vad gjorde barn innan de hade mobil???

Scen: Jag och maken på väg för att köra sonen från en fotbollsmatch, med dem ett år äkldre grabbsen, till avslutningen i hans vanliga lag. VI är i ena änden av stan. Då ringer mobilen, 15-åringen är hemma och har ingen nyckel för att den ligger hemma hos kompisen i dennas väska. Kompisens mamma har kört hem flickorna till oss för att dottern skall hämta saker.
Vad göra? Vi har bråttom och man tänker ju inte alltid så klart. Tilläggas bör att dottern tidigare gjort sitt bästa för att få skjuts med bil från stan till kompisen. Hon har ju både cykel (som står hos kompisen) och busskort.....  Till slut veknade barnets far och sa att visst jag hämtar er. Strax därefter hoppar hon på en buss och håller sånär på att glömma att meddela pappa att skjuts inte längre behövs.... det hade hon definitivt gjort om jag inte hade råkat ringa precis när de satt på bussen.
Nåväl. Jag släpper av maken vid fotbollplanen, gör en u-sväng åker hem, släpper in flckorna. Mamman till det andra banet har vid det laget åkt hem och jag har blivit tubbad, också via mobilsamtal, att köra dem till kompisen. I ren desperation har jag OK:at detta. Då ringer maken och säger att jag måste komma och hämta dem. För sonen skall vara med på fotbollsavslutningen och den håller bara på en stund till.
Ut och hämta dessa, flickorna får följa med en sväng ut på landet. Jag släpper av sonen och maken. In till stan med flickorna och sen tillbaka för att hämta hem familjen.
Jag säger då det. Det blev tack vare allt detta körande ingen grill idag. Och om du som läser detta hänger med i alla turer så.... grattis du är en skärpt individ.

Om inte mobiler funnits hade dottern fått cykla och ta sig medelst diverse kommujikationer bäst hon velat.


ryggsäckar fram

Jag och maken har varit uppe på vinden och rekat bland vad vi har. Ja vi hittade ryggsäckarna men inte packpåsarna  som jag vet finns däruppe. Sen hittade vi lite mer musbitna gosedjur som fick slängas. Dammsugarn fick också förlja med en sväng för att ta hand om allt vad de äckliga små gnagarna lämnar efter sig.  Två gånger lyckades jag tappa ner dammsuganr genom hålet i taket. Tur att det var jag.

På vinden skall vi göra ett rejält röj i sommar och verkligen köra till tippen med diverse saker som har sparats alldeles för länge. Bäst före datum har definitivt passerats. Annars har det vart en bra helg . Lite mer sol hade inte skadat.

Snart semester!


det är kallt nu

jag tror alltid att det är ständigt varmt när det är det. Alltså blir jag lika besviken varje gång som solen och värmen försvinner. Idag var det ju som värsta vårvinterdagen. Kallt och blåsigt.

Svensk sommar som den brukar vara. Nu är det väl snart dags för nedräkning till smestern. Fem arbetsdagar kvar.

som vanligt igen

dvs maken ropar plötsligt. "Dra in markisen det reganr". Idag var det skolavslutning och det var verkligen som vanligt igen. Nu skulle man kunna tro att det regnade när vi alla stod där för att se på våra telningar - nåja rätt stora har de hunnit bli - medan de sjöng och såg sommarglada ut. Nej då sken solen . Till och med så man var lite varm. Sen hade vi tänkt att vi skulle gå ut och äta tillsammans med de små. Vad tror ni blev av det? Inte mycket. DOttern bara tittade på oss och sa helt frankt: "Nej jag ska göra nåt annat" SOnen meddelade i förbifarten "Jag ska gå och bada". Så där stod vi och tittade på varandra.

Tog cyklarna och åkte hem. När sonen var hemma och hämtade badkläder så sa han att "Om ni köper nåt så kan jag tänka mig nåt också....." Det slutade med hämtmat från Musses. Eller kanske väntmat för det tog onekligen lite tid.

Nu är vi mätta. Och som sagt det är som vanligt igen med temperaturen. Vi fick ta på oss långärmat när vi var ute med hunden på kvällspromenad. Inatt skall det väl inte vara några problem att sova för värmens skull i alla fall.

jag är nöjd

Jag är nöjd efter att ha  varit ute och sprungit två varv i löparsåret. I och för sig på en rätt usel tid men i jag sprang i alla fall. Sen har jag dammsugit huset och dammat lite lätt. Tycker att det får betraktas som en rätt bra start på veckan.

I morgon är det skolavslutning för de små liven. Dessförinnan lite jobb och så.

För övrigt har jag under helgen ägnat mig åt att läsa Luftslottet som srängdes av Stieg Larsson. Lättläst och spännade.

hur ska jag sola utan att få svett i ögonen eller

hur ska jag kunna ligga och på magen och läsa utan att få ont i ryggen?

Detta mina vänner är i-landsproblem av stora mått!!

