brutet mönster

I år har vi brutit mönstret. Vi ska inte göra så mycket på semestern. Alltså typ åka bort och så. Annars brukar vi ha planerat senast nån gång i mars vad vi ska göra under sommaren.I år så bestämde vi så sent som för ett par veckor sen att vi är med syrran vid kusten en vecka. Sen har vi inte så mycket annat planerat. Fjällen en vecka, men det är inte sånt man planerar man bara gör. Kräver inte mer än att vi ringer upp och säger att vi kommer.

Igår fick jag en tjock deckare i present. Det gjorde mig glad.

Det känns som att detta kommer att bli en bra sommar.

finally belöning

nu har jag ledigt.... kvällarnas arbete ledde till att jag faktiskt utökade semestern med en dag typ. Det såg riktigt snyggt och fint ut på mitt skrivbord idag när jag lämnade "fortet". Inledde ledigheten med en ny väska. En grön sommarväska med paljetter på. Fin tyckte jag.
Sen tittade vi lite på kläder. Dottern provade den dyra koftan och kom på att det var nog inte precis det hon ville ha. Ser man på. Det blev var sitt linne.

Sen har vi varit på släktträff. Systern bjöd på middag och bildvisning. Trevligt.

Nu är det dags att krypa till kojs. I morgon är jag ledig!


helt fel

Jag gör just nu helt fel. Jobbar som en idiot för att jag ska ha semester. Tänker att jag ska gå hem klockan 5 och kommer hem närmare halvsju. Det är extremt dumt av mig. Jag vet det och ändå så gör jag så. Det är två arbetsdagar kvar. Förhoppningsvis blir det bara en med tanke på alla extra timmar jag redan gjort denna vecka. I morgon är det en okul dag. Har jobbiga samtal som jag måste göra. Men det känns kanske bra efteråt. Hoppas det. Tror faktiskt det, för det brukar vara så. Det är alltid värst innan man ska göra nåt jobbigt.

Idag fick maken gå ut på promenad ensam. Jag orkade bara inte.

Vilken tv?Ett nytt i-landsproblem: Vad ska man välja? LCD-tv eller plasmatv. Stackars, stackars rika del av världen. Göra alla dessa svåra val. HD-klar är visst nåt annat man ska ta ställning till. Skall barne ha en egen? Och om de har en skall man i så fall ransonera tv-tittandet? Det finns säkert några grejor till man skall ta hänsyn till. Inte konstigt att magsårsproblematiken brer ut sig.

Nu ska jag se på tv:n!

sån vacker film

17167-7Brokeback Mountain. Detta var en riktigt vacker film. True love. Jag grät. Det var vackert. Och jag bara kände att det är så hemskt att det finns så mycket oförlöst mellan oss människor. Nu tycker jag att man skall ta hänsyn till dem man har runt om kring sig. Oavsett vad man själv har för preferenser så handlar allt om hur man hanterar sina egna känslor och hur man hanterar de människor som är beroende av en.

Jag har haft en bra kväll. Trevligt sällskap. Gott samtal. Tur att du var uppmärksam på att filmen var aktuell igen.

Livet rullar på och det är bra.
bra söndag och cockeröron

Först vaknar man, myser litet, sover litet till kanske, går upp äter frukost, läser tidningen. Sen planerar man eventuella aktiviteter. Idag har jag trimmat hunden. Han ser rätt kul ut nu. Klippt överallt men inte på öronen för dem funderar jag fortfarande över hur jag ska göra. Kommer nog på nåt. Sen följde jag med maken ut på stavgång i 1 timme och 25 minuter. Jag måste medge att det är rätt tråkigt med stavgång. Det tar framförallt lång tid. Maken säger att man kan variera vägarna. Men det tycker inte jag hjälper. Att gå stavgång är lika kul som att cykla på motionscykel inomhus. Men det är ju effektivt.

