hujedamej

Hujedamej vad trött jag blivit. En dags arbete tog nästan musten ur mig. Farten är inte hög när man väl landat på stolen. Jag tittade mig litet förvirrat omkring. Men jag har gått igenom alla mailen. All snigelpost. Sorterat och haft mig. Och ja det skall nog gå bra det här. Bara jag får sova på nätterna. Inatt låg han och snarkade hela tiden. Han var utmattad efter att ha paddlat kajak. Låg som en slagen hjälte och LÄT!
Usch och fy säger jag.

Nu försöker jag hålla mig vaken en stund till så att jag kan gå och lägga mig. Förhoppningsvis piggare imorgon än idag.

Tjejträff??, IKEA och konsumtionsfunderingar

När slutar man att vara tjej? Skulle precis skriva om min trevliga kväll ihop med tre väninnor och fastnade i om det var en tjejkväll eller en dammiddag. Svår fråga. Det tangerade dessutom ett av kvällens många samtalsämnen. Åldersnuroser. Vi har ägnat oss åt berättelser och diagnoser av varandra.

Oavsett vad det var,  var det en trevlig kväll. Gott sällskap och allt vad som i övrigt man kunde önska.

Dagen har i övrigt varit fylld av bytesbesök på IKEA. Vi var där fem minuter innan det öppnade och hemma tre timmar senare. Då hade vi dessutom hunnit med köttbullar på varuhuset. Sen har jag sktuvat så att jag har träninsvärk. Sonen är nöjd med sitt rum. Det är mycket svart och vitt. Men faktiskt riktigt snyggt. Nu saknas bara bra garderob. men det kan kanske rådas bot på.

IKEA:s lömska idé måste vara detta att lämna tre månaders öppet köp för att verkligen man ska kunna ägna sig åt att åka fram och tillbaka som en jojo för att byta och reklamera. Läste i bladet att IKEA är den attraktion som har outstanding mest besök per år i Göteborg. Det är väl verkligen , om något, beviset på vilken makt konsumtionen har över oss


lugnet

lugnet sprider sig i hemmet. Här är bara jag och hunden. En promenad väntar. Idag är alla lister på plats. Det är endast tröskeln kvar som skall åtgärdas. Det blev fint. Nu ska alla prylar på plats och så. Men då brukar de små liven vara rätt aktiva. Vill ju gärna ha klart sitt rum och vill förmodligen inte heller fortsätta sova i systerns rum som är rörigare än nånsin.

lugnet kan också betraktas som det före stormen nu är det tre dagar kvar på semestern. Sen är det tio dagar till nästa. Skall en vecka till fjällen vilket är mycket vilsamt.

Har precis varit inne på nätet och konstaterat att dottern förlorade lagets första fotbollsmatch i cupen. I morgon får vi åka och titta. Det blir tidig avfärd.

typ klart

Nu är det typ klart i sonens rum. Det är bara några av de berömda listerna kvar. Sen skall det förstås monteras skrivbord. Förmodligen kommer vi att både svära och bli osams innan det är klart.

Sonen är nöjd. Han har varit med och letat övergångar mellan golv och tröskel. Till slut hittade vi nåt som vi tror blir bra.
 
Nu är det grovstädat. Allt är på sin plats. Pojkarna kom precis in med hunden. Dax för en sen kopp te. Sen till kojs.

skyddat mig

mot solen har jag gjort idag. Först upp tidigt. Galet trött. Sov liksom inte så bra i natt. In till stan nya skor inhandlade på stört till sonen. Mindre än en halvtimme. Sen ut till IKEA. Lunch. Inhandlat det vi skulle och litet till, som det gärna blir. Hem. Hämtade tapet. Åt middag. Satte upp tapet. Upp med lister. Svettig bara förnamnet. Tvättat alla penslar och sånt där skittråkigt och  nu är det ju bara golvet kvar. Men det är inte mitt huvudansvar. Haha.
Det är alltså snart klart. Roommakeovern.

Godast idag var den halva färska ananas vi delade på sen kväll. Måste bara köpa mer i morgon.

målat alla väggar svarta

utom en som skall bli närapåvit. Sonen är helnöjd. Jag känner det som att gå in i en grotta. Just nu väntar vi på att få måla den andra gången. Sen är det klart. Snabbt och lätt. Jag har lyckats få maken att börjar tänka på att kanske göra i rodning trappan. Vi vår väl se. Kanske IKEA imorgon..

utrustning

Dax att åka till färgshoppen för att inhandla svart färg och beställa tapet + allehanda annat smått och gott. See you

Spackel

17167-14

Nu har jag spacklat. Att lägga på spackel har jag alltid gillat. Det känns bra på nåt sätt att täcka över en massa felaktigheter och sen slipa av. Sen blir det så fint också.

