äntligen fick jag pröva laggarna

I julklapp fick jag nya skidor.... hur kul har det varit i västsverige på en skala??? Men idag så har jag dristat mig ut i spåret. Kan väl inte säga att det var idealiska förutsättningar. Spåren var verkligen isiga. Men trots eller kanske snarare tack vare att jag hade varit hos Bengt i vår lokala sportaffär gick det rätt bra. Jag måste säga att de nya skidorna gled betydligt bättre än de gamla. Det nya universalklistret funkade faktiskt hyfsat bra. Vad kan man förvänta sig i rena isspår???

Nu är det kväll och jag ser tillbaka på en händelserik lördag. Vaknade halv sju.... sonen skulle upp på fotbollscup. Var klarvaken. Vad göra? Jo jag läste klart min isländska deckare... den slutade i princip så som jag hade trott/hoppats i c:a 100 sidor. Sen kan man fråga sig om det är bra eller dåligt.... Hann med att se sonens sista match. Just den förlorade dem och sen var de ute ur cupen. Sedan kom den ovan nämnda skidturen. Men det var inte slut med detta. Jag och dottern och hennes kompis tog bilen till IKEA. Nu har vi investerat i förvaringsprylar. Så kanske det kan bli ordning nån gång i vårt hem :)

Nu har vi precis avslutat en riktigt trevlig middag ihop med alla de hemmavarande barnen. Vi har haft riktigt roligt. Skrattat och pratat om väsentligheter. Det är verkligen fantstiskt hur det kan bli ibland. Sen ska vi se på Ninas resa. Och ja. Jag känner mig faktiskt väldigt glad och lycklig.

idrottshallsfunderingar

idag har vi ägnat en lång stund åt att vara i idrottshallen. Det är rätt många timmar som har spenderats i diverse sådana genom åren, när man följt ungarna i med- och motgångar. Maken har vart ännu mera än jag. Idag funderade jag på varför man gör detta. Jag hade lika gärna kunnat vara hemma. Vi hade ett uppdrag idag. Skulle sitta i sekretariatet. Men det räckte iofs med att en av oss gick. Men vi var där båda under eftermiddagen. Sonen spelade inte ens hela tiden.... Men det är lite skönt. En miljö med glada barn och engagerade vuxna som ger järnet. Att se på andra barn är extremt avkopplande. Att se på de egna telningarna kan stundtals vara rätt tufft. Men idag gick allt bra.

Annars har helgen varit bra. Fredagen ägnades åt sedvanlig avkoppling i soffan. Lördagen gick i städningens tecken. Dock inte i det egna hemmet utan på våra barns skola. Sen var vi på besök i makens brors familj. Hur trevligt som helst. Idag har vi varit ute på promenad och käkat brunch ihop med goda vänner. Och så som sagt varit i idrottshallen. Sen var jag och dottern en sväng på gymmet. Jag sprang 7 km. Nöjd med det. Jag och en väninna funderar på att springa göteborgsvarvet. Hmm vi få se.

Sen åkte vi hem och vem stod vid spisen med middagen klar? Jo helt rätt gissat: maken. Rösti med lövbiff. Tomatsallad med mozzarella. Hur gott som helst.

up to date

vet jag inte om jag är men detta är i alla fall en uppdatering. Ordet uppdatering förresten är väl lite tveksamt. Ur strikt grammatisk hänsyn menar jag. Typiskt svengelska. Funderade just vilket som skulle vara ett riktigt "svenskt" ord.
Denna vecka har det inte hänt mycket. Förutom att jag faktiskt varit hemma i tid alla dagar. Förskylningen har gått över. Det är skönt. Jag har varit och tränat flera gånger. Nu är det vå dagar innan helg. Imrogon blir det en tufft lång dag. Börjar redan klockan 7.... ja just det på morgonen. Det är verkligen inte kul tycker jag som är en väldigt trött människa vid den tiden på dygnet.
Sen är det väninneträff på  kvällen. Kul, kul.

Sen på fredag har jag planerat in en sån där bra dag där det inte är så mycket inbokat. Det är verkligen skönt såna gånger.

Nu ska jag snart packa ihop mina träningsgrejer för ett pass på gymmet. Idag är det bodypimp på programmet. Det är alltid käckt.

torsdag och födelsedag

dock ej min utan makens (så om ni mot förmodan blev oroliga har ni inte glömt mig. Han är så nöjd. Just nu sitter han med sonen i soffan och ser på fotboll. Att det kan finnas så mycket fotboll på tv:n. Jag  upphör aldrig att förvåna mig över detta. Och att det dessutom kan vara kul att se på jämt. Ibland ser de på repriser av gamla matcher. Ja ni hör hur vi har det. Det är nog enbart av detta skäl som vi har två tv-boxar hemma. Hur skulle man annars kunna prioritera fotbollen framför intressanta dokusåpor????
Födelsedagen förlöpte för maken på ett positivt sätt. Först firande på morgonen. Fint skärp och en fin piké från hustrun. Marit Bergman-skiva från barnen. Han var verkligen nöjd. Sedan mycket god middag på kvällen. Kan man ha det så mycket bättre :)
I morgon är det fredag. Det är härligt. Sen är det lördag med Bingolottförsäljning. Vilket är pest. Det kommer säkert att regna!!! Men en timme kan man väl förmodligen stå ut. Sen är det gjort.

