så kan det bli...

Upp för årets sista bodypump-pass. Det var smockfullt med folk där när vi rusade in 5 minuter innan start. Skall alla i förväg freda sitt eventuella dåliga samvete inför nyårsfirandet undrar man. Efter detta hade jag och r3 en telefonkonferens. Konstaterade att det ösregnade, blåste och varken hon eller jag hade lust att ta oss till respektives bostadsorter. Så vi tog ett gemensamt beslut om att det kommer fler dagar nästa år. Moget och vuxet måste jag säga :) Så nu har det i princip slappats hela dagen. Jag har fixat krubb åt pojkarna. Sen har vi en slags taxirörelse här hemma också. Den kör kors och tvärs över stan och det förbeställs resor hit och dit.

Sen gicka jag och maken en sväng med hunden och konstaterade att det blåser utav bara herke. Fy vad det är trist. Regnade gjorde det inte just då och man får vara glad åt det lilla.

Hunden börjar bli en aning långhårig igen vilket innebär tätare behov av bad. Framförallt med detta väder. Tacka vet jag förra vintern. Snö och kallt i tre månader. Inte ett gruskorn kom innanför dörren. Nu är han nyårsfin och nybadad. Skall bara klippa bort några tofsar på honom så är han helt presentabel.

Kan inte heller låta bli att kommentera avrättningen av Sadam Hussein. Jag tycker det är fel med dödsstraff. Kort och gott. Man kan spärra in folk. Länge. Å andra sidan måste en sådan person som SH spärras in på ett ställe där han inte plösligt blir frigiven på grund av nån politisk nyck eller ett plötsligt maktövertagande.

Dagen blev alltså inte helt som jag planerat men det känns rätt bra ändå! I morgon kanske jag inte skriver nåt så jag passar på att önska alla ett Gott Nytt År!


osmakligt

samma dag som  pappan dött ringer kvällstidningen och intervjuar. Ibland undrar man hur journalister tänker.... för jag tror att de gör det, tänker alltså. Det gör att det blir ännu värre. Man kan väl kanske fundera över att låta anhöriga vara ifred i sin sorg.

Sen upphör jag inte att förundras över hur artiga människor är. Att man, förmodligen vänligt, pratar med journalisten. Berättar om sin förlust. Men det kan väl bero på att man har sänkt garden på grund av sorgen.

Och jag min förtappade varelse läser eländet....

mitt på dan så här

är vi i väldigt olika faser i vår familj. Vi har precis kommit tillbaka från en promenad inte lång men rätt så lång. Maken skall snart till jobbet. Han har lagt in en eftermiddag så här mellan jul och nyår. Sonen är och spelar pingis i den jullovsöppna idrottshallen - bra grej förresten. Fjortonåringen har vi precis lyckats få upp ur sängen... Vackert så.

Annars är det lugnt läge. Ska väl greja lite. Leka med julklapparna - man får ju en del grejer som innebär att man måste stuva om lite. Läsa. Lite träning framåt kvällen sitter väl inte heller fel.

Idag fick jag två kort från ragatornas vistelse i storstan. Det tog en och en halv vecka för dessa två kort att leta sig fram till mig. Leve det kungliag postverket.

och vad bjuder dagen på?

1. Jag och maken åt frukost
2. Han åkte till bandydag med pojkarna
3. Jag har betalat räkningarna (la alla på hans konto:), och ja, vi har inte gemensamt konto)
4. Hundpromenad.
5. Kort blogg
6. Kort sväng till gymmet
7. Trängas på Allum
8. Mat och syskonträff hos mor och far
9. Hem färd.
10. Tv-tittning?
11. Bok?
12. Sova!

Ja så här kan en dag se ut om man listar den. Jag tycker att det är Ok med 12 punkter. Kanske man skulle sträva efter färre. Å andra sidan så kan det ju blir som en vanlig arbetsdag då....

