middagstips
I senaste Buffet från Ica hittade maken detta recept. Det var verkligen gott. Det är alltås vad vi har ätit till middag idag. Rekommenderas!
Quorn med dillsås

Portioner: 4
1-1 1/2 påse quornbitar (à 300 g)
2 dl vatten
2 1/2 msk kalv- eller kycklingfond (eller 1 buljongtärning)
2 dl crème fraiche
1 msk majsstärkelse (maizena)
1/2 dl finhackad dill
salt
nymalen svartpeppar
ev lite färskpressad citronjuice
Gör så här
1. Vispa ihop kallt vatten, fond, crème fraiche och majsstärkelse i en kastrull. Låt såsen sjuda under omrörning ca 5 minuter.
2. Smaksätt med dill och lite nymalen svartpeppar.
3. Lägg ner de frysta quornbitarna i såsen, rör om och sjud sakta under lock 4-5 minuter.
4. Smaka ev av med lite mer salt och lite citronjuice för den som vill ha rätten något syrligare.
5. Bjud med potatis och morötter, som bekvämt kan kokas tillsammans i en kastrull. Lättkokta sockerärter eller liknande är gott till. Fullkornsris kan ersätta potatisen.
Sen till efterrätt så gjorde vi
Tjockpannkaka med blåbär och choklad
Ingredienser
Portioner: 8-10
4 ägg
2 dl + 1 tsk vetemjöl
2 tsk vaniljsocker
4 dl mjölk
1 dl socker varav 1 msk på kakan
50-100 g mörk choklad
2 dl frysta blåbär (ca 100 g)
salt
Tillagningstid: Över 20 min
Gör så här
1. Sätt ugnen på 200°C.
2. Knäck äggulorna i en skål för sig. Spara äggvitorna i en väl rengjord bunke.
3. Vispa samman äggulor, 2 dl mjöl, vaniljsocker och hälften av mjölken tills smeten är slät. Tilllsätt resterande mjölk och 1 krm salt.
4. Vispa upp äggvita. Tillsätt 5 msk socker och vispa till hårt skum. Rör ner i smeten. Häll smeten i en smord ugnssäker form (ca 20x30 cm). Eller använd stora portionsformar (ca 10 cm i diameter).
5. Blanda de frysta blåbären med 1 tsk mjöl. Hacka chokladen.
6. Strö blåbär, choklad och 1 msk socker över smeten. Grädda mitt i ugnen, ca 25 minuter för stor form och ca 15 minuter för portionsformarna.
Detta serverades ihop med lite glass!
En mycket god söndagsmiddag.
Snabbt och lätt gick det också.
Ser riktigt smaskigt ut...kanske något för nästa helg.....
Kram
Margaretha
Smaskens! Den där med corn ska jag testa! :-) Jisses så hungrig jag blev plötsligt. Måste ut och handla.
Verkar som du har haft en bra helg med god mat och avkoppling. Visst är det härligt att få gå ut på något "annorlunda" i bland, nåt' som man inte gör varje vecka.
Quorn e jag så skeptisk till..e det vekligen gott? Smakar det inte annorlunda?? Annars ser det ju himla gott ut!
Quorn är faktiskt riktigt bra i stället för kött. Kanske lite dåligt med tuggmotstånd. Men väl värt att testa tycker jag.
Hejsan!! Quorn är jättebra, det äter vi ofta här!!
Inte dom helt färdiga produkterna, men bitarna ,färsen och fileerna.... detta recept ska jag absolut prova!!
Pannkakan ser också himla god ut!!
Ha det gôtt!!