Efter vi hade varit ute badade jag den smutsiga hunden. Han var rätt smutsig innan och det blev ju inte bättre efter vändan i skogen. Men nu är han i toppform. Klippt (förutom öronen då) och ren och så. Anledningen att jag klipper hundeländet själv är att senast när han var inlämnad på trimmet såg han inte så snygg ut. Jag fick klippa bort flera tussar. Kort sagt var inte nöjd. Så jag köpte en sax till. Och tänkte att nu tänker jag ta hand om detta själv. Det blir ungefär lika snyggt eller fullt, det beror på hur man ser det. Men det är litet småjobbigt  och så det med öronen.

Nu har vi grillat - igen - och snart är det riktig kväll.
Fem dagar kvar till semester.

Brödrosten sönder

Vad göra vid frukosten imorgon???? Detta får faktiskt betecknas som ett i-landsproblem så stort som något. En förfinad variant är vilken färg man ska ha på rosten. Vår är röd och retro i modellen.

I övrigt en härlig och okomplicerad kväll. En sån som förmodligen förekommer
överallt i världen och som man bara kan vara glad för att man får til skänks.

En hel dag kvar på helgen och sen fem dagar kvar till semestern!! Jippie!

Nationerna vibrerar

Igår mycket trevlig kombinationfest. Med ja må hanleva och midsommarstång i en enda röra. Folket var också rörligt på många sätt. Käket midsommartraditionellt och drycken likaså. Detta känns litet idag. När vi skulle hem fanns ingen taxi. Vänta två timmar eller gå var frågan. Vi gick... mitt inatten bland rattfulla kör-så- fort-i-helvetes-förare. Vi hoppade ner i diket med jämna mellanrum. Väl hemma kände vi oss närapå hälsosamma. Men sen kom i håg vad som hänt tidigare under kvällen....
Vaknade i morse eller vad man ska säga klockan var 12.30. Sånt trodde jag inte hände längre eftersom vi blivit så gamla så "vi brukar aldrig sova längre än till typ tio". Uppenbarligen är vi inte så gamla ännu.

Nu har jag vart å hämtat bilen. Snart skall vi åka iväg och se på MATCHEN. Som enligt aftonbladet kan sänka en hel nation, frågan är väl bara vilken. "I kväll klockan fem stannar Sverige, men Tyskland stannar mer. Om svenska huvuden känns småtunga av snaps och små grodor i dag så är det ingenting mot den plåtslagar-ända-in-i-själen-baksmälla som det här folket kommer att uppleva om deras fest tar slut i kväll.
  Åtta av tio tyskar följde gruppmatcherna på tv, nu får de med sig den nionde också. Man pratar på fullt allvar om att det här är ett VM och ett landslag som gjort mer för att ge en flaggviftande, positiv bild av det enade Tyskland än något annat sedan muren föll." skriver Simon Bank.

Detta är väl nåt som är väl värt att begrunda.

Om tre timmar cirkus vet vi hur det blev.

14.06 Dusch mm

Måste duscha med allt vad där tillhörer när man ska på kalas! Men tro nu inte att jag bara har druckit kaffe hela förmiddagen. Även om jag gör det just nu. Nej jag har bistått maken i att han ska få visa sig manligt kunnig genom att borra hål i väggen för min nya gardinstång. Har även hängt upp de nya gardinerna. Lagt upp dem har jag däremot inte gjort. Det är så förbålt tråkigt. Men lugn jag gör det i morgon. Det blev fint i alla fall.

Ha det nu gott i solen som vi inte ser men vi får väl skina själva

Fantomen på operan...

