spinning och söndagskväll

jag och maken avslutade en slapp söndag med ett spinningpass. Det var skönt.

Dessförinnan hade vi ätit en "Mustig linssoppa". Den bestod av en purjolök, paprikapulver, buljong, tärnad potatis, 1,5 dl gröna linser (som man med fördel kunde blötlägga innan), kokade detta i 30 minuter sen hela konserverade tomater med spad (las i mot slutet) samt att det hela smaksattes med honung, vinäger och en pressad vitlöksklyfta. Det blev riktigt gott.

Sen tänkte jag jobba lite, men av någon outgrundlig anledning kommer jag inte in på vårt intranät. Så tråkigt :).

Så nu är det bara att vänta på Brottskod försvunnen. Annars är det lite hög temperatur här eftersom barnen skall till Hovfjället i morgon. De ska åka 5.30 - suck. Gissar att alla kommer att vara rätt trötta i morgon kväll.

solig söndag

idag när vi vaknade var det märkligt. Ingen blåst, inget regn och det var ljust. Solen sken. Perfekt väder för en söndagspromenad. Det känns verkligen att man har varit mycket inne denna vinter.

Helgen i övrigt har varit ömsom vin och ömsom vatten. Mestadels vin om man säger så. Den enda smolken i glädjebägaren var sonens fotbollscup. Tre förluster. Han var inte glad. Då spelar det inte mycket roll vad jag säger. Han hävdar (och dessvärre har han väl rätt) att jag inte vet vad jag talar om. Så nu har jag bestämt mig för att ändra strategi. Jag kommer inte att kommentera mera.

För övrigt som sagt trevligt med olika släktfolk här. I fredags min familj och igår makens bror. Idag slappar vi och som sagt har varit ute och promenerat.

försenat om träning

igår fredag skulle jag sluta tidigt för att hinna med att förbereda kvällens övningar. Klockan 12 hade jag alltså avslutat arbetsdagen (trodde jag) och satt mig på spinningcykeln för ett activiopass. Efter genomfört pass ringde förstås mobilen och varföör svarade jag? Jag är väl för plikttrogen helt enkelt... Det innebar ständiga avbrott under eftermiddagen. Det var inte bra för sinnesfriden.

Annars har helgen flutit på bra. Och hela söndagen återstår. Skönt!

vad glad man blir

För en stund sen knackade det på dörren och där stod en av mina vänner med blommor i hand. Så överraskad jag blev och glad.

Och sen har jag fått sms och mail.

Fantastiskt att ha vänner.

Och sist men inte minst alla grattis via bloggen!

Detta har verkligen varit en toppendag. Nu ska jag gå och lägga mig och läsa en av mina deckare! Imorgon är det mer skarpt läge med föräldrar och systrar med familjer på kvällen. Men det ska nog gå bra. Jag har bestämt mig för att vara ledig på eftermiddagen och barnen har bestämt vad vi ska äta!

hurra vad jag är glad

Ja jag känner mig verkligen glad idag. Det har varit en bra dag. Jag har verkligen inte tyckt att det skulle bli så kul att fylla år utan har mest skjutit ifrån mig detta faktum. Inte orkat planera något och inte kommit på något jag velat ha. Alla har varit rätt frusterade på mig.
Men den kom ändå. Födelsedagen. De är ju för goa min familj som gick up tidigt, sjöng och gav mig så fina presenter. En snygg lite större Björn Borg väska. En snygg grön-spräcklig tröja (de hade problem med att inte hitta nåt grått eller svart haha) En sminkväska fick jag av barnen. Och en så fin Bodumtekanna.Och hårscampoo. Sånt där fint som man inte annars köper. Och sist men inte minst fyra deckare.

Glad i hågen cyklade jag iväg. Det var lite ljummet skönt i luften. Lite vårkänsla. På jobbet susade dagen raskt förbi. Då och då fick jag ett sms med ett grattis. Imorgon skall det bli lite stillsamt hålligång med de närmast sörjande.

Nu ska jag snart se på tv, handboll på schemat, det blir väl förmodligen ingen höjdare men ändå.

Sammantaget en bra dag alltså.

träning

På onsdag körde jag ett activio 75pass. Det var ett styrkepass där man aldrig gick under 70% i maxpuls. Det kändes väldigt bra igår. Men det blev nog lite för mycket av det goda. Frigjorde så mycket endorfiner eller vad det nu kan vara så jag hade svårt att sova. Men som helhet var det bra.


glömde

Det var ju sol idag. Så härligt! Jag cyklade till och från tåget och njöt av kylan.
Det gjorde inget att växlarna frös.
Halvfem var det fortfarande riktigt ljust.

allmänheten starkt påverkad

dock märkte jag ingenting av dramatiken i Göteborg. Jag var ju där. Hade ett möte och kom med tåget vid 8.30. Tog mig dit jag skulle. Jag var i god tid. Det var däremot inte den jag skulle träffa. Han kom stressande och pratade om hur svårt det var att komma fram på grund av avspärrningar, bomber och rån. Jag fattade ingenting..... men medan han sansade sig så hann jag ju ta reda på vilken dramatik som rått i Götet hela morgonen och som sen fortsatte under förmiddagen.

Annars rullade min dag på i bra ordning. Jag hann med det jag skulle. Hem i tid och hann ta en liten sväng med hunden. Därefter så var jag på mindspinning. Jag har just nu en intensivvecka. Mycket spinning på schemat. På torsdaga ska jaag inte träna då är det dags för tårta eller liknande. Hmm då är jag ytterligare ett åt äldre.

