Oh shit

nu är det denna helveteshelg igen. Jag som redan är vårtrött skall dessutom bli berövad en av dygnets timmar, en som jag faktiskt hade behövt. Veckan som kommer blir bara så jobbig . Varje morgon kommer att kännas som en stor prövning. När det precis hade blivit ljust och fint så backar man tillbaka.

Även om vi nu får ljusare kvällar så förstår jag ändå inte vad jag har för glädje av sommartiden.

Suck.

Detta har för övrigt varit en rätt seg dag. Som började med tidig uppgång för hela familjen. Sonen skulle på DM i innebandy och resterande delar av familjen skulle göra ett dagsverke på ett företag. Vi har klistrat etiketter i fem timmar.... Det är dotterns skolklass som samlar in pengar till skolresan. Ja och hon kund klistra trots genomborat finger.

Trist TV på kvällen.

Nu ska jag släpa ut hunden och sen krypa till kojs. Får väl försöka sova i början av nattten för att kompensera förlusten av timmen.

Så godnatt! Det enda spännande denna helg är väl hur blogg.se lyckas med plattformsbytet.

är det någon som vet vad detta är?

image281

Jo om ni tittar på denna bild och se tittar på nästa så....

image279


... så ser ni ett pekfinger som är genomborrat av en virknål.... ja ni läste rätt: en virknål.

Igår kväll satt jag helt lugnt och skrev ett helt vanligt inlägg på bloggen. Då hör jag något konstigt läte uppifrån andra våningen. Min första tanke var att nu hade hon, dvs dottern, hittat något riktigt otäckt i sitt rum. Ordningen där innebär nämligen att man skulle kunna hitta både det ena och andra utan att jag skulle bli mycet förvånad.

MEN denna gång var det något helt annat. Hon kom ner för trappan med fingret genomborrat av en virknål. Hur den kom dit har jag lovat att inte berätta.

VAD göra? Jo jag konstaterade att, fastän hon verkade ha väldigt ont, var det inte akut fara för livet så snabbt tänkte jag bort alternativet att ringa 112. Dessförinnan hade jag försökt att dra ut virknålen (ja, jag vet att det ar dumt men...). Det gick INTE.

Jag ringde vårt lokala lasarett. Jo men visst AKUTEN var öppen. Kom hit sa sköterskan som jag pratade med. Jag kände mig verkligen som om jag hade full koll på situationen. Tog med mig dotter med virknål i pekfingret. Ut till bilen. På vägen ringde jag till hennes kompis och förklarade att hon inte kunde komma som planerat. Sen satte vi oss i bilen och körde iväg. Det är c:a 2 km så det var ju ingen lång tur. På vägen hann vi i alla fall ringa barnets far för att infomrmera om läget. Han berättade, efteråt, att han inte blev SÅ orolig eftersom han tyckte att JAG lät så lugn trots att han hörde dotterns ihärdiga gråtande i bakgrunden.

Väl framme på lasarettet så undrade personalen vilken teknik dottern använde när hon virkade....

Vi tillbringade säkert en och en halv timme i ett behandlingsrum. För lite annat hände på akuten som krävde mer. Men slutligen så kom ATdoktor Olga in och hon blev mycket bekymrad och började med att prata om att DRA ut virknålen UTAN bedövning. Ett alternativ som sedermera inte existerade då det efter röntgen konstaterades att virknålen gått igenom hela benet i fingertoppen. Röntgen kallades in extra.

Under detta hade även barnafader dykt upp. Han kunde inte hålla sig därifrån. Dessutom hade dottern frågat efter honom. Det räckte inte med mamma. BÅDA skulle vara där.

Dottern hade vid detta laget dels fått lugnande och lokalbedövat fingret så hon var på VÄLDIGT gott humör när ortopeden som hade bakjour blev inkallad. Han var helt fascinerad. Tog flera kort på dotterns finger för detta var en MYCKET OVANLIG skada. Haha tror jag det. Hur ofta kommer det in en 16-åring med pekfingret genomborrat av en virknål?

Han gjorde exakt som dottern själv hade föreslagit AT-läkaren en timme tidigare. Tryckte ut virknålen, knipsade av huvudet och drog sedan ut virknålen. Klart på två minuter.

Dottern var om möjligt på ännu BÄTTE humör än tidigare när vi lämnade lasarettet. Vi åkte och handlade mat (?) på McDOnalds. Idag kommer hon inte ihåg vad hon gjorde den sista timmen den är mer som nån slags drömupplevelse.

Vi sov alla mycket gott efter denna upplevelse kan jag berätta.


bortskämd?

imorgon hade jag inget inbokat så jag bestämde mig för en kort arbetsvecka. Tre dagar är inte så dumt. Så kanske man borde ha det lite oftare....

På något konstigt sätt ställer jag in mig på att jobba tre dagar.... så nu är jag urtrött. Borde jag inte vara efter tre dagars arbete.... tur att det snart är sommar, det är då som man kan ladda batterierna.

Idag har jag varit i Göteborg med dottern. Jag skulle göra ett ärende så hon följde med mig och väntade. Det är trevligt att gå på stan med henne. Åt en sen lunch. Jag kände mig verkligen helt färdig och var väl inte världens roligaste sällskap. Men hon verkade glad och nöjd i alla fall.

