så förvånande - not

som den nyblivne femtonåringen här hemma skulle kunna säga. På GP:s hemsida kan man idag läsa att det främst är höginkomstagare som köper hushållsnära tjänster. Detta har fastställts efter att SCB har undersökt vilka hushåll som under 2007 gjorde avdrag för sagda tjänster.

Och jag undrar i mitt stilla sinne vad man hade förväntat sig? Det är väl rätt självklart att de som har högre inkomster även köper fler tjänster än de med lägre inkomster. Skall man välja mellan nya jeans och slippa städa så är valet enligt mifg enkelt.

Nu handlar det inte om så fasansfullt många. I artikeln framkommer att av personer med inkomst över en halv miljon kronor per år hade fyra procent fått skattereduktion för hushållsnära tjänster. Andelen bland dem som tjänade 300 000-500 000 kronor var en procent - och bland dem som tjänade under 300 000 kronor hade bara tre promille fått reduktionen. Inte så många hade alltså utnyttjat möjligheten över huvud taget. 

Så låt oss istället undra över varför det inte är fler som yrkat på avdrag. Är det så att endast fyra procent av dem som hade inkomster på mer än en halv miljon har köpt hushållsnära tjänster? Fortsätter de andra av gammal vana att avlöna "städhjälpen" svart?

LIte stillsamma kvällsreflektioner i mitt hus, som just nu skulle vara i behov av lite hushållsnära tjänster!

quelle jour!!!

som fransmännen kunde sagt eller, bara kort och gott,  vilken fantastisk sommardag. Även om nu maj är att betrakta som vårmånad så har detta varit en sommardag.

Härligt varmt.

Maken har införskaffat sig en ny gräsklippare. En elektrisk. Han ringde mig och redogjorde för gräsklipparläget på den lokala järnhandeln:

"-Det är billigare med en eldriven än med en handjagare...."  vad ska man som hustru säga då. Inte mycket mer än KÖP. Även om vår gräsmatta är liten så vill jag gäran att den ska var klippt. Innan den nya gräsklipparen införskaffades var den halvklippt. På många sätt. Det innebär att dels var inte hela gräsmattan klippt och där den var klippt stack det upp strån. Inte vackert.

Men nu skulle ni se! En underbart kortklippt gräsmatta. Jag överväger nästan att behålla en plätt när det efterlängtade uterummet anläggs med tillhörande trädäck. Den ursprungliga planen var att lägga ut någon form av sten tillsammans med plattor. Den som lever får se!

Så idag har vi mao inte gjort mycket mer än klippt gräset, grillat god mat och varit ute och promenerat med hunden.
Ja, en stund var jag och sonen inne på stan för att hitta lite fördelsedagskläder. Det är inte så lätt må jag säga när han inte har några väldigt specifika önskemål. Mest av allt i morgon, när han fyller 15, önskar han sig VINST.

Vinst? Vad då för vinst? Jo sonen är ju hängiven ÖIS:are. Ingen här hemma förstår hur det har gått till, men så är det i alla fall. Inorgon spelar man sista matchen inför uppehållet. Man när uppenbarligen en liten förhoppning om att kunna
vinna mot Djurgården. Och jag hoppas verkligen på det. VIlken fördelsdagpresent det hade blivit!

I morgon tänker jag nog följa med eftersom mammor går in gratis. Kan vara ett helt OK sätt att tillbringa två timmar på mitt på dagen. Nu är i och för sig inte ÖIS mitt favoritlag. Är anhängare av Elfsborg sedan tonåren och jag ser ingen anledning att ändra mig :)

lite i nedan

Denna veckan har det inte blivit mycket tränat. Spinning på tisdagen. Inte mycket mer..

Idag hade jag tänkt springa. Innan dess var jag och spelade brännboll med jobbet. Det var kul men jag sträckte till ena knäet. Mindre kul. Vi förlorade dessutom.

Så det blev soffan.

träning i helgen

Det har blivit ett spinningpass i fredags och en löprunda på fem kilometer igår.

Jag är nöjd. det var faktiskt kul att gå in på gymmet igen. Har inte varit där sedan slutet av mars.

kortkort - paris

ett kort inlägg.

Igår spinning. Kul!

Ikväll vänner. Kul!

Innan dess handling. Halvkul :)

Kanske löpning. Skönt.

Snart pariskort. Nu finns iaf korten i min dator. Så förutsättningarna är bättre än tidigare. Här kommer ett smakprov:

L´arc de Triomphe sedd från Tour Eiffel.


nu tänker jag inte springa

... mer på flera dagar!

mitt i natten

nu är denna dag till ända!

Jag är mycket nöjd med mig själv. Sprang runt hela Göteborgsvarvet. Det tog 2 timmar och 11 minuter. Kanske inte den bästa tiden man kan tänka sig. Men jag hade  inte satt upp något tidsmål. Dock hade jag inte varit glad om jag hade gått över 2.15.