Slutet av kvällen har tillbringats framför TV:n. Såg andra halvleken i handbollen. Så spännande. Här var väl också stora delar av allmänheten också starkt påverkad.

tränat

core och 7 km löpband.

framtida planer

aldrig är vi nöjda :) Ni som har snö vill helst slippa se den och jag som bor i västsverige skulle gärna få lite snö som omväxling till den grå vardag som vi har här från november till mars.

Men jag ser fram emot vintersemestern då vi åker till Härjedalen. Närmare bestämt byn
Messlingen som ligger c:a 2 mil från Funäsdalen. Det är verkligen en lisa för själen att komma upp dit. Vi brukar vara där både på sommaren och på vintern. Vi har en andelsstuga.

Det som är väldigt skönt med fjällsemestern är att man verkligen kommer iväg från den vanliga vardagen. Sen är det två helt olika semestrar. På vintern är det lite stressigt med att passa tider, komma upp i tid på morgonen för att åka till  backarna. Barnen vägrar numera att åka längdskidåkning. Jag tycker att det är kul både med utförsåkning och med längskidor så jag gör både och. Men på kvällen slappar man äter gott och kopplar av. Man är trött i kroppen. På sommaren är det däremot bara avkoppling. Vi vandrar och latar oss. Njuter av den oändliga naturen och har det så bra. På kvällarna gör vi samma som på vintern.


på begäran - Lennarts gryta

här kommer receptet på Lennarts gryta. Jag har hämtat det ur Nya Annas Mat. En mycket bra kokbok för överigt.

Lennarts gryta
För fyra personer
500 g strimlat innanlår av nöt eller kalv
smör, margarin eller olja
3-4 gulla grovhackade lökar
2 rätt små tjockt slantade morötter
1 buljongtärning
c:a 1 1/2 del crème fraiche (ej lätt)
salt, svart- eller vitpeppar
persilja att strö över

Börja med att fräsa lök och morot i en stekpanna. Flytta efter hand över det frästa till en traktörpanna. Bryn köttstrimlorna i omgångar - tar man stekpannan full är det svårt att få fram den lilla stekyta som gör så mycket för smaken.
Flytta över köttet till traktörpannan. Vispa ur stekpannan med lite vatten - sammanlagt c:a 1 1/2  dl. Häll över skyn i traktörpannan.
Fräs till sist de hela eller halva (eventuellt sköljda) champinjonerna. Lägg ner dem också i grytan. Smula i en buljongtärning och koka allt under lock  5 minuter. Klicka ner crème fraichen och krydda med salt och peppar. Koka under lock på svag värme i ytterligare c:a 10 minuter. Strö över persiljan.
Servera med nudlar eller ris. Eller med potatis. Gärna också sockerärtor.

Denna gryta har vi gjort ett par gånger och man kan tycka att det ser ut att vara väldigt mycket lök. Men det ska vara så. Grytan är jättegod. Jag har dubblat den när vi är fler och det funkar också. Då får man förstås använda en större gryta.

söndag

Nu har jag och dottern varit hemma i lugn och ro hela förmiddagen. Sonen och maken har varit på bandymatch och därefter målvaktsträning.

Helgen har varit trevlig. Igår var vår goda vänner här. De är såna som man kan skratta och prata med. Skönt umgänge med andra ord. De fick Lennarts gryta som vi hämtat ur Nya Annas mat. Den är god. Vill nån ha receptet lägger jag gärna in er.

På programmet idag är att uppvakta kusin på födelsedagen. Trevligt det med. Sen är helgen över. Suck! Men vintersemestern rycker allt närmare. Se lite snö och få lite ljus på sig. Det behövs sannerligen.


 


mys på gym

Jag och maken lyckades få plats på activiopasset på lördageftermiddagen. Det är så mysig t på vårt gym på lördagseftermiddagarna. Då bjuder de på soppa med macka. Det är verkligen gott efter träningen. Och man slipper rusa hem och vara superhungrig. Eller handla vilket ju är förädande när man är hungrig.

Igår var det fisksoppa. Det var ju lite kul. Maken gillar nämligen inte fisk. Så jag höjde lite på ögonbrynen när han åt med god aptit. "Den smakar ju mest skaldjur" sa han lite förklarande. Och det gjorde den verkligen inte. Det kanske är som han mamma sa att han egentligen tycker om fisk men efter en traumatisk upplevelse i skolmatsalen fått för sig att han inte gillar fisk.

det blåste inatt

så att jag vaknade och undrade om någon plåt hade blåst av. Men så var inte fallet som tur var. Nu ska det inhandlas en födelsedagpresent till kusinen. Lätt som en plätt. Smink eller smycken uppskattas.

Här hemma har kampen hårdnat om de två datorer som finns. Sonen spelar dataspel mest hela tiden, det är tur att han delar makens sportintresse så att han tittar på tv:n ibland. Sottern som har den andra fungerande datorn måste kommunicera hela tiden.

så var det dags igen

jag blev inte sjuk. Skönt. Så efter fredagens arbete begav jag mig en stund till gymmet med maken. Activio stod på programmet. Ett styrkepass. Det kändes bra.

Sen hem för en mysig hemmakväll framför TV:n. Sushi hade inhandlats och vi hade det så bra som man bara kan ha en fredag när det inte var en massa måsten som pockade på.
Nu har vädret kontrollerats, ihop med hunden. Gissa vad? Det regnar. Lite överraskande. Det blåser ännu inte nämnvärt så vi får väl se om det blir någon storm.

