back from sunny greece

Vad är det här för land? Enda fördelen som jag kan se just nu med sommar sverige är att det är ljusare på kvällarna och att det går ju att ta på sig när det är kallt. Det är värre när det är för varmt:) Men jag föredrar litet varmare väder än vad som erbjöds idag.

image69

Naxos var den första ön vi åkte till efter ett dygn i Aten. I Aten hade vi för övrigt hade bokat in oss på ett hotell som var helt OK om man bara inte hade behövt att gå ut i det sunkiga kvarteret. Där rörde sig allehanda löst folk. Dottern vägrade följa med ut och äta på kvällen. Kväll två gick det bättre och det gällde mest att gå "rätt" vägar.
Men när vi väl kom till Naxos var det skönt. Grekland är ett härligt land.
Efter fyra dar av solande, moppetur  med mera åkte vi vidare till Amorgos.
image70 Så här charmerande är det i Chora på Amorgos. Här var vi och drack frappé en dag när vi var ute och åkte runt på ön. Amorgos är annars känt för att Luc Besson spelade in sin film "Det stora blå" där. Här är en bild på Agia Anna som är en av de fantastiska ständer som finns på ön. image72
Annat man kan roa sig med är att beöka ett kloster som klänger sig fast vid klippan strax bredvid denna strand. Där bor det fortfarande munkar som välkomnar turister genom att bjuda dem på ett glas vatten, likör och lukomi. Under förutsättning att man är ordentligt klädd förstås. I klostret finns 60 rum som kunde rymma hela öns befolkning förr i händelse av ofärdstider.



På Amorgos bodde vi i Aegiali. image71
Vad vi ägnade oss åt? Vi vandrade, låg på på stranden under tamariskerna, åt god mat och njöt av livet och stillheten. Samt besökte de ovan beskrivna begivenheterna förstås.

Efter en vacka på denna relativt lugna och oerhört vackra ö åkte vi till Paros. Där var vi i fyra dagar. Hade tur och fick tag på ett bra boende (hade vi iofs på de andra ställena med). Detta gjorde att vistelsen på Paros blev mycket bättre än vi hade förväntat oss. På Paros solade vi mest förutom att vi en dag var på Antiparos. Där besökte vi en fullständigt värdelös grotta. Inget att rekommendera.
Sen var det plötsligt dax att åka tillbaka till Aten, som tack och lov inte var så varmt som när vi kom. Då var det 35 grader klockan 22.... och 46 på dan. Nu var det mer normal dagstemperatur på c:a 35 grader och lite vind. Vi shoppade litet och på torsdag eftermiddag var det dags att flyga hem.

Idag har vi ägnat oss åt att packa upp, vilket inte är riktigt klart ännu, tvättat en del och så har vi varit på spinning...

Nästa gång jag reser iväg med ryggsäck skall jag ha med mig ännu mindre packning och en aning mer tvättmedel. Då blir det ju mycket mindre att bära och dessutom mindre att tvätta när jag kommer hem. Bra va?

Kommentarer:

Jag tycker att:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress:

URL:

Kommentar:

Trackback
hits