När vi väl börjar våra hem-makeovers så brukar jag gärna vilja göra litet mer. Men då är maken framme och bromsar. Nej nu får vi lugna oss etc.... medan jag tänker som så att det är lika bra att göra så mycket som man hinner och orkar så blir det så fint sen. Man slipper städa så många gånger och sen kan man vila en stund. Men så tänker inte han inte. Just nu är han ute och vandrar med sina stavar. Han är så väldigt målinriktad. Jag har istället satt mig för att ta en paus med en kopp kaffe och "Hanteringen av odöda". Nu pausar jag i pausen.

Fortsättning följer på arbetets vedermödor.

Förresten. Ack och ve det är bara en vecka kvar på semestern.

utan bil inför the total makeover

Idag är jag utan bil. Det brukar jag i och för sig vara för det mesta. Men det är härligt när han som hr tagit bilen ringer och frågar om inte jag kan ta och åka och köpa takfärg. På cykel? Jag sa vänligt men bestämt att det kändes litet jobbigt, så nej det får nog vara. Varför denna hets? Jo nu åker fjortonåringen bort en vecka. Det innebär att hennes rum blir tomt  - på henne alltså - inte för övrigt för i det rummet finns mycket må jag säga. Då kan lillebror flytta in till henne och så inleds denna semesters planerade arbetsläger. Total makeover är planlagd och  klar. Taket ska målas, väggar tapetseras och nytt golv skall läggas.

Jag blir trött bara jag läser detta.

Grå dag

Detta är en grå dag. Förutom att den är grå bokstavligen så känner jag mig extremt grå.
Som tur är har den varit rätt kort. Gick upp alldeles för sent. Maken och sonen gav sig av för att se på fotboll. Det tycker de är kul. Jag var tvungen att följa med dottern på shoppingrunda. Hon hittade inte mycket. Jag hittade en svart linnkavaj på rean. Den var jättefin med små fina detlajer på. Det var åtminstone lite uppmuntrande.

Gårdagen var bra. Solig och fin. Trevlig kväll. Fina smycken.

Arbetsläger

Är det fult att vara lat? Just i semestertider så verkar det som om alla måste göra en massa saker. Antingen så åker man bort eller om man är hemma så måste man arbeta. Många verkar bedriva nån slags arbetsläger i sina hem. Räcker det int med de övriga veckorna om året då man är arbetande?

Vår slvadrivare är 12 och han meddelar oss med jämna mellanrum att innan semestern är slut skall hans rum vara färdigt. Det innebär: Tapetserat + nytt golv med allt vad det innebär samt att han även i kittet nytt rum har räknat in en tripp till IKEA för att få nya möbler.

Men jag och maken är lata. Vi lyckas hela tiden skjuta projekten framför oss....

Ja, ja.

Idag har det varit härligt varmt jag har badat säkert 5 gånger och läst böcker på stranden. Sånt tycker jag om. Arbetet får vänta. Vi har ju hela nästa vecka på oss :)

bästa pizza i stada och bryggbygge

hittar man rättare sagt på landet i den lilla by där mina föräldrar har sommarhus. Detta enligt min barn som har pratat om denna pizza i lyriska ordalag sen förra sommaren. Idag var vi ute och hälsade på och sa att OK vi köper pizza på vägen hem. De jublade.

Pizzadoft i hela bilen. Halvljummen pizza innan morden. Allt var perfekt. Vi hann t.o.m. med ut med doggen innan tv:n började.

Dessförinnan har min stolta pappa tagit med oss på en tur med båten som utrustats med elmototr. Den surrade som ett bi. Innan vi fick åka ut på sjön var vi dock tvungna att rensa undan stenen och stapla den i en slags bryggformation.

Men vi fick också middag och avlappnad samvaro.

En vanlig hederlig sommardag.

Ja just det vi hann med ett bad också. Inte jag alltså men de delar av familjen som ville.


förmiddag

upp och ut!. Frukost på gång sen är det besök i skogen som gäller. Här kan man inte sitta och bara se dagarn rulla förbi.