Dags attt krypa till kojs.

Ok då - antar utmaningen

Helena - Solgudinna har utmanat mig.
Och jag försöker väl då.

I alla fall här är reglerna:
Länka till den som utmanat dig.    
Berätta sju sanningar om dig själv. 
Länka & utmana sju stycken i slutet av ditt inlägg.  
Lämna ett meddelande till den du utmanat.

Här kommer de:

Sju sanningar om mig själv:
Fyller snart 45 - det känns som om jag börjar bli lite typ äldre
Gillar väldigt mycket att träna
På sämst humör är jag när jag städar
Tycker bäst om fredag eftermiddag i veckan
Är ganska lat mellan varven
Favoritfärg på kläder är svart - fast det är ju ingen färg. Ibland lättar jag upp med lite ljussvart dvs grått
Har svårt att välja, maken tycker det är frustrerande att ha mig med på restaurang...

Ja det gick ju. Lite obstinat är jag också. Hoppsan där kom en åttonde.
Så de som vill får gärna anta utmaningen.

slaveri?

Emancipate yourself from mental slavery.....  det hjälper med Bob Marley när man städar. Jag är banne mig i princip klar. Ska bara vänta på att golven torkar och sen ska jag hänga upp ny gardin i mitt smutsiga köksfönster. Det är ju ingen som helst idé att putsa fönster, det regnar ju hela tiden. Nej det får vänta till torrare och varmare dagar. Jag har frigjort mig :)

Detta är ju hur härligt som helst. I morgon är det fredag. Städningen klar. Jag känner mig mycket bättre än igår. Det är skönt.
Och sen en hel lång helg med trevligheter. På lördagen kommer goda vänner på en bit mat. Det ska bli kul. Med dem skrattar man mycket. DET kan man behöva.

jag fick..

..en utmärkelse av Vaniljis. Och det blev jag förstås glad över! Speciellt idag när jag dessutom inte känner mig riktigt bra!

"Give the award to up to 10 people whose blogs bring you happiness and inspiration and make you feel so happy about blogland! Let them know by posting a comment on their blog so that they can pass it on. Beware! You may get the award several times!"

Det finns många bra bloggar som jag ofta är inne på. Och jag tycker alla är bra på sitt sätt. De finns i min länklista dessutom finns det även en del andra som jag brukar titta in hos. Ni vet vilka ni är eftersom jag oftast lämnar en kommentar. Så en cyberkram till alla som vill ha!

diffusa känningar

vad jobbigt det är när man inte vet om man håller på att bli sjuk eller inte. Men eftersom jag ändå är en förhållandevis klok person ;)  har jag bestämt mig för att ta det säkre före det osäkra. Jag känner mig inte hundra procent bra så jag har bestämt mig för att inte träna idag. Har bokat av mig. Det är nog bäst....

Så istället ska jag nu ta en promenad med hunden och sen krypa till sängs. Med en bok. Förhoppningsvis somnar jag och vaknar i morgon pigg som en mört! 

tävling

Nu är det Åsa S som drar igång en tävling och självklart vill man vara med    =)


image790
Det du kan vinna är en goodiebag, fylld med smått och gott.
Innehållet lämpar sig bäst för tjejer, men killar, för er är det en perfekt present till frun/sambon.

Så ta en tur till Åsa:s blogg och var med du också!

och hur var det här då???

OBS inget träningsinlägg. Tisdag är träningfri dag för närvarande.

Först var jag på jobbet och det var en riktigt bra dag. Allt klaffade. Logistiken funkade med hemmet. Jag tyckte att jag hade koll. Men det visade sig vara en chimär.... Jag och sonen hade fått ihop daten hos folktandvården. Han kom från sitt håll och jag från mitt,  timingen var perfekt. Vi satt som bäst och planerade resten av eftermiddagen. Det är en del som ska klaffa kan jag säga. Bäst som vi satt där och irriterade oss över att vi som vanligt fick vänta så kom sköterskan ut och ropade upp "Kalle Karlsson" Jag kände ju igen henne. Det var vår sköterska. "Nej det är vår tur.." sa jag. Hon tittade lite förvirrat på mig....  och sen "Ja men ni skulle vart här igår." Jag vidhöll att det visst var idag 14.30 och slet upp telefonen. De skickar nämligen påminnelse-sms. Mycket bra tjänst för övrigt. Hon hade rätt. Naturligtvis. Det var dagen innan. Så det var bara att krypa till korset. Men vi fick en ny tid. I.morgon får sonen gå dit själv. Då blir det nog rätt

Sen var det lite mer jobb. Efter jobbet hade jag och dottern bestämt oss för att köpa ny cykel. Hennes stals ju i november månad och nu hade hon straffats klart tyckte vi. Mitt i detta skulle jag få in en körning av sonen till fotbollsträning. Snacka om logistik på hög nivå...Men det gick ihop sig. På en timme hann vi med besök i tre cykelaffärer. En fotbollskörning och så retur till den affär där vi hade bestämt oss för att handla. Cykel betalades. Imorgon åker hon och hämtar den. Dottern var så nöjd, för att inte säga glad... "Tänk en ny cykel. Med ett riktigt lås och ljus". Hon lät nästan hänförd.

Efter hundpromenad var det så dags med en hämtning av sonen. Kvällen har avslutats med House. Snart är det dags att ta en sista hundpromenad och sen är det dags att sova. Ja så ser en helt vanlig dag ut. 


