friden återställd

nu är friden återställd i hemmet. Vad är det då som behövs för detta undrar ni förstås. Jo två kabeltvboxar. För en summa av 29.50 i månaden har nu framförallt dottern möjlighet (eller skall vi säga maken) möjlighet att se på de kanaler hon/han vill. I klartext innebär detta att såpoperor inte längre riskerar att krocka med viktiga ligamatcher i spanien eller liknande. Alla är nöjda. Själv är jag glad om jag kan få lov att njuta av att familjemedlemmarna inte bråkar om just tv:n i alla fall. Under installationen lyckades jag dessutom få dottern att röja lite i rummet.

Annars rullar allt på som vanligt. Idag var det träningsfri dag, inte för att jag valde det själv utan för att jag jobbade fram till 19.30. Sen var det möte i dotterns fotbollslag. Det var delade känslor efter detta möte som innebär att man slår ihop två årsgrupper. Hon tillhör den yngre och lite mindre gruppen. Hon känner nog också att det blir en tuff konkurrens för henne. Det är inte enkelt att växa upp.

Sonen för sin del går omkring och grubblar över vilke fotbollsklubb han ska vara med i. Ständigt dessa val.

min väninna slavdrivaren

har just jagat runt mig i gymmet. Den här här bra för detta och den här maskinen är bra för detta. Jag hade jättetråkigt men trevligt. I morgon kommer jag att ha träningsvärk. Egentligen skulle jag gått på poweryoga. Det känns jobbigt att låta bli och träna när man bestämt sig för det så detta fick bli ersättning för det uppiggande mentala yogapasset. Man kan säkert väva in lite yogatankar i träning på gym också.

Min väninna säger att bara du har gått ett par gånger så är det kul. Jag som inte ens hittar mitt program. Fastän vi letade båda två. Men som sagt. Det är alltid bra att ha en personlig tränare med sig. Sen sprang jag i 35 minuter på löpandet. Jag är verkligen inte snabb längre. Men det kan bara bli bättre. Kanppt 6 minuter per km är inte mycket att hurra för. Våninnans son tycker jag är märklig som tycker att just löpband är roligt. Väninnan är fundersam, men som jag sa till henne. Du som tycker det är kul med roddmaskin....

Nog om träning. Vilken bra helg vi har haft. Idag har vi äntligen hittat ett soffbord. Det blev ett i oljad ek. Ett satsbord. Enkelt och snyggt. Har vi tur så kommer det innan jul. Tyvärr har vi ingen bild på det.

Nu ska jag dricka litet te och sen kanske ett litet tag i klädkammaren :)

jag kan inte sova

jo jag både kan och ska snart. Men måste bara berätta om en avlyssning som vi gjorde när vi var ute och gick en sen hundpromenad jag och maken. Då cyklade två flickor i tonåren förbi och diskuterade sina bekymmer. Det är inte lätt när displayen på cd:n lyser upp hela rummet så man inte kan sova.

Detta mina vänner var veckans i-landsproblem. Godnatt.

historisk bild

här kommer en historisk bild, på många sätt. Framförallt så ser ni mig i städtagen och sen så ser ni faktiskt en antydan till leende. Idag sa maken att jag faktiskt genomgått en utveckling. Städat och inte varit så arg.... varpå jag replikerade att det nog till största delen berodde på att jag
1. hade plockat undan redan igår samt 
2. att jag under städningen dämpat mig genom att inta en styck fredagsöl.
Hmm han tyckte att det var synd att jag inte kunde ta det postiva i att han såg en utveckling. Vad säger man?

