hotellfrukost

på hotellet i Köpenhamn upplevde vi veckans i-landsproblem. Det var faktiskt en mycket bra frukost på hotellet där vi bodde. Frågan vi dock ställde oss var om människor väljer hotell efter om man har ekologiska produkter eller ej på hotellet.

Nu var inte detta vårt i-landsproblem. Utan detta:

Normalt sett så äter  - i alla fall jag - en väldigt vanlig frukost. Typ müsli, mjölk och på helgen kan jag slå på stort och unna mig både smörgås, ägg och kaffe vid frukosten. Dessutom har jag oftast samma müsli under lång tid och byter inte så ofta och när det ska ske så är det under stor vånda. Detta har jag beskrivit i
ett annat inlägg i samma kategori.

På hotellet förfinades dock detta i-landsproblem till det svåra problemet vi ställdes inför:

"I vilken ordning skall jag äta min frukost?" Ett problem att sätta tänderna i....

Skulle pannkakorna ätas före eller efter baconet? När petar man in en smörgås. Äggröra eller kokat ägg? Eller bådadera?? Ja det var verkligen stor problematik och tunga beslut dessa mornar....

Detta inlägg är vad jag orkar idag på temat Köpenhamn eller veckans i-landsproblem som det hamnade i.
Fortsättning följer.

jag vann

...Åsas goodiebag. Inte illa hemkommen från Köpenhamn.... och vad allt det innebär. lagom seg, lagom fattig men väldigt nöjd. In på bloggen och vad ser jag? Jo att jag vann hennes tävling.

Helgen kan inte få ett mycket bättre slut. Helgen i Köpenhamn ja..... jag skall fixa till lite och skriva om denna. Men inte ikväll. Jag kan dock utlova en hel del matnyttiga råd och andra intressanta detaljer.


nu är det klart

städningen alltså. Till och med dottern har i princip blivit klar. Det trodde man ju aldrig!! Jag skall bara hjälpa henne att skaka av överkastet. Sen ska jag lägga mig!

I morgon bär det av till Köpenhamn. Det skall bli kul! Men först sova och så måste jag jobba en lioten stund på förmiddagen!

nackdelen med morföräldranärvaron...

...är att det behövs genomföras en ordentlig städning innan de kommer hit. Dels beroende på att jag gärna vill leva upp till att jag är "duktig-vuxen-dotter" men framför allt beroende på att mamma har lite astma.... jag vill ju inte att de ska tillbringa helgen på akuten.

Så det är bara att bita ihop. Jag behöver också köpa in lite till helgen som de skall ha att äta. Så nu är det järnet som gäller. Och jag är redan trött.......


wonderful copenhagen

I helgen skall jag och maken till Köpenhamn. Tanken är att vi skall till Louisiana mm. Helgen spenderas med goda vänner. Äntligen kommer vi iväg på något som vi talat om rätt många år.

Men det är en massa som skall lösas innan vi åker och nu har de sista pusselbitarna fallit på plats. Det är ju det där med barnen! Förr när man fick för sig att åka nån stans så "lämnade" man ju dem hos någon hugad barnvakt. Bestämde rakt av. Det gör man INTE när de är 14 och 16. Det har varit en hel del diskussioner och olika lösningar på gång. Från början hjade vi nåt löst avtal med morföräldrarna att de skulle hoppa in. Men så gick mamma och bröt axeln och var inte helt pigg på detta. Barnen hade inte så stor lust att vara borta hos dem och mormor vill sova i egen säng. Så kusinen erbjöd sig efter fråga att ställa upp som grindvaktare.  Tack Karin, förresten. Efter lite funderingar så tyckte barnen att det nog trots allt vore trevligt med mormor och morfar och efter lite smicker och ett övertygande samtal så föll de till föga och de kommer hit under helgen. Skönt tycker jag.

För att vara ensamma från fredag till söndag mitt i sommaren kändes inte som ett bra alternativ tyckte vi.