Häromdagen pratade jag med en arbetskamrat som  snart ska gå i pension. Vi konstaterade att allt går så fort idag. Snabba svar och högt tempo gör något med våra hjärnor. Jag tror att det var detta som gjorde att jag hittills i år har glömt två tider hos tandläkaren. Det har ju inte varit frågan om vanlig förträngning som det skulle kunna vara om det var mitt eget tandläkarbesök utan det har varit barnens....


Hoppas jag inte nu glömmer besöket hos frissan på fredag. Men det kanske räcker med att jag ser mig i spegeln för nu börjar det bli lite långt.


Måndagen

Jobbdag avslutades med core och löpning 5 km. Skönt. Nu har vi sett på CSI och idrottsgalan. Vad vi tyckte om jerringvinnaren kan ni se nedan.

Zlatan fick Jerringpriset

Han har verkligen vuxit. Han säger att han inte är så bra på att hålla tal, men jag tycker minsann att han gör sig bra i tv-rutan. "- Jag hade inte förväntat mig att vinna så jag har inte förberett nåt tal. Att vinna mot de här andra stjärnorna... Det här går rakt in i mitt hjärta, sade Zlatan i ett aldrig sinande regn av fotoblixtar." (DN)

Vi i soffan här hemma tycker att han är en värdig vinnare!

söndagsträning

efter en sen start gav vi järnet och vart iväg och tittade på sonen när han spelade serimatch i innebandy. Hela familjen. Riktigt mysigt. Dessutom vann våra pojkar. Det är alltid roligare att åka hem då.

Sen var jag och maken och tränade. Core+spinning. Det kändes att det blev lite dåligt med mat mellan frukost och träning. Men nu har vi ätit en god pastarätt. Extremt lättlagad mat med färdigmarinerade räkor i. Helt OK.

ögontjänande

I alla fall när det gäller jämlikhet mellan kvinnor och män. Och nu pratar jag om inte om vilka kläder man ska ha eller inte ha på sig när man badar utan om jobb och positioner. På DN:s debattsida och i aftonbladet refererar man idag till en ny rapport  "Kön , makt och statistik SOU 2007:108". I den skriver Anita Göransson, professor i genus, ekonomisk förändring och organisation vid Göteborgs och Linköpings universitet, samt utredningssekreterare Lina Burström om hur det faktiskt ser ut i landet. "Rapporten avslöjar tydligt skiktad könsojämlikhet bland makthavare: Alltjämt tar sig kvinnor sällan in på chefspositioner som ligger under de allra högsta. På vissa områden finns kvinnor i dag faktiskt främst på de högsta positionerna och i betydligt mindre utsträckning på lägre chefspositioner." 

Det finns i och för sig en likhet mellan frågan om badkläder eller inte och det är att det handlar om det som syns. Kvinnor får  alltså idag i högre utsträckning än tidigare positioner som syns. T.ex. i toppen av de politiska partierna men inte på det lokala planet. När man anser att 40/60 är jämställt är det nära nog alltid kvinnorna som står för 40 %.
Jag för min del blir inte förvånad. Det är så lätt att fokusera på det alla ser. Men däremot när man börjar skärskåda den närmaste verkligeheten. Hur ser det ut då? Hur der det ut på våra arbetsplatser? Hur ser det ut i lokalpolitiken? Jag skulle vilja säga att undantagen är väl det som bekräftar regeln.

En bra bok i ämnet tycker jag är "Det finns en särskild plats i helvetet för kvinnor som inte hjälper varandra" av Liza Marklund och Lotta Snickare. Läs den! För mig så bekräftar den bara vad som kommit fram i rapporten.


idrottens baksida

i såväl GPDN som i Aftonbladet kan man läsa om Marion Jones och konsekvenserna för henne av att försöka bli bäst. För det var väl det det handlade om? Att bli bäst i världen... Var för skulle man annars gå in och manipulera sig själv på olika sätt?  Och visst spekulerade vi hemma i vår soffa precis som många andra om huruvuda hon var dopad eller ej då när det begav sig. Men jag tycker samtidigt att detta är mycket beklämmande. En duktig tjej, talangfull sprinter vågade inte chansa på att det skulle räcka med träning och talang. Dåliga rådgivare? Kanske. Men det handlar ju också om att möta omvärldens tryck och förväntnngar.

Sen till slut så erkänner hon att det faktiskt var så som många trodde. Fallet blev ju rätt rejält för Marion.

Men i den lite fadda eftersmaken av denna historia undrar jag över om det rimliga i de konsekvenser detta har fått för henne. Visst hon har varit oärlig, spelat med falska kort och så vidare. Hon är idag fråntagen sina medaljer, utblottad men nu ska hon även krypa in i cellen. Visserligen spekulerades det tidigare om sex års fänglese. Om hon hade erkänt från the very beginning hade det så stannat vid vanäran?
Är inte det värsta att hon dopade sig utan att hon ljög om det? Det är väl ingen av alla dem som på olika otillåtna sätt påverkar sina  resultat som berättar om det? Det gäller alltså att hålla tungan rätt i munnen i det stora landet i väster. Men dopa sig så länge ingen upptäcker det så att man ljuger om det, det är OK?

varma, blöta vintrar

gör att barnen - läs tonåringarna - i vår familj inte har vinterskor. Ibland går dottern ut i ballerinaskor mitt i vintern, eller i sina vans. Jag har gjort vissa ansatser att få dem att köpa varma skor men de vägrar. Ja du kan köpa säger de men jag tänker inte ta på mig dem. På liknande sätt är det med jackor. "Har jag en vinterjacka?" sa sonen när jag frågade varför han inte tog på sig den när det var 5 grader kallt. Mössor av olika slag har de ju året runt så det är inget problem. När jag ibland uttryckt min förvåning över att sonen går ut lite tunnklädd enligt mitt fömenande kan han säga att jag fryser inte om huvudet så det är inga problem.

