vårtankar

att Sverige är avlångt vet ju alla. Man behöver ju bara titta på kartan. Att ta del av vårbilder gör att det bara blir än mer tydligt. Här kommer lite bilder frånbaksidan av vårt hus:
image304

Detta är en knopp på vårt äppleträd. Äppleträd är så kala och det blir så vackert när knopparna kommer.
Här är lite fler bilder från trädgården:
    

Apropå långt land så kom jag att tänka på en semester för c:a 10 år sen.
Vi åkte till Lappland vid midsommar. Vi lämnade vår lilla stad en fantastisk sommardag och satte oss på tåget med slutdestination Björkliden. Björkliden ligger vi Nuolja mitt emellan Abisko och Riksgränsen efter järnvägen. VId Torneträsk och med en fantastisk utsikt över Lapporten.

Vi hade en vidunderlig vecka med midnattssol och fantastiskt väder. Det var den snabbaste vår jag nånsin varit med om. När vi kom upp från det somriga sydvästra Sverige så möttes vi av kylslaget väder och snöhögar. Men det blev väderomslag och 25 grader varmt. Blommor växte nästan så man såg det. Isen som låg på hela Torne träsk sprack upp och smälte upp under veckan . Och solen sken dag och natt. En fantastisk upplevelse. Vi kom upp till björkar med knappt musöron och lämnade ett Lappland med mygg, blommor och björkar med "riktiga" blad.

Jag glömmer det aldrig.

Kommentarer:
Hälsningar från : Nina på Johangården

Ja, en sådan gång märker man att Sverige är mycket avlångt.

Hälsningar från : Margaretha

Visst e vårt avlånga land fantastiskt....
så vackert med alla växlingar...
Kram
Margaretha

2008-04-26 @ 21:46:47
URL: http://catfriend.blogg.se
Hälsningar från : Åsa

Härliga bilder! Hoppas på en skön lördagkväll där!
Kramen!

2008-04-26 @ 22:22:50
Hälsningar från : Satu

Visst är Sverige fantastiskt ändå :-) Vilken fantastisk semester det verkar ha varit, jag blev riktigt sugen på att åka upp dit!

2008-04-26 @ 23:02:35
URL: http://mammasatu.blogg.se
Hälsningar från : Mia

Jaaa, visst är det för underbart och oförutsägbart detta land! Man tror det nästan inte om man inte sett det med egna ögon...Där uppe smäller det bara till så blir det sommar, helt fantastiskt! Vad trevligt att du fått uppleva det *L*

2008-04-26 @ 23:22:46
URL: http://www.matmia.blogg.se
Hälsningar från : Ulla

Vilket minne att ha med sig!

2008-04-27 @ 05:40:34
URL: http://www.ulla67.blogg.se
Hälsningar från : Titti

Visst är det häftigt att det skiljer så mkt. När jag var liten åkte vi alltid till skåne på sportlovet. Här var det en massa minusgrader och mkt snö, så kommer man till våren, krokusar och plusgrader... Härligt

2008-04-27 @ 08:26:15
Hälsningar från : ejmis

Vilka härliga tulpaner!

2008-04-27 @ 09:03:09
URL: http://ejmis.blogg.se
Hälsningar från : anneli

Vilken upplevelse. Den skulle jag vill göra också. Så bra att ta tåget - det är lång väg att köra! Fina bilder förresten! Ha en bra dag i vårregnet...eller börjar jag ana lite ljusning i horisonten? Kanske solen skiner nere hos dig?

2008-04-27 @ 11:58:54
URL: http://www.nygamlajag.blogg.se
Hälsningar från : Annelie T

Haha så kan det vara här i lappland ;) Jag tycker att dte är jättekul att se alla vårbilder, fast jag känner mig lite efter i vädret här faktiskt, haha. Men jag vet ju i alla fall vad jag har att se fram emot när jag far till Stockholm nästa vecka!

2008-04-27 @ 13:30:10
URL: http://anneliten.blogg.se
Hälsningar från : Paula

Det låter fantastiskt! Jag har ännu inte kommit iväg så långt norrut någon gång, men hoppas att det blir av! Nu bär det iväg till västkusten för några dagars rekreation vid havet. Lite samma känsla letar jag efter, här har våren kommit igång men inte så mycket. Nere vid västkusten har våren kommit några veckor längre och jag får njuta två gånger av det som komma skall..tänkte jag..
Datorn stannar hemma, nu ska alla dagliga rutiner brytas!
Ha de så gott i nya löparskorna!

2008-04-29 @ 10:18:20
URL: http://paulaz.se

Jag tycker att:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress:

URL:

Kommentar:

Trackback
hits