bandyidag var vi i Väners för att se på bandy. Ujsan vad kallt det var. Det går liksom inte att skydda fötterna från att bli kalla när man står still och detär ner mot 10 grader kallt.

I alla fall. Där var vi. Jag är ingen stor fan av bandy just med anledning av att det ofta är väldigt kallt. Eller så snöar det. Eller regnar. Idag var det bara kallt.

Som en del vet så var det några små osnutna tonåringar som brände ner den fina läktaren man tidigare hade i Väners. Nu är det bara två trista högst ordinära läktare. Idag var det IFK mot Gripen. Alltså lite derby, och då hade man tydligen funderat lite över säkerheten och kommit fram till att man nog var tvungen att begränsa publikantalet. Lite osäkert om ens de med säsongskort skulle kunna komma in.

Vad göra för att försäkra sig om att inte få vända om i ogjort ärende? Jo våra vänner ordnade VIP-biljetter vilket även innebar mat mm. Så dit givck vi glada i hågen 1,5 timmar innan matchstart. Vi var alltså jag, maken, barnen coh nio till. När vi kommer dit och skall gå in i VIP-lodgen för att få oss ett mumsigt mål pyttipanna och bli lite varma får barnen inte följa med in... Alkoholtillståndet sätter stopp för detta. Inte ens i målsmans sällskap fick de sätta sin fot i detta syndens näste. Ibland inser man när det inte är någon idé att tjafsa. Men klubben löste detta snyggt. Barnen och maken + hans kompis intog mat och framför allt värme i kansliet. I halvlek lyckades dottern smita med mig in i lodgen men sonen lyckades bara ta sig förbi en vakt. Den andra sa iskallt (haha) att han inte fick komma in. Därav så smet de även in i kansliet i halvlek och intog där sin medhavda glögg, naturligtvis alkoholfri:). En stor fördel där var att värmen var bättre.

Maken tycket att kansliet var kul. Man kom lite närmare själva bandyn... träffade lite gamla bekanta. Sonen fick se lite bandyspelare på nära håll. i kalsonger. Vet inte huruvida han uppskattade detta. Dottern tycket det var varmt och skönt. Hon kommenterade inte bandyspelarna.

Det var ialla fall en trevlig dag. God mat bjöds det därefter på hos vännerna.Hunden fick vara hos andra vänner och var nöjd och glad med detta. Just nu ligger han och snarkar efter en lång utedag.

+ för den goda stämningen på läktaren
+ god mat och samvaro hos vännerna
+ för snälla hundvakter (hunden tackar särskilt för prinskorven)
-  för Vänerborgs kommuns märkliga alkoholtillståndsregler. (kan inte jag få ta ansvar för mina barn, får de komma in på andra näringsställen där man serverar alkohol i Lilla Paris?)


Kommentarer:
Hälsningar från : Åsa.S

Bandyspelare i kallingarna... wow! ;)

Surt med att inte kidsen fick följa med in i lodgen... och jo, på andra ställen går detta bra, trots utskänskningstillstånd.

Själv har jag jobbat i kväll.Ha det fint!!

Hälsningar från : Pia

Har "hemska" barndomsminnen vad gäller bandy. Farsan tog alltid med oss barn på söndagsbandy på Vardsjön (heter den så ) där farbror Göran spelade. Man frös rumpan och fötterna av sig men visst var det alltid kalle förr och mycket snö ? I vilket fall som helst, inte en människa skulle få mig till en bandymatsch idag. Vi har 15 minus just nu....

2009-01-05 @ 07:21:11
URL: http://zanahoria.blogg.se/
Hälsningar från : ullrika

ytterligare en märklig regel.

2009-01-05 @ 22:22:58
URL: http://akirllu.blogg.se/

Jag tycker att:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress:

URL:

Kommentar:

Trackback
hits