Åter till skorna, det där med skorna får jag väl leva med det går ju inte att tvinga dem att ta på sig andra skor. Men en gång om året ställs saker och ting på sin spets. Och det är när fjällsemestern närmar sig. Då kan man inte ha Vans. "Kan man inte?" säger de små liven då. Men inte riktigt lika övertygande som annars. Idag har vi varit ute bland reaskorna för att sko upp alla i familjen utom jag. Jag har skor....

Detta var ingen rolig upplevelse. Den lille och pappan hittade relativt fort skor som därtill var prisvärda. Sonen var urtydlig med att oavsett vilka varma skor som inhandlades kommer de inte att användas på hemmaplan. Så då fick han ta det han hittade. Ett par svarta Björn Borgkängor för 250 kronor får väl betraktas som ett fynd. Han är mycket intresserad av märken så just BB lättade väl upp något.

Maken hittade också ett par utmärkta kängor. Men dottern.... suckade gjorde vi, skällde, pekade men hon var helt omöjlig. Det är väldigt provocerande. Hon säger nej hela tiden och min upplevelse är att hon banne mig bestämt sig innan man kommer in i affären. Till slut efter mycket provande, diskuterande samt en mindre kris inhandlades ett par svarta kängor. De var inte så billiga men kors i taket så säger plötsligt ungen "De här var jättefina de kommer jag att använda!" Alla andades ut och till slut var alla på gott humör.

Nu väntar vi på att dottern skall bli klar med middagen. Det blir ugnsstekt lax med teriyakisås. Serverad med mangochutney och ris. 

årets första semla


image254

Idag har vi ätit årets första semla. Den var god
Jag tycker just semlor är väldigt gott och kan ibland verkligen längta efter det. Så därför tycker jag att det är lite bra med denna totala likgiltighet som råder när det gäller när var och hur dessa skall ätas. Men för att uppdatera om hur det egentligen ska vara kommer här ett utdrag från Wikipedia:

"Semla, fastlagsbulle, fettisdagsbulle eller hetvägg, är en slags bulle eller bakelse av ljus vetebröd med söt fyllning. Ordet semla var från början endast beteckningen på själva den ljusa vetebullen, utan fyllning. I Finland kallas Sveriges semla för fastlagsbulle, och en semla är, i närmare anslutning till ordet ursprungliga betydelse, vad rikssvenskarna kallar småfranska, eller fralla. Denna artikel avser dock den i Sverige gängse betydelsen av ordet.

Semlan åts från början enbart på fettisdagen under fastlagen. Senare, när svenskarna inte längre brydde sig om att fasta före påsk, blev det tradition att äta den varje tisdag under fastans sju veckor. I dag har kommersialismen gjort att bageritillverkade semlor börjar säljas strax efter jul (ibland till och med före jul) och finns tillgängliga varje dag fram till påsk."

Så här är det alltså. På grund av kommersialismen äter vi semlor näst intill när som helst....


sonen suckar

jag har ju tidigare beskrivit mina "problem"  med den bärbara. Häromdagen satt sonen och ryckte i densamma eftersom det är han som brukar använda den. Jag for ut och var allmänt irriterad över att pilen hela tiden gick över och blev en rullist.... Det var då han suckade: "Men mamma har du inte set strecken dom är där.." (han pekade på den där plattan som man flyttar musen med) Om du petar där så blir det en rullist det är ju jättebra!" Ja allt är bra bara man förstår sig på det hela.

Nu är det lördag. Vi ska byta makens skjorta. Jag hade köpt en för liten. Min uppfattning är att storleken var liten. Annars var han nöjd med kofta och plånbok.

Hej och hopp nu är det dags för dagens favoritmåltid på helgen i alla fall. Frukost. Eller vad man kallar det klockan 11 på förmiddagen.

fredag och födelsedag

dock inte min utan makens. Dagen började 5.45, eftersom han skulle åka 6.35. Jag föreslog paket  och firande på kvällen men det föll inte honom på läppen. Paket skall vara på morgonen. Dottern skule dessutom på yoga på morgonen. Klockan 7.00. Världen är vriden.....
Jag och sonen var uppe och åt frukost , firade maken/pappan sen gick vi och la oss att sova en stunde till. Skönt!

Jobbet flöt på hur bra som helst. Och träningen har jag skrivit om i ett träningsinlägg.

Efter träningen begav vi oss till ICA för att handla mat, (ja vi handlar på ICA, det känns helt OK). En god middag helt i makens smak. Det betyder en god biff med tillbehör. Vi hade en mysig stund. Inga barn hemma. Vi tycker mycket om våra barn men det är väldigt trevligt att få en stund för oss själva.

