spännande kväll

Sonen spelade kvartsfinal ikväll

Det är alltid lika nervöst....

Men det gick bra. De vann kvarten.

Sen var det dags för seminfinal. Det gick också vägen.

Så på söndag spelar han final. Han var nöjd när han kom hem. 

Förutom det så är han i seminfinal med det P16 lag som han också är med i. 

Så på söndag blir det mycket fotboll :)
 

disken....

... suck... ja den ja....disken lär vi får lösa per hand ett par dagar framöver. Så nu gäller det att laga mat med ett minimum av användande av köksattiraljer!

Idag överraskade sonen oss med att ha tagit hand om disken. Han vet hur man ska göra för att komma i god dager :)
Dottern bryr sig inte så mycket.....

Glädjande i diskeländet är att det hela verkar gå på garantin. Alltid nåt!

Nu är det snart dags att ta sig iväg till kvartsfinalen i fotbollscupen.
Jag håller en tumme för sonens lag!

 

En utmaning som jag bara måste anta

Jag är utmanad av Satu att berätta sju sanningar om mig själv....

Så här kommer de:

1. Jag är fruktansvärt morgontrött. Kan utan problem snooza en halvtimme

2. Detta är ingen hemlighet men en sanning. Jag gillar att träna. Mår dåligt om jag inte rör på mig åtminstone tre gånger  i veckan. Och då menar jag inte stillsamma promenader.

3. Kan fastna i "Harpan" på datorn.

4. Har extremt bestämda åsikter i hur man viker lakan. Men när jag ändrar mig så vet jag varför och åter hur de ska vikas. Detta har resulterat i att maken aldig viker ett lakan. Och kommer förmodligen aldrig att göra det.

5.  Slänger aldrig mat... förrän den är för gammal.

6. Är en obotlig tidsoptimist. Men jag har mer och mer insett att man måste planera noggrant för att hinna med allt. Men kanske att man ändå kan.....

7. Läser mycket. Tränar på att läsa mer facklitteratur. Men deckare är mycket mer lättläst.....

De regler som gäller är:

- Länka till den person som har utmanat dig och glöm inte att lägga in dessa regler i inlägget.
- Berätta sju saker om dig själv, både alldagliga och oväntade.
- Utmana sju personer i slutet av inlägget genom att nämna deras namn och länka till deras sidor.
- Låt dessa personer få veta att de har blivit utmanade genom att lämna en kommentar på deras bloggar.

Jag har gjort de första två delarna.
MEN eftersom jag sett att denna utmining redan cirkulerar runt så avstår jag från att länka till sju andra .
Känn dig utmanad om du inte redan fått utmaningen. Det kan ge dig skäl att tänka över ett och annat ;)

diskmaskinsrapport..

... garantin verka gälla. Men jag ropar inte hej förrän den, diskmaskinen alltså, fungerar igen.

Barnen är chockade: "Ska vi diska? För hand???"

För övrigt har kvällen ägnats åt att fira 40-årig skagenflicka.

Trevligt och glatt med andra ord. Detta tjejgäng är verkligen något som gör livet värt att leva.

gnäll-kväll

diskmakinen har gått sönder. Och det är ju alltid när den är full som man upptäcker det såklart. Annars sätter man ju inte på den.... ja, ja det finns värre saker som kan drabba en. Men det är inte kul att diska en hel diskmaskinsdisk. Vårt diskställ är liksom inte dimensionerat för detta.

I alla fall. När vi köpte den senaste diskmaskinen, det har varit ett par, så var det absolut bästa försäljningsargumentet att det var fem års garanti på just denna maskin. En tysk Bauknecht. I mitt stilla sinne har jag tänkt att den kommer säkert att ticka och gå fram till den är fem år och en vecka, Sen kommer det tidinställda kretskortet eller vad det nu är som finns i maskinen att meddela alla vitala delar att nu är det dags att lämna in. 