Så här såg jag ut i alla fall:


Nu är allt klart och jag skall sjunka ner i soffan. Snart är det filmtajm. Och fredag är skönt!

en dålig människa

Jag är faktiskt en dålig människa. Min självdisciplin i vissa avseenden är under all kritik. Och ja, jag är säker på att de som vet vilken dag det är, och dessutom vet vad jag tycker är extremt trist gissar säkert att jag igen har skjutit på veckostädningen, Jag började med god intention. Först fick jag köra sonen till klippning. Denna gång grät han inte. Det var också dubbelt så dyrt som sist. Sen vidare till innebandyn. Sen hem. Då ringde maken. Han var upprörd över att cykeln som sonen varit och hämtat hos cykelreparatören numera var oväxlad men inte längre med punka. Det gick inte att få tag på rätt däck påstod cykelgubben när sonen hämtade. Han hade då helt sonika bytt till ett nytt bakhjul. Till saken hör att cykeln inte är toppmodern. En sån där tvåväxlad hopvikbar crescent som var populör på 70-talet. Orange. Med bakåttramväxel (förut alltså). Och mycket fräck tycker sonen.
Så det var bara att åka iväg till cykelhandlaren. Först gick maken in med cyklen medan jag parkerade bilen. När jag kom in stod de helt vänligt och pratade med varandra. Cykelhandlaren som inte bott i Sverige hela sitt liv försäkrade att han inte tänkt luras utan bara hade bytt hjul för att sedan beställa ett nytt däck och sedan byta igen. Detta hade inte sonen uppfattat i alla fall. När jag kom in så sa han att kom hit nästa vecka båda två. Jag skall fixa det hela.... Du kan komma med sa han till mig , är du arg?
Ingen vet hur det  egentligen var men jag väljer hellre att fria än fälla.
Sen lagade maken mat medan jag skulle börja städa. I stället hamnade jag i telefonkö till kabeltvleverantören. Det tog sin lilla stund. Jag fick prata med RIckard som absolut tyckte att det var bra att ha sex sportkanaler. Det kan aldrig bli för mycket....  Men nu har vi en himla massa sportkanaler + att vi beställde en box till. Det har varit för mycket kanalkrockar redan....
Sen skulle vi äta. och sen.... ja då kände jag att jag verkligen inte hade lust.... så då la jag in alla räkningar för betalning. Ni förstår hur trist jag tycker det är att städa.

Ja detta var denna dag. I morgon är det arbete och sen en lugn helg. Det skall bli bra.

åter på banan

eller för att vara mer exakt bandet - löparbandet alltså. Efter förkylningen kändes det verkligen bra att åter andas den svettiga luften på gymmet. Först ett pass bodypump. Sen försökte jag mig på att springa men bihålorna är väl inte helt i form så det blev till att gå i stället. Det guppar mindre vet ni.

Gissa om jag kommer ha träningsvärk i morgon. Men lika glad för det är jag.

Annars ser jag fram emot två roliga arbetsdagar - måste skriva så annars tror mina vänner att jag håller på att bli utbränd. Sen är det helg. Med mycket litet inbokat. Det ska bli skönt. Även om förra helgen i huvudstaden var rolig och kul. Så ska det bli bra att bara vara hemma. Sonen kanske ska på innebandy, men där går gränsen för min del. Annars är det lugnt.

gps-strul

i helgen var vi i Stockholm. Till Kungliga huvudstaden behöver man väl inte gps säger ni. Inte ni nej men vi. Vi skulle till systern i Gustavsberg. Nya bilen har ju GPS så det var ju bara att ställa in och köra. Och det är ju så trevligt när man ser att 28 mil fram över skall man svänga höger. Tyst och fint. Men plötsligt strax innan Södertälje löpte den amok. Gps:en alltså. Det blev alldeles svart på skärmen och vår bil svävade plötsligt i limbo. En liten blå pil mitt i allt det svarta. Som maken sa. Finns vi eller finns vi inte. Men heureka plötsligt var vägen tillbaka. GPS:en räknade om och ställde in resmål och den vänliga kvinnans röst dök upp och sade nästa avfart sväng höger. Och vi gjorde ju snällt som hon sa..... Jo, sa jag lite allmänt bekräftande till maken. Hon sa nåt, systern alltså, om att åka norr om Södertälje det gör vi ju i alla fall. Men det är ju väldigt nära norra Södertälje. Närmare bestämt genom de norra delarna. Fortsätt framöver mot Nynäshamn sade den vänliga rösten OK, tänkte vi. Vi gör väl som hon säger. Vi körde på. Men titta där är ju Hall. Frukatnsvärd anläggning förresten . Och ojdå nu är vi i Botkyrka. Och ingen karta hade vi. Men vi fortsatte att snirkla oss framåt i rondeller ock gatukorsningar. Sen plötsligt. Titta där är ju Globen. Men var är vi nu? Slussen det är ju mitt i Stockholm. Vi är väldigt fel. Så småningom kom vi fram. Vi satte av GPS:en och använde i stället vanlig hederlig vägvisning per telefon. Förmodligen var det så att när hon i gps:en räknade om försvann tillåt motorväg med påföljd att vi åkte på småvägar i stället. men det var ju lätt intressant i alla fall....

