så sant...

... så här är det. Vad jag kände igen mig!  Frågan är bara hur man skall vända på detta. Jag tror banne mig att jag skall göra samma test som Terri gjorde. Frågan är bara vad och var jag skall lägga något i huset.....

Godnatt önskas alla andra som också slavar i hemmen!

Kommentarer:
Hälsningar från : Mia

Jag undrar om det nånsin går att förändra det där....kanske om några generationer...

Hälsningar från : Vaniljis

Ja, djupt inrotat i oss kvinnor. Fast vi låter det ske också för vi orkar inte se skiten....vi kanske skulle strunta i att plocka hela tiden... :)

2008-11-05 @ 16:42:58
URL: http://vaniljis.blogg.se/
Hälsningar från : Nina

Jag hatade alltid att vara den som skulle ha det övergripande ansvaret och plocka plocka plocka plocka... till sist strejkade jag. Ingen märkte att det grodde igen med saker överallt... bara att de inte hittade sina grejor.



Naturligtvis... de låg ju inte där de skulle vara... eftersom jag strejkade. Nu har jag bara mitt att ta reda på.

2008-11-05 @ 16:45:36
URL: http://ninajohangarden.blogg.se/
Hälsningar från : Inga M

Ha ha.. jag gjorde ett sånt test för många många år sedan när jag nyligen flyttat ihop med den här gubben. Han hade slängt en skjorta på TVn. Jag tog bort den och hängde in den så som min mamma skulle ha gjort. Men sen sansade jag mig och frågade mig själv om det var så där jag ville ha mitt liv, plockande? Jag hämtade skjortan och la den tillbaka på TVn. Nu minns jag inte hur länge den fick ligga där men jag bröt min vana den där dagen.

2008-11-05 @ 19:57:16
URL: http://inga.blogg.se/
Hälsningar från : Margaretha

Men jag har slutat tro att jag skall kunna förändra ett beteende.... Man får tänka på att man har olika saker som man är bra på...

Kram

Margaretha

2008-11-05 @ 20:51:37
URL: http://catfriend.blogg.se/
Hälsningar från : Vaniljis

Hej! min dotter ska ev göra en utbytesresa som jag tror din dotter har gjort. Kan du inte berätta lite om det? Om du vill alltså. Du har min mailadress här ovanför tror jag. Vad tog ni med henne på för resor och hur mycket engagerade ni er? Han/hon kommer hit när jag skriver c-uppsats så det är bra om jag är förberedd.. :)

2008-11-06 @ 07:05:47
URL: http://vaniljis.blogg.se/
Hälsningar från : anneli

Been there, done that....ja du en evighetsmaskin det där och helt hopplöst att försöka tala samma språk, för männen (generaliserar kanske....??) har inte samma verklighetsbild, thats for sure! Har testat struptricket också....utan framgång...

2008-11-06 @ 13:02:42
URL: http://nygamlajag.blogg.se/
Hälsningar från : Alexandra

Kan skriva under artikeln även jag...jag är så trött på det! morrar



Kram!

2008-11-08 @ 10:35:06
URL: http://nattfari.blogg.se/
Hälsningar från : Sus i dus i desperat träning!

Jag kan inte klaga på min darling han hjälper till mycket!



Kram Sus

2008-11-08 @ 22:01:37
URL: http://sus68.blogspot.com
Hälsningar från : ullrika

jag är helt inne på Margarethas linje. och Inga Ms. varför lägga energi på nåt som bara blir skit i slutändan ändå? alltså, om det är nåns beteende jag ska/kan ändra är det ju mitt?



vi kan ta exemplet med sockan (som jag tyckte var festligt! festligt att han inte såg den alltså... hela grejen är skitkul! han dammsuger, men bara rätt fram på golvet? det är väl inte direkt där det är smutsigast?!)!

om jag retar mig på att det ligger sockar i hörnen, plocka bort dom. om jag inte retar mig på dom, låt dom ligga kvar. om jag retar mig på att ingen annan plockar bort sockarna i hörnen borde jag kanske tänka om.



det finns en tes jag verkligen försöker leva efter. det är; jag kan inte ändra andras beteenden, bara mina egna. om den jag lever med inte lever upp till mina förväntningar har jag tre val, antingen bestämma mig för att de oupplevda förväntningarna inte är tillräckligt oförväntade, dvs jag kan stå ut med sockar i hörnen. jag står inte ut med sockarna, och plockar upp dom själv. eller jag kan helt enkelt välja att avsluta relationen.



den enda jag kan ändra på är mig själv.



hoppas du inte blir missnöjd att jag snodde ditt sockexempel! det här är inget jag menar mot dig personligen, utan mot mig själv.



slutligen. jag är nog den som är mest slarvig i min familj. trots det lägger jag oändlig tid på att plocka och rensa. tid min man lägger på tvätt och disk. vi kompletterar varann. och retar oss ibland på varandras val - plocka/tvätta. men. vi har valt att leva ihop. då får vi helt enkelt samsas.



det blir lite rörigt det här. klockan är sen som vanligt! men, hoppas ni förstår hur jag menar!

2008-11-10 @ 00:32:52
URL: http://akirllu.blogg.se/
Hälsningar från : evans

Åhh, min dator är så seg, så det går inte ens att kolla på länken. Får testa på jobbet i morgon :)

2008-11-10 @ 18:53:13
URL: http://evans.blogg.se/
Hälsningar från : Sus i dus i desperat träning!

Ville bara kika in och säga godnatt!

Kram Sus

2008-11-10 @ 23:24:19
URL: http://sus68.blogspot.com/
Hälsningar från : olsson

Gissa om jag skulle villa varit med er just nu.?

Här regnar det och sen blåser det och regnar.

2008-11-11 @ 22:56:51

Jag tycker att:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress:

URL:

Kommentar:

Trackback
hits