17167-6 ...är här...Jag älskar romantiska historier. Om det dessutom tillhör vacker musik så gör det inget. Nu har jag och dottern tittat på filmen. Den var vacker, sällsam och fylld av elakhet och kärlek. Musiken är härlig. Nu är det dags att sova.


morsdagsgåvoinfriande och träning

Nu är det dags. Sonen gör middag. Det är en present från mors dag. Han använder sina samlade recept från hemkunskapen. Det blir pizza. Ägghalvor med räkor. Han rekommenderade det när jag själv fick välja. Sen springer han hela tiden och frågar saker. Jaja. Efterrätt skulle dottern ha ordnat. Och det är nu som vi kommer in på träning. Jag skall alltså inte rapportera om hur jag plågat min kropp utan jag har tränat på att inte vara så mycket "curling mother". Vi var ute för att se på kläder. Eventuellt köpa något nytt till den unga damen. Det enda hon ville ha var en Resterödskofta. Med ett pris som är sanslöst. Jag sa nej. Och vidhöll under en timmes tjat. Nu sitter hon uppe på sitt rum och ser på film. Då och då droppar det en tår nerför kinden vid lämpliga tillfällen. Men jag tränar!!! Skall dammsuga litet så blir jag barsk och bestämd.

Nu är det fem arbetsdagar innan semestern! Dessförinnan en lång helg!!

Säng och skrönor

Nu är det onsdag. Dagen mitt i veckan. Två dar kvar till helg. Normalt sett. Denna vecka är ju kort så det är en dag kvar. Och således sex arbetsdagar kvar innan semestern. Dessförinnan är det midsommarkalas, kombinerat med allehanda firanden. Detta ser jag fram emot.

Har spanat litet på fotboll men nu ska jag gå upp och läsa Paasilinna. "Tio rivjärn" Jag gillar skrönor och goa berättelser som omväxling till deckare.

För den intresserade har jag och min träningspartner vari ute och gått en timme.

Puss och kram

Mackan, Sven-Goran och nedräkning

Mackan är bäst. Tycker jag i alla fall. Han slet som ett djur matchen igenom. Sonen mös. Han är ju öisare. Så ska det se ut inte tveka på något och alltid satsa på att få bollen i spel. Sen kom ju det förlösande målet. Och hela Sverige vågade äntligen hoppas igen. Vi skulle inte åka ut i gruppspelet och åka hem med svansen mellan benen. Vad säger du nu Sven-Goran?

Nu idag börjar nedräkningen inför semestern. sju dagar kvar. Det är alltså sju mornar kvar att hoppa upp ur sängen (nåja) i samband med att väckarklockan ringer. Tack och lov har det ju blivit en  aning svalare. Natten som gick var ett smärre helvete. Dels hade jag ont i kroppen efter att ha ansträngt mig i spåret och dels var det som om hela huset var insvept i ett enormt duntäcke. Kort sagt så sov ja oerhört dåligt.

Nu är det dags att hoppa i säng. Puss och kram till alla.

Manligt hångel....

17167-5Så här kan det se ut när glädjen sprudlar. Boca Juniors Claudio Caniggia kysser Diego Maradona efter en seger med 4-1 mot River Plata i den argentinska ligan på 1990-talet.

Enligt en artikel i aftonbladet idag så ökar svenska folkets sexlust om sverige vinner ikväll. Just nu ser det rätt dystert ut....
www.aftonbladet.se/vss/karleksex/story/0,2789,840997,00.html

Ännu är det ju inte slut men vi får väl se...

Uppdatering 1-1. Svenska folket enas i ett kraftfullt brööl. Till slut blev det ju riktigt bra.


för 13 år sen

17167-4 gifte vi oss. Det är ju rätt romantiskt att tänka sig att nu har vi varit gifta såpass länge utan seriösa tankar på skilsmässa (från min sida i alla fall). Innan vi gifte oss hade vi vart tillsammans 4 år. Så vi har faktiskt stått ut med varandra i 17 år. Inte illa tycker jag.

Hur firas nu detta? Jo maken är på sonens fotbollsträning. Jag har förberett maten och innan vi äter skall vi ut och springa en runda. Något jag verkligen behöver efter de senaste två veckornas lekamliga intag och avtagande frekvens när det gäller besök på gymmet. Men jag skyller på värmen. När det gäller bristande träning alltså.