En trevlig helg i Stockholm blev det. På lördagen skulle vi tokshoppa. Men Stockholm är för stort. Det blev lite shopping efter att vi hade sett på vaktavlösningen. Lunch. Och sen expedition på Nilen på Cosmonova på Naturhistoriska. Kul grej. Systern med make hade verkligen ansträngt sig för att vi skulle få en trivsam helg. Det var som på ett bättre hotell. God frukost. Genomtänkt och bra mat. Kul att se deras hus. En härlig promenad i Gustavsberg men ett sånt där obligatoriskt porlinsbutiksbesök. Sen avslutade vi i Sickla köpcenter på söndagseftermiddagen. Köpcenter är bra att handla i om än lite tråkiga. Barnen fick äntligen tag på sina kläder köpta i Stockholm. Sen var det bara att sätta sig i bilen igen. Och se kring Södertälje försvann vägen igen..... Men denna gång använde vi huvudet och lydde inte när vi skulle göra en u-sväng. och se vi leddes helt rätt fram till maken syster i Örebro. Trevlig samvaro. Hemma lite sent men vilken trevlig helg.

Nu är det måndag kväll. Jobbat alldeles för länge och har en tuff vecka framöver. Men det ska nog gå det med.

efter en halv dag arbete

är jag bara så trött. Trots start klockan 10 och slut klockan 15. Detta ser i mina ögon ut som perfekta arbetstider... Men jag är väl inte riktigt frisk ännu. Men jag känner mig mycket bättre än tidigare i veckan. Just nu verkar det vara mycket folk som är sjuka. Är väl en sådan tid.

Idag skall jag laga mat till sonen eftersom han ska åka och träna. Då behöver han ju ha lite i sin magra kropp. Sen springer han runt som ett skott och kommer hem go och glad.

För närvarande håller jag på och läser en mysko bok "De heliga" av Maria Küchen. Baksidan av religion när den är som sämst.

trött i skallen

är jag nu. Maken tycker att jag är en dumskalle som går till jobbet när jag är sjuk. Jag är benägen att hålla med honom. Men ibland bara är det så att man inte kan välja. Men jag började inte förrän 10 idag.  Och jag min dumma människa hade glömt att det var torgdag.... så min njutning över att ha tillgång till bil övergick till stor irritation över att jag inte hittade någonstans att göra av eländet.... Tacka vet jag cykel.

Nåväl efter mycket letande så fick jag parkerat. Vi hade planeringsdag. Den var bra.

God mat men man kunde önska att de varierade sitt käk på stället. Samma mat två dagar samma vecka.... Tur att det var gott i alla fall. Nu åter i hemmet. Trött i skallen är jag. Det gör även ont i detsamma. Jag tror att snuvan har krupit in i huvudet. Jag skall nu gå en långsam promme med doggen. Litet måste man ju få röra på sig. Det är som jag tidigare sagt oerhört frustrerande när jag inte kan gå och träna. För det förstår jag i alla fall att jag inte ska.