Det blev ett väldigt letande efter kvittot. Jag hittade buksanvisning och ett garantihäfte men inget kvitto. Skit. Men så kom jag att tänka på att jag hade en lite ordentlig period och satte då in kvitton i en pärm. Och där var det. Inköpsdatum var 2004-01-23. Så nu får vi se vad denna garanti är värd... Maken har fått i uppgift att ringa lite samtal i morgon. 

Lite träningsrapport kan också vara på sin plats. I söndags och i dag var det core + spinning. Core är plågsamt nyttigt. Spinningen svettig som vanligt.  Igår var det promenad med promenadklubben . En något decimerad skara. Men vi hade det trevligt.

Nu är det dags för sängen!

wiehe & werup - en helkväll

Fredagskvällen var kort och gott fantastisk. Jag vet inte riktigt vilka mina förväntningar var. Hade inte kollat rescensioner och så men tänkte väl att det skulle bli bra underhålning. Och det blev det. Med råge.

Funderingar över livet, kärleken till kvinnan och döden. Allt till en inramning av god musik och god lyrik. Kvällen berörde, värmde och en hel del lände till eftertanke. Det kunde inte bli bättre. Vill ni läsa mer uttömmande rescensioner kan ni göra det
här.

Efter föreställningen fick publiken handla, få signerat och ta kort "med sina dyra mobiler " citat Mikael Wiehe. Så det gjorde maken. Tyvärr blev kvalitén på bilderna si så där och inte blev de bättre efter att ha skickats med bluetooth till min mobil. För hur vi än gjorde lyckades vi inte med att få kontakt mellan makens telefon och datorn. Mysko.


Här ser ni mig och vänninnan flankerad av de äldre männen. De är ju faktiskt över 60 båda två läste jag nånstans.

Innan föreställningen var vi på indisk restaurang på Södra vägen i Göteborg. Ungefär i höjd med Heden. Jag kommer bara inte ihåg vad den hette. Det var i alla fall både trevligt och gott .

Kvällen var för övrigt kantad av det förgångna. På restaurangen satt det två män, eller hur man nu ska rubricera personer av det motsatta könet som är i 55-årsåldern.... I alla fall, det var något bekant över dem och efter en stund hade jag placerat dem som arbetskamrater från i början av 90-talet. Hmm. Så jag sa hej. Men det är ju du, sa en av dem.... undrar just vad det stod för :). Kul  att byta några ord med dem. Sen på väg till konserthuset stötte jag ihop med min förra chef som inte alls bor i den här delen av Sverige. Vi hann som hastigast prata lite grann. Också kul men konstigt med två såna sammanträffanden på en kväll.

Så som helhet måste jag säga att det var en hellyckad kväll.

Gårdagen gick i fotbollens tecken. Sonen var med i två lag, både i P 14 och i P16, i kycklingcupen. Båda lagen tog sig vidare till slutspel. P14 spelar kvartsfinal på fredag och i P16 är de i semifinal.  Denna cup är avslutningen på forbollssäsongen. En inomhuscup med anor. Alla lokala lag är med och det är mycket prestige i luften.

Spännande nästa helg alltså.


detta är på gång ikväll
Wiehe och Werup
på konserthuset i Göteborg ikväll. Det ska bli trevligt.


"Jacques Werup och Mikael Wiehe gör en föreställning där man förenar musik och poesi.
Mikael Wiehe kommer förutom att sjunga sånger och spela gitarr att framföra tonsättningar av Jacques Werups dikter och egna prosatexter. Jacques Werup kommer, förutom att framföra egna dikter, med och utan musikackompanjemang, att sjunga sånger av Mikael Wiehe. Publiken får uppleva välkända klassiker men också en hel del nyskrivet. Allt i ett försök att skildra tiden - och dess gång - genom två olika temperament.

Denna unika kombination av poesi och musik, gammalt och nytt, kvinna och man, högt och lågt, sorg och glädje, tragedi och komik, kommer att kunna upplevas på turné under hösten 2008. Medmusikanter är Mikael Wiehes långvarige samarbetspartner, pianisten Christer Karlsson och cellisten Karin Berg-Sandén."

