Ett nytt år!

Nu är det dags igen för ett nytt år. Det gamla är borta om några timmar. Denna nyårsafton kommer vi att vara i vår stad tillsammans med vänner. Det blir bra.

Lite konstigt är det att inte firam med min syster och hennes familj. Men av olika skäl så tror jag att det vi valt blir bra. Det är ett himla mek att få det att funka med barn och allt.  Förhandlande hit och dit. Det var helt klart enklare när de var små och gjorde som man sa!

Nu är det dags att göra sig klar! Vi har fixat med förrätt, de andra ordnar resten.

Låt den rätte komma in


Nästa år ska bli ett bioår! Att gå på bio är ju bara så kul. Så nu har jag skapat en ny kategori av inlägg. "Filmer".

Igår var jag och dottern och såg "Låt den rätte komma in". Jag läste boken för rätt länge sen och jag måste säga att filmen följde den förhållandevis bra. Eftersom jag hade gjort det så förväntade jag mig ju inte vampyrer à la Greve Dracula. Det var en del överraskande och lite otäcka scener. Men det mest obehagliga var själva känslan som präglade hela filmen. Något som jag och dottern ochså konstaterade var att filmen hade en nästan total avsaknad av vuxna.

Värd att se?

Tja. den får 3,5 av 5 stjärnor av mig.

töntiga regler

dottern hade fått ett par märkestrosor i julklapp. Mostern hade inte helt koll på storleken och gav oss kvittot eftersom killen i affären hade sagt att det gick bra att byta.

När vi väl kom dit, så hade jag i och för sig sett att det stod på kvittot att underkläder inte gick att byta, men sagt var ju sagt.

Jag började med att vara vänlig. Den extremt sminkade expediten konstaterade att "Nej vi byter inte underkläder och vi brukar inte heller plombera dem...." Ok då frågade jag varför i alla världen man hade ansträngt sig med att sätta på en extra klisteretikett på kvittot med när bytesrätten gick ut när det ändå inte gick att byta denna produkt. Detta hade hon ingen bra förklaring till.

Det slutade i alla fall med att jag konstaterade att jag inte behövde handla i den affären mer. "Nej det behöver du inte" replikerade hon.

Jag travade iväg, arg som ett bi, dottern sprang efter och bad expediten om ursäkt. Sen var hon, dottern alltså,  arg som ett bi för att hon tyckte jag var otrevlig....

Men jag hävdar att det är en idiotisk bestämmelse. Att inte få byta underkläder. Du kan prova dem. I och för sig så uppmanas du att inte göra det utan egna kläder. Men du kan aldrig veta. Är man orolig för hur underkläderna har hanterats innan man får dem i sin hand kan man ju alltid tvätta dem. Vilket jag hävdar att man alltid borde oavsett men då beroende på alla kemikalier som finns i tygerna nu för tiden.

Och nästa gång du provar ett par jeans.... tänk på att ingen vet vad de kan ha varit i kontakt med eller med vem innan du satte på dig dem.......

Så det så!

nu är julen slut

Jag tycker det är rätt skönt. Allt återgår till det normala. Nu återstår bara att äta upp maten...

Och ja, vi hittade en flaska glögg till i skåpet....

Annars har julen förflutit lugnt här. Eller snarare enligt planerna. För det har varit en massa träffar hit och hit men det är ju rätt trevligt.

Idag har jag och maken varit på spinning. Det var skönt. Insttruktören påstod att man svettas mer när man äter mer proteiner än vanligt. Vet inte om det berodde på det. Men svettades gjorde jag så det stod härliga till.

inget kort i år

... på vår julgran alltså. Det har funnits värre år. Som det året då vi högg själva.....

Men denna är inte något praktexemplar.

Och det är inte jag som valt. MEN det är tur att man kan klä den!


Men vi är i alla fall i fas. Det mesta är klart. Vi ser på tv. Skinkan är precis uttagen ur ugnen.
Den skall snart griljeras av maken.

Glöggen är snart slut :(

idag sa maken

"-Vi måste skriva en lista"....
"-Jaha??" sa jag och funderade febrilt på vad det nu var vi skulle lista.

Visserligen har vi missat att skicka iväg julkorten så det borde vi kanske skriva på vår "nya" lista men annars kände jag ju just nu att vi hade koll och hade koll på det mesta.

"-Jo", sa maken, "vi har ju lite kvar att göra och om vi inte har kommit överens och alla vet vad vi ska göra så kommer du bara att gå runt och vara irriterad, och det är ju onödigt"

Jag funderade en stund och sen konstaterade jag att det nog kunde ligga något i detta så OK. Vi ska skriva en ny lista.