Kram till alla


Juldagsfrid

Idag har det varit en perfekt juldag. Startade med att efter frukosten bege mig till kyrkan. Nu pratar vi inte om julotta. Det tycker jag personligen är en okristlig tid att gå i kyrkan. Nej detta var en vanlig hederlig juldagshögmässa. Finstämt och vackert. Bra predikan. Prästen talade om att låta juldagen gå i enkelhetens tecken till skillnad hur julafton brukar vara.  Nu vet jag inte om det var så vi gjorde men på ett sätt var det det. Vi gick en skogsprmenad med goda vänner. Efter det så hade vi knytkalas hemma hos dem. Dagen avslutades med hederligt gammaldags sällskapsspel. Det kändes bara så bra. Vi var glada åt att ha varandra och hade en fantastisk dag. Det är så det skall vara.

Nu ska jag gå och lägga mig och läsa. Det är också en go känsla.

...och alla höll sig undan....

Oh, my God... vi hade precis dukat fram frukosten.... sonen hade plockat fram jultallrikarna och julmuggarna... maken yrade runt för att hitta Carolas julskiva (jag vet att hon är hemsk men hon sjunger bra)... Vad hände då? Jo jag välte ut hela kaffekannan (vi har en sån där bistrokanna) över hela frukostbordet. Eller rättare sagt mest på golvet och över en av våra stolar. Till saken hör att våra stolar i köket är klädda och lackade med shellack. Det är ingen bra kombination med varmt kaffe på dessa.
Det var då som alla förstod att det är bäst att hålla sig undan. Och det gjorde dom. Å andra sidan så vägrade jag släppa in någon i köket.

Nu har vi ätit. Det är något bättre i humöret och barnens kommentar var: "Vilken tur att det var du ...."

Nu har dottern klätt på hunden julkläder. 

Ha det bra och God Jul!

allergireaktion och dan före dopparedan

Inte för att jag doppar men det heter ju så.... så här kan det vara dagen innan man skall julaftna sig. Lite lagom ångest över om barnen skall bli glada... maken säger att det kan man ju aldrig veta men nånstans måste man ju dra gränsen. Och han har så rätt. Men visst är det så att man i så gärna vill att de ska vara glada och nöjda i morgon.

Här har dagen i alla fall framlevts i julstökets tecken med en lite avstickare till akuten. Vad var nu detta? Jo efter en lugn morgon satte vi oss vid frukostbordet. Han ser banne mig lite konstig ut , maken, tänkte jag, Har han blivit extremt mycket förkyldare än igår.?.. hans ögon var riktigt små, illröda och ögonlocken började likna rosa, tjocka, jag vet inte vad. Svullen var ha i alla fall. Och hela tiden kliade han sig i huvudet. Mer än vanligt alltså:). Jag känner mig lite konstig svarade han på min fråga. Det kliar överallt, framförallt i huvet, och det känns konstigt liksom i ryggen. Undrar om jag har blivit allergisk.... Vad då mot undrade jag. Frukost äter du ju likadan varje dag. Då kröp det fram att han hade smugit sig ner och tagit en magnecyl på morgonen. Kanske var det denna som spökade. Vi rotade fram tavegylen som han fick när han fick en allergisk reaktion mot esberitox. Sen ringde han till sjukvårdsupplysningen och fick efter lång väntan prata med syster GIttan. Syster Gittan sa att han visst kunde ta två Tavegyl men sen borde han omedelbart åka till sjukhuset. Jaha, tänkte jag, så gick det med denna dags planering. Maken gjorde sig beredd att köra iväg. Då ringer telefonen. Det är syster GIttan igen som säger att han inte får köra bil med tavegyl i kroppen och om han är allmänpåverkad kanske det är bättre att ringa 112... Nej, sa jag det är ingen fara jag kör dit honom. Han går och står och det är lugnt. Vid det här laget började vi båda tycka att det kändes litet fånigt. Tavegylen hade väl verkat något och maken kände sig rätt OK. Men man får väl ta det säkra före det osäkra. Jag körde bort honom till lasarettet. Sen hann jag med flera ärenden innan jag fick hämta honom. Han hade fått lite kortison så lite nytta var det väl med besöket. Doktorn, som för övrigt var sonens klasskamrats pappa, sa att du skall nog inte ta magnecyl om du inte är i närheten av ett sjukhus. Definitivt inte på en fjälltopp. Bra att veta tänkte jag.

Sedan var på en liten eftermiddagsvisit hos vänner med två bedårande barn. Trevlig paus. Och sen var det blixtfart hem för att städa klart och få in granen. Den är faktiskt riktigt fin i år. Jag och Agnes har valt den. Klockan 7.30 satt vi i soffan och såg på tv. Ovanligt bra planering för att vara vår familj. Nu har vi gjort kola och snart är det dags att krypa till kojs.