Men någon shopping att tala om blev det inte. Jag köpte ett par leggings och dottern hittade ingenting. På vägen hem åkte vi av till Allum. Och där hittade hon i alla fall en vit söt klänning som hon kan ha på skolavslutningen.

(Lång paus)

Efter att jag skrivit ovanstående brakade det loss och jag har inte varit hemma på hela kvällen. Återkommer med skälet till detta i morgon. Nu ska jag krypa till kojs.

förlusten

av pengar inskränkte sig till 300 kronor. Det kan man ju leva med. Och angående min bank - jag är nog inte att betrakta som någon VIP-kund. Men de kanske har påbörjat någon charmoffensiv. Jag läste någonstans att konkurrensen om kunderna var på gång att hårdna. Och lånen på huset är alltjämt obundna vilket innebär att jag ju kan byta....

Annars har dagen varit riktigt bra. Efter en intensiv förmiddag lämnade jag jobbet klockan tre och tog en promenad med hunden. Han börjar bli lite gammal. Men är trots allt fortfarande så här förtjust i snön:
image277

Dagen var vacker och jag passade på att ta en bild över sjön.
image278

Sen packade jag ihop mina träningskläder för veckans långpass i spinningsalen. Det känns mycket bra - framförallt efteråt.

Nu ska jag se till att få nåt i mig så att jag återgå til min bok. Just nu håller jag på att läsa om Bandidos. Det är inga snälla pojkar i de där mc-gängen.


min bank

är riktigt serviceinriktad. Idag har de ringt till mig två gånger. Utan att jag har ringt till dem. En gång för att kolla vilken bankomat jag tog ut pengarna på (dem som jag glömde ta med mig). Sen lovade damen i telefonen att ringa till den bank som "ägde" bankomaten för att kolla vad som hände. Därefter ringde hon tillbaka igen. Visserligen för att säga att jag nog borde fått tillbaka pengarna vid det här laget om de hade sugits in tillbaka i apparaten. Men avslutade hon det hela med. "Jag tycker verkligen du borde komma in och reklamera - det hade jag gjort".

Så här på kvällen slår det mig - en bank som BER mig att komma dit. Det är inte varje dag. Och det beror INTE på att jag har slutat att betala mina räntor och amorteringar.

Eftersom jag för övrigt nog tror att jag är mer lönsam för banken än tvärtom kommer jag ändå inte att tala om vilken bank det är.

Nu ska jag återgå till "Svensk Maffia"!

Våffeldagen

Marie bebådelsedag är den första av vårens högtider och festdagar och kallas mer familiärt för vårfrudagen. I de kristna länderna har dagen firats sedan 600-talet.

Fram till 1953 var dagen en röd helgdag i den svenska almanackan, det vill säga dagen var arbetsfri. I och med att helgdagen avskaffades, flyttades det kyrkliga firandet av Jungfru Marie bebådelsedag till den söndag som infaller mellan den 22 och 28 mars, i år den 25 mars. När påsken infaller tidigt är det regel att Jungfru Marie bebådelsedag firas söndagen före palmsöndagen. Men det folkliga firandet av vårfrudagen ligger kvar den 25 mars.

Dagen markerar slutet på vintern och början på våren. En del traditioner från det gamla bondesamhället som har att göra med olika sysslors början och slut har därför knutits till denna dag - i norr skulle t.ex. timmerkörningen vara klar och i söder skulle man ha tröskat färdigt.

 
I Dalsland och Värmland var det tidigare vanligt att barn målade tranbrev som de i hemlighet spred till vänner. Detta är ett foto på ett sådant målat tranbrev. Foto: Sören Hallgren ©Nordiska museet
I vissa bygder förknippas Marie bebådelsedag med tranans ankomst och förr i tiden kunde man se många ungdomar "springa trana", en lek som gick ut på att springa och slänga in brev, s.k. tranbrev, till varandra. Man sa även att tranan "bär ljus i säng". Det betydde att man inte längre behövde tända ljuset inomhus efter arbetsdagens slut utan dagsljuset räckte som ljuskälla.


Illustration: Thyselius media
 
Marie bebådelsedag kallas även för våffeldagen och det tack vare en ordförvrängning. Dagen kallas ju vårfrudagen och i folkmun har detta så småningom förvanskats till just våffeldagen.

Detta står att läsa på
Nordiska Muséets hemsida

Och varför skriver jag nu detta? Jo vi kom att prata om varför vi åt våfflor och varför det heter Våffeldagen. Här fick alla andra som också undrade svaret!

Sen var det också för att kolla att maken hade rätt.


jag tar mig för pannan

idag har Maud slagit alla rekord i avdelningen "snälla jag är på er sida"-kategorin. Men vilka hade hon tänkt skulle ställa sig och ropa Jippie över hennes urusla förslag?