Så nu kan jag se fram emot en helg då jag kan koppla av.


mission impossible

är precis vad det verkar vara..... för dottern att städa klart rummet. Imorgon åker hon till moromor och lämnar det hela i halvfärdigt skick. Jag suckar.

Men det finns förmodligen värre saker som skulle kunna hända. Jag har också försökt att förklara vilken inverkan damm har på elektroniken i rummet. Men hon bryr sig inte nämvärt om dessa argument.....

Nej nu när vi har avnjutit "Morden i Midsomer"  så är det dags att sova.

Det finns förresten folk till allt. När vi var på väg hem efter kvällspromenaden mötte vi grannen. Någon hade precis kört över familjens katt. Och bara lämnat honom på gatan utan att ge sig tillkänna. Som sagt. Det finns folk till allt.


fritt fall

har det varit i dotterns rum allt för länge. Nu till slut så fick jag vara med och hjälpa till lite. Vi behövde hjälpas åt med att organisera det hela. Med den röran så var det svårt för henne att börja någonstans. Men nu har hon kommit igång. Det behövs bli lite ordning eftersom hon skall ra emot en fransyska i sommar. Hon ska iofs inte bo i hennes rum utan får låna lillebrors rum. Lillebror flyttar under denna period in hos storasyster. Därför måste någon gång städningen ske.

Men som sagt nu tror jag att vi snart kan se ljuset i tunneln.

Detta har varit en riktig bloggsöndag.

tävling

Tävling hos Åsa


Jag är med och tävlar hos Åsa.S i bloggen
Glansig yta.
En goodiebag fylld med allt möjligt smått och gott är det du kan vinna.
Innehållet är precis som bloggen- En salig blandning av allt möjligt.
Kopiera bilden och denna text till din blogg, och länka till ditt inlägg i en kommentar i tävlingsinlägget.
Tävlingen avslutas fredag 27 Juni klockan 17.00

oj, oj, oj

hur kommer jag att känna mig i morgon?

Core intervall var verkligen ett jobbigt pass. Jag kände att styrkan är rätt bra men balansen! Där hinns en hel del övrigt att önska. Det var dock fler än jag som hade bekymmer just med det. Nästa gång så är jag lite mer beredd och jag ska ge passet ett par gånger.

Nu kan jag med gott samvete sjunka ner i soffan.

yes - vad gott!

Tack Mia för tipset. Måste nu dela med mig av detta recept som Mia skickade till mig.

Här är ett recept på en varm potatissallad, inga ägg är med, men det går alldeles utmärkt att skiva eller klyfta ägg och lägga ovanpå!

3/4 kg sparris- eller delikatesspotatis
300 g färsk grön sparris
250 g körsbärstomater
4 msk smör-&rapsolja
2 tsk fransk senap
1/2 tsk salt, gärna gourmetsalt
1 krm svartpeppar
2 msk grovhackad gräslök
Gör så här
Skala och koka potatisen. Dela sparrisen i bitar och koka den knappt mjuk i lättsaltat vatten ca 3 min. Dela tomaterna i halvor. Vispa ihop smör-&rapsolja, senap, salt och peppar. Dela potatisen i bitar. Blanda med dressing, sparris, tomater och gräslök strax före servering.

Denna potatissallad var supergod. Kommer vi garanterat att göra fler gånger.
Den tog slut så fort att jag inte hann ta något kort. Men den var vacker att se på eftersom den var så färgglad, med både tomater och grön sparris i.


frukost-trouble

Häromdagen stötte jag på en gammal kollega i affären. Vi pratade om ditten och datten. Hon stod vid hyllan för frukostflingor. Så småningom kom vi in på det bryderi hon befanns sig i.

Vilken müsli skall jag välja?

Hon hade ätit samma under en längre tid och nu skulle hon byta. Men hur vet man vad man ska ta?? Hur är det med sockerhalten? Fibrer?