För att göra kvällen perfekt inleder vi med middag på indisk restaurang.


favorit i repris

Här kommer ett gammalt inlägg i repris om pulsbaserad träning.


spinningvecka

skulle man kunna säga att jag har. Men det bara råkade bli så att jag kände för spinning även idag. Det var dessutom helt annorlunda i upplägg jämfört med det igår.
Ett activiopass på 75 minuter. Det innebär att man har extrem koll på pulsen. Sen har just denne instruktören lagt upp passet så att man under de första två tredjedelaran jobbar mycket med intervaller. Jag tycker det är kul att känna att jag rätt så väl kan kontrollera kroppen. Sen den sista tredjedelen så kör man tre supertunga intervall. Och eftersom man har gett kroppen så mycket tid att förbereda sig så känns det helt OK att pressa upp pulsen till 92-93 % av maxpulsen.

Så nu ska här ätas och sen ska jag sova.


svettats på cykeln

nu har jag varit på spinning, mindspinning, men ärligt talat tycker jag inte att det är någon större skillnad jämfört med annan spinning. Idéen är att man ska fokusera, andas djupa andetag och vara här och nu. Det tycker jag att är vitsen med den mesta träning jag gör.

För mig är träning att koppla av, släppa tankar, få kroppen lika trött fysiskt som man kan känna sig i skallen.

Just spinning tycker många är tråkigt och enformigt. Men det är det jag gillar. Man kan verkligen koppla bort allt och slappna av och bara känna hur kroppen arbetar. man behöver inte koncedntrera sig på att komma ihåg steg eller göra rätt.  Fötterna sitter  ju där de sitter. Fast. Man kan verkligen ha fokus på här och nu.

lång dags färd mot natt

skulle man kunna kalla denna dag. För i natt sov jag inge vidare. Vaknade fram på småtimmarna av att jag hade ont i nacken. Får det ibland och det är inte kul.

Sen har jag jobbat som en blå hela dagen. Kom hem alldeles för sent. Som tur var hade min rare make ordnat med kvällsmat. Så det var i princip bara att sätta sig vid dukat bord. Man ska ha tur ibland.

Nu ska jag få 14-åringen i säng så att han inte försover sig i morgon igen. Han börjar vid 10 på tisdagar. Har alltså sovmorgon. Men förra veckan lyckades han med konststycket att komma till skolan klockan kvart över elva. Han hade iofs vaknat men somnat om. Och drömde så härligt om att han var i Spanien och badade så han ville inte vakna igen......

När jag pratade med hans mentor häromdagen skrattade hon gott åt detta. Han har en del kapital att ta av där som tur är.

vadå träning?

man kan ju inte alltid ligga på topp!

Denna veckas träningsdos har inskränkt sig till ett spinningpass i tisdags och ett stryketräningspass i torsdags. Samma kväll gjorde jag ett
gästspel i stadens bowlinghall. Men det räknar jag inte. Det är förvisso en sport och  - jag garanterar - en svår sport men så mycket träning gav det inte.

Men det kommer bättre tider!


tips till försäkringskassan

migrationsverkets åtgärd för att komma tillrätta med långa handläggningstider vore kanske något för försäkringskassan att satsa på i stället för kostsamma reklamkampanjer. Som dessutom ingen människa orkar ta del av.
Då kanske de skulle kunna komma tillrätta med handläggningstiden för ersättningar av olika slag. En handläggning av ett, ur mina ögon sett, relativt enkelt ärende avseende närståendepenning skulle då kanske kunna gå snabbare än som i detta fall 8 veckor.

har väl aldrig hänt ÖIS

att publiktrycket blivit så stort att en läktare rasat när ÖIS gör mål.... Dramatiskt värre alltså.

Enligt direktrapporteringen från make med son var det ett räcke som gick sönder, och det var tydligen just där klacken stod,
och som han sa  "det blev lite stökigt". Man körde iväg med några men han sa de kom tillbaka efter en stund.  Ja vilken ÖIS:are vill missa matchen som kan ta ÖIS tillbaka till allsvenskan. Matchen fördröjd.

Anledningen att maken ringde var mest för att parera när det gällde middagsmaten.