Ja skinkan var god också.

Så nu hoppas jag på att jag varit såpass snäll att jag får nån liten julklapp. Det känns fortfarande som det kan bli en rätt kul jul. Jag har hittills tagit det väldigt lagom coolt och inte stressat och gjort sjutusen grejer.  Det är bra för tanken är ju att en helg skall vara till för oss och inte tvärtom.

kul jul och glöggkväll

jag har varit och hämtat honungen som jag vill ha hos lilla Jan. Där blev jag sittande och drack glögg med densamma. Trevligt, trevligt. Flickorna sprang omkring och pysslade. De har en riktigt fin gran i det hemmet. Full med röda kulor och ljus. Inget massa krafs.

Dagen har verkligen gått i julens tecken. Julbord på lunchen med mina arbetsgrupp. Julklappsutdelning. Jag fick en blomma. Kul, kul.

Sen tappade jag totalt arbetslusten och gick och tränade i stället. Gymmet och så sprang jag på bandet en stund. Det var riktigt skönt.

I morgon är det sista arbetsdagen innan ledigheten. Det ska bli en rensningsdag. Har en grej inbokad i övrigt lugnt. Får se hur länge jag kan uppbåda någon arbetslust. När orken tryter går jag hem.

Det känns som det blir en kul jul i år - men det kanske beror på glöggen :)finito

vi är banne mig klara med julklappshandlandet. Så här den 20! Det är bra. Å andra sidan har vi inte skickat våra julkort ännu. Så de lär komma fram efter jul. Men så är det ibland. Man kan inte vara perfekt. Och julkort är en världslig sak som Karlsson på taket skulle sagt. Idag har vi i alla fall köpt frimärken. Ett fall framåt tycker jag.

Idag när jag satt och funderade som bäst på att gå hem ringde maken och frågade om jag inte skulle förlja med och fika. Vad trevligt vi hade. Det är vardagskvalitet.

Idag har jag träningsfri dag ifall någon undrar.

I morgon är det en massa som ska roddas. Och på fredag skall jag jobba lite grann och sen vara ledig till nästa år. Visst låter det bra!

Som tonårsförälder blir man lite av en taxichaufför. Gör mina tappra försök att hävda cykelns förträfflighet som transportmedel. Men inte..... Så snart är det dags att ge sig ut i natten.

feldisponering

idag var jag på gymmet (jag vet att ni tycker att det är tjatigt men jag skriver om det ändå) och gjorde en total feldisponering. Jag har börjat gå på spinning igen. Tycker till och med att det är kul. Spinningledaren blev glad när jag sa det till henne. Typ " Där ser du " lyste ur hennes ögon. Men i alla fall. Plötsligt var passet slut och jag kände mig knappt trött. Väntade på den sista jobbiga backen. Hon hade bytt program. Så vad göra? Jag gick ut och sällskapade maken på löpbandet i två km. Sen unnade jag mig en stunds vila i solariet. Det är en perfekt avslutning på dan.

That´s all folks.

Lista

När nu makens systerdotter utmanat mig att göra den lista så finns det inte mycket annat att göra. Nåt att bita i för r1 och r4?
(x) Rökt en cigarett
(x) Druckit så mycket att du spytt
(x )Krockat någons bil
( ) Stulit en bil
(x) Varit kär
(x) Blivit dumpad
( ) Snattat
( ) Fått sparken
(x) Sagt upp dig
(x) Varit i handgemäng
( ) Smygit ut ur dina föräldrars hem
(x) Haft känslor för någon som inte känt tillbaka
( ) Blivit arrestrerad
( ) Gått på en BLIND DATE
(x) Ljugit för en vän
(x) Skolkat
( ) Sett någon dö
( ) Varit till Kanada
( ) Varit till Mexiko
(x) Flygit flygplan
(x) Gått vilse
(x) Rest runt i Sverige
( ) Besökt Washington DC
(x) Simmat i havet
( ) Känt som du skulle dö
(x) Gråtit dig till sömns
(x) Lekt tjuv och polis
( ) Nyligen ritat med färger
(x) Sjungit karaoke
(x) Betalat för maten med enbart mynt
(x) Gjort något som du lovat dig själv aldrig göra
(x) Busringt
(x) Skrattat så mycket att någon dryck kommit ut ur näsan
(x) Fångat en snöflinga på tungan
( ) Dansat i regn
( ) Skrivit till Jultomten
( ) Blivit kysst under en mistel
(x) Sett solen gå upp med någon du tyckt om
(x) Blåst såpbubblor
(x) Grillat på en strand
(x) Gått på en fest du inte var bjuden till
( ) Åkt rullskridskor
(x) Åkt skridskor