Tema med variation

Väninnan tog häromdagen upp problemet med att ha 80 kanaler. Här är ett annat i-landsproblem på samma tema.
Nu har vi växlat över till digital tv. Detta innebär att helt plöstligt finns det i i huvudapparaten ett antal kanaler och möjligheter till andra men, och nu till i-landsproblemet. I de andra tv:arna finns det SVT1,2,24, tv4 och barn/kunskapskanalen. 14-åringen är förtvivlad. Nu kommer ja inte att få se på de programmen som jag  vill se i tv3. Men säger jag du kan väl titta med oss andra (anar plötsligt en möjlighet att få se henne lite oftare) Nej, vrålar hon, det kommer inte att gå eftersom pappa kommer att vilja se på fotboll hela tiden. Ni kan lika gärna ta bort min tv......

Ack ja, vi får väl se vad det slutar.......

Förövrigt så är jag fortfarande förkyld. GIck hem efter lunch och har legat och halvslumrat på sängen. När jag har varit vaken har jag läst. Nu lagar maken mat.


rapport från en skurhink

nej jag bara skojar fast jag känner mig som en urvriden skurtrasa. Planeringsdag och så hela dagen. Det blir lite mycket när man är så där fräckt nyförkyld. Ni vet då nysningarna bara överfaller en och ögon svämmar över och därtill rinner näsan. Jag brukar i dessa lägen inte använda nässpray. Jag har nämligen märkt att förkylningen då tenderar till att hamna i halsen i stället. Men vad ska man göra? Så nu får jag väl ont i halsen också. Hosta har jag redan börjat göra.

Ack, ack , ack vad jag tycker synd om mig själv.

Annars har dagen varit bra. Bra med idéer och rätt högt i taket.

En av de tråkigaste saker med att vara förkyld är att man blir så inaktiv. Man kan inte träna vilket gör mig aningen rastlös. Men jag tror på Lilla Jans råd. Jag tog en för lite whisky igår. De skall vara större för att bita. Pias konjak kanske går lika bra? Men den skall väl också vara rejäl då. Städa ska vi inte göra idag. och maken hade käket klart när jag kom hem. Så litet bra har det varit i alla fall.

Ful

Nu är jag förkyld och jag känner sig alltid så ful när man är förkyld.. Snorar, fräser och nyser. Usch!

Idag är det fars dag. Jag läste på väninnans blogg där hon funderade på hur vi uppmärksammar våra föräldrar. Bra skrivet tycker jag. Maken fick en jättefin present av sin panka dotter. Jag bara måste dela med mig av denna!
"Känner du att inga käder passar längre och behöver köpa nytt men vet inte VAD du ska köpa. I sådana fall ska du vara glad. För i och med detta erbjudande får du en  personal shopper. Detta är vad jag skulle vilja kalla ett once in a lifetime experience. Det brukar vanligtvis kosta mycket pengar men du får denna stora hjälp helt gratis." Slutklämmen var inte heller så dålig: " Detta får du bara för att du är världens bästa pappa och du förtjänar det för du har gått ner så mycket. Jag är stolt  över dig."

Ja man kan säker ha synpunkter på det ena och det andra i detta presentkort. Men dottern var nöjd och fadern såg rörd ut. Han ser nu fram emot denna nya erfarenhet.

Just nu är han ute och fixar på gården, med en massa andra pappor, eftersom det spöregnade igår och städdagen blev uppskjuten. För min del så har jag tagit ledigt från dylikt eftersom jag inte känner mig så frisk. Sonen är ivägkörd till innebandysammandrag. Hela dan går åt till detta. Hoppas han klarar sig med matsäck och pengar... Denna ständiga oro över stort som smått som fööärldraskapet medför.

Dagen i övrigt erbjuder kaffe hos min pappa. Film: Förhandvisning på Marie Antoinette regisserad av Sofia Coppola.
17167-27 

Sen får jag se hur jag känner för att se på Exit.

fyra filmer senare

Här sitter jag nu fyra filmer senare och konstaterar att emat har varit detsamma i samtliga fyra. Död. Litet tungt kanske men här följer en resumé över dagen. Litet off kan jag tala om att nåt virus har drabbat mig. jag är snuvig. Det är trist.