Helgen har varit mycket trevlig. Först skagenträff på fredan (har jag väl redan skrivit om). På lördagen var min lillasyster med familj här. Trevligt. Igår var vi på 50-årskalas. Det är mycket sånt just nu. Men det är kul att se folk och konstatera hur unga alla 50-åringar ser ut nu för tiden.

Oj nu kommer hela familjen in, dagsatt dra på sig joggingskorna. Hejdå!

svärmar av människor...

...drog fram genom stden likt gräshoppor på jakt efter något att konsumera. Jag pratar om stadens festival. En festival som byter skepnad med solen. På dagen full av folk som handlar, spelar och äter vad som bjuds.... gemensamt har de att de ganska snart har lyckats göra av med en hel del pengar. För att inte tala om barnen som med förhoppningen om att vinna lägger sina sparpengar på lotter mm. Plötsligt är fickan tom ooch med sig har de en ful slips med någon töntig sentens typ "Bakis" eller nåt annat absolut lika vidrigt. Dagen rullar på och framåt kvällen drar hopar med tonåringar kring. De är på jakt efter spänning på olika sätt. Öltälten finns och ibland slinker det in små alldels för unga ölkonsumenter. Så småningom fylls tälten med vuxna som allt efter kvällen lider regredierar till samma nivå som tonåringarna. Det är klart att ungarna tror att det är så man ska ha kul.

Ja det är väl en kort sammanfattning av festivalen i staden.

stoppad av polisen och 900 sparade

Jag vaknade i skick som ny. Öppnade de ljusblå, fast de är inte blå förstås, rörde lite på kroppen och befann att idag känns det bra. Trevlig kväll igår med tjejgänget. Dessa tjejer är härliga. Vi ses då och då och har det så bra. Det vi har gemensamt är att vi är just bara de vi är. Här och nu.  Det är mycket avslappnande för själen. Överhuvudtaget är mina kompisar bra för själen.

Igår skjutsade jag en av dem på cykeln. Vi blev stoppade av en piketpolisbil..... Han halade ner fönstret och sade med myndig stämma "Det är förbjudet att skjutsa - kostar 350 kronor" OK sa vi och fortsatte att.... nej det gjorde vi inte. Vi studsade av cykeln och gick istället. Träffade en av mina polisbekanta och ondgjorde mig över polismaktens prioriteringar av brottsförebyggande åtgärder. Du ska va glad sa hon du har ju heller inget ljus på cykeln. Det kan kosta dig 900 kronor totalt. Ahhh tänkte jag. Har alltså sparat 900kronor på en kväll.
För övrigt var det glad och ljus kväll som avslutades med en delad mycket fet langos på staden torg. Hemgång och idag kan jag bara konstatera att jag lyckades med en perfekt balnaserad kväll som inte har orsakat något recidiv.

Ikväll blir det stillsamt hålligång och grillning på altanen.

curling - javisst

Ja jag erkänner jag är en riktig curlingmorsa. Jag vill att barna ska vara lyckliga och glada. Vill att de ska ha roligt och njuta av livet. Precis som jag själv vill. Sen vet jag med mitt intellekt att livet är ju inte så.... Det är elände och sånt och det går inte att tejpa tillbaka håret på sonen som inser att instruktionen till frisören blev fel. "Det blev ju fel" säger han och är förtvivlad. Jag är lite klämkäck och säger att om 14 dagar har det växt ut lite grann... "Ja, men jag kan ju inte gå ut.....". Suck vad gör man . Det är ju trots allt en relativt världslig sak trots allt. Men det värker i en curlande mammas hjärta när sonen är ledsen.

lite svalkande likgiltighet....

..... kan var skönt ibland.... precis som det kan vara med lite svalkande vindar. Några regndroppar kom sen var det över. En underbar promenad på kvällen. Glada och pigga barn. En trött man. Imorgon är det torsdag vilket är mycket skönt. Liggning på kvällen. Torsdagar är lovely days tycker jag. Nästa dag är det fredag och framåt eftermiddagen har man en hel ljuvlig helg framför sig.

