kvinnokamp?

i sundsvall firar "Bara bröst" sin första framgång. Nu får kvinnor bada utan överdel i badet! Om ingen tar anstöt. Jag säger då det. Hur ska man veta det? Ska det avdelas en personal på badhuset för att kolla av med varje ny badande om de tar anstöt när det finns nån kvinna i badhuset som inte har överdel? Dessutom skall det då också kollas att nu är det topplös kvinna på ingång. Jag ser framför mig en blinkande saftblandare som larmar. "Varning ny topplös kvinna". Larmet gåroch stämningskännaren inträder. Hur är det är det någon som tar anstöt?

Nätverket hänvisar till jämlikhet och sexualiering av kvinnokroppen. Jag frågar mig om vi inte har kommit längre i debatten i Sverige. Jag tycker att det finns betydligt större problem än detta om man ska föra frågan om jämlikhet mellan könen framåt. Hur ser det ut i styrelserummen, lönemässigt och inte minst hur stor möjlighet har kvinnor att påverka när det gäller viktiga saker. Jag tycker nämligen inte att denna fråga är viktig. Andra frågor som jag ställer mig är varför utförs nästan all medicinsk forskning på män och utifrån deras kroppar?

Som avslutning undrar jag? Hur ställer sig kvinnorna i nätverket "Bara bröst" till frågan om rätten att ha lurviga ben och hårbuskar under armarna? För att inte nämna andra möjliga ställen att frisera sig på. Är inte det ytterligare en fråga att engagera sig i nätverket om man nu startat detta för att motverka sexualiseringen av kvinnors kroppar.

Kommentarer:
Hälsningar från : Inga M

Festligt med bara bröst-problem! Det borde väl inte vara något att träta om!!

Det enda dilemmat är väl människor med utländsk bakgrund, men en hel del av de muslimska kvinnorna på vår ort får ändå inte gå dit eftersom de kan få syn på lättklädda män tror jag det är. De får bara bada på särskild kvinnotid.

Det är nog omöjligt att vara alla till lags.

Hälsningar från : Hosanna

Bloggade precis i samma ämne och häpnar över den absurda kampen. Jag vill då inte se andras gamla sladdriga bröst eller se unga yppiga damer omkringflytandes på sina silikoninlägg. *bah*

2008-01-08 @ 19:33:29
URL: http://hosannas.blogg.se/
Hälsningar från : ejmis

Det är vad man sysslar med där jag bor... =(

2008-01-08 @ 19:41:39
URL: http://ejmis.blogg.se
Hälsningar från : Mia

Ja, inte har vi kommit speciellt långt i jämlikhetsdebatten...*L*

2008-01-08 @ 19:42:35
URL: http://www.matmia.blogg.se
Hälsningar från : Christer

Den där blinkande saftblandaren skulle nog snarare dra till sig folk! :-)

2008-01-08 @ 20:08:49
URL: http://christermagister.blogg.se/
Hälsningar från : Helena

Åh. vad härligt. Jag som avskyr att ha BH. Har det, men tycker bättre om att va utan. Det hade väl varit bra om man kunde ha en dag då bara kvinnor fick bada bastu och simma helt näck. De som inte tyckte om det hade aldrig kommit dit.
Jag och min familj gjorde det en gång på ett badland i Danmark, Lalandia heter det. Där kunde man bada bastu och simma helt näck i en avdelning i källaren. Den är bort tagen nu, (för alla som ev. ville åka dit.)
Ha en bra kväll.

2008-01-08 @ 21:43:40
URL: http://solgudinna.blogg.se
Hälsningar från : Helena till Helena

Ja då ja, då vore det helt OK. Då är det en annan grej.

2008-01-08 @ 22:37:14
URL: http://gutta.blogg.se
Hälsningar från : Helena till Inga

du mig skämtar aprilo :) Det är väl för att de inte får bada med kläder och om de tar av sig kommer de i de lättledda männens blickfång. Det vet vi väl alla att män inte kan styra sig ;)

2008-01-08 @ 22:39:28
URL: http://gutta.blogg.se
Hälsningar från : Gustaf Wiklund

Vi gör en omotiverad och överdriven skillnad mellan män och kvinnor, vilket leder till att män får högre lön, har lättare att få chefposter eller svårare att få vårdnaden av barnen i en tvist. Vi måste komma undan denna könsuppdelning. Men ska vi lyckas med det så måste gå till botten -
förändra bygget från grunden. Att överdriva skillnaderna mellan män och kvinnor genom att tvinga kvinnor att bära klädsel de inte alltid känner sig bekväm i är att just gå till botten med problemet.

Varför ska just kvinnor tvingas bära överdel? Det finns ju trots allt män som har mer synliga bröst än kvinnor. Och visst är dom många som tänder sexuellt på mäns bara bringor!

Visst gör det ont när knoppar brister...

2008-01-09 @ 09:40:17
URL: http://gustafwiklund.blogspot.com/
Hälsningar från : Alex

Jag håller helt med, det blir ett lite snett fokus...

2008-01-09 @ 14:55:50
URL: http://nattfari.blogg.se
Hälsningar från : Christer

Jag håller delvis med och har citerat dig i min blogg.

MVH
Christer

2008-01-09 @ 15:56:02
URL: http://christermagister.blogg.se/
Hälsningar från : Karin

Ja, det är en jävligt svår fråga det där men jag hålelr med dig på många punkter!! Det jag tycker är så intressant är ändå att män får gå emd bara överkroppar, gör det hipp som happ men när kvinnor och bröst kommer in i bilden, då blir det ett himla liv! det tyder ju ändå på någon form av sexualisering av kvinnor som också måste diskuteras utöver lönsklyftor, jämnställdhet i hushåll m.m! Hepp!

2008-01-09 @ 17:46:42
URL: http://karinrosa.blogg.se
Hälsningar från : Nina på Johangården säger

Även vissa män borde använda behå... om vi absolut ska ha det.

2008-01-09 @ 19:16:34
URL: http://ninajohangarden.blogg.se

Jag tycker att:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress:

URL:

Kommentar:

Trackback
hits