Och vi har fortfarande inte skickat våra julkort. Så vi har hittills glömt alla i händelse av att någon undrar och saknar en julhälsning just från oss.

 

nu är det lugnt - vi har koll

nu kan det bli jul. Idag har vi städat och handlat lite julklappar. Några grejor till skall väl inhandlas. Men i stort har jag koll på läget.

Enligt min filosofi gäller det att ta det rätt lugnt. Man behöver ju inte städa ihjäl sig. Sen skall man inte göra mer än det mansjälv vill. Jul lär det ju bli ändå.

Här hemma brukar vi satsa på julgodis. I år har vi gjort en ny variant. Mörka choklad med marsmallows, pecannötter, jordnötter, dumle. Nåt amerikanske recept. Men gott  var det. Sen klassisk kola och knäck. Samt russin i choklad.

På tisdag kväll åker skinkan in i ugnen. På måndag ska maken handla julgran.

Så ni ser. Vi har definitivt koll.

hunden

Hunden har nu haltat tilloch från under hösten. Han fick dessutom en böld vid den armbåge som han hade ont i. Så det har varit lite veterinärbesök denna höst.  Tur att man har försäkring men det plockar ändå till. Djurmedicin är inte billigt.

Förmodligen är det så att hunden kommer att behöva äta smärtstillande återstoden av sitt liv. Han har artros i en armbåge och det går ju inte över. Jag tyckte att han blev lite trött av det han fick förra perioden så nu har vi bytt medicin. Förhoppningsvis blir detta bättre. Och hittills verkar det fungera bra. Dessutom verkar tiillverkaren ha tänkt ut att tabletterna ska smaka gott vilket underlättar högst betydligt.

Eftersom hunden har haft en tendens att lägga på sig har han nu i samband med att han har haft ont gått upp io vikt. Så nu måste den stackaren sättas på specialkost. Det + glukosamin, veterinärbesök mm grävde ett stort hål i plånboken i fredags. Vi hoppas i alla fall på att han ska kunna få ett par år till!

hallå där

nu börjar jag känna igen mig själv. Jag har kommit igång med träningen efter några veckors down-period.

Målet är att hinna med tre pass i veckan. Blir det nåt mer så är det bonus. Och det brukar funka. Men den senaste perioden har det varit lite ojämnt om man säger.

Men nu är jag tillbaka på banan.

I söndags var jag och maken och körde ett styrkepass och sen sprang jag 6 kilometer.

På tisdagen var det dags för spinning. Och igår lördag var det löpningsdags igen. Jag sprang 7 kilometer. Varav 5.5 var ett intervallpass. Rätt kul med lite omväxling. Sen lite styrketräning på det.

Idag Core + spinning. Nu är det iofs ny vecka.

Rent utvärderingsmässigt har det kanske varit lite ojämnt men definitivt bättre än tidigare i månaden.

Och nu är det inte långt till jul! Lata dagar med ledigt. Lite julfirande kan man väl alltid klämma in emellanåt!

konfunderad

gick jag ut från tandläkaren. Idag var jag på mitt årliga kontrollbesök. Ofta brukar det gå ett och ett halvt år emelllan eftersom det är så himla lätt att bara ringa och boka av och sen "glömma" att boka ett nytt..... Nåväl. Besöket avlöpte väl. En liten bit av en tand, en fraktur som det heter på fackspråk lagades. Utan borrning och utan smärta. Lite tandsten bort och sen var allt klart. En tusenlapp fattigare var jag.

Vari bestor då konfunderingen? Jo varje år så ställer tandläkaren några hälsofrågor. I år var dessa kompletterade med att Försäkringskassan krävde att hon skulle inrapportera hur många tänder jag har och hur många av dessa som var hela.... Man undrar varför? Håller FK på att göra en databas över hur tandstatusen hos svenska folket är?? Hur gör man med dem som aldrig går till tandläkaren. Det lär ju vara ett antal eftersom man upp till 3000 får betala hela räkningen själv med undantag av 150 kronor.

Ja som sagt detta gick jag och funderade över när jag och maken var ute med hunden. Jag hoppas verkligen att detta inte går ut över all annan handläggning som man uppenbarligen har problem med på sagda myndighet.

Den onda cirkeln är annars bruten. Jag och maken kom iväg till gymmet styrketräning och lite löpning. Det kändes motigt men i slutänden riktigt bra!


ikväll är det CSI

som alla andra måndagskvällar. Snart är det väl säsongavslut. Och varje gång blir jag lika överraskad.

Om någon undrar vart mina träningsinlägg tagit vägen, så undrar jag det med.

Inte mycket action på den fronten för närvarande.


hits