lördagen - och totalupplevelsen

Först och främst ägnade jag och väninnan oss åt shopping!!! I Köpenhamn har man inte några "enkla" reor. Det är halva priset på det mesta. Jag köpte en fin kjol och väninnan en jacka/kavaj. Vi var så nöjda. Sparade ju hälften av vad det kostat från början. Presenter inköptes också.

Sen begav vi oss till Louisiana. Det var alltså dags för lite kultur. Bra utställning, även om vi ägnade olika mycket tid till den....

Kvällen inleddes som föregående. En stilla stund på hotellet. Sen begav vi oss ut på stan. Jag och Reiseleitern hade bestämt att vi skulle låta kvällen bli som den blev. Vi tänkte att det var synd att binda upp oss vid något bestämt. Lite spontanitet har väl aldrig skadat?

På vägen mot Kongens Nytorv möttes vi av:


Ja vi var utanför Amalienborg...


Visst är det litet imponerande med vakt till häst.

Efter detta gick vi vidare. Planen var alltså spontanitet... Men i detta ingick också att sticka in näsan på Madklubben för att se om det hade öppnat sig en möjlighet att få ett bord. 
Madklubben, som då låg etta bland restaurangerna  på www.aok.dk.

Inte hade vi stora förhoppningar om detta. Döm om vår förvåning när vi fick veta att endast 20 minuters väntan krävdes för att vi skulle få vårt eftertraktade bord. Den kunde vi ju dessutom tillbringa i baren...

Besöket på Madklubben förtjänar ett eget inlägg.

Dagen efter, på söndagen, begav vi oss hemåt. Allt gick bra. Vi hade bestämt oss för att besöka Norrvikens trädgårdar.
Vi säger bara det. Gör inte det. Det var antingen väldigt fel tid eller så var det något annat fel. Jag och maken har varit där tidigare. Då tyckte vi det var vackert. Denna gång var det trist. Att det regnade kunde ju inte de göra något åt. Men ogräset? De trasiga skyltarna? De obefintliga stigen? När vi gick ut frågade vänninnan:
" Håller detta ställe på att gå i konkurs?" Då fick vi svara på en enkät!!

Sen var det kö på E6. Det är sånt som händer men lik förbannat är det trist. De sista upplevelserna drog ner totalbetyget till 9 av 10 möjliga. 

Det var alltså en mycket bra resa!! 

Kommentarer:
Hälsningar från : annalena

Tack för ditt trevliga inlägg! Det var en mycket trevlig helg i Köpenhamn. Vi får väl börja planera för nästa resa. Grekiska övärlden,Borås, Göteborg eller varför inte Australien. Eftersom våra planeringar tar några år så är det nog dags att börja nu om vi ska komma iväg innan, låt säga 2015.

kram

2008-07-10 @ 22:03:28
Hälsningar från : Helena till annalena

Eller hur var det nu med Venedig... Nån gång så ordnar vi detta. Nu har vi ju varit i Köpenhamn!

Nu ska jag besöka dig!


Jag tycker att:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress:

URL:

Kommentar:

Trackback
hits