tungt för kungen...

... oj, oj nu gifter sig äldsta dottern. Dyrt lär det blir. Ska kungen tvingas att ta från den personliga förmögenheten.

Jag våndas med honom. Kan det verkligen vara värt detta? Tidigare har han visserligen sponsrat kroglivet på Stureplan och andra nöjesmetropol. Men ett bröllop?

Visst vill han väl att kronprinsessan skall gifta sig. Men till vilket pris som helst?

Nu tror jag nog att staten, dvs vi skattebetalare kommer att skjuta till så pass mycket, att familjen Bernadotte slipper att ta ett lån från våra hårt pressade banker. 

För min del överväger jag att gå med i republikanska föreningen. Kan inte riktigt tycka att det är rimligt att staten skall stå för kronprinsessans bröllop. Det är ju, trots godkännanden från far och regering, ett privat åtagande. Vill kronprinsessan gifta sig skall hon självklart göra det. Men det är inte skattebetalarna som skall bekosta det hela.

träning

Idag var det dags att återvända till gymet. Det var länge sen. Kul är det att folk faktiskt konstaterar det. Att det var länge sen de såg en. Fast det är ju inte så kul att jag inte har tränat så mycket efter jul.

Det beror på flera saker. Dels har jag varit förkyld och dels har vi varit bortresta. Sen är det alltid trögt när man inte har tränat på ett tag. Det gör att motståndet blir lite för mycket. Fast jag vet att jag mår bra av att träna kommer jag inte iväg.

Men idag kom jag dit. Ett mindspinningpass. Det är skönt. Så nu är jag nöjd med mig själv

Kortvasan ett sammandrag

Det började i vår stad. Tåget, ICA-tåget, var en timma försenat. Vi frös. Vilken tur att jag hade tagit på mig understället redan hemma (Tack Maria för det tipset som jag fick förra året). Så istället för 23 så blev klockan över midnatt innan vi äntrade tåget.

Väl på fick vi nummerlappar, pastasallad, kexchoklad och litet annat smått och gott. Vid ettiden lade vi oss för att försöka sova. Vi det var jag och maken. Vi delade kupé med en far och hans son och hustru. De var väldigt trevliga. Det är ett av nöjena med att åka ICA-tåget. Man träffar människor man inte känner och umgås med dem periodvis i ett dygn.

Det här med att sova på tåg är ju ingen hit tycker jag, Förmodligen sover jag lite grand mellan varven men natten känns lång.....

Väl framme i Mora var vi en och en halv timme försenade vilket innebar rask promenad för att få frukost innan vi hoppade på tåget 8.30 som tog oss till Oxberg.

Starten gick 11.00 och jag kände att fästet var betydligt bättre än förra året. Tyvärr föll det under morgonen fem centimeter nysnö vilket innebar att spåren blev lite lösa. Man kunde inte glida så bra på skidorna.

Väl framme i Hökberg kände jag att det trots de drygt 5 minusgraderna var jag tvungen att lätta lite på klädseln. Det räckte att köra i underställ och jacka. Det var bra att jag la de fem minuterna på att byta om.

Nästa station var Eldris. Det gick som en dans tyckte jag. Där var det bara 9 kilometer kvar till Mora. Mitt minne från förra året vara att jag var urtrött där. Sån kände jag mig inte i år. De sista kilometerarna gick också bra, förutom att maken hade bättre glid än jag men envisades med att köra efter mig. Fast det var ju rart av honom förstås.

Väl i mål efter 3 timmar och 21 minuter så kändes det bra. Trött var jag förstås men det skall man ju vara.
Gissa om det var underbart att duscha och byta om. Sen blev det pizza och en öl. Det var jag verkligen värd.

På tåget hem sov vi riktigt bra och tillbaka hemma var vi klockan ett. Alltså ungefär 24 timmar senare.
Ett innehållsrikt annorlunda dygn.

Det var det....

... nu är skidsäsongen avslutad. Kortvasan gick bra utifrån förutsättningarna. Dvs att jag trots idogt tränande inte är så stark i överkorppen och inte har världens bästa teknik. Men jag orkade bra. Det kändes mycket bättre än förra året. Jag hade bra fäste men eftersom spåren blev lösa efter fem centimeters nysnö så blev inte glidet så bra.

Trots detta en bättre tid än förra året.

Nu är det nästa utmaning som står för dörren. Göteborgsvarvet.

Det fina vädret idag lockade mig att ta på skorna och ge mig ut på en runda. Det so är bra när det är sjöslask är att man blir tvungen att välja nya vägar. Så det blev en runda på nära nio kilometer. Skönt var det och jag höll inte så högt tempo.
Det är såna här dar som det är kul att springa. Solen sken. Svalt och skönt och glada människor ute.

Så det skall nog går bra fram i mmaj!

vallar inte om....

... låter fästet sedan fjällsemestern sitta kvar. Det håller nog i tre mil till.

Just det!

I morgon går tåget till Mora och Kortvasan!

glömde att...

... jag tog i alla fall några kort med mobilen

Detta är från vår tur upp på fjället vid Hamra i Tänndalen.
Dagen var fantastisk. Solen sken det var 23 grader kallt på morgonen men upp på fjället stg värem och eftersom det inte blåste var det precis så underbart som det ser ut.

pausat....

.. har jag gjort i Härjedalen. Årets skidsemester är avverkad. Jag har inte tagit ett enda kort men åkte en massa längdskidor.

En dag drog jag på mig helevetespjäxorna, fick kramp i vaderna men åkte i alla fall med stor behållning i Ramundberget.

Sammantattningsvis en bra vecka. Solen sken för det mesta. Lite kallt understundom. Ljusnedal är ett köldhål och det känns i händerna när det är 24 grader kallt. Men med bra fart och uppåtstigande värme blev det snabbt bättre.

det ni väntat på!!

temat var cowboyfest.
 
Här kommer några bilder!
   Vi red hinderbana......   Myste vid lägerelden

  Ystra hästar tyglades     Svart kuise med rosa ryttarinna

 Här är hela gänget.


Ja som ni ser var det en lyckad kväll!

hits