Maud verkar ha tappat alla perspektiv. "Men jag möter många småbarnsfamiljer som tycker det är orättvist att de kan sätta in hela barnbidraget på banken."  Nej Maud, det måste finnas incitament för alla att betala skatt. Det är en av grundstenarna i en generell välfärdspolitik. Jag ser bara framför mig vilka problem som vi skulle få.
- Hur skulle det vara för familjen som i och med en passerad inkomstgräns plötsligt förlorar hela lönehöjningen eftersom barnbidraget försvinner?
- Eller hur skulle det bli för kvinnan som egentligen skulle vilja börja arbeta igen men förlorar barnbidraget på kuppen? En kvinnofälla levererad direkt från Centerns förstakvinna.
- Och apropå orättvisa, 0-taxeraren, skulle han/hon vara berättigad till barnbidrag?

Nej ett inkomstrelaterat bidrag föder mer problem och mer administration. Och det just när stora delar av Försäkringskassanas personal har fått sluta..

super size me

I stället för Svensk Maffia fastnade jag framför
image276

Att enbart leva på snabbmat under en månad är verkligen inget som verkade lockande.

Efter tre veckor rekommenderade Morgan Spurlocks läkare honom att avbryta dieten som bestod av att endast äta mat från McDonalds till frukost, lunch och middag. Bra film.

När vi hade sett den tittade vi poå varandra och sa samtidigt: "Vi åker och tränar". Så det gjorde vi. Jag hann med att springa fem kilometer och en styrkträningsrunda i gymmet.

Nu ska här ätas och sen CSI.

detta hade väl inte varit dumt?

i synnerhet så här strax innan lön. En bankomat  som betalar ut det dubbla beloppet på vad man slog in. Själv lyckades jag med konststycket att förra veckan slå in ett belopp, ta emot kortet när det kom ut igen och sen läsa på skärmen "att tyvärr kan ingen minneslapp lämnas - notera uttaget" och sen gick jag - utan att ta med mig pengarna!!! Det var detta som mina vänner förklarade med kognitivt feltänk (eller nåt liknande). Något händer mitt i nåt som man brukar göra som innebär att det inte blir som vanligt men eftersom det är nåt man gör ofta så tänker man inte utan bara gör.... och då kan det bli fel. (hängde ni med?)

Jag hoppas i alla fall fortfarande på att mina pengar kommer tillbaka.

Filmkväll

Påskadagens kväll ägnades åt umgänge och film. Vi brukar då coh då träffa några av våra bästa vänner för att se på film med dwm. Filmen föregås av god mat och samtal och diskussioner kring livets väsentligheter. Gårdagen var inget undantag. Vi kontaterade bl.a. att de kognitiva vanorna ibland ställer till spratt i vår vardag. Går inte närmare in på dessa berättelser. Kanske att väninnan avslöjar sin höjdarberättelse om och när hon startar en egen blogg :)

Så småningom kom vi fram till kvällens film:
Compadre

En film regisserad av Mikael Wiström.
Filmen var en dokumentärfilm om en fattig peruansk familj och regissörens nära förhållande till dem. Familjen Barrientos bor i slumområdet i Lima. Pappa Daniel är polioskadad sedan barndomen, de vuxna döttrarna Sandra och Judith längtar bort och lille Nata busar mest. Med hjälp av regissören återförenas familjen med Daniels indiansläktingar. Filmen är en uppföljning till den tidigare filmen "Den andra stranden".

Jag gillade filmen och man fick onekligen lite andra perspektiv på sitt liv och vad som är viktigt. Jag är också lite nyfiken på den film som denna var  en uppföljare till.

När väl filmen var klar så var det senan kväll. Så jag och maken promenerade hem. Det är en av fördelaran med att bo en lite stad. Avstånden är inte så länga. Vi fick en härlig nattpromenad.

Nu är det annandag. Jag och hunden har varit och hämtat bilen. Sonen och maken har varit och spelat fotboll. Dvs sonen har spelat. De gjorde tydligen en medioker insats. Det är trist för han blir så sur och även maken.

Jag ska se vad jag kan hitta i matväg här hemma och sen ska jag ägan resten av dagen åt:
 "Svensk Maffia", som är en kartläggning av den svenska organiserade brottsligheten. Den är gjord av Lasse Wierup och Matti Larsson.

motion - tjejsnack

Tjejsnack-frågor om motion 

 • Gillar du motion? Om inte, varför inte?
  Alla som läst min blogg vet att jag verkligen gillar motion.

 • Motionerar du/vill du motionera regelbundet, hur ofta?
  Minst tre gånger i veckan däremellan hinner jag med lite promenader och sånt.

 • Hur långa är/vill du ha motionspassen?
  Allt från 1 timme till 2,5. Men inte kortare.

 • Vilken typ av motion gillar du/ägnar dig åt?
  Mestadels på gymmet. Spinning, core men också ett och annat löppass. Periodvis Bodypump.

 • Motionerar du helst ensam, i sällskap med någon eller i större grupp?
  Spelar inte så stor roll. Tycker det är kul att ha sällskap men njuter mycket av att vara själv också. Gruppträning är bra för moralen. Jag anstränger mig mer då.

strålande solsken

vi har varit ute på promenad vid sjön. Och naturligtvis hade jag glömt kameran. Det var så där vackert som det är när solen skiner, det varit 10 grader kallt på natten och is överallt. Men som sagt. Inget förevigades.