Jaja nu är matchen slut och glädjen hos den manliga delen av familjen är förmodligen stor eftersom ÖIS nu tar steget upp i Allsvenskan. Grattis säger jag.  Kul för Marcus Allbäck att få göra så avgörande mål.  Vinst med 3 mål är aldrig fel. Sonen kommer att vara glad flera dagar! Alla är alltså glada.

Själv bryr jag mig inte så mycket hur det går för de göteborgska lagen eftersom jag sedan 30 år tillbaka håller på Elfsborg. Så vi får väl se hur det går mot IFK Göteborg nästa helg.

Avslutningsvis en rapport från hur det brukar se ut när ÖIS spelar, hejaklacksmässigt alltså.

"Andra sidan är ni klara?"
"Ja det är jag......"

Sonen gillar den inte!

telia suger också

jag fortsätter att irritera mig på dessa bolag som hela tiden skinnar en på pengar. Just nu har vi ett bredbandsabbonemang som jag inser vi skulle kunna få åtminstone 20 kronor billigare per månad. Men det vi har är bundet. Jag tänker inte binda om det förrän jag har jämfört. Sen är det inte enkelt att jämföra för det är paketrabatter och saker att ta hänsyn till både högt och lågt.....

Hade de varit lite tillmötesgående idag på telias kundtjänst hade vi bundit upp oss på en ny period men icke.

Förra året fick ett erbjudande om digitaltv hos telia gratis under ett år. Det var ju käckt. Men naturligtvis glömde jag att säga upp detta i tid. Idag ringde vi och gjorde det. Det kommer att kosta 129 kronor per månad. I tre månader. Trista pengar. De ville förlänga vårt bredbandsavtal och ge oss rabatt med först 60 kronor under sex månader och sedan med 20 kronor billigare än idag under sex månader. (Dvs det erbjudande som ligger på nätet) Det betet kanske vi hade svalt om de hade gått med på att låta oss slippa uppsägningstiden på digitaltv:n. Men inte. Så det blev ingen förlängning. Snart går vårt avtal ut och då kan vi välja vilken operatör som helst.

Det man kan säga till Telias fördel är att det alltid har funkat. Och när jag har testat är det bra "fart" i det.

Men nu undrar jag är ni nöjda med er leverantör?

bowlingJa det är väl kul men jag är verkligen usel. Försökte skylla på banan men vad säger man när man får strike då?

Vi var och bowlade med jobbet. Efter bowlandet käkade vi räkmacka. Trevligt.

Innan bowlingen var jag på gymmet och styrketränade. Det kanske var därför jag hade lite svårt med styrningen av klotet!

sharaf hjältar

idag har jag och maken varit på dotterns gymnasieskola för att lyssna på en kille från Sharaf hjältar. Det var intressant. Det är hoppfullt att höra en ung kille som varit i Sverige i 8 år berätta om hur han har kommit att engagera sig i arbetet för demokrati och mänskliga rättigheter. Att dessa ska gälla för alla även för döttrar och systrar i familjer där hederskulturen råder.

Väl värt att lyssna på samtidigt som man kan känna sig beklämd över hur svårt det är att bryta beteenden och tänkesätt. Speciellt när man har hamnat i ett land där man som familjefar helt har mist sin identitet som  den som är familjens överhuvud och familjeförsörjare. När ens fru har fått arbete och barnen klarar sig bättre i samhället än vad man själv gör. I den situationen kan det ligga nära till hands att man utövar den makt man kan genom kontroll och förtryck.

Det är modigt av dessa killar att tydligt ta avstånd och våga markera sin avvikande åsikt. I länken ovan kan du läsa mer om denna verksamhet som också finns i Göteborg och Malmö.


man blir så törstig

av spinning. Eftersom vi i vår del av världen har behov av att under ordnade former motionera dyker det i och med dessa övningar upp nya problem. Tidigare blev man törstig av värmen eller hårt arbete.  