Kudde, ramlösa  mm ska lösa problemen - åter till solen

dricka ett måste

sådana här dagar. Det är härligt med värmen. Men svettigt är det måste man säga. Idag var det student i vår stad. Perfekt att göra ärenden för alla var på uppvaktning. Jag var och fixade pass till barnen och det tog typ fem minuter. Tjejen på polisen berättade att det annars brukar vara fullt hela tiden och folk överallt. Tur hade vi som herke. Sen var jag och sonen och ordnade med bankkonto med tillhörande kort. Jag måste säga att de är finurliga på banken. Dottern har sedan ett bra tag tillbaka ett kopnto med ett enkelt uttagskort. Hon har i o ch för sig aldrig några pengar på kontot men tanken är ju att hon skall kunna ta ut sina pengar då och då. Annars kunde hon ju ha dem hemma i en låda. I alla fall så säger tanten på banken att hon rekommenderar ett visa ungdomskort. Det kan ju användas som betalkort också.... Och sen kan man göra hela ett gratis uttag per månad..... Det andra alternativet uttagskort skall tas bort, ni vet ett sånt där kort som man endast kan ha som uttagskort i automat (något som jag tycker är alldeles utmärkt för en trettonåring).... Jaha när då då frågande jag. Det visste hon inte riktigt. Så det blev ett sådant i stället för ett betalkort. Förmodligen är det dyrare för banken men de får väl se det som en investering i en presumtiv vuxenkund. Banken lär ju inte gå under.

Sen var vi och uppvaktade studenter. Trevligt. En ljummen kvällpromenad på det. Nu är det bara te, macka och en stunds läsning som saknas för att dagen skall bli perfekt!

förvirring

Jag ser inte så mycket på fotboll men jag lyckades få se det konstiga 5-0-målet som Allbäck gjorde..... en härlig studie av förvirrade män tycket jag. Kul att de vann.

Att springa idag var verkligen ingen hit. Det blev ju aldrig direkt svalare.... Kroppen kändes minst sagt seg. Men nu är det gjort. Man får vara nöjd med det.

Nu är det dags för en kopp te och så ska jag påbörja del tre i milleniumserien. Har hört sägas att de första 15 kapitlen skall vara sega.... vi får väl se.

Växlande

har det varit idag. I arla morgonstund gav sig sonen och maken iväg. Den första för att spela fotboll och den andre för att agera parkeringsvakt. Detta inom ramen för Bil-Nilsson Cup. En mycket väl genomförd och bra arrangerad fotbollscup som Alingsås IF genomför varje år. På Mjörnvallen som jag tycker är en av de vackraste idrottsarenorna i vår del av Sverige.
Den ligger vid sjön och ja fint är det. Här är en bild på entrén:
 

Jag sov vidare. Halvtio drabbades jag av en chock. Dottern som sovit borta under natten dök upp i något som ur hennes perspektiv sett var att betrakta som arla morgonstund oxå. Förklaringen kom snart. Hon skulle iväg och shoppa. Nåväl jag kom upp och hon och jag åt frukost på den nymålade altanen. Fantastisk skönt.

Sen hann jag iväg för att se på åtminstone en match i sonens gruppspel. Denn vann de med betryggande siffror. Lite nervöst var det eftersom de på grund av andra resultat kunde bli tvungna att vinna med rätt många mål för att gå vidare. De gick till kvarten men där fick de se sig besgrade i en rätt jämn match mot ärkerivalen Holmalund.

Sen var det middag och till slut fick jag möjighet att enbart njuta av solen och läsa i min deckare. Den måste jag snart vara klar med så att jag får sätta tänderna i Stieg Larssons senaste. Det är inte helt enkelt. Jag somnar nästan alltid när jag börjar läsa. Etta par sidor och sen är det klippt. Är väl helt enkelt väldigt trött i grunden.

Ett bra avslut på denna dag kommer att bli en löprunda. Men jag får vänte en stund så att det blir lite svalare.

Vem är Charlotte Whitton?

"Vad än kvinnor tar sig för måste de göra det dubbelt så bra som männen för att anses hälften så duktiga. Lyckligtvis är det inte särskilt svårt." Detta har denna kvinna sagt. Och frågan kvarstår. jag vet inte vem det är.
Nog ligger det lite i det. Och det är inte bara sexistiskt som min man skulle kunna säga.

Det är sommar i alla fall.

Kram till alla!

Är det sommar nu?

Vad krävas för att det skall vara sommar?
Räcker följande:
- Grillning
- Vi åt ute
- Gick inte in
- Sonen kom hem och var rödbränd i nacken
- I morgon skall vi olja in altanen och utemöblerna

Visst får vi betrakta detta som tydliga sommartecken?

Jippie!!

50 %

50 % av maxpulsen är vad man ungefär ska ligga på i början under uppvärmningen av ett spinningpass. Det gjorde inte jag i morse. Kände mig helt OK  men klockan sa att jag ansträngde mig en hel del.... Så när jag kom hem så gjorde jag vissa justeringar.
Nu har 50% av dagen snart gått. Ikväll kommer våra kamrater för att grilla. Jag har köpt fisk till oss damer. Till den andra halvan har det inköpts diverse kött. Det ska bli både trevligt och gott. Förhoppningsvis får jag mina slingor gjorda också.
Annars är det lugna gatan. Solen skiner och maken håller på att rengöra altanen på baksidan som i morgon eller så skall mållas med olija med vitt pigment i. Det blir nog mycket fint. Då skall även möblerna oljas in. Vi hoppar detta idag för vi vill ju gärna kunna sitta i möblerna om nu vädret håller i sig.

städning är skit

i alla fall som träning betraktat. Vilket numer är bevisat. Man kommer inte upp i puls så att det är någon nämnvärd ökad kaloriförbrukning. Så sorry ni som hoppades på denna belöning. Man får i stället försöka njuta av att det faktiskt blir fint hemma när man städar. En stund i alla fall. Ur kaloriförbränningssynpunkt är det mest effektivt att tvätta golv. Framförallt om man har skurhinken på första våningen och springer lite upp och ner i trappan:)

Dag att sova.

hits