Påsken har annars varit bra. Påskafton tillbringades hos mor och far. Alla systrarna var hemma vilket inte händer särskilt ofta. Speciellt inte efter att den yngsta flyttade till Sverigens baksida.

Nu var de nere på en snabbvisit tillsammans med sin dotter som de adpoterat från Kina. Hon är så charmerande. Framförallt när hon storskrattar, vilket hon gör med jämna mellanrum och då visar tre tänder. Gissa om hon fick mycket uppmärksamhet från alla. I synnerhet eftersom det är 13 år mellan henne och nästa kusin.

Idag väntar filmkväll hemma hos vännerna. Trevligt. 

 


låååång freeedag

denna fredag har verkligen varit lång och seg. Vi började med frukost men utan tidning är det lite trist tycker jag.
Sen var det dags för en tur till gymmet.

Nu är det sent. Jag har inte gjort många knop. Det har inte hänt mycket.  Men till slut fick jag i alla fall hämtat ned lite påskpynt från vinden och fick struket den gula duken. Det skall väl ändå synas något att det är påsk?

Så här ser det ut i vårt kök:
   Jag är framförallt förtjust i den kraschlandande kycklingen eller vad det nu är.

Påsktantssmink?

Tävling!

image270


Vill du få vackra läppar?
Hoppas det! NU har du chans att fixa till dina läppar med hjälp av läppglanset  Dior Addict ultragloss reflect nr 577.
Var med i tävlingen hos Eva&Caroline!

Tävlingen pågår till påskafton kl.12.00 .

veckans i - landsproblem
Vilken juice skall jag välja????

Det finns så många sorter att välja på.

Vi stod där jag och en annan kvinna och valde och valde.......


(bild från wikipedia)

spann loss

långfredagen minns jag från när jag var liten som en väldigt trist dag, även om det inte var som de berättelser man hört från äldre generationer - sitta stilla hela dagen osv.

Här har vi ätit en god frukost och sen vart iväg på spinning. Det kändes som en bra start på dagen.

Sushin igår blev ganska god. Nästa gång ska vi börja lite tidigare för riset behöver lite mer tid med blötläggningar och sånt. Det blev också lite väl sött tyckte vi så nästa gång blir det mer vinäger och mindre socker. Men kul var det. Dottern tog kort med sin snobbkamera så ni får vänta lite på bild. Men det var kul att göra så det blir säkert fler gånger.

orättvis är jag

precis när jag skulle sätta saxen i pälsen på hunden informerade maken om att han visst hade beställt tid. Den 31 mars närmare bestämt. Så jag tog bara några snabba klipp på tassarna - för de såg ut som tofflor. Så nu drar han i alla fall inte in lika mycket grus som tidigare.

Så här på skärtorsdagen tog jag och maken en tur på stan för diverse nödvändiga inköp. Däri ingick bland annat rött chokladmintte. Vet att väldigt få har jublat och längtat efter att få smaka på detta. Tydligen är jag och tjejen i affären extremt unika. Vi verkar vara de enda som har tyckt om detta te.... det tillverkas inte längre.... så om det är någon som någon dag ser roibos med chokladmintsmak så tipsa mig. Då ska jag köpa ett lager och lägga in i frysen för att ta fram vid högtidiliga tillfällen.....

Ikväll ska jag och sextonåringen göra sushi. Det skall bli spännande. Pojkarna i familjen skall se på hockey. Det lär väl inte bli någon livad historia. Har en känsla av att denna match inte slutar väl sett med Frölundaögon. Men
i GP uttrycker sig tränaren i positiva ordalag. "Vi känner oss starka." 
Färjestad verkar också vara hyfsat säkra på sig själva. Ja, ja den som lever får se....

nödvändigt

är det verkligen att klippa hunden. Jag har nu bett maken under ett par veckors tid att boka in en tid på hundens trim. Men blir det gjort? Svar nej.

Så nu har jag tagit fram saxen. Han har ju inte så mycket synpunkter på utseendet som tur är, hunden alltså.

veckans långpass

är nu avklarat. Långpasset förutsätter att jag kommer iväg i tid från jobbet. Det ser ut som så här:
- Core 30 minuter
- Spinning, uthållighet, 60 minuter
-Activio 75 intervallpass, ja det är ju då 75 minuter långt förstås.

Efter detta känner man sig rätt mör.

Nu är det bara torsdag kvar på denna vecka. Sen är det långhelg och därefer återigen en vecka med bara fyra dagars arbetsvecka. Kan det bli bättre.

städavdraget

som man i och med alliansen och de nya moderaternas politik kan få, har jag verkligen en dubbel inställning till.  Jag måste väl erkänna att jag då och då har tänkt tanken att det vore skönt att komma hem till ett nystädat hus. Men när jag läser denna artikel i DN så inser jag varför jag, trots att jag tycker så illa om städandet, inte har tagit steget. Det bär mig emot. Det känns inte moraliskt riktigt att genom några regeländringar kan de som har råd köpa städhjälp utan att egentligen bidra med en enda skattekrona. Och nu har man hittat ett sätt som innebär att man inte alls behöver betala. Först minskar man skatten på löneinkomsten genom ett bruttolöneavdrag. En kostnad på 2000 blir i själva verket 1000. Därefter får man tillbaka andra hälften genom skattereduktion kommande år. Simsalabim så är städningen genom företagit inte längre någon löneförmån utan något helt annat.  Bra kontruktion må jag säga.

