egentligen bli upprörd över.

Jo jag tackar. De flesta av oss är nog hänvisade till den kommunala barnomsorgen och får själva hämta och lämna våra barn.

Nog om denna andra värld i Sverige.

En liten anna upplevelse. Idag har 14-åringen dammsugit.... jag är väldigt vaksam och på min vakt.

Nu är det dags för rödvin och säsongen sista grill.


ingen kick idag heller

mindspinning igen. ingen kick nu heller men det var betydligt trevligare än sist. kanske så småningom det dyker upp en kick. huvudsken är väl i alla fall att jag känner mig nöjd.

Sen har det inträffat nåt väldigt ovanligt i vårt hem. Dottern har städat sitt rum "jag har tom dammat lite grann sa hon" och jag var inne och slängde en snabb titt. Det var ungefär 200% bättre än i morse. Hon var dessutom på sitt soligaste humör. Man får passa på och njuta.

Ha det nu så bra alla ni där ute.

återkommande tema

tiden, den skriver jag ofta om. Antingen går den fort eller nedrans långsamt. Sällan tycker jag att jag bara är. Jag tror att det kan vara därför jag ändå gillar att träna. För när man är där så gör man det man ska under den tid är bestämd och behöver inte tänka på så mycket annat.

Denna dag har gått mycket fort.

Jag är mycket trött.

En stilla undran: När kommer energin så att vi fixar till de där sakerna som vi har planerat? Jag tror jag behöver stenhårt planera en arbetshelg. Med bestämd uppgång och arbetsfördelning mellan alla i arbetslaget. Jag beundrar alla som bara säger jag nu så har vi gjort det och då ska vi göra det. Hur orkar de?

att göra eller inte göra

kan också vara frågan. Läste föresten idag på aftonbladets hemsida om att nu börjar reaktioner komma mot att man skall lata sig på jobbet. Det har tydligen varit litet inne ett tag. Inte vet jag för det har jag verkligen inte hunnit.

Däremot har jag latat mig idag. Gott mos, som makens brorsdotter skulle säga. Jag har varit ute en sväng med den lille hunden. Det var i och för sig lite aktivt men faktiskt bara underbart skönt. Det blåste utav bara den men det tycker jag är rätt härligt. När det inte regnar och så förstås. Och det gjorde det ju inte idag.

Sen kom pojkarna i familjen hem. Då skulle vi laga mat. Det vi gjorde var nån mer nyttig variant av pannbiff. Med ärtpure, rödvinssås och grillade tomathalvor till. Sen var receptet lite knapphändigt så det blev inte helt rätt allting. Men gott.

Häromdagen fick maken ett ryck och köpte en bib med ekologist rödvin. Gör inte det säger jag. Av detta skäl åt vi då ovannämnda rödvinssås idag och igår boeuf bourgignone. Vinet är ännu inte slut.... är inte säker på att det kommer att ta slut.... nån maträtt nästa helg också kanske kan rädda oss från att göra det som återstår som lösning - hälla ut eländet. Fast maken tyckte att från det tredje glaset var det hyfsat...

Ja vad mer att säga om helgen? Inte så mycket men det var en mycket bra helg. Avslutade med ett pass poweryoga. Det passet blir bättre för var gång man går. Pratade med väninnan på fredagsafterworken. Hon sa att det kanske hon kunde vara intresserad av. Vi får väl se.

Kram till alla

att vara eller inte vara

eller att vara eller inte bli en vara som någon travesterat senare, jag kommer inte ihåg vem.

Idag har det alltså varit Shakespears Hamlet på Borås Stadsteater. Det var riktigt bra. En sån där sparsmakad föreställning utan mycket, eller snarare nästan ingen, rekvisita. Sen var Hamlet en tjej och i stället för att kungen blev mördad av sin bror var det drottningen osv. Det var en bra och rapp föreställning.

Sen var det fisksoppa hemma hos kompisarna. Gott och trevligt.

Nu ska jag krypa till kojs med en god bok. Och hela söndagen är kvar på helgen.

lisa för andras själar

idag har jag hoppat över träningen. Istället hörsammade jag väninnans rop efter sällskap. Jag var iofs inte så svårövertalad.
Nu är jag hemma i den lugna vrån och har precis plockat in pajen i ugnen. Skall ta fram dammsugarn för ett snabbt svep och sen är det .... friday. Thank God

Trevlig helg alla goda människor

när slutade vi kvinnor kämpa

Man kan alltid hitta nåt positivtbara man försöker väldigt länge. Vad att säga om torsdagar i allmänhet? Jo det är dagen före fredag. Fredag är utan tvivel en bra dag. Ledigheten hägrar och man äger sig själv i viss mån. Torsdagen kan få litet av fredagens glans. Det är ju ändå dagen före.

Idag har jag lyssnat på en klok kvinna. Professor i medie- och kommunikationsvetenskap. Gunilla Jarlbro. Hon pratade om kommunikation (vad annars) men också om genusperspektivet i dagspress med mera. Jätteintressant. De som var med redan 68 började nästan le saligt. Man nästan hörde de börja ropa:"Vi kan, vi vill, vi törs!"

Det var då jag frågade mig själv. När slutade vi alla kloka kvinnor att kämpa för en jämlikare värld? Inte mycket har blivit bättre när det t.ex. gäller jämlikhet i vår lilla ankdamm. Alla de kvinnor som lyckas är de som blir " one of the boys". Inte ofta uppmuntras olikheten. Allt skall vara lika. Det innebär att på de flesta höga positioner i samhället sitter det en man som kommit dit med hjälp av en annan man. Det kvinnliga perspektivet räknas liksom inte.

