...och solen sken...

..på ond och god. Detta var en vecka som heter duga.
Söndagen var rätt kall. Solen sken. Vi startade med halvdag i backen. Ja utom maken som åkte längd... jag med på eftermiddagen. Barna åkte snowboard.
På måndagen var det bara 31 grader minus när vi kom fram till Ramundberget. Men allting går. Och det blev varmare. Halvdag i backen. Sen liften upp på fjället och alla vuxna på tur till Össjöstugan. Det var väldigt kallt skall jag säga. Och spåret som vi tänkte åka tog slut. Vi träffade en som erbjöd sig att teckna en livförsäkring....Men solen sken. Sen på kvällen middag hos mor och far. Tack för det!

Nästa dag var vi inte i backen utan tolkade upp på fjället. Solen sken.
 HÄr ser ni alla åka iväg. Vi trillade då och då. Men vi var mätta, nöjda och glada efter att ha käkat våffla. Och inte behövt anstärnga oss för att komma upp på fjället. Vi frös bara lite om händerna. Denna dag var det ju bara c:a 10 minus....

Sen försvann solen. På onsdagen såg det ut så här när jag och maken begav oss ut på tur till Bruksavallarna och tillbaka till Ramundberget. Det var dimma och typp 50-60 m sikt. Men vindstilla och lagom kallt.  Vi var mycket nöjda efter att ha klarat av denna dag som avslutades med en femkilometare.

På torsdagen var det utför som gällde mest hela dagen. Och nu var solen tillbaka och det var under 10 grader kallt och det var bara så perfekt som det kan vara ibland.  fast jag ser ju lite betänksam ut.  Mest tror jag det beror på att jag inte är helt säker på att maken trycker på rätt knapp...

Ja sen blev det molnigt och så igen men behaglig temperatur. Vi genomförde vår årliga grilltur vid Stadsåns vindskydd. Bästa brasan på flera år.

Ja detta var en kort berättelse om vår fjällsemester. Vi lämnade Baggården kl 16 och körde innanför stadsgränsen 00.59. Bra kört tycker jag.

phuuh - boxen på plats

Vi var nog lite nervösa både jag och maken när vi skulle montera boxen på bilen. Skulle det funka eller inte. Vi hade i vart fall som helst en utväg om det inte hade gått men hur som helst så är det alltid lättare om allt funkar från början med de grejer man har. Nu har vi släpat ner allt från vinden och kollat att vi har det vi behöver... Och ja det känns som om vi har koll.

Nu är det bara lite tvätt som måste torka och så. Ett underställ till dottern får inhandlas och kanske några skidglasögon. Sen är det dags för fjällen. Säger som makens systerdotter:  Gôtt mos.

inga bilder

blir det från kvällens sammankomst. Ingen ville bli publicerad :)

Det var dock en trevlig typísk tjejkväll. Nu är jag tillbaka i den vanliga grå vardagen. det är tvätt mm som står på dagordningen... Detta beror på den stundande vintersemestern. I år tänkte vi att vi skulle typ vara klara med allt på torsdagen, det betyder milde himmel i morgon..... allt för att slippa uppslitande stressbråk på fredag.

Vi får se hur detta går!

tunnsått eller hur stänger man av fläkten

..tunnsått har det varit bland inläggen denna vecka, snarare inga alls. Jag skyller på att jag inte varit helt fit for fight.
Mycket jobb har det varit. Sen har dottern blivit femton....  det känns litet lurigt.

Eftersom jag känt mig litet halvkass denna vecka har det blivit lite mindre med träning. Så nu vet ni det. Men innan förkylningen som inte brutit ut bröt ut litegrann så hann jag i alla fall drabbas av veckans i-landsproblem. I solariet på gymmet finns det en j-a massa knappar och grejer. Jag brukar bara sola typ 10 minuter. Det är lite lagom tror jag. Men det gäller ju att ta tillvara dessa tio minuter. Jag tycker det är fantastiskt skönt att bara ligga där och låta kroppen omslutas av ljus och värme. Men sist så drabbades jag av att jag inte visste hur jag skulle stänga av fläkten som blåste över mitt ansikte. Så där låg jag i styv kuling och huttrade..... Detta må jag säga är ett problem av stora mått.

Förutom en halv fökylning har jag haft ont i nacken till och från denna vecka. Så på tisdag blir det osteopaten.
Idag har vi hunnit med guidad tur på en gård av drömmar,  förverkligade och oförverkligade. Härligt. SOlen sken och man kände faktiskt att den värmde.
Sonen stod i mål nu igen. Han var bra. Imorgon blir det således fotboll igen. .
Sen tror jag att jag tar en tur till gymmet och kanske unnar mig en solstund. Först får jag ta reda på hur fläkten funkar :)

hits