Avslutning med film i TV3. Helt Ok enligt min mening. (ni skulle bara veta vilken tid detta inlägg har tagit när jag är tvungen att skriva på den bärbara)

dagens pass

blev en timmas activio. Ett jättebra intervallpass. G ledde passet och han är verkligen bra. Han lyckas med konststycket att förena träning med tänkande. Efter ett intevallpass med honom känner man att man har utnyttjat sin kapacitet och ändå fått ut mesta möjliga av passet. Så bra! Jag kände mig verkiigen nöjd.

efter ett längre uppehåll

har jag nu varit på ett bodypumppass. Detta är alltså ett träningsinlägg! Har verkligen inte känt minsta längtan men så idag så var den plötsligt där. Längtan efter att pina musklerna lite, att känna att musklerna har fått jobba på ett annat sätt än när man tränar kondition.

Så det blev ett sådant. Jag försökte vara lite försiktig med vikterna. Det är ju inte så meningsfullt att inte kunna röra sig i morgon. Och det var kul!

veckans i-landsproblem

hade det varit onsdag igår hade jag tagit upp frågan om att få bada med bara bröst om man är tjej som veckans i-landsproblem. Det var i alla fall vad min femtonåring tyckte att det var när hon hördes talas om detta. Men idag onsdag så känns det som om det är lite passé.

Istället tar jag upp något jag beskrivit i ett tidigare inlägg: nämligen vilka problem det är att skriva på den bärbara datorn när det stationära är sönder. Det mina vänner är ett verkligt i-landsproblem.

En annan variant på samma tema är frågan som någon ställde sig på jobbet och det var om man skulle eller inte skulle köpa sig en bärbar dator till. Den befintliga bärbara datorn som fanns i hemmet var på väg att följa med ett utflyttande barn..... och den stationära var ju... just så stationär.... det gick ju inte att sitta i soffan med den...

apropå jämlikhet

i dagens GP kan man läsa om tjejen som snällt berättade om att hon var gravid för cheferna på det företag där hon precis blivit erbjuden jobb men se det skulle hon inte ha gjort för vips var erbjudandet borta. Detta kostade visserligen företaget 40.000 men det är väl fömodligen inte så kännbart för företaget. Däremot visar det på hur mycket vi har kvar när det gäller jämlikhet.
I detta sammanhang känns det inte som en så viktigt fråga huruvuda man får bada utan tyg på brösten i badhuset eller inte en fråga som även nu har rullat in på aftonbladets hemsida och ivrigt debatteras i bloggvärlden. Jag roade mig med att spana efter nyheten om den gravida tjejen som inte fått jobb både hos aftonbladet. och hos expressen men hittade inget om detta. 


Däremot kan ni testa om ni är immuna mot kräksjuka här. Och varför skriver jag nog plötsligt om det. Jo kräksjukan lyfter upp ännu en jämlikhetsfråga. Vem är hemma och vabbar när barnen fått kräksjuka?

onsdagsträning

idag valde jag bort activiopasset och gick istället på core och därefter ett uthållighetspass men det var spinning. Intressant upplevelse. När vi hade cyklat klart kändes det som om jag hade kunnat fortsätta ett bra tag till och nu känner jag verkligen att jag mår bra.

kvinnokamp?

i sundsvall firar "Bara bröst" sin första framgång. Nu får kvinnor bada utan överdel i badet! Om ingen tar anstöt. Jag säger då det. Hur ska man veta det? Ska det avdelas en personal på badhuset för att kolla av med varje ny badande om de tar anstöt när det finns nån kvinna i badhuset som inte har överdel? Dessutom skall det då också kollas att nu är det topplös kvinna på ingång. Jag ser framför mig en blinkande saftblandare som larmar. "Varning ny topplös kvinna". Larmet gåroch stämningskännaren inträder. Hur är det är det någon som tar anstöt?

Nätverket hänvisar till jämlikhet och sexualiering av kvinnokroppen. Jag frågar mig om vi inte har kommit längre i debatten i Sverige. Jag tycker att det finns betydligt större problem än detta om man ska föra frågan om jämlikhet mellan könen framåt. Hur ser det ut i styrelserummen, lönemässigt och inte minst hur stor möjlighet har kvinnor att påverka när det gäller viktiga saker. Jag tycker nämligen inte att denna fråga är viktig. Andra frågor som jag ställer mig är varför utförs nästan all medicinsk forskning på män och utifrån deras kroppar?

Som avslutning undrar jag? Hur ställer sig kvinnorna i nätverket "Bara bröst" till frågan om rätten att ha lurviga ben och hårbuskar under armarna? För att inte nämna andra möjliga ställen att frisera sig på. Är inte det ytterligare en fråga att engagera sig i nätverket om man nu startat detta för att motverka sexualiseringen av kvinnors kroppar.

träning

det blev crosstraining i en kvart + core  + 5 km löpband under måndagen.

En kul detalj i sammanhanget var att C som jag träffade på gymmet tiitade på mig i crosstrianingmaskinen och sa: "Du går ju baklänges...." . Det går väl inte sa jag. Men banne mig det gör det..... Nu förstår jag varför jag alltid har tyckt att det känns konstigt att gå i denna maskin...

Kan inte låta bli att bjuda på av hans och makens kommentar: "Detta förklarar onekligen mycket...."


ensam hemma

det är skönt tycker jag. Passar på att låna den bärbara en stund. Idag har varit en vanlig arbetsdag. Det är skönt när allt går tillbaka i sina vanliga banor. Att jobba mellan nyår och trettonde var trist. Det behöver hända litet tycker jag.

Å andra sidan är det inte så mycket som händer en sådan här dag som är värt att skriva om. Att jobba är vardag och hjärnan stängs av när man är på hemväg.

