mysko ryck...

...är det våren eller vad? Idag har vi gjort i ordning på vår altan och gjort ett trädgårdsröj som heter duga. Visserligen är vår trädgård behändigt stor vilket innebär att det går fort men det ska ju ändå göras. Grannarna kommer att få en smärre chock när de tittar ut.

Trädgårdsmöbeln får hänga med ett år till. Däremot kommer det att behövas ett lager olja med pigment på altangolvet. Men det får bli senare. Det går ju dessutom fort. Det är absolut en av de bästa påhitt jag har fått att måla det tryckimpregnerade med pigmenterad olja. Det blev en bra yta + att det är så fint. Träet lyser igenom det vita och det ser så rent ut på nåt sätt.

Efter välförtjänt fika i de nytvättade möblerna så tog vi en vårpromenad. Det var lagom att gå i bara t-shirten.
Efter en avslutande sväng till affären så genomförde vi helgens tredje grillning. Men det var första gången som middagen intogs utomhus. Det är en särskild känsla. Grillningarna har förgyllts av kryddorna som anlände i fredags. Ja kryddorna som jag vann hos
Ejmis. Kanonbra vinst! Och jag som aldrig vinner nåt annars.

Men ni ska inte tro att det var slut med detta. Nej nu har fönsterna på nedervåningen putsats, dörrarna torkats av och jag har hunnit med en sväng med dammsugarn. Därtill har jag tvättat två maskiner tvätt.

Helt klart ett mysko ryck.

Däremellan har dottern ringt för att samråda inför köp och för att informera om hur läget varit där i huvudstaden. Hon verkar extremt nöjd med utflykten. Och nu är hon ju sanrt hemma. Då är det två veckor till nästa utflykt. Då skall hon till Malmö.

Kommentarer:
Hälsningar från : ejmis

Kul att du gillade kryddorna! =)

Hälsningar från : evans

Härligt att kunna fixa i trädgården! Vid det här laget brukar jag åtminstone ha kunnat kratta, men i år är det så mycket snö :(

2008-04-20 @ 21:43:58
URL: http://evans.blogg.se
Hälsningar från : Helena

Alla har fejat och donat den här helgen. Man är helt slut, men känner sig duktig efteråt :0)

2008-04-20 @ 22:13:20
URL: http://solgudinna.blogg.se
Hälsningar från : Vaniljis

Ja, varenda kotte var ute i trädgårdar och på balkonger. Hur mycket folk som helst i spåret igår. Första joggen utan handsskar och mössa! :)

2008-04-21 @ 05:49:33
URL: http://vaniljis.blogg.se
Hälsningar från : Titti

Det är våren som sätter igång det stora röjarbehovet, hos mig allafall! Och det är ju skönt när det är klart. Nu har vi "bara" ett par hundra meter staket som ska målas och sen får jag börja gräva och plantera.... eller om D får måla och gräva och jag planterar....

Ha en bra och solig måndag!
Kram Titti

2008-04-21 @ 07:41:36
URL: http://dagarimittliv.blogg.se
Hälsningar från : evans

Nu ligger mina vårbilder för vecka 17 ute!

2008-04-21 @ 13:50:56
URL: http://evans.blogg.se
Hälsningar från : Eva

Herregud vad du har varit flitig! Vad jag får dåligt samvete. Men, idag känner jag mig piggare. Så framåt kvällen kanske man ska dra ner i tvättstugan. Har knappt några kläder att ta på mig... Men först väntar en fika på balkongen. Hoppas du också har det skönt i solen :-)

2008-04-21 @ 14:19:47
URL: http://suntliv2.blogg.se
Hälsningar från : Inga M

Du, nu måste jag bara fråga, vilken olja och vilket pigment använde Du till altanen? Vi står inför den här proceduren nu och jag skulle vilja ha golvet ljusare. Det blir så mörkt av vanlig träolja.

2008-04-22 @ 05:02:27
URL: http://inga.blogg.se
Hälsningar från : Helena till Inga

Du jag är inte hundra procent säker vilken olja det var. Men det var ett vanligt märke. Jag tror att det var Nordsjö. De hade olika förslag på brytningar i butiken. Jag tror min brytning hette Alvaret (som på Öland) Det fanns flera varianter. Denna var med nästan enbart vitt. Jag är väldigt nöjd. Det blev en yta och den är väldigt lättskött.

2008-04-22 @ 18:03:32
Hälsningar från : Svenkarolina

Hope you enjoyed your visit.

2010-05-05 @ 13:45:27
URL: http://svenkarolina.3steps.com

Jag tycker att:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress:

URL:

Kommentar:

Trackback
hits