Vi började med att titta påMot Södern Regi: Laurent Cantet, Frankrike 2006
En nyanserad och insiktsfull film om tre medelålders kvinnor som på 70-talet funnit Haiti. Där skiner solen och där är livet mer levande än hemma. Där finns också unga män som slösar med tid och kärlek. Kvinnorna vet att Haiti är en hänsynslös diktatur och att förhållandet till pojkarna är ojämlikt. Men det går inte att göra något åt och är lätt att bortse från innan det en dag blir omöjligt. Det är en lågmäld film som ställer många frågor men utan pekpinnar.

Vi tyckte att den var en intressant skildring. Att köpa eller köpas och vad innebär det för dem som finns med i spelet. Vem är det som sitter på leken? Allt är inte självklart. Någon dog.

Efter detta hann vi med en kort fika på Violas Cafe´ innan vi åter bänkade oss för att se på:Grizzly Man
Regi: Werner Herzog, USA 2006
Filmen är ett enastående porträtt av en man som försöker döva sin livsångest genom att viga livet åt grizzlybjörnarna i Alaska. I 13 somrar dokumenterade Timothy Treadwell sitt liv bland Alaskas grizzlybjörnar tills han och hans flickvän i oktober 2003 blev dödade av en av björnarna. Han var medveten om farorna men såg sig som björnarnas beskyddare och såg sin uppgift att leva och dö för dem. Materialet är i stort Timothy Treadwells egna filmer. Men Werner Herzog har klippt ihop det och blandat materialet med egna intervjuer. Resultatet är en känslig, stark, vacker och sorglig film, som vågar visa hela den komplicerade människan Treadwell. 

Denna film är nog den som jag kommer att komma ihåg bäst. Den skildrade på ett väldigt fins sätt hur Treadwell var som människa. Beskrivningen ovan stämmer bra. Det var fascinerande att se honom ihop med rävar och björnar. Herzog har gjort en kanonfilm och lyckats få med oilka nyanser. Framförallt kom Treadvells personlighet fram på ett fint sätt.

Efter detta var det dags för ett mellanmål som intogs på den lokla puben, FF. Ett lättare mål sköljdes ner med en Staroprem. Vi gick sedan vidare för att se på:Mitt Hjärtas Förlorade Slag Regi: Jacques Audiard, Frankrike, 2005
|Suveränt välfångad fransk psyko-thriller. Mitt emellan Tarantino och Kieslowski. 28-årige Tom går i sin fars fotspår och jobbar som en slags torped i fastighetsbranschen, där det mest gäller att kasta ut invandrade ockupanter ur nerslitna fastigheter i Paris eller beskydda bolaget när lika slitna fastighetsaffärer görs upp i skumrasket. Men Tom hade också en gång en mor, som var konsertpianist. Efter tio års uppehåll tar Tom upp sitt eget pianospel igen. Allt medan kärleksaffärerna tär på manlig vänskap och fadern kräver allt blodigare beskydd. Duris gör ett storartat porträtt i en extremt både tuff och känslig film. 

Hemsk film. Man var glad att man inte var i denne killes kläder. Våld är rått och att få våldet skildrar som vardagsmat på detta vis var kort och gott srämmande. Så här lever folk. Sen var det en underbar pendling mellan två helt olika världar.

Därefter travade vi iväg för att få riktig mat i magen. Åt en god middag på Musses. Klockan gick fle vilket innebar att vi fick gå mycket fort för att komma i tid till den sista föreställningen :

Lady Vengeance Regi: Chan-wook Park, Sydkorea 2006
Tretton år innan hon hamnade i fängelset gjorde hon misstaget att förlita sig på sin tidigare lärare Mr. Baek. Hon blev utnyttjad och tvingad att ta på sig skulden för en femårig pojkes död, något som hon var oskyldig till. Under de tretton åren bakom lås och bom planerade hon väldigt noga hämnden på denne man. Genom att vinna de intagnas tillit innanför anstaltens väggar krävde hon i gengäld en eller flera tjänster utanför. Filmen berör en på ett sätt som många andra filmer aldrig lyckas med, vilket gör den unik.