Kramar till alla!

detta var trist

sov uruselt och vaknade inte alltför glad denna morogn. Maken lockade med träning och jag föreslog glatt att han skulle följa med på spinning framåt kvällen. Visst. Nu är det bara så att efter en stund kände jag det där bekanta kliet som man kan få i halsen så där i början av en infektion plus en lite diffus snuva.... det var bara att boka av. Jag hade verkligen sett fram emot detta. Ja, ja som sonen brukar säga, det är väl inte så mycket man kan göra åt detta. Man ska väl allt vara rädd om sig och inte utsätta den gamla kroppen för allt för stora påfrestningar.

Så det får bli en promenad i stormen med hunden. Det kan ju också vara trevligt.... eller???

tiden förändras och vi med den

och livet ändrar sig och tar sig nya uttryck.

långsam tillvänjning och 1900

.... var vad jag behövde efter julledigheten. Detta ordnar man bäst genom att först arbeta två dagar. Sedan ha en intensiv dag med ledningsgruppen - vilka andra har en heldag den 4 januari? - sen tänkte jag att nu har jag fått nog för denna vecka. Igår kväll upptäckte vi att det efter kommisarie Lindley var en av mina favoritfilmer på tv - 1900. Klockan 23..... slut vid 1 alltså. Tur att den inte gick på nån reklamkanal då hade jag inte orkat se den. Grejen är att del två är idag. Två så sena kvällar med tidig uppgång klarar inte jag av. Så vad välja jobb eller favoritfilm? Naturligtvis blev det ..... film.

Så nu väntar jag på att klockan skall bli elva. Då ska jag sätta mig i soffan och se den andra delen av denna faktiskt väldigt bra film. Just vid såna här tillfällen hade jag gärna haft en stor platt-tv. Men det får gå ändå.
1900
Visst är det lite kul att se dessa två unga versioner av Depardieu och de Niro?

nu är det här

det nya året. Dags att börja öva på att skriva 2007. Det brukar ta ett tag innan man har vant sig. Ja detta är väl ett smärre problem i livet.

Gårdagen förlöpte på sedvanligt sätt. Ett strålande väder på dagen inbjöd till en härlig promenad. Väl hemma slogs nyårspaketen in. Rim förfärdigades. Jag var väldigt nöjd med mitt. Vi hade på ett tidigt stadium bestämt oss för att börja iordninggörandet i tid så att vi skulle komma i tid. Men kära nån så stressigt det blev till slut ändå. Jag sprang omkring och letade efter än det ena och än det andra. Samtidigt satte jag maken i arbete med att leta efter saker som jag precis förlagt. Ack, ack.

Men, kors i taket, vi kom i tid. Inget hade vi glömt. För säkerhets skull hade vi inte ens avlägsnat skumpaflaskorna, vilket var vårt ansvar, från bilen efter inköpet. Ja det har alltså hänt ett tidigare år att vi glömde just dessa. Jag måste säga att det visar på ett oerhört stort förtroende att ändå våga låta oss ta detta ansvar igen. Vi kom också ihåg efterrätten. Den har vi faktiskt aldrig glömt.... det var förrätten vi glömde ett annat år.

Middagen avnjöts. Allt var så gott. Alla var glada. Barnen trevliga.

Sen var det dags för den sedvanliga nyårspresentudelningen. Och därefter traditionell pakettävling. Det är väldigt kul att se både mer och mindre vuxna människor kasta sig in med liv och lust för att på slutet vinna en kola. I år var det innersta av paketen mycket svårforcerat. Svågern ropade med ångest i rösten: Akta parketten den är inte vår längre.

Sedan var klockan plötsligt midnatt. Skumpa och raketer och ösregn. SMS gick inte att skicka. Som vanligt. Därefter fortlöpte festandet med oförminskad styrka.

Idag är en annan dag skulle man kunna säga. Jag packade tre kartonger hos systern, De skall flytta i morgon. Heder åt dessa att ändå ha nyråsfest. På eftermiddagen anträddes hemfärden. Vi har fått i oss lite thaimat. Nu är det dags att sova.

I morgon är det nästa dag på resten av mitt liv. Arbete men också lunch hos r3. Planering på hög nivå skall genomföras. Så godnatt.

hits