Nu sprang jag på ett snitt på 6.15 minuter per kilometer. Det var helt OK tycker jag. Jag är lite imponerad av mig själv att jag orkade. Att jag sprang hela tiden. På slutet orkade jag till och med att öka lite... Men ont i benen har jag, det känns att man inte är 25 längre....

Sen har jag varit på trevlig tjejfest. Kan bara konstatera att jag är rätt trött och slite. Kommer förmodligen att sova mycket bra i natt!

känns bra

idag var vi inne i götet och hämtade nummerlappen. Jag var ju lite i valet och kvalet men tyckte ändå att det kändes bra att ha gjort klart detta.

"Vi tar tåget" sa maken..... så min fredaguppladdning består av en god pastarätt och öl. Men det är ju mycket kolhydrater :)

Men nu är vi hemma och jag ska krypa till kojs. Se lite på tv och sova.

Det var btw mycket trevligt i götet. God mat och jag måste säga att även om det inte är en stor stad så är det en annan känsla än i småstaden.

dan före dan...

.... är jag lite trött. Idag måste jag i säng i tid. Igår var jag ute och sprang en kortare sträcka mest för att jag behövde det för själens skull.

Förstår maken som med ett lätt desperat uttryck i ansiktet säger att jag måste göra något. Att inte få lov att röra på sig när man är van att göra det är hemskt. Så han tog sina stavar och gick.

Så idag och i morgon är det vila som gäller. På lördag ska jag springa runt hela Götet. På kvällen är det tjejfest. Hur ska det gå? Det är lite mycket att samtidigt hålla på att fixa tematjosan till detta... men det skall nog gå. Jag tror jag vet hur jag ska göra.

Så jag vilar på.

uppladdningen fortsätter

Idag sprang jag 13,5 kilometer. Det kändes OK. Man märker att man inte är 25 längre.

MEN det skall nog gå nästa lördag. Att springa knappt 8 kilometer till kommer jag att göra på ren vilja. Konditionen är det inget fel på. När jag kom hem kände jag att jag mycket väl hade kunnat fortsätta. Det var den känslan jag ville uppnå. Sen var väl inte farten så hög. Men i detta lopp har jag inget tidsmål.

Funderar däremot på att springa midnattsloppet. Det är på en mil. Då skulle jag kunna tänka mig att trän för en bättre tid. Hela sommaren har jag ju på mig och det är ju liksom bara att fortsätta nu.

Maken har fått ont i ljumsken. Trist. Han försökte springa idag men konstaterade efter tre kilometer att han hade ont. Så han kan inte starta nästa lördag. Han får väl istället ta hand om mina prylar.

Hej hopp jag är så nöjd.

Nu ska vi ta oss ner på stan och se på handbollskillarna.

Jaaaa...... de gjorde detAHK vann SM-guld i handboll.

Detta var det värsta jag varit med om i sportsammanhang. Första halvlek var ju helt OK men sen..... AHK tappade ledningen och en lång stund såg det ut som om de inte skulle kunna komma igen....

MEN det gjorde de. Jag stod bakom soffan och hoppade. De vann!!

veckans i-landsproblem

En kategori som länge saknat inlägg. Inte för att i-landsproblemen saknas....

Veckans i-landsproblem är i-alla fall detta enligt mig:

Vilken peppar & saltkvarn skall jag välja???
Plast eller trä?
Kombinerad eller inte?
Batteridriven?

Som om det inte räckte med det utan nästa bekymmer blev
Vilket salt skall vi ta???

Och till slut....
Hur grovt skall vi ställa in kvarnen??

efter lång dag igår

blev det en löpartur i spåret. Två varv och det kändes faktiskt bra.

Nu är det dryga veckan kvar till varvet.... Nån gång i helgen får jag springa lite längre. Sen får det bli kortare pass.

Jag hoppas att maken piggnar till i ljumsken. Vore trist om han inte kan starta.

jag har ändrat mig

.... när det gäller facebook. Det tog ett tag men nu tycker jag att det är rätt OK som fenomen betraktat. Det är ett praktiskt sätt att ha lite koll på vad som händer och sker. Nackdelen är precis som med bloggen att en del av ens vänner säger så fort de prata med en "Det där vet jag redan" eller "Jag läst om det på bloggen" . I och för sig är det väl det som är meningen men kommunikation på internet kan inte ersätta det vanliga samtalet/umgänget.

Nu är det söndag. Sista dagen på en underbar helg. I eftermiddag avgörs det. Skall AHK gå till final eller inte?
Hammarby kommer hit för den sista och avgörande matchen i den, numera, berömda "skokartongen" till idrottshall.

Självklart hoppas jag jättmycket på att det går vägen! Vore fantastiskt kul med hemmavinst!

sköna maj

Maj börjar onekligen helt underbart.

Idag har vi sovit länge. Varit ute på planlös promenad. Det innebar att vi gick dit vi fick lust. Pratade med folk vi mötte och verkligen njöt av våren.

Sen är det ju där med gbg-varvet.... så en liten löprunda blev det också.

Nu ska jag njuta en stund till av solen. Ikväll blir det grill och liggning med de goda vännerna.

hits