En sak som varit lite småtrevlig idag är dock att jag hann med att handla lite te. Så nu har jag fyllt på i förrådet. Min absoluta favorit är rött choladmintte. Det smakar inte alls som det chokladte som jag kommer ihåg att jag köpte på 80-talet. Förutom detta te köpte jag Chaite och ett Kränkute - Kalkstensdrömmar.

Tjejen i affären är himla kul att handla av. Man blir glad och avslutningsvis sa hon att vad härligt att få gå hem med så goda téer. Och det har hon ju rätt i. Man ska vara glad åt det lilla som händer i vardagen.


jag blir galen

jag verkligen tycker att bärbara datorer är jobbiga. Det handlar förstås om vana eller ovana hur man nu vill se det. Jag var tvungen att radera ett helt inlägg efter att jag tryckt på någon fel knapp som gjorde att hela inlägget vart skrivet med versaler.

Dessvärre tror jag att det är datorn (den jag brukar använda) som är väldigt trött..... Skärmen är rätt ny. Den har redan varit sönder för ett kort tag sen och är sprillans ny. Men man vet ju inte. Idag ska jag testa skärmen på en annan dator.

Igår hade vi föräldrarna här på middag. Trevligt och inte blev det så sent heller. Det är skönt  ibland med lite socialt umgängen och sen kunna ägna sig åt sig själva. Vi såg på Lynley för att sedan avsluta med att titta på slutet på "Pusseldrömmar". Carl Einar Häckner är mycket bättre live. Jag gillar framför allt hans olika sidor. Skämt och allvar. Glädje och sorg. Han gör ibland väldigt tvära kast och ibland plötsligt glider han bara över. På det hela taget en bra föreställning. Vi lyckades dessutom se både oss själva och våra kamrater i rutan. Det är alltid kul ju.

Idag var nog dagens höjdpunkt passerat. Vilken fantastisk tjej hon är Charlotte Kalla. Otroligt!

Nu regnar det och långpromenaden som vi hade planerat är inställd. Finns en massa annat man kan göra!

träningsinlägg

på lördagseftermiddagen var jag och maken på activiopass, styrka, det kändes bra och jag orkade riktigt bra. Tror att jag har relativt rätt puls. Ev något slag upp. Får se framöver.


datorn har gett upp

plötsligt slutade bara musen att fungera och sen var skärmen svart..... jag har ringt supporten och innan de gör nåt måste vi kolla så att det inte är skärmen som är trasig.  Men vem orkar en fredag kväll? Nu är jag inne på dotterns dator....

Såg på pusseldrömmar. Maken såg jag i publiken men inte mig själv. Sen somnade jag. Kanske att jag är piggare i morgon.....

trist träningsinlägg

detta behöver ingen läsa det är bara för att jag själv skall hålla koll på mig.

Träningen idag: Efter uppvärmning sprang jag 2 km, pulsintervall 65 - 75%
Därefter Core avslutningsvis 5 km, varav 3 km under 75% och därefter successiv ökning.  

tillbaka till februari - tips

En liten uppdatering så här på förmiddagen.
Idag när jag låg i sängen och funderade (gör alltid så för att skjuta på uppstigandet)
så kom jag fram till följande dagsprogram:
Frukost - avklarat
Lite städning - tveksamt
En stund till jobbet - japp
Core + löpning på gymmet - det gick bra
Lunch till mig och barnen - reducerades till smörgås eftersom barnen inget ville ha frukosten var för nära
Städa klart
Soffan
TV

Och så tillbaka till februari, kvällens programtips:
image253

22.25 SVT 2

Pusseldrömmar

Carl-Einar Häckner tar oss med på jakten efter livets förlorade pusselbitar. Här blandas trolleri, ståuppkomik, clowneri, musik, teater och existentiella frågeställningar. Pusseldrömmar är ett spännande äventyr som får oss att lyssna, tänka och skratta. Del 1 av 2.


Denna föreställning såg vi tillsammans med goda vänner i februaria 2007. Ja, exakt denna föreställning. Det var lite överraskande med alla kameror när man kom dit. Och det var lite stressande med en kameraman som hela tiden filmade publiken. Jag är i all fall glad att inte jag satt på en sån där "hjälpa-till -med-föreställningen"-plats.

Uppdatering
Jag var tvungen att lägga till handling av mat till kvällen och ett besök på systembolaget också. Men dessa är åtminstone avklarade.
Nu ska här städas.


Hemsk natt - igen

mitt i natten, ja som vanligt 1.27, vaknde jag och maken. Varför det? Nu var ju förutsättningarna så bra. Bara ett barn hemma = inga syskonbråk. Vad var det nu som var fel. Jo sonen låg i sängen och var förtvivlad. Han hittade inte sin nya mobil. Gissar att han både var orolig, ledsen och arg i en enda röra.

Detta innebar att plötsligt sprang alla omkring i hela huset för att leta efter denna lilla mojäng som naturligtvis var inställd på ljudlöst läge....

Lugnet återvände när han plötsligt överlycklig hittade den.

Var?

Jo i min och makens säng....

amaryllisen sjunger på sista versen....