12-åringar är väldigt kul. Ömsom påväg in i tonåren och ömsom lekfulla barn. Idag har min 12-åring sprungit runt och skjutit med vattenpistol. På mina förnster. Då skrattade inte jag eftersom de med mina mått mätt var ganska nyputsade "Jag trodde de skulle bli renare då" var sonens kommentar. Och sen log han så rart som bara han kan.

14-åringar är.... ja vad ska man säga ... sturm und drang. Kort och gott!!

Japp så nu slutar jag denna lilla korta rapport! Sköt om er och alla er tår!


Sverige skärp er!

Hemma igen. Nu är det halvlek. Flygresan gick bra. Piloten lät litet dimmig och slö. Ni vet så där som om han sökte efter orden.. Men verkade hela tiden veta var han var så jag var rätt lugn. Han sa t.ex. att paris ligger till höger, han körde in förseningen vid start. Han lät för övrigt mer säker när han pratade engelska.

Här är ju fantastiskt varmt. Det är perfekt. Nu har familjen firat min återkomst. Fast mest ser dom på TV. Kommentarer typ: "Flytta dig", "hämta potatisen" "nu är det nog dags att vända på hamburgarna" Sen litet mer "Men Anders Svensson vad gör du", "Ta in Kim Hällström", "Oouahhh", "Neeej", "Skärp er" duggar tätt.

Ja så det är ungefär som vanligt igen med andra ord!

Snart brakar sommaren löst!

Inga bilder.Jag är just nu mycket konsekvent. MEN jag lagarar alla bilder i min kamera. De kan komma väl till pass någon dag.
Idag skulle vi gå på tapasbar. Men i stället hamnade vi på en Libanesisk restuarant. Så god mat!!! Vi bara njöt och mådde bra. Dessförinnan hade jag hunnit sola en stund så att Pia fick lov att ta lite paus från värdinneskapet. Jag gjorde frukost själv. Mycket god om jag får säga det själv. Nu är vi hemma i lägenheten och lyssnar på bra spansk musik. Kort sagt vi har det bra!!

Snart brakar sommaren löst. Paratade med dottern som förtvivlat ringde och frågade om jag hade tagit med mig alla solkrämer till Spanien. Men det hade jag ju inte. Men hon tyckte att det var jag som skulle hålla ordning på allt som finns hemma. Och 300 mil hemifrån lotsade jag henne rätt. När hon hade hittat krämerna så sa hon : Jag måste gå nu . Hejdå!. Förresten så är det  någon hemma när du kommer hem... men du får klara dig ändå mamma.

Detta är ingen semester

.. det är ett arbetsläger. Du hade rätt Helena. Idag gick jag upp 8.00. Åt frukost. Därefter fick jag göra en blixtsnabb översättning av rutiner för hanterandet av norska lägenhete. Därefter åkte vi iväg till La Mata. För att få loss Pia från arbetet så var jag behjälplig med att packa ner en dams bohag för vidare transport till Sverige. Därefter tog vi en paus och gick på marknad. Det var trevligt. Vi satt på en strandrestaurang och filosoferade över livet. Därefter tog vi bussen hem. Vi det laget rymde jag till havet. Hade en go stund och tog ett par dopp. Perfekt värme på vattnet. Minst 23 grader. Sen gick jag tillbaka till "campet". Fick tillstånd att duscha. Sen var det dags att inhandla förnödenheter. Eftersom Benkes bajsbruna fortfarande har punka så var det till att gå och bära. Jag får ju tillägga att det faktiskt är varmt här. Nu har jag gjort en sista insats. Skalat potatis (fast det sista tillhör ju normal hövlighet som gäst.)
Men jag får ialla fall mat säger Pia och dessutom ett glas rödvin. Så jag klagar inte egentligen.