Här handlar det om hämnd. Stark film med vackra bilder. Och så är det fråga om absolut blodig hämnd

Genomgående var alltså död.
I film ett dog den vackre unge mannen.
I film två dog Tim Treadvell och hans flickvän. Uppätna av en björ. Rätt brutalt måste jag säga.
I film tre dog en pappan till huvudpersonen vilket i och för sig innebar nån slags vändpunkt litet senare,
I film tre utkrävdes hämnd.

Nu har jag snart druckit upp min whisky och ska krypa till kojs. I mrogn ska vi se på förhandsvining av Marie Antoinette. Och sen ska jag nog titta på Exit.

God Natt.

friday night´s alright

för både det en  och andra :). En liten kort betraktelse över den gångna dagen. Först en förmiddag med en massa jobb. Lunch med väninnan. Trevligt. Mer jobb. Ett träningspass. Sen en snabbis på stan . Alltså en inhandlingstur! Köpte presenter. Tack för tipset  förresten kära väninna. Fixade både pappan hemma och morfadern. Snart skall jag lägga in lite kort...

Nu har vi sett på Prizzis heder, som uppmjukning inför morgondagen. Vi hittade den i högen när det inte fanns nåt direkt kul att se på burken. Håller på att laga mat till sonen. Han har gästspelat med en av konkurrentklubbarna. När han väl kom hem var alla snabbmatställen stängda. Som tur var fanns det lite kvar i frysen efter förra helgens avfrostning.

Så nu skall jag ställa mig vid spisen och sen godnatt!

just nu ser jag fram emot

att få tillbringa helgen i en bioslaong. Har precis varit och köpt biljetter till fem föreställningar. Det ska bli härligt. Umgås med vänner och se på film. Fika och käka god mat. Kan det bli mycket bättre? Dessförinnan skall jag förstås städa och så har vi städdag i samfälligheten (men det är egentligen bara trevligt, det sistnämnda alltså) Och så har jag dessutom en härlig fredag framför mig. Med lagom mycket att göra på jobbet. Förmodligen hinner jag ner och träna en sväng. Det halsonda som jag tyckte mig ana något av är borta.

Så nu är det bara dags att upp och grabba tag i dammvippan och ta ett tag. Det är rätt ok med gamle Bob på (eller heter det i) skivspelaren. Den är riktigt bra, hans senaste skiva.

tillbaka igen

Två dagars paus. Kan vara välgörande för kreativiteten kanske. Jag måste bara få säga att jag tycker våldsamt illa om regn. Framförallt på hösten. Annars också förresten. OK jag förstår att man måste ha regn för fortlevnaden etc.... men det hindrar inte mig från att avsky detta väder. Och det spelar ingen roll vilka käder man har. Jag har mycket bra regnkäder men det gör inte för den skull att jag hoppar ut och sjunger i regnet.

Annars så är allt som vanligt. Har jobbat, kommit hem, ätit en macka och ska nu snart gå ut med hunden. Usch tänk vad jobbigt det måste vara för honom med regnet. Han får ju ha med sig sina våta kläder in och vänta tills de torkar. Tur för honom att han är nytrummad à la style économique - dvs extremt kort och inte så väldigt cocker spanielskt. Men han slipper ju ha våta fötter och öron dygnet runt då.

Jaja det är bara bita ihop och streta iväg ut.

Yes, alltid nåt

Elfsborg blev svenska mästare. Det känns lite gott i en för övrigt frusen fotbollsvärld.

Sonen får väl slicka sin sår ikväll. Ut i semi och ÖIS rakt ner i superettan. Maken gjorde en snabb rationalisering för att hantera sorgen. "Det är väl lika bra det så man slipper den här skiten som varit under den här säsongen" Jaja säger jag som myser åt Elfsborgs vinst.

Nu är det snart dags för lite poweryoga.

fotbollssöndag lokalt och nationellt

Igår åkte dottern ut i kvarten och idag kom sonen till semifinal . Där blev det förlust och bittra tårar. Så här en stund efter verkar han dock rätt nöjd.

