gps-strul

i helgen var vi i Stockholm. Till Kungliga huvudstaden behöver man väl inte gps säger ni. Inte ni nej men vi. Vi skulle till systern i Gustavsberg. Nya bilen har ju GPS så det var ju bara att ställa in och köra. Och det är ju så trevligt när man ser att 28 mil fram över skall man svänga höger. Tyst och fint. Men plötsligt strax innan Södertälje löpte den amok. Gps:en alltså. Det blev alldeles svart på skärmen och vår bil svävade plötsligt i limbo. En liten blå pil mitt i allt det svarta. Som maken sa. Finns vi eller finns vi inte. Men heureka plötsligt var vägen tillbaka. GPS:en räknade om och ställde in resmål och den vänliga kvinnans röst dök upp och sade nästa avfart sväng höger. Och vi gjorde ju snällt som hon sa..... Jo, sa jag lite allmänt bekräftande till maken. Hon sa nåt, systern alltså, om att åka norr om Södertälje det gör vi ju i alla fall. Men det är ju väldigt nära norra Södertälje. Närmare bestämt genom de norra delarna. Fortsätt framöver mot Nynäshamn sade den vänliga rösten OK, tänkte vi. Vi gör väl som hon säger. Vi körde på. Men titta där är ju Hall. Frukatnsvärd anläggning förresten . Och ojdå nu är vi i Botkyrka. Och ingen karta hade vi. Men vi fortsatte att snirkla oss framåt i rondeller ock gatukorsningar. Sen plötsligt. Titta där är ju Globen. Men var är vi nu? Slussen det är ju mitt i Stockholm. Vi är väldigt fel. Så småningom kom vi fram. Vi satte av GPS:en och använde i stället vanlig hederlig vägvisning per telefon. Förmodligen var det så att när hon i gps:en räknade om försvann tillåt motorväg med påföljd att vi åkte på småvägar i stället. men det var ju lätt intressant i alla fall....

En trevlig helg i Stockholm blev det. På lördagen skulle vi tokshoppa. Men Stockholm är för stort. Det blev lite shopping efter att vi hade sett på vaktavlösningen. Lunch. Och sen expedition på Nilen på Cosmonova på Naturhistoriska. Kul grej. Systern med make hade verkligen ansträngt sig för att vi skulle få en trivsam helg. Det var som på ett bättre hotell. God frukost. Genomtänkt och bra mat. Kul att se deras hus. En härlig promenad i Gustavsberg men ett sånt där obligatoriskt porlinsbutiksbesök. Sen avslutade vi i Sickla köpcenter på söndagseftermiddagen. Köpcenter är bra att handla i om än lite tråkiga. Barnen fick äntligen tag på sina kläder köpta i Stockholm. Sen var det bara att sätta sig i bilen igen. Och se kring Södertälje försvann vägen igen..... Men denna gång använde vi huvudet och lydde inte när vi skulle göra en u-sväng. och se vi leddes helt rätt fram till maken syster i Örebro. Trevlig samvaro. Hemma lite sent men vilken trevlig helg.

Nu är det måndag kväll. Jobbat alldeles för länge och har en tuff vecka framöver. Men det ska nog gå det med.

Kommentarer:
Hälsningar från : R3

En kompis till mig berättade att hans pappa hade inhandlat en GPS. När de för första gången skulle använda denna på väg till Landvetter flygplats uppmanade GPS:en dem att svänga till vänster , där det inte fanns någon väg.....bara åkermark. Tacka vet jag karta och kompass !

2006-11-22 @ 08:22:47
Hälsningar från : Karin

Nu har du varit hemma hos mig då, eller ja min mor och far,tok tok...=)

2006-11-22 @ 18:59:41
Hälsningar från : Me

Kära R3 inte har du med dig kompass i bilen :)

2006-11-22 @ 22:24:48
Hälsningar från : Me

Ja Karin de var så vänliga. Vi grattade också Olle.

2006-11-22 @ 22:25:23

Jag tycker att:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress:

URL:

Kommentar:

Trackback
hits