Alla i huset sover inkl hunden. Jag har läst min bok en stund men insåg att det är dags att sätta fart. Så efter en snabb titt härute,drar jag mig tillbaka  till de mer praktiska göromålen.


tiden rinner iväg - lightångest

17167-13
Tiden rinner väg snabbt som bara den. Det tycker jag i och för sig den brukar göra ofta. Men det blir mer kännbart i semestertider. Dagarna bara rullar på. Det är inte heller någon större skillnad på om det är måndag eller fredag. Näst sista semesterveckan. Lätt ångest.

Ångest är ett ord som har fölorat en del i valör. Det är ju inte riktig ångest jag känner för att livet snart skall inordna sig i normala banor. Det är väl bara lite allmän ruelse, av typ luthersk art, för vad dessa dagar försvann....

Jag har haft en bra dag. Jordnötssåsen blev smaskig. Det tyckte alla så den tog slut. Kycklingen blev god och inte alls torr. Nu är det dags att ägna sig åt den spännande boken.


Jag erkännerJag har gjort det. En oförlåtlig synd. Detta får man inte göra. Jag har blandat torr och blöt tvätt i vårt torkskåp.

17167-12
Så här ska det egentligen se ut snyggt och ordentligt sorterat enligt konstens alla regler.

Det som var bra var att blåbärsfläckarna försvann!

stumma ben och grull

Stumma ben hade jag idag i spåret. Det var väl det jag visste efter att det gick så bra förra veckan. Men jag tog mig runt och faktiskt också något fortare. Skönt. Man behöver röra på sig litet mellan allt läsande och umgänge.

Nu har vi precis marinerat köttet för kvällens grull. Det ska bli kycklingspett med jordnötssås. Så gott så gott. Till efterrätt färsk ananas. Också gott. Även om ananasen är godare i Thailand.

Men först en dusch och sen ska jag göra den goda jordnötssåsen.

Semester är skönt!

gissningstävling

17167-11


En sommardetalj. Men vad är det för nåt? För mig är det iaf en vacker bild. Det är sommar på många sätt. En del vet mer varför och en del vet mindre.

Ytterligare en semesterdag har gått till historien. Innehållet har varit gott. Gott väder. Goda vänner . God mat . Ja vad mer kan man önska sig utifrån ett högst personligt och egoistiskt perspektiv.


Sparven

Sparven
Ikväll har vi sett på Pirates of the Caribbean. Död mans kista.  Denna bild är en illustration av hur man skulle kunna se på Johnny Depp. Fast han är all bättre när han  i denna skepnad..

17167-10

För min del måste jag säga  att behållningen är Johnny Depp. Han är lika bra som i förra filmen. Denna film är inte alls av samma klass som den första filmen. Alltför mycket effekter. Det är trist när man inte kan sortera och välja ut vad man tycker ska vara med.  Det blir allt för mycket av kilchéer och annat. En massa effekter som bara är too much. Varfär skall man ha rollfigur som ser ut som en bläckfisk?

Annars har kvällen varit bra.

Sov gott alla glada och lyckliga och alla andra människor också för den delen!


missat jubileum

Nu är min blogg ett år och en dag. Jag missade alltså årsdagen som var igår. Men även solen har fläckar eller hur man nu brukar säga...

Denna dag är jag mycket nöjd med.. Upp på morgonen och gjorde frukosten till familjen. Means strax efter 10 eftersom alla sover länge. Sen så rensade vi i förrådet, fyllde bilen och åkte ut till tippen. Jag älskar att vara på tippen . Springer som en vessla mellan olika containrar och kastar saker, ser mig över axeln för att inte gubbarna som vaktar skall se om eller när jag kastar fel. Sen är det så himla skönt när man tittar in i bilen och ser att den är tom. Efter det så shoppade vi loss på lite sportartiklar, presenter och så var vi på glasbanken. Sen skulle den äldre generatione komma hem och äta skaldjur. Dottern hade bjudit in dem. Skaldjuren var för tillfället slut hos vår vanliga fiskarknalle så vi valde att anlita en annan handlare. Uj,uj vad det blev dyrt det belv. Och inte var aiolin som den brukar heller /visade det sig senare). Detta gör vi inte om. Men räkorna var oerhört goda. Både välväxta och lagom saltade. Så i det stora hela var vi nöjda.

Emellan frossandet i räkor och annat hann jag med en sväng på ff. Vissa hade startat semester och vissa var mitt i. Solen sken och det var varmt och härligt och alla var glada. Fick eskort hem av grannen, vars favoritgrannfru jag är. Jag var hemma i god tid innan mamsen och papsen kom.