1.Något smeknamn? Inte eg
2. Pappas förnamn? Nils Erik
3
. Vilken är din favoritdricka? Vatten, bar vanligt vatten
4. Tatuering? Absolut inte. Kommer aldrig att låta min kropp komma nära en nål.
5. Kroppspiercing? Hål i öronen, yay!
6. Hur mycket gillar du ditt arbete (1-10)? Ibland 10, ibland 1 men mest 8
7. Födelseplats: Göteborg
8. Favoritsemesterort? FInns så många, men Thailand var fantastiskt
9. Någonsin varit till Afrika? Tunisien, men det var länge sen. Sydafrika är ett önskeresemål.
10. Någonsin stulit en trafikskylt? Varför skall man göra det?
11. Varit med i en bilolycka? Krockade mammas gula renault. Jag var inte populär ska jag säga.
12. A, B, C, D, DD BH-kupstorlek? Typisk b
13. 2 dörrar eller 4 dörrars bil? Fyra eller fem med bakluckan haha
14. Salladsdressing? Har ingen
15. Favoritpaj? Quichq
16. Favoritnummer? 18 och jag vet inte varför. Inte vinner jag nåt på det....
17. Favoritfilm? 1900 - brukar jag svara fast nu var det faktiskt länge sen jag såg den
18 Favorithelg? Huvudsaken är att man är ledig. Pingst var ju gött förr med tre dagar som man inte behövde göra nåt på
19 Favoritmat? Olika
20. Favoritdag i veckan? Fredag eller lördag.
21. Favoritmärke på kroppstvål? Lite olikas, har ingen favorit men jag gillar när de flyter
22. FavoritTVshow? Ser nästan aldrig på sånt - kan ej svara
23. Tandkräm? Absolut - Sensodyne
24. Favoritdoft? Flera olika - men just nu Provacative Woman
25. Vad gör du för att koppla av? Läser, tittar på TV, sover.
26. Hur ser du dig själv om 10 år? Kära nån. dryga 50 vad gör man då. Inte vet jag. Har väl bytt jobb, barnen på väg in i vuxenlivet. Jag hoppas jag verkligen inte är mormor! Måste nog utveckla mina intressen !
27.Vad gör du när du är uttråkad? pinsamt - lägger patiens på datorn.

huvva och en fråga

nu har jag gjort det jag tänkt ett tag. Hur länge berättar jag inte. Städat kylskåpet. Varje gång under sista tiden när jag öppnat detsamma har det kommit  en lite mysko lukt. Inte så stark och inte definierbar och den försvann så snabt varje gång att jag har förträngt det hela. Men idag skulle det ske.
Jag började med att tömma alla hyllor och diska alla hyllor. Det behövdes om man säger så.  Det blev verkligen fint. Men fortfarande hade jag inte hittat något som "lukten" kunde härledas till. Grönsakslådan hade jag redan kollat häromdagen så där kunde det inte vara. Fortsatte så med alla facken i dörren. Och så äntligen. Något mystiskt fullständig omöjligt att se vad det var låg i en plastpåse.... usch... jag sände genast en elak tanke till maken som brukar lägga in halva lökar och annat som han ska använda senare i veckan men som glöms. Men det hade ju det goda med sig att kylskåpet blev städat. Nu är jag nöjd och glad med min insats. Tycker inte att jag behöver göra så mycket mer idag.

Avslutningsvis: Skall dottern få göra en piercing i underläppen? Det är en av de stora frågorna i familjen just nu. Själv är jag kluven. Det är bättre än en tatuering men ändå....

stort och smått

lite funderingar så här en fredagskväll. Denna vecka har allt fallit ur ramarna. Alldeles för mycket att göra. Alldeles för lite gjort och vad gjorde jag egentligen.