Är det för att betala dessa "reformer" som sjuka människor skall tvingas ut på en, för dem ickeexisterande, arbetsmarknad och i nästa steg till socialförvaltningarnas försörjningsstöd?

Lite långsökt skulle man kunna säga att skattebetalarna i kommunerna lär få betala mycket städning genom de kommunala framtida utgifterna för dem som inte har förmåga att försörja sig.

Och en stilla undran från min sida. De här "resursjobben". Vad är det de som inte kan utföra ett arbete skall utföra för arbete och vem skall hitta dessa arbetstillfällen?

kort vecka och vegbiffar

har redan gått. Så bra är det när det är fyradagarsvecka. Det skulle man ha jämt tycker jag.

En period, när jag hade små barn, jobbade jag 2 dagar var ledig onsdag och sen jobbade jag 2 dagar till och sen var det helg. Det var verkligen ett bra upplägg.

Idag har vi prövat på ett nytt recept. Kikärtsbiffar. Det blir lite sån kul vegmat med dottern i familjen. Det var rätt gott. Förutom kikärtor var det morötter, koriander och färsk chilipeppar i. Men det är svårt att veta hur man ska krydda. Visa av erfarenheten sen
denna matlagning  var vi lite försiktiga med chilin., Det visade sig att denna gång var det tvärtom. 

Här på ICA:s sida hittar ni receptet. Inser nu att vi dessutom glömde curry som skulle ha varit i. Det ska jag ta i nästa gång.

Jag har också varit en vänlig mor idag som ordnat med biljetter till kvartsfinalmatchen mellan Frölunda och Färjestad. Sonen och maken ska gå. Så jag kan se fram emot en stillsam kväll på skärtorsdagen!

 

vilket bakslag

gissar att ungefär 75 % av alla inlägg som skrivs från Västsverige idag handlar om vädret. Fy jag trodde jag hallucinerade i morse när jag vaknade. VInklade upp persiennen. Och vad ser jag ingenting. Allt är vitt. Trist.

Och jag som skulle ut och springa igen. Skulle ju inte springa på bandet mer i vår. Så det blev ett corepass med fem kilometer på löpbandet efteråt.

Nu har jag set på CSI. Det är ett av de få program jag inte brukar missa.

Sen har våra fantastiska reseordnare fixat till så att vi kan komma fram och tillbaka till Skagen i sommar. Det är service.

Vi har inte lyckats få ordning på vad vi ska göra i sommar men nu har jag i alla fall en tripp till grannlandet att se fram emot. Dessutom med härligt sällskap. Undrar om jag ska lägga in en semesterdag efter den helgen....

Nej dags att betala och sen sova.

den andra

sidan är nu uppdaterad!

så här blev det

gårdagskvällen var helgens höjdpunkt med sittning med tjejgänget. Vi hade en trevlig kväll som gick i melodifestivalens teckan dock blev det inte mycket tv-tittande. Efter alla goda råd angående hur man sätter på lösögonfransar blev det så här:
 Det var banne mig lite pilligt. Det var tur att jag såg till att ta god tid på mig. Den första gick hur lätt som helst att få dit. Tack för tipset om eyeliner förresten. Sen drabbades jag väl av övermod för när jag väl hade satt dit den andra så var det lögn att få den att sitta fast i ena änden. Vilken tur att det fanns extra klister med.

Bästa beskrivningen på kvällen var väl glitter och glamour sett ur brandmansperspektiv.....


premiär

igår var det premiär på att springa ute. Det var så skönt. Men jag behöver helt klart nya skor. De som jag har inomhus är mycket bättre det kändes. Men om nu inte vintern får för sig att komma tillbaka så blir det inget mer löpande på bandet förrs efter sommaren. Ett varv i det vanliga spåret blev det. Tog ingen tid utan bara sprang.

fantastiskt eller hur?

när man inte vet saker brukar man kunna få så bra svar på bloggen. Tusen tack för alla kloka råd om lösögonfransarna. Jag återkommer på det en eller andra sättet om resultatet.

Bredden är total. Sist jag frågade var det en dikt som jag undrade över. Frågan ut på bloggen och vips fick jag svar.

En annan fantastisk sak är att dottern både har dammat och torkat av i köket. Nästan som vi kom överens om. Och fint var det och hon är på sitt soligaste humör.

Sen har vi det tredje. Det är fredag. Underbart med en hel helg framför sig.

Ikväll blir det すし dvs sushi. Det är så gott. Men först lite dammsugning och golvtork. Sen köra dottern till tåget. Götet ägrar för hennes del . Som tur är finns det snälla mammor som hämtar i sena natten. Dock inte jag denna gång. Tack. Jag tror inte jag orkar vara vaken så sent just ikväll.

ni som vet allt

lösögonfransar och mascara. Hur gör man? Hoppar man över mascaran eller kör man typ både och????


förlorat 20 spänn

det är ju inte så mycket pengar att prata om men.... det är mer orsaken som irriterar.

