ok att jobba ändå

det är det även om det är varmt. Som tur är funkar luftkonditioneringen i på jobbet. Svalt och skönt.

Idag har det verkligen varit som en bastu utomhus. Men det är fortfarande härligt tycker jag.

Efter jobbet ordnade jag en mycket mysig picknickkorg till mig och maken och så tog vi bilen till stranden. Badade. Satt och tittade på folk. Åt den medhavda matsäcken.

Sen åkte vi hem. Såg till att bunkra upp så att vi kunde fixa god mat även i morgon. För ovanstående kräver repris.

När vi kom hem kände jag bara att den kom över mig. Lusten att springa. Så det gjorde jag. Begav mig ut och sprang.
Det var verkligen varmt, men helt OK.

Nu är det definitivt dags att sova.

veckans i-landsproblem

Vi ska inhandla present till sonen efter att han konfirmerats coh han önskar sig absolut intenting! Han kommer inte på något han längtar efter....

Sonen ska alltså konfirmeras. Det har gått inflation i presentinköpandet. Ett enkelt kors eller annan traditionell konfirmationsgåva är inte tillräckligt. Ja, jag vet att det är vårt eget fel att vi har dragits med i detta.

Men faktum kvarstår att något ska inköpas. Dottern fick en systemkamera. Den var hon jätteglad över och har använt en hel del. Sonen kan inte komma på något han önskar sig eller vill ha.... Dottern kan räkna upp lisotr på sånt som hon "behöver". Hur kan det vara så olika???

värmefilosoferande

Det är varmt. Jag gillar det. Livet blir på något sätt mycket enklare. Man behöver inte fundera så mycket över vad man ska ta på sig - snarare att man måste ta på sig nåt. Men det är liksom inte så noga när det är varmt.

Det är trevligt att äta. Man äter ute och det mesta smakar gott - förutom de marinerade frasyskagrillskivor som maken hade inhandlat häromdagen. Min teori om dessa är att scan har köttöverskott. De funderar jättemycket över hur de ska göra. Jo, säger något ljushuvud. Vi marinerar och med svenska folkets brist på kunskap om olika köttdelar så kommer säkert någon att köpa... åtminstone en gång! Och sen har vi ju dessutom bidragit till att höja bildningen eftersom fransyska inte är något direkt bra grillkött - och då har den köparen lärt sig det! Jaaa ropade alla på Scan. Och så hamnade dessa grillskivor på vårt bord.

Sen är det där med värmen.... man måste skydda sig både från de noch från solen. Det glömmer jag. Igår kväll konstaterade dottern att "Mamma du har bränt dej..." Men nej sa jag, jag har ju inte solat..... Fotvandring med linne ser solen ingen skillnad på, påpekade den förnumstige maken....

Ja, jag klagar egentligen inte. Bara konstaterar att allt har sitt. Men det är underbart på altanen. Underbara kvällar. Härligt när badvattnet börjar bli varmare.

Just nu känns det helt rätt att inte ha bokat in någon charterresa till varmare breddgrader.

midsommarhelgen

mitt i sommaren, regn och sol om vart annat.

Fast jag undrar var är den? Sommaren alltså. Det är kallt och det känns inte som sommar. det ser ut som sommar. Fantastiskt grönt och frodigt.

Igår var vi på tradiotionellt midsommarfirande. Med organiserade ringlekar och folkdanslag. Tipspromenad och kaffe. Det var besöksdag på sonens konfaläger. Han verkade trovas bra. Mobilen var konfiskerad och han och kompisen hade fått anmärkning på städningen av rummet. Tre anmärkningar innebär extraarbete. De tyckte det var konstigt att man var tvungen att få tre postiva omdömen i rad för att förmåner medan anmärkningarna kunde ge utslag under hela perioden. Ja ungdomlig logik tål att tänkas på.

Alla ungdomaran var lagom intresserade av sina föräldrar. Men en kram eller två fick jag och dessutom se honom i kören.

Innan detta midsommarfirande tog sin start hade mamma och pappa varit och ätit en mycket god midsommarlunch!

Kvällen avslutades hos goda vänner. Det var trevligt som alltid.

Det tråkiga denna helg var att dottern dragit på sig rejält halsont. Trist för henne.  Men hon orkade iaf hälsa på lillebror.

konfaläger...

... nu har vi bara ett barn hemma. Idag körde jag nämligen femtonåringen till nästan fyra veckors vistelse på konfirmationsläger. Det känns en liten aning konstigt. Man är ju inte van att de är borta så länge.

På lägret får de inte ha mobiler. Ett väldigt tjat om detta. Men jag misstänker att sonen har smugglat med en. Sen kan jag inte riktigt se vitsen med detta. Förutom att mödrar och fädrer inte kan ringa till dem.  Det kan ju vara lite störande och ha en negativ inverkan på indoktrineringen.

Nu är det bara 12 arbetsdagar kvar innan semestern börjar. Det skall bli väldigt skönt må jag säga.

Inga direkta planer i  år. Lite tripper iväg. Kanske till grannlandet i väster. Vi får väl se.

träningssummering

Spinning förra söndagen.

Onsdagen blev det en halvmils löpning.

Spinning på fredagen.

Och idag söndag core + spinning.

OK tycker jag

lugn lördag

Gårdagen var riktigt behaglig. Jobbade halvadagen och kom iväg på spinningen vid lunch. Det är väldigt skönt att vara hemma tidigare just på fredagen. Helgen blir mycket längre.

I staden pågår just nu Potatisfestivalen. Allehanda krafs säljs, stor scen på torget, langos och cevapcici krängs tillsammans med mängder av öl i de olika tillfälliga öltälten.

Igår hade vi i alla fall en mycket trwevlig kväll i "Bluestältet". Lokala förmågor bluesade och vi hade kul. Mycket folk man kände och trevlig stämning.

Därför blev lördagen relativt lugn.


ett litet förtydligande

så att inga missförstånd uppstår därute.

Jag håller inte på ÖIS. Har aldrig gjort och kommer inte heller i framtiden att göra det. Såvida inte sonen skulle börja spela där vilket väl inte är det mest troliga scenariot.

Däremot så är det enkelt att välja vem man skall heja på när ÖIS möter DIF.

Jag håller på Elfsborg.

apropå ÖIS

jag trodde att det var nya spelare som ÖIS behövde inte ny tränare :)

Men jag hoppas verkligen att det vänder framöver. Männen i hemmet skulle bli så glada.

Det är ju trist när man tycker att oavgjort är OK.

trist

inte vann ÖIS idag heller. Men de förlorade i alla fall inte.

Hela familjen var på fotboll. Mammor gick in gratis, Även dottern lyckades snika sig med i denna kategori. Det var kul att gå på nya Gamla Ullevi, Jättefin fotbollsarena tycker jag.

Sen var ju vädret fantastiskt. Såna här dagar är det en njutning att vara ute. Vi satt i skuggan och det var helt perfekt. Förutom att det inte blev några mål då,

I övirgt har vi firat sonens femtonårsdag. Mormor och morfar var här. Vi myste till det med lite tapas i skuggan av äppleträdet. Sen avslutade vi med jordgubbstårta på altanen. Nu är det snart dags att krypa till kojs. En arbetsvecka ligger framför mig.

I morgon ska jag, maken och framför allt 17-åringen gå på handledarutbildning för övningskörning. Hm lite mysko känsla att hon är så stor att hon får framföra bil.

hits