Vojne, vojne detta kvalar in till veckans i-landsproblem.

miss i planeringen

Jag hade hela vecka tänkt att idag skulle jag pröva på det nya passet
CORE INTERVALL - träningen som garanterat ger resultat! Styrka, balans, rörlighet. Effektivt & atletiskt!

Ett perfekt pass så här mitt i "badsäsongen". Typiskt nog glömde jag att anmäla mig i tid så nu står jag plötsligen på reservplats. Ja det hinner väl trots allt hinna något framåt eftermiddagen..... Annars får det blir ett vanligt styrkepass.

hå hå, ja ja

vad kan man annars säga. För godmorgon vid den här tidpunkten blir ju lite galet. Mitt på dagen. Men detta gråväder gör att jag tappar energin. Jag hoppas verkligen att det snart vänder så att det inte blir som förra sommaren.

Å andra sidan har vi ju tänkt att göra en del arbete på huset i sommar. Men sol och värme vill vi ju ändå ha.

Jag just underhållit mig med sonen och hans kompis vid frukostbordet. Deras värld kretsar mest kring vilken klass de ska få gå i nästa år. I åttan skapar man två klasser av fyra tidigare 6/7-klasser. Så i åttan slås man ihop i rena årskurser. Allt på gott och ont. Men mest bra tycker jag. Vår skola är rätt liten och på detta sätt så nöts man inte och gamla mönster i relationer riskerar inte att cementeras. Men å andra sidan finns alltid risken att förändirngarna innebär smärtsamma avbrott av vänskapsband.

Jag tror att det efterlängtade brevet dyker upp på fredag. Lagom innan rektor går på semester. Hon vill nog inte ha en massa samtal från irriterade föräldrar som tycker att just deras elev hamnde i fel klass.

snart är det slut

fotbolls-em alltså. Det ser jag faktiskt fram emot. Här hemma är tv:n ockuperad varje kväll. Det är ju skönt nu i alla fall när det bara är en match per kväll. Det var lite förvånande igår att maken inte oftare smög ner till pojkarna i källaren "för att titta till dem...." som han sa.....

Midsommarhelgen har annars varit lugn och fin. Vi var hemma hos goda vänner och umgicks. Vid sjusnåret satt alla i var sin stol i uterummet och alla utan undantag gäspade och hade det varit senare på kvällen så hade säkert någon avvikit... men vi återfick krafterna och kvällen fortsatte... Det var kul. God mat. Mycket sång och roliga samtal. Avslutningsvis fick vi som vanligt inte tag på någon taxi utan fick snällt gå hem. Kanske c:a 4 km är ju helt ok och dessutom höll det upp just då. Sonen såg åtskilliga grodor och även en råtta när vi passerade Kungsgatan mitt i stan. Han var nöjd. Dessuomt hade han vunnit i FIFA 08 över den några år äldre sonen i huset.

Dottern behagade inte komma hem men meddelade sig så det var lugnt och fint.

Idag tog vi en promenad i motsatt riktning för att hämta bilen. Skönt med en promenad.

Nu ska jag koka mig en kopp te och äta en smörgås. Och se på fotboll!

kristallklart

nu har vi varit gifta i 15 år! Jag och maken. Nästa år har vi varit ihop i 20 år. Det är ganska länge när man börjar tänka på det. Konstaterade en dag att det faktiskt inte är så dåligt att stå ut med varandra så länge!

Så idag när jag kom hem hade han slagit på stort och köpt röda rosor. De var så vackra. Ett armband med kristall fick jag också. Han fick också en BOSS senaste aftershave med deo till. Det var inte menat som nån pik - men det är alltid trevligt när han luktar gott och lite variation är inte fel. Ikväll skall vi gå ut och äta middag med barnen. Det ska bli trevligt!