Dottern har gjort ett avtal som innebär att hon ska städa här hemma. För detta får hon betalt. Just när hon städar hela huset. Däremot får hon inte betalt för andra saker hon gör.

Idag innan vi kom kom hem från gymmet så sade maken att han slog vad om 20 spänn att inte dottern börjat. Och han vann. Det är typiskt. Jag blir så irriterad. Just det här att lova och jag ställer ju in mig på att inte behöva städa eftersom hon har sagt att hon ska göra det. 

Förklaringen idag var "Ont i huvudet". Jag gav henne en ibumetin och sa till henne att gå och lägga sig. Däremellan hade vi en något känsloladdad diskussion. Så nu ska jag kolla om en stund att hon inte ligger och ser på tv utan faktiskt föröker sova, för det var nog det som saknades. Hon säger nu att hon ska städa i morgon , på eftermiddagen.... innan diskot..... hmmm.... den som lever får se.

Träningen ja. En timmes spinning.

Så kan man också göra

Thought of the Day.
image263
Handle every situation like a dog.
If you can't eat it or hump it,
just piss on it, and walk away.


en liten kvällshistoria - så fel det kan bli

Lite kul från Olssons fatabur

Ett gift par är på väg att lägga sig och medan mannen är på väg att krypa
ner i sängen står kvinnan naken framför spegeln. "Älskling, jag börjar bli
gammal", säger hon. "Mitt ansikte är rynkigt, mina bröst är hängiga, min
ända har bristningar, mina ben har celluliter och mina underarmar är
fladdriga." Mannen ligger dödstyst i sängen och vågar varken hålla med
eller säga emot. Hon vänder sig om mot honom. "Säg något som gör att jag
blir glad, för det behöver jag nu", säger hon. "Eh, öh... Du har inte
problem med synen i alla fall..."

ensemblekonsert

var det idag på barnens skola. Den minnesgode kansek minns att jag skrev om luciatåget på samma skola och inte i så positiva ordalag. Men ikväll var det i huvudsak bra. Kanske det i någon mån påverkades av att både sonen och dottern medverkade....

Sonens ensemble spelade Leonard Cohens gamla goding Hallelujah. Den är så bra tycker jag. I deras ensmble hade de till och med en riktig cello med. Dottern avslutade hela konserten med en fin tolkning av Håkans Hellströms Gullbergs Kaj.

Ensemblekonsert är alltså de elever som går i musikklass som spelar i grupp. De har då tillgång till de vanliga elektriska instrumentetn och sen läggs till exempel cello in om det är någon som kan då.

Det är väl fortfarande så att en del sjunger mer eller mindre bra och ibland blir det fel. Men det är nog vad man skulle kunna säga äkta glädje.

Annars har dagen förlupt relativt väl. På lördag skall jag på tjejfest. Temat är intressant må jag säga. Idag jagade jag stan runt för att hitta attiraljer. Vi får väl se efter helgen om det är lämpligt att lägga ut några bilder över huvudtaget.... En sak jag har köpt till detta tillfälle är lösögonfransar....

Tävling igen

Påsken står för dörren och många är lediga några dagar extra och vad är bättre då än att kunna ägna lite ledig tid åt en bra bok?
Bokpaketet ejmis tänker lotta ut består av 3 pocket-böcker, titlarna får vara hemliga, det blir mer spännande så tycker hon ;) Du tävlar
här

image1215

För att tävla så tipsar du bara om tävlingen i din blogg och sen lämnar du en kommentar hos Ejmis.

Tävlingen pågår till söndag den 16/3 kl 19.00 och efter det så lottas en vinnare bland de tävlande.

Lycka till!!  

=)


tisdag

denna tisdag har varit väldigt lugn. Inget var egentligen inbokat under hela dagen. Förutom ett kort möte och utvecklingssamtal med dottern. Det kändes lite vemodigt att sitta och ha det sista utvecklingssamtalet i grundskolan med henne. Hon tyckte det var jättekul och pratade konstant. Till skillnad mot gårdagen med sonen. Det är ju inte så lång tid kvar på terminen och inte så mycket som kan förändras. Hon vet vilket program hon vill gå på och med allra största sannolikhet kommer hon in. De är duktiga båda mina barn. Men det jag faktiskt är gladast för är att de är goa och härliga ungar som jag har så mycket kul med. Det går att prata med dem och det märks att de börjar bli lite äldre och mognare.

När jag väl kom iväg från jobbet efter att i stort sett hunnit med det som jag skulle göra så hann jag hem för att ta ut hunden en stund och sen hann jag utan stress till spinningpasset. Eftersom det är tisdag fick det bli ett mindspiningpass. Jag tycker i ärlighetens namn att det inte är så stor skillnad mot vanliga pass. Men, men...
Instruktören berättade att på lördag har hon sitt 1000:de pass på vårt gym. Jag började fundera på hur lång tid det kan ha tagit men gav upp.

Nu ska jag ta ett tag med dammsugaren. Det blir så grusigt denna trista vinter. Hunden drar in stora högar av sand.