Sen satt vi och myste på altanen. Typisk svensk sommar. Vi tog på oss både fleece och filt... Men det regnade ju inte iaf. Jag ställde viktiga frågor som nu har fått sina svar.

Och sammanfattningsvis, i korta drag en perfekt fredag. Lite lagom jobb. Umgänge med både vänner och familj.

Kram till alla behövande.

nu har jag gjort det igen

Ni kan själva fylla i vad ni tror. Det är en massa saker faktiskt. Jag har dessutom haft en oerhört bloggintensiv dag.

En fundering: Är det så att ju mer man gör ju mer får man gjort fast man inte trodde att man skulle hinna? Precis som såna där dar när man inte hunnit någonting och verkligen inte gjort nånting...


tapetval

sonen ser ovanligt fundersam ut. Vad ska man välja???? Till slut kom vi hem med fyra kataloger med olika förslag på svart tapet med ljus tapet. Det som han var mest bestämd på var att han ville ha svart eklaminatgolv. Ja vad ska man säga om det? Vi avvaktar och jag får väl säga att jag känner mig litet tveksam till golvvalet.

Sen en annan reflektion. Vilken skillnad det kan vara i olika butiker. Och vilke skillnad det gör. I den första affären så var det tiptop-service med flera olika förslag som alla var bra. I den andra var det lite lamt.... expedissan lyckades plocka fram ett förslag som utföll till sonens belåtenhet. Till vilken går man tillbaka?

sorgligt men sant

inte hann vi det vi skulle göra igår. Men vi hann med en finfint trevlig kväll hos våra vänner. God mat med italienskt stuk. Kunde inte blitt bättre. Tack ska ni ha. Sen sågs vi igen hos frisören. Jag har klippt mig lite grann idag. En lagom avlappnad stund. Frisören var på sistt bästa humör och spred komplimnger omkring sig. Sen åkte jag hemåt. Fattade inte varför det var så mycket folk från jobbet på gatorna tills jag insåg att det var lunchtid för den arbetande delen av befolkningen. Nu har jag varit hemma en stund och läst ut min bok. Nu ska vi göra det vi skulle gjort igår.

fortsatt nöjd

talar inte om varför. Men är fortsatt nöjd. Igår var det en vanlig regnig svensk sommardag. Sådana är helt OK bara de är få. Äntligen tog jag mig samman och städade. Sen var jag en sväng på, säger inte var, det var skönt.

En sak som man kan göra regninga dagar är att tvätta markisen. Den är fortfarande inte snygg men bra mycket bättre än innan. Om jag gnider mer på den kommer den att falla i sina beståndsdelar. Det är bara att acceptera att den sjunger på sista refrängen.

Det som gör att jag fn sover oerhört lite är Stieg Larssons "Män som hatar kvinnor" Seg i början men spännande. Sen har jag del två att ta mig an. Så som ni ser så saknas inte sysselsättning. Sen funderar jag allvarligt på att ta itu med förra sommarens "att göra"-saker. Om jag får lust alltså.

Idag ska vi ta med sonen för att spana på tapeter till hans pojkrum som skall förvandlas till nåt annat. Han har haft en idé om att ha röda tapeter med svart fondvägg. Vi får väl se vad det blir.

åter på gång eller på språng

Ja det är precis som det ser ut. Efter att ha haft en tillfällig dipp i motionerandet har jag tagit tag i det hela igen. Har under kustveckan iofs ägnat mig åt raska morgonpromenader men det är liksom inte samma sak. Idag var maken och en vän till honom ute och paddlade kajak. Han välte två gånger. Vågorna var för stora. Jag tackar min lyckliga stjärna för att jag höll emot igår när jag faktiskt för en kort sekund övervägde att följa med. I stället var jag ute en sväng och sprang. Det kändes bättre än jag förväntat mig. Fast det är väl så det brukar vara. Nästa gång kommer jag bara att va trött.

Men tjohopp vad jag nöjd jag kände mig.

Nationellt paniksyndrom

Läst på Atftonbladets hemsida. Något för alla curlingföräldrar  (och alla andra också) att tänka på!

"Svenskar är alldeles för fega"

Vi vill säkra oss mot allt
Sverige håller på att förvandlas till ett land av ynkryggar.
  -Vi lider av ett nationellt paniksyndrom, säger David Eberhard, överläkare i psykiatri och författare.
   Kommer du i håg fågelinfluensan?
  Visst kändes det läskigt? Men vem pratar om fågelinfluensan nu?
  Kommer du ihåg skräcklarmen om mässlingsvaccinet? Våldsvideodebatten?
  Och alla andra larm om alla andra omedelbart dödliga hot?
  Har du glömt dem så kan du trösta dig med att det mycket snart kommer att dyka upp nya livsfaror vid ett gathörn nära dig.
  