Gunilla lyfte också fram hur kvinnor skildras i dagspressen. Om en journalist skriver om en kvinna så kommenteras oerhört ofta hennes utseende och klädsel. Hur ofta beskrivs de manliga partiledarna med vad de har på sig och vilken frisyr de har? Sen en ytterligare skillnad. Ta en titt på hur ofta vår kvinnliga politiker enbart benämnd med förnamn. Och fråga dig sedan hur ofta du läser en artikel om Göran eller Fredrik. Det värsta är att det spelar ingen roll om journalisten är man eller kvinna.

Avslutade gjorde Gunilla med att fortsätt och läs dagspress men med kritiska ögon och fundera över alternativa sett att beskriva det som journalisten skrivit. Detta var ett mycket kort referat av ett både roligt, tankeväeckande och bra föredrag.

Sen ett litet radiotips. P3 klockan 10 på lördag.

kort rapport

för att det inte skall smärta för mycket i era själar så lämnar jag bara ett väldigt kort referat av dagens träningspass. Nu kommer det : Body Pump. Så, det var det.
Annars har jag mest jobbat. En bra dag i det stora hela.

Jag har bett fint och fått lov att helt snabbt titta till min blogg. Sitter just nu i dotterns fåtölj i hennes sambandscentral. Hon står bredvid och säger att jag ska skynda mig. Och det är väl bäst att jag gör det. nu ska jag lägga fram mina kläder som jag ska ha på mig i morgon. Jag skall åka med sjutåget så allt jag kan göra idag skall göras idag.

Ajöken.

oj, oj, oj

jag måste vara knäpp. Jag vet ju att spinning är fullständigt vidrigt. Ändå så har jag åter igen satt mig på denna cykel. Jag var i alla fall såpass klok att jag bad om hjälp att ställa in cykeln innan passet. "Ta det lugnt och titta på mig sa ledaren" Jag nickade lite käckt och småpratade med killen bredvid som sa " det här ska nog gå bra ska du se". Mitt i kom jag på att jag överskattat mina bens längd. Sadeln var för högt upp. Jag hoppade av och började skruva och dra föra tt få loss sadeln. Det gick naturligtvis inte. Killen bredvid visade sig vara en riktigt gentleman så han hoppade av och hjälpte mig.  Tack pep jag. och kunde inte låta bli att fråga om han skruvat åt skruven ordentligt....
Nu har jag alltså svettats som en gnu. Och druckit en massa. Fortfarande törstig. Kommer säker att vakna i natt av att antingen är jag törstig eller också måste jag kissa. Och jag frågar mig varför. Efteråt frågade ledaren hur jag tyckte att det var nu när jag provade igen.. Jag sa precis ungefär som ovanför, men inte så detaljrikt. "Men känner du inte kicken efteråt" sa hon och strålade med hela ansiktet!! Och då sa jag: "Nej det gjorde jag faktiskt inte." Hon tittade på mig med ett litet stelt leende och då kände jag att jag får nog tillägga nåt. "Det var ett bra pass" sa jag. Då blev hon lite glad igen. Och puh tänkte jag. Inte behövde jag ljuga för det tyckte jag ändå mitt i allt. Det var lugnt och fint och lite stillsamt.. Det var ju i alla fall Mindspinning.(se nedan)Jag kommer väl att gå dit igen och skit jag glömde att räkna hur högt sadeln var. Man kan ju inte alltid ha tur och ha nån bredvid som mitt i passet hoppar av och hjälper medelålders kvinna i beknip.

Info om träningsformen:
SPINNING
Effektiv och skonsam konditionstärning på cykel.
Du kör efter egen förmåga. Glöm inte vattenflaskan!
SPINNING TEKNIK
Vi går igenom grunderna i Spinning och övar lite teknik på cykeln.
MINDSPINNING
Ett pass för kropp och själ. Vi fokuserar på andning och avslappning, blundar och hittar den egna rytmen till skön musik.
Vi hittar ett flyt där backar och raksträckor känns som nya inspirerande utmaningar. En upplevelse av inre lugn och harmoni samtidigt som du får ny energi.
Ett pass för såväl erfarna som oerfarna.


Nu är jag hemma. Uttorkad och dan . Hungrig också. Får åtgärda detta.

så är åter en helg till ända

... vi har hunnit med en hel massa... men också att ta det lugnt. Idag har vi varit i kyrkan. Dottern ska konfirmera sig. Det var bra. De hann med allt (gosskör, dop, bibelutdelning + liten predikan och annat) på under en timme. Det är bra tycker jag. Det skall inte vara för långt och utdraget. Då tappar alla fokus och börjar skruva på sig. Sen var det kyrkkaffe. Jag åt en kaka.

Sen åkte jag hem och fixade mat åt familjen. Svägerskan och svågern tittade förbi på väg hem. Trevligt. Vi ses inte så ofta så de där snabba visiterna är bra. Lite kaffe och en skorpa och orienterande samtal kring hur vi alla har det.

Tanken var att jag skulle gått på core på eftermiddagen. Eftersom schemat blev litet fördröjt blev det inte så. Och ibland är det tur när man inte gör som man planerat. Nu har jag varit på poweryoga. Kroppen känns avslappnad och fin. Bra grej tycker jag. Skall nog börja med detta igen.

Och så ska jag kolla bingolotterna. Antagligen har jag vunnit tre bilar eller så, det är ju väldigt vanligt. Ha. Jag hatar bingolotter. Kanske lite väl starkt ord. Ogillar är bättre. Men idrottssverige har fastnat i detta garn. Idrottföreningar förena er och frigör er säger jag bara.


hits