Sen en kopp te och mammas goda hembakta bröd. Sen är det bra att krypa till kojs. Sonen har sin "gå-ut -med-hunden"-kväll.

droppe

Här kommer en adopterad droppe som jag hämtade på Mias blogg.
Genom att adoptera denna droppe och placera den på din hemsida/blogg, så visar du sympati för alla utnyttjade barn som finns på vår jord. Droppen är en symbol för alla tårar som fälls jorden runt av barn som lider i sin ensamhet.
image262

det är måndag...

... behöver man säga nåt mer för att känna sig trött. Måndag morgon är alltid rätt tröttsamt att gå upp tycker jag. Idag tog det tre snoozar. Klockan närmade sig halvåtta innan jag kom ur sängen. Sen när jag kände efter hade jag lite ont i huvudet och det har ännu inte släppt. Usch.

För en gångs skull har jag i alla fall en mycket bra arbetsvecka framför mig. Tid för planering och inte springa från möte till möte. Imorgon har dagen som genom ett under hållit sig helt ren. Konstigt. Så då ska jag passa på att få undan en massa papper som har hopat sig. Sortera och så med andra ord.

Dagen avslutades med utvecklingssamtal med sonen. Han är en smula pratig men också väldigt go och snäll. Men idag var han väldigt trött. En lärare hade sagt åt honom på skarpen och som han upplevde orättvist. Så han var riktigt ledsen. Det är inte lätt att genomföra ett utvecklingssamtal då. Men när det gällde de mål han skall nå så var det jättebra. Han går i sjuan och låg mellan nivå två och tre  och på vissa delar in i nivå fyra när det gäller måluppfyllelse. Så allt var bra förutom att han kläcker ur sig kommentarer i tid och otid låter det som.

Ja, ja det blir väl bra med det. Sen skulle han åka och träna. Han är lite disträ min son. Jag körde runt med honom till tre planer innan han hamnade rätt. Eftersom han från början var ledsen gick det ju inte att skälla på honom. Men en liten aning irriterad var jag.

Som förälder ställs det hela tiden en massa krav må jag säga. Äldsta dottern hemkommen från Sälen utan brutna ben vill att jag ska köra henne till mormor och morfar tre mil bort för att hämta en hatt för ett uppträdande som hon och hennes kamrater skall ha under skolans ensmblekonsertkväll. Bara så. Ring dit, kör hit. Gör det. Så låter det mest hela tiden. Är man inte trött innan så blir man.

Nåväl summa summarum så är jag nöjd och glad över mina barn som trots allt fungerar så bra och gör bra resultat i skolan.

omöjlig önskan?

En kvinna gick i skogen när hon plötsligt snubblade över något, som
vid närmare påseende visade sig vara en sån där oljelampa. När hon gned
på den kom naturligtvis en ande fram.

- Får jag tre önskningar nu? frågade hon.

- Nej, svarade anden. På grund av de dåliga tiderna, devalvering,global
konkurrens och sån skit så får man endast EN önskning nuförtiden.
Nå,vad ska det vara?

- I så fall vill jag ha fred i mellanöstern, sa kvinnan och halade fram en
  karta. Ser du kartan här? Jag vill att de här länderna ska sluta slåss
med varandra.

Anden kastade ett öga på kartan och utbrast:
- Men jösses, damen! De där länderna har ju fajtats i tusentals år!
Tror inte att det går att göra något åt det. Jag är bra, men inte SÅ
bra!Önska nåt annat.

Kvinnan tänkte en stund och sa sedan:
- Jag har aldrig lyckats träffa rätt man. En omtänksam och älskande man,
som  är hänsynsfull, kan laga mat och som står för hälften av
hushållsarbetet,som är trogen och en bra älskare och inte tittar på
sport hela tiden. Kort  sagt, jag vill ha en idealisk livskamrat.

Anden var tyst en stund och suckade sedan:
- Få se på den där jävla kartan igen... Som vanligt var det Olsson som levererat denna!

när veggisen är borta

dansar råttorna på bordet... Kan man säga så?? Ja om man vill. Denna helg är som tidigare berättat dottern borta. Hon är vegetarian. Detta har ändrat våra matvanor till viss del. Sonen är väl inte alltid så förtjust.

Så när hon nu inte är hemma så passar jag på med en klassisk söndagsmiddag: stek med sås och potatis. Dessutom är det ju så enkelt att laga till. In med steken i ugnen med termometern riggad. Sen är det bara att vänta. Kan det bli bättre?

helgen

efter att ha varit på gymmet skulle vi inleda vår helg med en god fredagsmiddag. Maken hade handlat kött mm men på vägen hem så var vi in i butiken efter lite som saknades. Då hittade maken en knölig orange chilipeppar. Annars brukar ha köpa röda avlånga. Denna tyckte han såg intressant ut och skar ner den i löken som skulle smaksätta köttgrytan som i övrigt bestod av fläskfilé, schalottenlök, cantadouost med vitlök och basilika och creme fraiche.