Nu har vi bara den nationella delen kvar..... Skall Elfsborg lyckas vinna guld och öker ÖIS ut?

Ja snart vet vi.

Här är lugnt och skönt efter att barnen har försvunnit iväg för att se på de lokala cupfinalerna. Jag och maken får äta själva.


halvtidsrapport

nu har halva helgen gått. Gött, gött. Gårdagen var en bra dag med lagom mycket av allt. Litet städning, avfrostning av frysen, träning och slutligen en trevlig middag med r3 och hennes livskamrat. Trevligt , trevligt. Nu har halva lördagen gått. Vi började dagen efter ett mysigt uppvaknande med att köra sonen till innebandyn,sen en snabb shoppingraid (där vi förresten träffade r1:s andra hälft, han var go och glad), därefter ett pass på gymmet. (nu har jag gjort det jag sagt jag inte ska göra, sprungit på löpband - det var dessutom kul). Sen middag (pannbif med lök, sås och potatis), fotbollsmatch - dotterns lag åkte tyvärr ut i kvarten. Och nu är det snart dags att möta släkten.

För övrigt har vi hunnit med en stilla kaffestund där vi ägnat oss åt att kika på utbudet i nästa helgs filmfestival. Bestämde med våra vänner för att förutom alla filmer vi ska se på lördagen även kolla en på söndagen. Vi kan ju bli abstinenta annars :)jag är lycklig

jag känner mig verkligen lyckligt lottad. En hel dag ligger framför mig. Här är lugn och ro. Ikväll kommer gamla goda vänner hit. Helgen ska ägnas åt fotboll och släkt. Det kommer att bli så bra. Innan dess ska jag städa litet med det är helt OK just nu. Skall skrota runt här och lyssna på gamle Bob och hans Modern Times.

Sen kan man ju så här i kylan vara glad åt att man har nånstans att bo, mat i kylskåpet och ja inte mycket att klaga på egentligen.

allt gick åt helvete

det blev inte särskilt mycket städat. Köket fick en liten avtorkning.... Det är bara att konstatera: Jag är en dålig människa. Kans´ke inte alltigenom men ändå.....nu måste jag ägna min lediga dag åt detta. Det är trist. Men som de förnumstiga brukar säga: " Som man bäddar får man ligga" och det är vad jag tänker göra nu. Ligga i min bäddade säng!

Jag har fått godis av sonen

Varje dag har han frågat om jag har ätit av dem. Nej har jag sagt. Han har inte frågat så mycket mer. Idag frågade han igen . Han satt så rart bredvid mig och frågade igen. Är de goda frågade jag. Ja sa han . Varför har du gett dem till mig då? Vet inte sa han. Jag öppnade en i alla fall. Den såg lite mysko ut. Men jag tog mod till mig. Den var inte från Buttericks i alla fall. Jag har fortfarande inte bestämt mig för va d den smakar. Men jag har nogrannare tittat på omslagspappret. Det visade sig vara Ginsengkarameller. Så nu väntar jag på energikicken.

Det är banne mej riktigt rot i.... Kan det vara nyttigt???

Nu ska jag snart städa. Det är ju torsdag. Imorgon har jag tagit ledigt. Jag är ju mamma också :)

det var nåt jag skulle skrivit förut...

... men nu har jag glömt det. Så där är det ibland nuförtiden.... Jag vet att det är nåt jag skulle göra men kan bara inte komma på det. Förmodligen var det inte något viktigt. Frågan är hur mycket som egentligen är viktigt av allt man skriver här :-)

Jo nu kom jag på det. Så gott det är när man plötsligt kommer på att det är onsdag när man halva dagen har gått omkring och trott att det är tisdag. En hel dag mer gjord i arbetsveckan än man trodde för en sekund sedan. Härligt.

Nu har jag också varit och tränat. Det är också skönt. Det är skönt att känna att kroppen fungerar.

hits