Säkrar oss mot allt
  För så är det. Vi svenskar har förvandlats från ärans och hjältarnas folk till ängsliga mesar som knappt vågar gå ut. För där ute väntar Faran.
  -Vi ska säkra oss mot allt. Ungarna skjutsas till alla aktiviteter - för att skyddas.
  -Ungarna ska ha cykelhjälmar till och med hemma på gården, säger David Eberhard, som själv ofta slarvar med cykelhjälmen.
  Myndigheter och experter hittar ständigt nya faror att varna och skydda oss stackars hjälplösa offer för.
  -Man har tappat känslan för det rimliga, säger han.
  -Vi har blivit trygghetsnarkomaner.
  Men nog finns det skäl för att vara rädd?
  -Visst, det är förnuftigt att bli rädd om man sitter i ett flygplan och motorerna börjar brinna eller om man träffar på lejon ute på savannen.
  
Barn måste lära sig
  -Och visst kan man vara rädd för att ens barn ska trilla dit på sprit och narkotika. Det är värre än till exempel myggolja.
  - Men föräldrar måste vara medvetna om att man inte kan skydda dem mot allt. Föräldrar måste lära sig själva att låta barnen göra en del saker som man själv är lite rädd för.
  -För även om man säkrar allt i barndomens miljö så kommer den dag när ens barn hamnar i en situation som inte är säker. Då är barnet mycket sämre rustat.
  
Scouterna är bra
  David Eberhard, som snart kommer ut med boken " I trygghetsnarkomanernas land", tycker att sommarläger och scouthajker är utmärkta aktiviteter där barn kan träna upp sitt självförtroende utan att föräldrarna lägger sina överbeskyddande näsor i blöt.

semestervedermödor

Jag hade skrivit ett långt och käckt inlägg under ovanstående rubrik som bara försvann. Så kan det gå. Nu får jag göra ett nytt. Allt bara för att jag tänkte hämta en bild och vara lite Hitech. Nu blir det inget med det. Jag behöver en kurs.

Idag är jag alltså fortfarande ledig. Det är söndag. Trots denna vilodag tänker jag städa och tvätta. Tvätta är en OK sysselsättning tycker jag. Dessutom har det varit en mycket bra semestervecka. Tvättmässigt såväl som vädermässigt. Det innebär lite tvätt. Dessutom har vi varit på landet och där kan man vara lite allmänt skitig utan att det stör. Litet tvätt mao. Så resonerar dock inte tonårsdottern. Hon packar dessutom på ett sätt som innebär att i princip allt blir tvätt. Hon blandar allt i väskan. Rent som smutsigt. Ja resultatet blir uppenbart. Sonen däremot har knappt några kläder med sig varken dit eller hem. Allt jämnar ut sig.

Städningen är ett helt annat kapitel. Jag tycker verkligen genuint illa om att städa. Det gör mig på dåligt humör och jag är hela tiden irriterad. Tyvärr verkar denna känsla vara utbredd i hela vår familj. Det innebär att städsejourerna blir rätt trista historier. Men vi försöker att få så långt emellan dem som möjligt. Det innebär en ständigt nedåtgående spiral. När jag, för det är nästan undantagsvis jag, bestämmer att nu måste vi städa så måste vi. Det behövs verkligen de gångerna. Nånstans har jag läst att man ska städa jämt för då blir det inte så jobbigt... hmmm... skulle väl innebära att jag hela tiden gick runt med ett åskmoln ovanför skallen...

Nej detta var en stilla fundering över nödvändigheterna i livet. Men först en hundpromenad. FInns alltid nåt "nyttigt" man kan göra istället för att städa!

På allmän begäran

Nu är jag hemma från kusten. Sån väldigt bra vecka vi har haft. Sol, bad, god mat, vin  och allehanda annat som hör sommaren till. Mycket maneter var det dock  men det hindrade oss inte från att bada. Barnen rensade. jag har solat och läst många böcker. Nu håller jag på med Stieg Larsson "Män som hatar kvinnor". Har jagat rätt på den för annars kan jag inte läsa min presentbok som alltså är "flickan som lekte med elden" nr två i denna svit.

Nu ska jag vräka mig i soffan med familjen för att se på litet fotboll.

hits