Her er dejligt

Idag är det den svenska nationaldagen. Vi har precis varit på Kilgallon och diskuterat detta fenomen. "Varför firar man nationaldagen när man inte ens bor i landet", denna diskussion handlade om 17 maj, när norrmännen firar stort i Spanien. Eller Spania som de säger.

Vi planerar i alla fall ett litet firande. Vi vill inte ta i så mycket, tycker att man måste fundera över vilka traditioner som är våra och inte. Vi har ju i alla fall jul, nyårsafton, påsk,  midsommar osv. Mycket finns det att fira.

Men idag är jag i Spanien med Pia och vi planerar som bäst kvällen! Det kommer att bli så bra.

Kramoch puss till alla!!

Ny rapport

Här är bra. Det är det absolut minsta man kan säga. God mat etc. Idag har jag och Pia ägnat oss åt stilla småstadsliv, shoppat etc.. Jag har det bra. Inte mycket att bekymra mig för. Nu har vi varit en sväng på frutales. Jag har impulsköpt nya solglasögon. Helt oK . Billiga och bra. Nu ska Pia och Benke skriva waybills. Så jag måste lämna er. Men jag har det bra och skall ta bort nagellacket. Puss och kram till alla som förtjänar det!.

Rapport från husmorssemestern

Nu har jag varit här i ett dygn... lugnt och skönt. Jag kommer inte att lägga ut några hemska bilder på någon ... idag i alla fall. Sparar dem i kameran... att ha för kommande behov.
Igår landade planet med mig i utsatt tid. Jag fick tag på en taxi .. ja, jag bestämde mig för det till slut eftersom Pia om och om igen framförde hur oerhört besvärligt och tidsödande det är att åka med buss. Allt gick bra och vid 12-tiden var jag i Torrevieja. Bistod väninnan med några tag i norska lägenheten. Sen började det. Detta är den ultimata husmorssemestern. Vi åt lite tapas och tog en öl. Sen gick vi hem och vilade oss. Jag mest. Blev väckt av Pia som hade fixat middag. God sådan. Sen var vi en sväng på stan. Jag var så himla trött att jag trodde att jag skulle få halsfluss... men när jag vaknade i morse så kändes allt ok. Då skulle vi på marknad. Men mercan hade fått punka... Bengt gjorde sitt bästa för att hålla humöret uppe... (sist vi var här gick båda deras bilar sönder när vi kom, förlåt)... Istället parkerade jag mig på solterassen med min bra bok, tog ett dopp i poolen mm. Efter en stund frågade värdinnan om jag var hungrig. I väntan på mat serverades en kall. Nu har vi ätit ännu en god middag. Jag har diskat. Och ja... det kan inte bli så mycket bättre. Sol, lugnt och skönt.

Tiller alla ha det så bra. Jag går sakta men säkert ner i varv.

Ett litet meddelande från innehavarna av panget jag bor på: Det är inte så att denna servic alltid pågår.


snäll ikväll?

Ser ni att jag kan rimma? Jag vet allt vad ni tänker på nu men nu har ni fel. Jag ska hjälpa maken med hans uppsats!. Han är iofs godkänd men examinatorn tyckte att svenskan hade en del i övrigt att önska. Så vad gör man inte, det här är väl vad man kan kalla kalla nöd och det var ju så vi sa en gång... nej det gjorde vi faktiskt inte utan vi sa i medgång och motgång eller nåt sånt.... Hmm det är ju ett par år sen.

Ja hur hamnade jag här....

Daglig rapport skadar väl inte. Först det vanliga köret. Sen har jag vart ute med min bättre hälft (stavgång 1 tim och 20 minuter då bränner man typ 700 - 800 kalorier). Solen sken men inte var det varmt inte...

I morgon är det fredag sen är det lördag och då är det take off...

Har du gjort nån lista ännu Pia?? Och har du hittat nån bil eller ska jag åka kollektivt eller kanske en taxi. Detta är väl vad man kan c´kalla en cliffhanger? Följ den spännande upplösningen.

hits