Präktig!

Nu har jag gjort något som jag borde gjort sen länge. Städat, under diskbänken, i skafferiet och i skåpen ovanför kyl/frys.  Det är väldigt mysko hur alla gamla grejor gömmer sig längst in. Jag blir alltid litet nervös när jag tittar i vad som döljer sig i kartongerna.... Men idag slände jag en massa bara på känn. Det blev riktigt fint. Sen har jag instruerat maken vad som skall stå var. Den som lever får se men jag är rätt säker på att jag rätt snart kommer att hitta ett paket kaffe bland servetterna igen.

Hälsosamt

och stärkande i fjällen. Sägs det att det skall vara. Och ja. Det var som det brukar. Avkopplande och avstressande.

Så här ser det ut i Messlingen på sommaren/hösten

baggården

Här är ljuvligt att vara.

En dag var vi vid Evagraven. Där ser det ut så här:
17167-16

I år var det ingen snö kvar. Det har det alltid varit tidigare. Åtminstone lite grann. Passar också på att visa en bild från hällmålningarna som är mer än 6000 år gamla.
17167-18


En dag så åkte sonen och maken till Skarsfjället med helikopter. Sen vandrade de hem. Runt denna tur finns det en del att förtälja men jag säger inte mer än att det blev bra till slut!

17167-17

Ja jag och dottern red en dag också. Däremellan var det fiske och diverse vandringar. Veckan avslutades med att jag och maken besteg Kappruet. En fantastisk dag. Lite molnigt men nästan helt vindstilla och precis lagom varmt för att gå.

Resan hem är det väl inte så mycket att orda om förutom att det var segt på slutet. Hemma var vi i alla fall vi tvåtiden.

så länkas de samman

dagarna, blir till veckor, månader och år. Snart har en vecka åter förflutit. Jag måste säga att det har varit en lagom start. För att kort beskriva hur dessa två arbetsveckor varit så räcker det med ett ord - lugnt.

Jag tror att det är väldigt bra med lagom mjuka övergångar.

idag har jag varit på gymmet. Bodypump och 26 minuters konditionsträning. Och det är klart vän av ordning undrar varför just 26? Jo förstår ni det beror på att... ähhh det bara blev så.

Trapprenovering

för mig sig vissa problem. Vårt badrum ligger på andra våningen. Fjortonåringen kunde inte tänka sig att trava ut i vår kvartersgård för att duscha. Det var både äckligt och besvärligt. "Måste ni göra detta idag, jag ska ju träna". Kanske skulle man kunna tänkt sig möjligheten att duscha i klubblokalen?

Som nån på jobbet sa: "I andra delar av världen är man glad åt att få tag på en kruka vatten ur en brunn"

Hur ska det gå när vi väl kommer till skott och renoverar badrummet.....


Redan onsdag

Alltså tiden är ju ett extremt relativt begrepp. Den går ju så fort ibland och så långsamt ibland. Om man säger så. Anders är för närvarande inne i en oerhört aktiv period. I lördags när jag kom hem efter möhippan som vi lyckligt genomförde hade han slitit loss den gamla nålfiltsmattan i trappan och gett sig på densamma med slipmaskin. Detta ägnade han sedan hela söndagen åt. Slutligen framåt åttatiden på kvällen reste han sig upp och var nöjd. Då såg han smått krokig ut. "Lite stel i ryggen.." Idag har vi lämnat bort hunden och övervåningen är spärrad. Anders lackar trappan. Fjortonåringen är hos kusinen och resten av familjen ska kampera i vardagsrummet. Så blir det förmodligen även i morgon. Men sen ska det vara klart. Det blir faktiskt riktigt snyggt.

Annars så tror jag att jag har börjat vänja mig vid att åter arbeta. Lagom till den sista sommarsemesterveckan....

Det är mycket kul att se fram emot just nu. Fjällen. Skagen. Bröllop. Ja det händer litet hela tiden.

Nu ska jag avsluta. Ge maken litet glada tillrop. Det kan han behöva!


trööött

som herke. Har jobbat fem dagar. Sen hakade jag på makens anbud att ta en runda i spåret. God mat med trevliga tillbehör. Summa summarum = trötthet.

I morgon är en annan dag.

å ha ha ha, nu går det så bra....

att jobba vänjer man sig rätt snabbt vid. Men det är bättre att vara ledig. Men som Alfons farmor sa: Man måste ha tråkigt för att ha roligt. Det är väl samma med ledighet. Man måste ha nåt att vara ledig från... så jag klagar inte. Det är rätt lugnt på jobbet. Idag har jag fortsatt att slänga allt som jag inte behöver. Det blir mycket. Snart ser mitt arbetsrum ut som ett feng shui inspirerat arbetsrum. Med endast en dator, ett hålslag och en häftapparat. Och kanske en penna och ett block. Ja vi får väl se. Jag är inte där ännu.

Nu ska jag städa litet. Det innebär lite lightdammsugning. Och sen finns det litet tvätt att hänga.

Lite bättre idag och kladdigt tangentbord

Idag känns det litet bättre. Jobbet alltså. Dels sov jag som en stock, inatt alltså,  och dels så kändes det som det skulle kunna bli rätt bra. FIck litet gjort och har nu gått in på sommarens andra rensningsperiod. När det börjar på allvar är min plan att att jag inte skall ha några onödiga papper. Ha. Den som lever får se.

Sen har jag varit på gymmet. Ni undrade väl?? Det gör också att livet känns en aning bättre.

Men nu är jag i en liten svacka.  Inser att de små gossarna som satt här innan mig inte har samma känsla för att hålla tangentbord och därtill hörande mus rena. Det blir till att få ägna sig åt litet avtorkning under Morden i Midsomer som börjar alldeles strax.

Tack och hej! Böcklingpastej

hits