Detta avsnitt hamnar under rubriken allmänt men skulle lika gärna kunna vara under veckans
i-landsproblem. Det lyder nämligen sålunda. Vill ni ha maten serverad vid bordet eller vill ni hämta på buffén? Vad skulle ni svarat på denna fråga? Vi svarade som väluppfostrade svenskar: "Det spelar ingen roll, vilket blir enklast för er?" Det blev då förstår buffét. Men det var verkligen gott.

Sen rullade veckan på. Jobb, träning och annat i en enda sörja. Avslutning med en trevlig afterwork. Men jag och maken åkte hem i nästan fortfarande afterworktid och hann med lite fredagsmys. Konsekvenserna av afterworken blev att han somnade i soffan. Snart skall jag väcka honom för att gå på en stillsam hundpromenad.

Kvällen i övrigt bjöd på filosoferingar bl. a. om hur man ska framleva sina dagar som äldre. Kanske ett kollektivboende med delad sjuksköterska och hemtjänst. Sällskapet, som får betraktas som livsviktigt, är väl ändå det viktigaste. Och det får man ju då så att säga på köpet.
 
Hej hopp i lingonskogen. 


Veckans - eller kanske årets - i-landsproblem

Jag och dottern var ute på en stilla stadstur idag. Vi köpte nån julklapp, en bok och diverse ljusstakar. Sen mötte vi en bekant. Pratade lite grand så där som man gör när man typ träffas vartannat år och det egentligen är makens bekant. I konversationen så kom vi in på vad han gjorde i stan. Jo han försökte julhandla. Det var dock svårt att komma igång.... för vad ska man köpa. Vi konstaterade att det är sanslöst att vi idag i princip har allting vi behöver. Det gör att det blir svårt att önska sig saker. Och därmed svårt att köpa bra presenter till alla. Man kanske skulle sluta med sånt där.. eller man borde i alla fall kanske fundera över vad som är viktigt.

Från det ena till det andra i-landsprobelmet. Jag har precis läst väninnans betraktelse över att köpa typ "rätt gran". Det om något måste betraktas som ett i-landsprobem :)

Granen som väninnan beskriver som ful, var verkligen ful... det var vi alla överens om. Men så kan det bli. Vi hade vandrat runt i skogen en bra stund och alla ville hem. Och där stod den. I skogen såg den bra ut. Hemma var den ful. Så kan det gå. Men vi överlevde det också.

julpyssel med hög svårighetsgrad

morföräldrarna hade slagit på stort. Nu skulle barnbarnen verkligen få se hur man gör julmat. Klockan elva på lördagen gick julpysslet av stapeln. Och nu var det inte frågan om pyssel från panduro. Det skulle göras köttbullar, fruktkaka, bröd och julkorv. Och nu pratar jag inte om halvfabrikat. Altt skulle göras från grunden. Färs, frukt, ister, fjälster och allt hade inhandlats.

Vi som tillhör mellangenerationen deltog inte. Vi fick bli utfodrade med varm korv och bröd på eftermiddagen då vi hämtade telningarna samt vad de hade åstdkommit.

Hur blev nu resultatet? Barnen hade hunnit med att baka. Göra köttbullssmet, hacka frukt och mandel till kaka, rört ihop smet till korv och fabricerat densamme med morföräldrarnas benägna bisånd.

Jo fjortonåringen kommer aldrig mer att äta kor "Vad tror ni? Ister och tarmar?" Nej det gick inte att föra något resonemang kring inga tillsatser och naturliga råvaror. Bröd och köttbullar kunde passera. Så nu är hon ännu ett steg närmare att bli bli vegetarian. Äter ju inte sen ett par veckor tillbaka kyckling. (de känns äckliga att ta i). Och nu då korv.

Sonen kunde tänka sig att provsmaka korven.

Vi mittemellanvuxna ägnade dagen åt umgäne och för männens del serious working på huset som min syster snart skall flytta in i. Jag och systern lagade mat och sånt.

Trevligt umgänge med andra ord.

Nu har maken och sonen bänkat sig framför tv:n. Det finns tydligen alltid fotbollsmatcher att se på.

ensam hemma - nästan

Det betyder alltså att maken är ute och rör på sig. Jag och barnen är själva hemma. Det innebär så här mitt i veckan att allt ska göras ändå. Och att det i de flesta fallen blir jag som får göra rubbet. Men å andra sidan så förstår man plötsligt att han gör en naning nytta även i hushållsarbetet. Så att han är borta är bra för honom.