Så skönt det var att komma hem i vettig tid! Nu har jag en hel långhelg framför mig.  

lite halvdåligt samvete

eller nej det har jag faktiskt egentligen inte. Konstaterar bara att sommartid är det inte lika motiverande att träna. In på gymmet känns inte så kul. Inte om det är fint väder. Springa är ju däremot helt OK att göra. Ute alltså.

MEN jag vill att det inte ska vara för kallt. Hellre varmt i så fall. Sen gillar jag inte när det blåser. Och regn ska vi inte tala om..... så det finns många orsaker att låta bli.

Idag har jag i alla fall varit på gymmet med maken. Körde mitt program. Vi var även där i lördags. Det kändes verkligen att det var 14 dagar sedan sist då.

Men sommartid måste man nog få slappa lite också. Eller vad tycker ni?

känslofylld kväll

idag var det skolavslutning. Dottern slutade 9:an. Det var verkligen känslosamt. Jag brukar ofta fälla en tår när man sjunger den blomstertid och annat. Men det gick inte att jämföra med flickorna i våra båda 9:or. Det kramades och snyftades. Alla fick kramar, utan undantag.

Hon verkar ha gått i en riktigt trevlig klass med bra social anda. Det var väldigt kul att "få lov" att vara med på skolavslutningen. Vår skola är en f - 9 skola med totalt c:a 350 elever så det är greppbart. Skolavslutningen är på skolgården och alla föräldrar är välkomna. Efter det gemensamma programmet fick vi vara med i klassrummet när barnens mentorer sade adjö till sina elever och delade ut betygen. Det var ju så kul att se barnen, några av dem har gått i samma klass sedan första klass.  Jag hoppas och tror att hon i det stora hela kommer att tänka tillbaka på sin grundskoletid med huvudsakligen positiva förtecken. Sen har det naturligtvis inte varit en dans på rosor hela tiden. Men de senaste två åren har hon verkligen trivts för det mesta. Härligt. Nu har hon sommarlov och kommer inte att göra många knop eftersom hon inget jobb har fått. Hon har inte ansträngt sig över hövan heller...

Sonen har också sommarlov men för hans del återstår två grundskoleår. Så det var inte så dramatiskt. Vi såg inte röken av honom. Han försvann iväg efter att ha försett sig med tårta. Alla familjer hade med sig var sin tårta som ställdes fram på ett långbord. Vi "gamla" föräldrar var lite tveksamma till denna idé men det var faktiskt rätt trevligt.

Nu är det dags att krypa till kojs.

don efter person

eller skodon kanske rättare sagt.

Veckans i-landsproblem får nog 
detta sägas vara . I aftonbladet kan man läsa om amerikanska forskare som varnar för att använda alltför dåliga flip-flops.
Jag börjar fundera över vilka problem man ägnar sig åt i Amerikanska fotmedicinska sällskapet. Vad pratar man om på sina middagar? Hur kommer man på att varna just för dessa skor? Hur är det med högklackat? Det kanske är så att det är cykliskt. "I år så varnnar vi för flip-flops - det har vi inte gjort tidigare". "Stilettklackar är ju ändå väldigt snyggt....."

Ordföranden rekommenderar i alla fall stadiga flipflops i läder. Jag sitter här och småskrattar för mig själv. Ser framför mig en kader av stadiga amerikanska fotspecialister i rejäla flippisar. Och jag frågar mig hur gör de med sina barn? Tonåringar? För det måste ju även fotspecialister ha?

Nej, som sagt,  detta få nog gälla för denna veckas i-landsproblem

oväntat besök

eller vad man ska kalla det när brandkåren rycker ut.

Tänk på att aldrig sätta på diskmaskinen eller tvättmaskinen och sen gå någonstans, gå och lägga sig eller nåt annat.
Detta gjorde som tur var inte våra grannar vars diskmaskin började brinna igår.

Stor dramatik på radhusgården. Plötsligt sprang det omkring rökdykare och alla slags brandmän, ambulansförare och ja det var kort och gott mycket.