Jag blir absolut mest törstig efter att ha ägnar mig åt spinning. Det är varmt i spinningsalen och eftersom man använder stora muskelgrupper så tappar jag mycket vätska. Detta kan man ju åtgärda innan, under och efteråt.

Då dyker nästa i-landsproblem upp. Efter allt drickande blir man ju som ett brev på posten extremt i stort behov av att springa på toaletten. Inte kul på natten.

Så frågan är:
Hur får man balans i vätskesystemet utan att bli en soffpotatis?

Annars är livet helt OK.

vissa dagar

är bara värre än andra. Nu är jag gruvsomt trött som norrmännen säger. Ska alldeles strax släpa mig ut med make och hund. Båda är lika trötta så då tycker vi att båda ska gå ut. Delat elände är på nåt sätt bättre än att den ena går ut och lider medan den andre får sitta kvar i stugvärmen.

Nu har verkligen ljussäsongen börjat förresten. Kan med andra ord vara dags för en tur till IKEA. För varför köpa ljus på ICA?

En ljuspunkt idag var att det låg en katalog man kan beställa taxfreevaror från. Det är snart dags för höstresa. Det skall min själ bli skönt.

Höll på att somna framför CSI. Det är inte så bra.

söndag är en bra dag

Man kan lata sig! Det är helt OK. Men om man vill kan man göra nåt.

Så idag har vi ställt upp prylar på vinden. Jag har slängt lite gamla sängkläder.

Sen har jag läst.

Varit ute en sväng med hunden.

Sen har vi ätit middag. På det en kopp kaffe. Om en stund ska vi gå och träna.

Middagen igår blev god. Men jag måste säga att efter en vecka med återkommande gåsleverätande så är jag inte särdeles imponerad. Men jag vet i alla fall hur det smakar.

Med andra ord en bra söndag.

tele2 suger

skulle man kunna säga om man var tonåring. Vanligtvis ingår inte detta uttryck i min vokabulär. Men här stämmer det så j*a bra.

Vi har tele2 som kabeltv-leverantör. De ändrar konstant i utbud och i priser. Man aldrig riktigt vad man betalar för eller vad som ingår i just det paketet jag för närvarande har. Det är ju knappast rimligt att varje månad gå in på deras hemsida för att kolla hur det ser ut just nu?

Varför skall man betala för en hel kanal med motorsport bara för att man är intresserad av fotboll?  Detta frågar sig den manliga halvan av familjen. Däremot är barna glada för vid telefonsamtalet idag framkom att vi har tre barnkanaler som vi inte visste om. Så de tar och ger i en salig blandning kan man säga.

Idag var det relativt tidig uppgång. Körde dottern till stationen för att hon skulle hänga på låset till en skoaffär i Göteborg. Hon ringde dit igår efter att hon till slut bestämt sig för att hon ville ha ett par skor. Och de lovade att lägga undan dem till de öppnade idag. Till saken hör att dottern har storlek 35/36 i skostorlek vilket innebär att urvalet i skoaffärerna är tämligen begränsat. Jag själv har 37/38 vilket innebär att det nästan alltid finns skor att välja på. 35:or tar inte ens alla affärer in och gör man det så är det ett par. Men nu är hon tillbaka hemma och övar sig just nu i att gå med lite högre klackar än hon är van vid.

Just nu rullar Nationalteatern i cd:spelaren. Det är enligt min mening den absolut bästa städmusiken. Så nu är det slut på pausen.

Ikväll har vi goda vänner på besök,. Det blir fransk afton:
Förrätt:          Gåslever på brushetta och fikonmarmelad
Huvudrätt:    Boeuf Bourguignon  (Eller lättare att stava hade ju varit Burgundisk gryta:)
Efterrätt:       Ost
På det kaffe med chokladtryffel. Kanske i sällskap med lite Armagnac?

Det bästa är att grytan gjorde jag igårkväll. Så det är inte mycket som behöver göras idag! Värma, koka ris, skära sallad.

jag vet inte vad jag ska tycka

skulle det vara bättre att få riktigt ont i halsen. Så här är det verkligen trist att känna sig. Har jag ont eller inte? Det är frågan.  Det går fram och tillbaka. Trist som bara den.Igår hade vi happening på jobbet, eller happening kanske är för mycket sagt. VI bjöds på supergod soppa och sen var det stadvandring med guidad tur på
"Lights in Alingsås".   Här kan ni se de ljussatta platserna.