Så här blev den andra knoppen på min hängande amaryllis.

image251

känner du igen dessa

Var inne på Aftonbladet och hittade denna artikel. Handen på hjärtat hur många av regeringens mest okända ministrar känner du igen? Bra eller dåligt? Jag känner ju betydligt bättre igen de som hade lite "kortare" karriärer.


vacker skymning


image246

När vi är ute och går vi som oftast vid sjön. Just här är det så vidunderligt vackert oavsett
vilken årstid det är. Man ser ut över viken och mitt i står det ensamma trädet som är så vackert.
Just nu är det dessutom lite högt vatten vilket gör att det blir än mer fascinerande.

image250

image245

Promenaden fortsätter. Solen är helt klart på väg ner.

image247

Detta är bara fem minuter senare.

Jag tycker mycket bättre om vintern när det är "riktigt" vinter. Fast idag var lite kallt i vinden. Dessutom är jag lite fåfäng så jag "glömmer" alltid mössa. Och det gör inte saken bättre!

så mycket lite snö gör

måste ju skriva nåt positivt om vädret när det blir bättre. Jag kan ju inte bara klaga. Nu är klockan nästan fyra och tack vare snön är det fortfarande någorlunda ljust ute. Man blir gladare. Absolut. Och det är inte bara för att det är fredag i morgon.

Kul, kul!

Dags att gå ut med hunden och maken och andas lite frisk luft.

veckans i-landsproblem

hört på gymmet ikväll:

Usch vad stressigt det är nuförtiden när man skall på spinningpass (activio).

Man måste vara ute i tid för att boka sig. Sen måste man komma i god tid för att hämta ut pulsbandet.
Det är så mycket man måste komma ihåg att ta med sig.

TIll på köpet måste man skynda sig för att få en bra cykel så att man se sin pulsmätare.

Det är mycket att hålla ordning på....

apropå jobb

Om detta året var ett bra år om man vill vara ledig då och då så blir nästa år inte så kul. 2008 kommer vi att få jobba mer. Det är ju skottår och flera helgdagar sammanfaller med varandra. Visserligen är jul fortfarande på vanliga vardagar och även nyår men annars blir det mycket arbetsdagar.

Men hav tröst. Här kan du få lite tips på hur du kan planera det kommande året med hjälp av semesterdagar eller komptid.

dygnet är väldigt olika nu...

dvs mitt och barnens. Åter på jobbet så gör det inget om man får sova lite grann på natten innan. Tycker jag i alla fall. Denna uppfattning var det nog ingen som hade riktigt förstått natten till idag. Precis när jag hade somnat, kastade sig maken i sängen (kändes det som i alla fall). Nåväl jag var då fortfarande någorlunda vänligt sinnad och hetsade inte upp  mig utan somnade faktiskt raskt om.
01:27 ägde jag däremot inte samma förlåtande sinnelag. Då väcktes jag av att det brakade till. Det var barnen som var osams om något. Ännu idag är det höljt i dunkel kring vad. Deras versioner var kort sagt olika. Jag var i vilket som fall som helst riktigt arg. Skällde en stund och sen var det som förgjort att somna om. Så idag har jag verkligen inte känt mig pigg och glad. Det gör man å andra sidan väldigt sällan när man kommer till jobbet mitt i mörka vintern. Dagen har förflutit och lite nytta har jag också gjort.

Ikväll skall jag och maken inleda träningsåret med lite spinning (activio)

förändringar i och med nytt år

En massa förändringar görs av staten från och med nyår.
I  
DN kan du läsa hur. Det är rätt många förändringar. Det är förändringar som påverkar oss mer eller mindre. Man kan nog tänka sig att dessa förändringar och hur man reagerar på dem kan hänga samman med debattartikeln
som hittar du här . Fredrik Reinfeldt funderar nog en del på hur detta skall sluta. Å andra sidan är det intressant, precis som Lena Mellin påpekar, det man från regeringsens sida har gjort är att förverkliga vallöftena. Men det här med fastighetsskattens "slopande" tror jag kommer bli ett tungt black om foten förregeringen. Det är verkligen en märklig konstruktion.

pizzeria x 2

eftersom vi är trötta och lata idag så beställde vi pizza. Dottern beställde en hawaii med kebabsås men utan ananas. Hmmm... när hon skullle börja äta tittade hon med avsmak på pizzan..... "Det är ju skinka på den"
Hon är vegatarian. Men hade fått hjärnsläpp när hon beställde. Hon ville ha Hawaii utan skinka osv....

Så det blev till att åka en extra gång. Hon konstaterade på vägen hem att nu har brorsan mat i morgon. Inget ont som inte har nåt gott med sig.

Nu väntar jag på att "Pirates of the Caribean" ska starta.

vad skönt

hemma igen efter nyårsfirande. Det var första gången som vi firade utan barnen. Det var lite tråkigt tyckte jag. Båda två hade sett till att hitta på något annat. Men eftersom de var med i andra kompisars familjer så var inte så att jag behövde vara orolig. Men lite vemodigt var det att vis 12-steget ringa och önska dem gott nytt år.

Nyårsaftonen förflöt bra för övrigt. Vi var ett gäng på 15 personer i varierande ålder. Dels min syster och svåger som vi firat med sedan hur många år som helst tillbaka. Sen var det ett par som vi just bara träffar på nyår och till detta några till som jag inte kände sen tidigare. Vi hade jättekul. Åt gott, sjöng karaoke och dansade. Nåja karaoken var väl sisådär i ärlighetens namn, det var så svåra låtar och orden kom så fort.....

Nu ska vi fördriva resten av nyårsdagen. Denna så sega och trötta dag. Imorgon är det arbete som gäller. Skönt med lite vanlig vardag igen. För säkerhets skull tar jag ledigt en eller eventuellt två dar denna vecka ändå.

hits