Men nu pratar vi ju bara om en natt så det blir inte så stora effekter. Mest har jag märkt det så tillvida att jag fick gå ut med hunden i morse. Diskmaskinen är outplockad, fast det skulle den i och för sig ha kunnat vara ändå.

I morgon ska jag på tupperware party . Hmm sa sonen.... varför köper du inte billiga plagiat i stället? Dottern tyckte alla plastburkar var fula. Kommer nu att tänka på det senaste plastpartyt jag var på där vi satt vid ett bord och höll på att bryta ihop.... kommerdu ihåg det Pia? Demonstratrisen var verkligen en hängiven tupperwarare.... Konstaterar att grejorna verkligen är dyra. Men trots allt lite praktiska och något litet behov kan jag ju alltid skapa.

Nu skall jag snart en sväng ner på gymmet men först hämta sonen från hans träning.

Kramar till allaen helvetesdag

idag var ingen vidare dag. Först och främst har det ju regnat kontinuerligt. Det är okul.

Sen har det varit en sån där dag när man bara har bråttom hela tiden. Vore glad om jag kunde skriva att det var fråga om en peak inder dagen  men det var flera. Känner att det är lite på gränsen just nu. men det ska nog blir bra. Jag har till slut hunnit med allt. Som vän av ordning förstår innebär det att jag har arbetat för mycket idag. Men det är ju snart jul och då kan jag vara ledig.

Det som jag i alla fall är glad över är att jag tog mig tid att springa en sväng på bandet på gymmet. Det är fortfarande kul.

Nu är det dags för sänggång. Och jag skriver som en kråka.

total disaster

eller nu är det kokta fläsket stekt. Efter denna helg vet jag inte riktigt hur jag skall hantera den  kommande arbetsveckan.
Det känns att man inte längre är så där attans ung och orkar med att köra i hundraåttio knyck hela helgen. Men det har varit trevligt. Kul party på lördagskvällen. Egentligen varken för sent eller för mycket. Jag tror att huvudproblemet egentligen är när man inte sover hemma i sin vanliga säng. Å andra sidan är det  förträfflig frukostservice hemma hos systern och svågern. Efter en lång frukost var det raskt hem med dottern och hunden. Sen till götet för julgodismakning - detta är en tradition sedan flera år tillbaka (ich detta gick inte att kombinera med djembetrummekonsert..). Det var hur himla trevligt som helst. Vi gjorde marsipangodis, chokladtryffel och kola. Men nu känner jag mig totalt utmattad. I morgon skall blien till service och jag måste vara på jobbet 7.30. Sen är det full fart och på eftermiddagen skall jag prata på en konferens. Som tur är tillsammans med en mycket bra person. Så det skall nog gå bra men...... huvva nu börjar jag bli nervös för det med. Jag har i alla fall strukit mina kläder för att på så sätt eleiminera så mycket som möjligt av störande moment att utföra på morgonen.

Nu är det dags att krypa till kojs! Nästa vecka lär det behövas flera gymbesök för att åtgärda helgen dåliga kosthållning.


nytt stressmoment

Vi har köpt nytt soffbord. Det är jättefint och av oljad ek. Medföljande skötselråd har lästs högt för maken och sonen. Dottern vet ännu inte vad som väntar henne. Nu har vi plockat fram glasunderlägg i tenn. Jag visste att jag skulle få nytta av dem nån gån. Plus att jag har ytterligare fyra handmålade i porslin gjorda av  faster ma att ta till om det behövs.

Bordet skall oljas in 8 gångger per år .... hade jag vetat detta, vete sjutton... men det är fint. Dessutom ett satsbord så att vi nu äntligen kan få plats med litet på det... om vi nu vågar äta vid det, hähä.

Annars är det skönt med fredag. Har dammsugit, det får räcka som städning denna vecka.

Sprungit fem km på bandet efter ett bodypumppass. Allt känns alltså bra. I morgon är det party., Dessförinnan hinner vi nog med en sväng på stan och kansek en tur till tippen med det gamla bordet.

Kramar till alla.


hits