Det är nu nionde året i rad som man ljussätter olika delar av staden. Det är trevligt. Det blir liv och rörelse på kvällen. Men som dottern sa efter att hon varit på invigningen. "Jag har sett bättre..." Nåväl det  var trevligt och somt var bra och somt mindre....

Denna tyckte jag var bäst. Men med vatten, träd  och gammal byggnad är ju förutsättningarna bra.Idag blev det enl liten sväng längs sjön med dottern. Det var mysigt att gå ut på promenad på kvällskvisten med dottern och hunden. Det är kul att ha tonårsbarn vid sådana tillfällen.

Nu är det dags att lägga sig. Det är sonens hundkväll, vilket innebär att man inte behöver ta sig ut ut stugvärmen.

jäkla skumt....

... det går fram och tillbaka med min hals. Just ikväll känns som om jag har ont i halsen... igen....
För det kan ju knappast vara så att för att de hostar och nyser på CSI så känner jag mig sjuk. Eller?

Idag hämtade jag min nya cykel. Det var en fröjd att cykla på denna. Vilken skillnad. Jag längtar redan till i morgon.

Måndag, tisdag och torsdag så är det promenad i promenadklubben som gäller. Idag var vi fem stycken.

veckans träningsummering

Denna vecka har varit en bra träningsvecka. Fast kanske lite ojämn :)

Måndag: Core + löpning på bandet sammanlagt 4,5 km
Tisdag: Core + sinning 30 minuter.
Sen kom dippen. Onsdag och torsdag gjordes annat!
Fredag: Styrketräning på gymmet
Lördag: Spinning
Söndag: Styrketräning

Så sammantaget var det ju bra. Målet är tre träningstillfällen per vecka. Allt därutöver är bonus.


________________________________________________

Uppdatering.
Nej sinning är ingen ny kul motionsform. Fast om det är att dricka vin med väninnorna så gjorde jag just på tisdagskvällen..... så det var iofs rätt :)


"nya" facebook

detta måste verkligen betraktas som veckans i-landsproblem. Enligt aftonbladet protesterar miljontals mot layouten i nya facebook.

För egen del är jag ingen fanatisk facebookanvändare. Skillnaden mellan den nya och den gamla har jag ingen direkt uppfattning om.
Och egentligen så tycker jag att hela facebookkonceptet är ganska obegripligt.  Har alltid tyckt att det är allmänt rörigt. Med lite mer intresse så kanske jag hade jag kanske satt mig in i denna "svåra" problematik ......

Däremot kan jag konstatera att förändringar för det mesta är svåra att genomföra.

Men det är alltid bra med klockren i-landsproblematik där vi alla kan få tycka och förundras!

men vad gör jag nu då?

Sitter här? Det är väl sånt som kallas för att smita :).  Klockan är ju nästan sex och dottern har dammat. Jag har vart på spinning och därefter avnjutit en mycket god middag.

Sen har jag banne mig köpt en cykel. En 8-växlad Crescent. Med allt som jag ville ha. Navgenerator. Bra bromsar. Och lite större ram. Passar bra till in längd. 30% på reapriset landade på 3.500. Inte så dåligt.

Kort sagt. Så snart jag är klar med damssugningen är jag nöjd med dagen!

klarade mig

från att bli förkyld, den kom av sig så att säga. Det känns bra.

Däremot är jag inne i ett mycket dåligt skov när det gäller städning. Här har verkligen städats med harens tass i flera veckor. Nu har jag dock lite tur. Dottern är pank. Så nu ska det nog snart bli fint här hemma,

tydliga tecken

nu kliar det i halsen. Känns som stor risk för förkylning. Usch. Får stoppa i mig någora esperitox och krypa till kojs.

Imorgon är det hård arbetsdag och sen klippning av håret på kvällen.

hits