Det var alltså grannarnas diskmaskin som tagit eld. Det blev rejäl rökutveckling. Senare när vi pratade med dem så visade det sig att det förmodligen var programverket som kortslutit sig. Det går ju så fort. Frun i huset stod bredvid när det plötsligt började ryka. Makne kom springande med brandsläckaren. Pulver lite här och var blev det. Men det var inte så lätt att veta var man skulle angripa brandhärden.

Jag ska i alla fall se till att kolla upp vår brandvarnare + att jag ska få maken att sätta upp ytterligare en.

Varför är jag här så tidigt då, på en söndag. Har precis skickat iväg sonen och maken på fotboll.
Trodde jag skulle få sova men inte det är alltid nån support som behövs!


oljat in altanen

Med Nordsjö Terrass & Möbel V, brutet i nyansen  Alvaret blir vår altan så fin. Jag oljade in altanen med denna olja som gör att träet får en vit nyans för första gången förra året. Vi har verkligen varit nöjda. Det var lätt att göra rent efter vintern och nu räckte det med en strykning. Men det tråkiga är att man inte kan gå ut på den . Men i morgon så....

Skönt är det med långhelg. Pojkarna har ägnat sig åt fotbollscup. Sonens lag har varit med. Men eftersom ha skall vara med i alliansens lag i morgon så hade han matchstopp idag. Laget gick, trots att tre av deras ordinarie inte var med, till kvartsfinal. Obesegrade i gruppspelet. I morgon skall ha som sagt spela med alliansens lag. Detta är han verkligen glad åt. Han var reserv men en av de andra två målvakterna blev skadad. Så häromdagen ringde lagledaren till sonen. Han såg mäkta nöjd ut. Sonen alltså. Men han vill liksom inte riktigt visa det. På kvällen ägnade han sig med stor frenesi åt att hoppa rep och göra utfallssteg.....Fotbollen har efter den lokala cupen övergått i EM. Enligt mig rätt tråkigt men det är uppenbart väldigt olika åsikter om detta i resten av familjen.

Jag för min del har tagit det rätt lugnt. Oljat utemöblerna. Insåg att ojdå nu går det inte att sitta på dem på 12 timmar. Jag trodde i min enfald att de torkade på typ 2 timmar.... Och nu har jag oljat altanen.

Däremellan har jag läst Henning Mankells "Kinesen". En fascinernande historia. En sån där historia där det vävs ihop en massa trådar och en massa sammanhang som man måste hålla ordning på.

lärde mig något

i grannlandet. Kom att tänka på det när jag läste en kommentar på ett av mina tidigare inlägg.
De danska räknetalen är extremt konstiga. Det kanske ni känner till. Att som vi andra gör utgå från jämna tiotal och så ligger inte för vårt grannland. Maken har gjort några halvhjärtade försök tidigare. Men han har inte lyckets få mig att förstå. Om det beror på honom eller mig vill jag låta vara osagt :)

Men en av mina reskamrater hade tagit reda på.
Och tog som sin uppgift att lära oss andra.

Så nu kan jag de danska räknetalen.

Vet vad halvfjers, tres, ja nu kanske jag inte skall överdirva men jag vet i alla fall i princip hur det funkar.

Nu sängen.

vem orkar?

Jag menar vem orkar blogga när det är så varmt. Detta är absolut inget klagosång över värmen. Jag tycker det är härligt.
Det är fantastiskt när det känns som om man är ute och går vid medelhavet och man söker skugga.

SÅ nu blir det förmodligen fortsatt spridda skurar på bloggen!

För den som undrar så var det dejligt i Danmark - om än lite mycket danska. Det är svårt att förstå. Framförallt vissa dialekter och när de pratar fort. Det var ju trots allt ett studiebesök.

Nej nu ska jag avsluta dagen med en kopp te på altanen.

hits