Maken tog hand om matlagningen. När jag passerade spisen drabbades jag av ett nysanfall. Det kändes som om han hade spridit ut vitpeppar i hela köket. Sonen och hans dessutom allergiske kompis satt vid datorn i hallen och de började också nysa. Denna lilla oreanga sak var fruktansvärt stark. Jag smakade på grytan och konstaterade, liksom maken, att detta var nog inte ätbart.... men finns tid finns råd. Jag cyklade iväg till butiken för att ånyo inhandla creme fraiche och ost. Lite irriterad var jag, måste jag tillstå. Men som sonen senare konstaterade så blev maten till sist god om än lite sen.

Annars har helgen präglats av ett märkligt lugn. Dottern har åkt till Sälen med en kompis och vi har bara varit tre. Det känns mycket märkligt.

Fika och en tur på stan på lördagen. Jag köpte ett nytt regnställ. Jackan kan jag dessutom använda som vårjacka eftersom den andas. Sen på lördagen var vi och tittade på vännernas Australienbilder. Det blev ingen film som grundtanken var.  För de hade tagit många kort.... men det var väldigt kul att titta på och det är inte utan att man längtar efter att få göra en långresa.

Nu är det söndag. Och det återstår fortfarande en hel del av dagen/helgen. En tur till gymmet är planerad. Men vi får väl se hur det blir.

veckan som gick

Detta inlägg sorterar under kategorin träning.

På måndagen Core + 35 minuters uthållighetslöpning (löpning på bandet och pulsen översteg inte 75% av maxpulsen)
Det var helt lagom efter att ha varit i Stockholm hela helgen. Suttit still i bilen typ 10 timmar, mest ätit och den enda rörelse var när vi travade omkring i Stockholms city för att hitta kläder till barnen.

På onsdagen Core + spinning uthållighet 1 timme + 75 minuter activio som var ett intervallpass.
Detta låter mastigt men är verkligen helt OK. Core är ju styrketräning för mage och rygg. Sen uthållighet på cykel en timme vilket innebär att man håller pulsen under 75 % som ovan och sen på det ett mer anstträngade intervallpass. Mycket vatten och en banan mitt i så går det jättebra. Och man sover gott sen

Veckan avslutades med ett activiopass. Passet var väl så där. Ett "gammaldags" upplägg som innebar att man mest cyklade på. men det var skönt som avslutning på veckan.

Tävling

Nu är det dags för tävling. Brukar inte så ofta vara med. Vinner ju aldrig något. Men man måste ju vara med för att få chansen. Här hittar ni tävlingen på bloggen -Något vanligt-

Detta kan man vinna!
image2
Var med du också!


äntligen

här kommer fjällbilderna.
Först ut är vyer från vår tur från Ramundberget upp till Mittåkläppen över Djupdalsvallen. Det var en sån där fantastisk fjälldag som man kommer ihåg. Några minusgrader, solsken och bara lite vind.
Turen startade med tre kilometers ganska kraftig stigning och härifrån kunde vi se liftsystemet som barnen susade runt i:
image256

Här var vi alltså en bit upp. Utgångpunkten var dalen. Men fortfarande hade vi en bit kvar.

image257
Här ser vi Mittåkläppen. Vi var nu uppe på platån. Helt underbart att kunna åka så högt upp på fjället utan att frysa. och med fjälltoppen som riktmärke..


image258
Nu är vi på väg tillbaka. Solen står lite lågt klockan c.a 15.00 vill jag minnas.

Här kommer bilder från en annan tur. Också en fantastisk dag som började med start i Ljusnedal. 16 grader kallt var det i dalen. Men som tur var steg snart temperaturen till återigen några minsgrader. Denna dag var det nästan helt vindstilla. Solen sken och jag vad mer finns att säga....
image259
Maken strävade iväg och jag och min syster som också var med hamnade lite på efterkälken. Delvis för att vi då och då stannade för att ta kort. Som sagt det var en sådan där dag som man inte så ofta har turen att få njuta av. Det kunde lika gärna varit molnigt, hård vind och snöfall veckan igenom....

image260
Lite uppför var det förstår även på denna tur.... Här ser man bakåt i spåren

image261
Avslutningsvis en bild på Anåfjället.

Lite märkligt är det att lägga in dessa bilder idag eftersom det är en riktigt skön dag med tydlig vårkänsla i luften.

Jag har gjort en uppdatering i min andra blogg. Så nu finns det lite anledning att titta in där. Jag mailar ut lösen till dem som bett om det.

nu ligger vi på topp igen

hyrdatorn har blivit ersatt med en sprillans ny. Det var tydligen problem med att få fram reservdelar så de bytte helt sonika ut den. Man funderar på hur mycket marginaler de har i dessa avtal.... i alla fall har jag nu fullt upp med att finna ut vad det är för fördelar med Windows Vista...
Barnen fick desstuom med sig föräldrarna på att köpa ett PSII... så nu går strömförbrukningen upp i topp i familjen.

Datorn kom igår kväll.. Vilken tur att jag stillade mig och bestämde mig för att vänta till idag med att sätta igång den. Den behövde väl också acklimatisera sig något. Att få allt att rulla tog sin lilla tid. Men nu funkar den. Dock är tangentbordet lite annorlunda men jag vänjer mig nog :)

Så nu snart skall jag göra ett inlägg med fjällbilder. Men inte idag för nu är det dags att krypa till kojs.

hits